Gönderen Konu: Araç Fiyatı Ne Kadar Düşer?  (Okunma sayısı 9709 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Araç Fiyatı Ne Kadar Düşer?
« : Mart 02, 2013, 13:43:26 »
Arkadaşlar,
Geçen hafta toyota verso marka araba satın aldım. Satıcı kişi iki parçada, sol ön ve arka kapıda boya olduğunu sağ arka çamurlukta ise lokal boya olduğunu söyledi. Aracı kaporta ustasına götürdüğümüzde oda benzer bir cevap verdi, fakat çok ayrıntılı bir tarama yapmadı, herhangi bir alet kullanmadı. Satıcı aracın ikinci sahibi, güven veren birisi. Aracın pazarlığını yapıp 29.750'ye satın aldım. Tramer kayıtlarında da herhangi bir hasar gözükmüyordu. Aracın motoruda oldukça sıhhatli, performans gayet iyi. Gelin görünki, olay farklı bir mecraya sürüklendi.

Aracı satın aldıktan sonra yerleşik olduğum ile getirdim ve bir durumdan dolayı şüphelenip Computer Test denilen bir merkeze götürdüm. Orada çıkan sonuçlara göre, aracın sol ön, arka kapıları, sağ ön arka kapıları ve sağ arka çamurluğu boyalı. Ayrıeten, sol arka çamurluk düzeltilmiş ve sol arka kapı sacı değişmiş. Araç sahibi ile konuşarak olayı anlattım. Kendisi bu durumu bilmediğini, değişen parça olayından haberinin olmadığını söyledi.
Sizce aracın değerini, sol arka kapı sacının değişmesi ve sağ ön ve arka kapıların boyanmış olması ne kadar değiştirir?
Ortalama bir rakam belirlenebilir mi? Veya bu işi en iyi kim bilir?
Bu arada araba metalik gümüş renkli.
Satıcı ile bir rakam üzerinde anlaşmaya çalışacağız çünki.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Mehmet

Toyota Club Türkiye

Araç Fiyatı Ne Kadar Düşer?
« : Mart 02, 2013, 13:43:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç Fiyatı Ne Kadar Düşer?
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2013, 14:02:25 »
Arkadaşlar,
Geçen hafta toyota verso marka araba satın aldım. Satıcı kişi iki parçada, sol ön ve arka kapıda boya olduğunu sağ arka çamurlukta ise lokal boya olduğunu söyledi. Aracı kaporta ustasına götürdüğümüzde oda benzer bir cevap verdi, fakat çok ayrıntılı bir tarama yapmadı, herhangi bir alet kullanmadı. Satıcı aracın ikinci sahibi, güven veren birisi. Aracın pazarlığını yapıp 29.750'ye satın aldım. Tramer kayıtlarında da herhangi bir hasar gözükmüyordu. Aracın motoruda oldukça sıhhatli, performans gayet iyi. Gelin görünki, olay farklı bir mecraya sürüklendi.

Aracı satın aldıktan sonra yerleşik olduğum ile getirdim ve bir durumdan dolayı şüphelenip Computer Test denilen bir merkeze götürdüm. Orada çıkan sonuçlara göre, aracın sol ön, arka kapıları, sağ ön arka kapıları ve sağ arka çamurluğu boyalı. Ayrıeten, sol arka çamurluk düzeltilmiş ve sol arka kapı sacı değişmiş. Araç sahibi ile konuşarak olayı anlattım. Kendisi bu durumu bilmediğini, değişen parça olayından haberinin olmadığını söyledi.
Sizce aracın değerini, sol arka kapı sacının değişmesi ve sağ ön ve arka kapıların boyanmış olması ne kadar değiştirir?
Ortalama bir rakam belirlenebilir mi? Veya bu işi en iyi kim bilir?
Bu arada araba metalik gümüş renkli.
Satıcı ile bir rakam üzerinde anlaşmaya çalışacağız çünki.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Mehmet
Mehmet bey bence toyota servisini arayıp değişen kapının orjinal fiyatını sorun boya o kadar önemli bir durum değil ama boyanında karşılıklı helal etmek şartıyla bi pazarlığını yapın kıra bildiğiniz kadar kırınki fiyatı aracı sattığınız zaman en azından en cüzzi zararla atlata bilesiniz
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Mart 02, 2013, 14:10:56 »
Ahmet Bey,
Cevabınız için teşekkürler. Aynen dediğiniz gibi biraz önce toyota yetkili servisini aradım ve bugün uğrayıp baktıracağım. Fakat piyasa fiyatları ile bahse konu 2 parçanın boyalı olması ve kapınında değişmiş olmasının fiyatı ne kadar düşürebileceği noktasına bir tahmin yapmamız gerekiyor. Yetkili servisin rakamı ve bizim tahminlerimizin ortalamasını alabiliriz.
Selamlar,
Mehmet

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 02, 2013, 19:01:46 »
Ah be kardeşim satıcı ne kadar güven verirse versin 30 bini sokakta mı buldun git servise ver 100-200 neyse...
E tabi bir musibet, buda size tecrübe olmuştur umarız, güle güle kullanın aracınızı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 02, 2013, 19:03:22 »
araba versonun hangi donanımı kaç model.2005 2006 elegant comfort.bunları söyleyinde duruma bakalım .Ayrıca km durumu lpg varmı yokmu oda önemli.
Ayrıca aracın her 2 tarafı  boyalı değişen.Arabanın hasar kaydı çıkmadıgına göre dışarda sigorta veya kasko kapsamında değilde cepten karsılanmıs masrafları..
2 parçanın boyalı olmasıçok önemli değilde.Sonradan siz 3-4 daha fazla boyanan ve değişen oldugunu ögrenıyorsunuz.bu fiyatı düşürecektir.Sİz en iyisi arabanın model yılı km si söyleyinde ona göre fiyatını ögrenırsınız.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 02, 2013, 19:51:46 »
arabadan soğuma durumu varsa ve de geri iadesi mümkünse hiç uğraşmayın bence..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Mart 02, 2013, 20:31:52 »
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler.
Bugün yetkili toyota servisine gittim. Aracın sadece sol arka kapı sacı değil, sol arka çamurluğuda değişmiş. Toyota servis kayıtlarında hepsi ayrıntısıyla yazıyor. Araç 4700 kilometrede bu tamirata girmiş. Bu tamiratlar orjinal parçalarla toyota servisinde yapılmış. Aytıeten tampolardan birininde boyandığı yazıyordu. Arac verso comfort, LPG'li, 40 bin kilometrede. Bugün toyota servisinde kilometrenin çok büyük ihtimalle orjinal olduğunu söylediler. Aracımdan memnunum açıkçası, motor aksamı oldukça diri gözüküyor. Şimdilik niyetim, anlaşabilirsek satıcıdan bir miktar paramı geri alarak bu işi kapatmak. Servis aynı zamanda toyota bayii. Arabaya 25.000 değer biçtiler. Daha önce dediğim gibi aracın tüm kapıları boyalı. Sol arka çamurluk değişmiş ve sağ arka çamurluk ve tampon boyalı. Ben bunlardan sadece 3 yerin boyalı olduğunu biliyordum. Fiyat bu durumda 29.750'den 25.000' düşermi. Bana biraz abartı geldi servisin hesaplaması. Sizce?
Bu arada araç 2006 model.
Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 02, 2013, 20:45:07 »
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler.
Bugün yetkili toyota servisine gittim. Aracın sadece sol arka kapı sacı değil, sol arka çamurluğuda değişmiş. Toyota servis kayıtlarında hepsi ayrıntısıyla yazıyor. Araç 4700 kilometrede bu tamirata girmiş. Bu tamiratlar orjinal parçalarla toyota servisinde yapılmış. Aytıeten tampolardan birininde boyandığı yazıyordu. Arac verso comfort, LPG'li, 40 bin kilometrede. Bugün toyota servisinde kilometrenin çok büyük ihtimalle orjinal olduğunu söylediler. Aracımdan memnunum açıkçası, motor aksamı oldukça diri gözüküyor. Şimdilik niyetim, anlaşabilirsek satıcıdan bir miktar paramı geri alarak bu işi kapatmak. Servis aynı zamanda toyota bayii. Arabaya 25.000 değer biçtiler. Daha önce dediğim gibi aracın tüm kapıları boyalı. Sol arka çamurluk değişmiş ve sağ arka çamurluk ve tampon boyalı. Ben bunlardan sadece 3 yerin boyalı olduğunu biliyordum. Fiyat bu durumda 29.750'den 25.000' düşermi. Bana biraz abartı geldi servisin hesaplaması. Sizce?
Bu arada araç 2006 model.
Selamlar
Serviste sonuçta o araçtan satarken para kazanmayı amaçlayarak alır.Yani 25000 veridiği aracı 27-28 civarına satar muhtemelen.Ancak kesinlikle zarar etmez o işten emin olabilirsiniz.2000 lira civarı alabilirseniz sizin için çok iyi bir rakam olur bence satan kişiden
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 02, 2013, 21:29:04 »
Serviste sonuçta o araçtan satarken para kazanmayı amaçlayarak alır.Yani 25000 veridiği aracı 27-28 civarına satar muhtemelen.Ancak kesinlikle zarar etmez o işten emin olabilirsiniz.2000 lira civarı alabilirseniz sizin için çok iyi bir rakam olur bence satan kişiden

+81

Bencede max 2000 tl talep edebilirsiniz...

Tekrar tekrar söylüyorum herzaman bu kadar şanslı olmayabilirsiniz siz siz olun KENDİ GÜVENDİĞİNİZ YETKİLİ SERVİSTE EKSPERTİZ yaptırmadan araç satın almayın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 02, 2013, 22:07:26 »
+81

Bencede max 2000 tl talep edebilirsiniz...

Tekrar tekrar söylüyorum herzaman bu kadar şanslı olmayabilirsiniz siz siz olun KENDİ GÜVENDİĞİNİZ YETKİLİ SERVİSTE EKSPERTİZ yaptırmadan araç satın almayın...
İzninizle bir noktayı düzelteyim artık yetkili servislerin ekspertiz raporu vermesi yasak.Bu karar Toyota Türkiye tarafından alınan bir karar.Belki rapor vermeden söyleyebilirler ama rapor durumu yok ne yazıkki.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 02, 2013, 22:19:59 »
Sadece toyotada mı böyle peki?
Neden yasaklanır ki ayrıca bi fikriniz ya da bilginiz var mı???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 02, 2013, 22:24:42 »
Neden yasaklanır ki ayrıca bir fikriniz ya da bilginiz var mı???
Bildiğim kadarıyla toyotada bu şekilde ama diğer firmalarda veriliyor (örneğin vw).Bunun nedenide Alj grubuna verildikten sonra alınan bir kararla kaldırıldı bu rapor verilmesi.Yani sanıyorum bu rapordan kaynaklı çok sıkıntılar oldu zamanında ondan kaynaklı olarak kaldırdılar.Servis sağlam dedi boyalı çıktı,değişmiş çıktı.Doğal olarak kişiler mahkeme kararıyla zararlarını ekspertiz yapan firmadan yada toyotadan aldılar.0 km alınan araçlarda bile sonradan boya çıkarsa bu boyanın yapıldığı zaman bile saptanabildiği için mahkemeden istenen karar çok kolay bir şekilde alınabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 02, 2013, 22:38:08 »
2006 verso comfort için fiyat yüksek.lpg hakkında birşey yazmamıssınız.varmı yokmu bu etkiler.başka bir tanıdık 2006 verso elegantı 100 binde ama orjinal gümüş griyi 30 bin liraya aldı.2006 verso elegant bende geçen sene  38 binde iken 4 lastigi de sıfırdı 30 binde lpg takılmştı bende 35 e aldım.Ben biraz pahalı aldım 2,000 lira kadar.Bence bukadar parçası boyanan bir araç için 30 bin lira fazla.comfort donanım ise 25-26 civarı ancak eder.
Sizin aldıgınız araç belliki dışarda yaptırılmış okadar parça sı boyanmıs değişmiş.bu yüzden belki pert kaydı olmayabilir.bakın serviste bir araba var antepte buna bakın pert i felan sorun etmıyorsanuz
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-exchange-by-toyota-2005-model-78000-km-de-elegant-111012158/detay

Dediğim gibi comfort donanımı için 30 bin lira bukadar boyanan parçası olan araba için çok..üstelik kmsi felanda tam bilinmiyor.Benım aldıgım versonun 38 bine kadar nakımları serviste yapılmış temiz bir araçtı.o yüzden bende biraz pahalı oldugunu bilsemde içim rahat bir şekilde aldım.motor kompresyonu ölctüklerinde 230 çıkmıştı.serviste sıfıra yakın çok iyi oldugunu sölemişlerdi ozaman.Bİrde en ufak boyanan ezik herhangi bir parçasıda yok.
2006 verso comfortun en temizi boyasız km düşük olsa bile 27-28 civarı .siz okadar boyanan parçası bulunan arabaya 30 bin lira.imkanı yok bu fiyata kimse almaz.
Gelin ben size satayım 60 binde lpg li  orjinal elegant.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 02, 2013, 22:54:08 »
Mehmet kardeş
O araba feleğin çemberinden geçmiş
bence bas adamın gırtlağına arabayı geri ver paranı al

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #14 : Mart 02, 2013, 23:49:48 »
Tuncay Bey araçta LPG var. Ben satıcıdan 2500 tl gibi bir rakam talep edeceğim. Araca en az 4-5 yıl binmeyi düşünüyorum. Motoru sıhhatli olduktan sonra diğer tarafları bir şekilde kabullenebilirim, farkı satıcıdan almak kaydıyla. Ben aracı alırken 2 tamirciye götürdüm, ikiside incelemelerinde birşey bulamadılar. Maalesef bulunduğum ilde toyota bayisi yoktu. Aracın sahibi toyota servisine sorduğunu ve iki parçada boya olduğunu söylemişti. Üstüne üstük, öğretmen olarak ilk derste öğrencilere ahlak ve doğruluk dersi verdiğini, herşeyin başının doğruluk olduğunu söyledi. Ben halen kendisinin dürüstlüğüne inanmak istiyorum. Kendisi ilk sahibinden bu şekilde aldım diyor.
Bu arada, aracı alan kişi, aracı LPG'siz olarak 2006 model verso comfort arabaı, 18 bin kilometrede 2011 kasım ayında 27.500 liraya satın almış. Bu rakam sizce o tarihler için normal midir? Kendisi değişen parçaları bilmiş olarak o tarihte arabayı düşük fiyata almış olabilir mi?

Uzun yıllar yurtdışında yaşadıktan sonra Türkiye'ye döndüm. Herşeyi göze almıştım ama insanların bu kadar ahlaki çöküntü içerisinde olabileceğini, bu hale gelmiş olabileceklerini cidden düşünmemiştim. İnanın beni arabadan çok bu kokuşmuşluk üzdü. Bu ülkede çocuklarımız büyüyecek, ve bir onlara sürekli hiç kimseye güvenme demek zorunda kalacağız. Bu cidden çok acı bir durum.

Yurtdışında birçok araba maceram oldu. İnanın hiçbir yabancıdan kazık yemedim. Bırakın yetkili servisi, tamirciye bile götürmeden, direkt pazardan araba alıp yıllarca bindim. Fazlası çıktı, eksiği çıkmadı arabanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 03, 2013, 00:12:45 »
Neden yasaklanır ki ayrıca bir fikriniz ya da bilginiz var mı???

Ahmet bey sadece Toyota ya has birşey değil. Ben de aracımı alırken, henüz 6 ay önce aynı plazadan satın alınan araca ekspertiz vermemişlerdi. 10.000 bakımında başka bir ilde yine vermediler. Aldığım cevap hep aynı oldu. Hukuki sorunlarla karşılaşılması. Ayrıca Renault (Bursa) Servisinden de aynı cevabı aldım.Bayi bazında değil Türkiye geneli böyle olduğunu söylediler. Diğer firmalar da muhtemelen aynıdır. Naçizane tavsiyem özel ekspertiz firmaları aracı 7 farklı testten geçirip size ayrıca rapor da veriyorlar. (Ben öyle yapmıştım.) En azından "acaba" sorusunu kafanızdan tamamen uzaklaştırıyorsunuz.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 03, 2013, 00:21:33 »
Tuncay Bey araçta LPG var. Ben satıcıdan 2500 tl gibi bir rakam talep edeceğim. Araca en az 4-5 yıl binmeyi düşünüyorum. Motoru sıhhatli olduktan sonra diğer tarafları bir şekilde kabullenebilirim, farkı satıcıdan almak kaydıyla. Ben aracı alırken 2 tamirciye götürdüm, ikiside incelemelerinde birşey bulamadılar. Maalesef bulunduğum ilde toyota bayisi yoktu. Aracın sahibi toyota servisine sorduğunu ve iki parçada boya olduğunu söylemişti. Üstüne üstük, öğretmen olarak ilk derste öğrencilere ahlak ve doğruluk dersi verdiğini, herşeyin başının doğruluk olduğunu söyledi. Ben halen kendisinin dürüstlüğüne inanmak istiyorum. Kendisi ilk sahibinden bu şekilde aldım diyor.
Bu arada, aracı alan kişi, aracı LPG'siz olarak 2006 model verso comfort arabaı, 18 bin kilometrede 2011 kasım ayında 27.500 liraya satın almış. Bu rakam sizce o tarihler için normal midir? Kendisi değişen parçaları bilmiş olarak o tarihte arabayı düşük fiyata almış olabilir mi?

Uzun yıllar yurtdışında yaşadıktan sonra Türkiye'ye döndüm. Herşeyi göze almıştım ama insanların bu kadar ahlaki çöküntü içerisinde olabileceğini, bu hale gelmiş olabileceklerini cidden düşünmemiştim. İnanın beni arabadan çok bu kokuşmuşluk üzdü. Bu ülkede çocuklarımız büyüyecek, ve bir onlara sürekli hiç kimseye güvenme demek zorunda kalacağız. Bu cidden çok acı bir durum.

Yurtdışında birçok araba maceram oldu. İnanın hiçbir yabancıdan kazık yemedim. Bırakın yetkili servisi, tamirciye bile götürmeden, direkt pazardan araba alıp yıllarca bindim. Fazlası çıktı, eksiği çıkmadı arabanın.
Mehmet bey aracı almışsınız artık hayırlı olsun. Ancak satıcının size geri ödeme yapacağı konusunda fazla bir beklentiye girmeyin. Ha öyle bir durum varsa da, bence alım satım masrafları da size kalsın, aracı aynen iade edin derim. Söylemek istemiyorum ama burası Türkiye. İnsana amcasını bile halası diye yuttururlar. Kötü bir tecrübe yaşamışsınız. Fiyat ne kadara gelince; benim tahminim de diğer arkadaşlarla aynı olacak. Ortalama 2000 Tl.Allah kolaylık versin.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"