Gönderen Konu: lpg uyumu  (Okunma sayısı 1885 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
lpg uyumu
« : Mart 01, 2013, 23:27:38 »
2006 model versoya lpg taktırmayı düşünüyorum hangi marka daha uyumlu?marka kadar takan ustada önemli arkadaşlardan izmirde tavsiye edebileceği usta var mı?

Toyota Club Türkiye

lpg uyumu
« : Mart 01, 2013, 23:27:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: lpg uyumu
« Yanıtla #1 : Mart 01, 2013, 23:39:01 »
Taktırmmakla büyük hata etmissiniz.Bende landirenzo var.memnunum.100 tl lik lpg ile ş.içi 350 km yapıyorum.sende brc landirenzo tartarin, 3 ünden 1 ini tasktır,
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2013, 22:03:15 »
2012 versom var 1467 km de brc taktırdım, gayet sessiz ve ekonomik, yakıtta maliyet yarı yarıya düştü, geçişi hissetmiyorsunuz performans kaybı hissetmedim, 1 ay önce peşinde 1500 tl, taksitte 1600 tl demişlerdi
2012 VERSO COMFORT EXTRA
2A BRC LPG DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mart 07, 2013, 11:22:38 »
Ahmet bey LPG taktırınca garanti etkilenmedi mi? Bir de depoyu nereye koydular?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 17, 2013, 00:42:02 »
Biraz geç cevap olacak özür dilerim, Ankara'da Mavi Denizlerde BRC lpg sistemi taktırdım, BRC nin kendisinin 2 yıl ya da 100.000 km ye kadar 25000 tl'ye kadar lpg kaynakalı her türlü hasarı karşılayan sigortası var, aracı ALJ Toyota'dan almıştım kendilerine niyetimi söylediğimde "abi lpg den dolayı sibop yakarsan piston gömleği bozulursa yani kısacası lpg kaynaklı bir hasar olursa ona karışmayız ama immobilazer bozuldu, şanzıman arıza verdi, ses sistemi gitti vb. bunların hepsi garanti kapsamında kalır" diye söylendi kısacası lpg den dolayı motoru yaksam sıfır motoru bedelsiz alırım (uğraşırmıyım uğraşrım ama alırım hukuki açıdan belgeler benden yana), depoyu stepnenin yerine koydular montaj gayette güzel oldu aracı hırpalamadan çok temiz iş çıkarmışlar (bir adet aküden güç alan lastik pompası ve bir adet  lastik tamir kiti alıp bagaja koydum mercedes dahil çoğu araba da benzer tamir kiti stepne yerine koyuluyor), araç şehir içinde 9 lt lpg yakıyor (biraz devirli kullanırım) 8.8 e kadar düştü uzun yolda daha da düşer gibi geliyor, bundan önce bir laguna bir de elantra aracım oldu ikisi de lpgliydi ne performans ne de motor konusunda sıkıntı yaşamadım oradaki tecrübeylede çekinmeden taktırdım. Kuru yakıt sıvı yakıt vb. şeyler de kafanızı karıştırmasın, lpg de benzin de pistonun içine girdiğinde sıvı halde olmuyor daha doğrusu benzin enjektörlerden öyle ince halde sıcak piston yatağına püskürtülüyor ki normal şartlar altında bile buharını görebildiğiniz bir madde normal olarak orada gaz fazında oluyor, lpg nin motoru yağlamadığı söylenir ki son 15 yıldır filan satılan benzin de bu özelliği üzerinde taşımaz çünkü benzinin yağlayıcılık özelliği içerdiği kurşundan gelirdi dolayısıyla aracınız kurşunlu benzin yakmaya ayarlı ise lpg motorunuza zarar verebilir bu doğrudur ancak yeni nesil araçların hiçbiri kurşunlu benzin için uygun değildir (kurşunlu benzini bulur da alırsanız zaten katalitik konvertör daha depo bitmeden sizlere ömür olur) zira kurşunlu benzinide nerede bulacağınız ayrı bir soru işaretidir. Sorduğunuz sorular haricinde de kendi tecrübelerimden aktarmak istedim başka sorularınız olursa keyifle cevaplarım.
2012 VERSO COMFORT EXTRA
2A BRC LPG DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mart 18, 2013, 11:43:13 »
çok teşekkürler ahmet bey. verdiğiniz bilgiler çok yararlı oldu.