Gönderen Konu: LPG'de Yol Bilgisayarı Tüketim Değeri Hakkında  (Okunma sayısı 1945 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
LPG'de Yol Bilgisayarı Tüketim Değeri Hakkında
« : Mart 01, 2013, 09:30:54 »
Aracımın LPG deposunu tam doldurup tamamen bitirene kadar 100 kilometrede  9,2 litre LPG tüketmişim.  LPG''yi alırken yol bilgisayarınıda sıfırladım ve orda görünen yüz kilometredeki tüketim ise 7,8 litreydi.

Sonuç olarak hesapladığımızda LPG ile araç yol bilgisayarında görünen değerden değerden %18 daha fazla yakmış görünüyor.
( 7,8*118/100 = 9,20 Litre)

1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Toyota Club Türkiye

LPG'de Yol Bilgisayarı Tüketim Değeri Hakkında
« : Mart 01, 2013, 09:30:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG'de Yol Bilgisayarı Tüketim Değeri Hakkında
« Yanıtla #1 : Mart 01, 2013, 10:17:12 »
Aracımın LPG deposunu tam doldurup tamamen bitirene kadar 100 kilometrede  9,2 litre LPG tüketmişim.  LPG''yi alırken yol bilgisayarınıda sıfırladım ve orda görünen yüz kilometredeki tüketim ise 7,8 litreydi.

Sonuç olarak hesapladığımızda LPG ile araç yol bilgisayarında görünen değerden değerden %18 daha fazla yakmış görünüyor.
( 7,8*118/100 = 9,20 Litre)

Yasin bey benim araç 98 model 2.0 carinaE sıralı sistem lpg takılı aracı çalıştırıp 3-4 km gittikten sonra araç lpg ye geçiyor ve tam anlamıyla sağlıklı ölçüm yapamıyorum bunun bir tekniği varmı bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 01, 2013, 14:33:19 »
Yasin bey benim araç 98 model 2.0 carinaE sıralı sistem lpg takılı aracı çalıştırıp 3-4 km gittikten sonra araç lpg ye geçiyor ve tam anlamıyla sağlıklı ölçüm yapamıyorum bunun bir tekniği varmı bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim

Motor suyu sıcaklığı 35-40 C dereceye ulaştığında araç LPG'ye geçer. Bu sıcaklığı düşürmek mümkün ama tavsiye etmiyorlar.

Kısa mesafelerde kullanıyorsanız LPG'de kaç litre yaktığını tespit etmek güç. Bildiğiniz üzre LPG tankını tam fulleyip kilometreyi sfırılayınca yapılan toplam kilometreyle tam sonuç çıkıyor. Tabi uzun mesafe sürmek kaydıyla.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 01, 2013, 15:01:16 »
Bende uzun yolda fulleyip deneme yapmıştım 390 km yapıp depoyu fulledigimde 30 litre gaz almıştı (79 tl).tekrar fulleyip sadece şehir içinde kullandıgımdada 156 kmde 19 lt(51 tl) gazla depoyu fulledim maalesef şehir içinde sömürüyor.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 01, 2013, 15:46:05 »
Valla şehir içi kullandığım için ölçemiyorum bende yaptığın km nin %20-30 unu benzine düşüp kaba taslak hesaplıyorum napayım :argh:
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 01, 2013, 15:50:48 »
örnek:30 tl lpg aldım 117 km gittim 37 km sini benzine düştüm bana kalan 80 km yide hesapladım  0.38 krş geldi kış diye fazla yakıyosa böle yakmaya can kurban

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 02, 2013, 02:41:16 »
Lpg yi uzun süreli kullanımda (uzunyol) avantajlı buluyorum ama şehir içi ve kısa mesafede bir cazibesi yok bence. Önceki aracım lpg liydi (çok direndim ama sonunda taktırmıştım).İşyeri değişikliğim olunca yaklaşık 3 km lik inişli yokuşlu bir yolu hergün kullanmak zorunda kaldım. Malum araç ilk çalıştırmada lpg ye hemen geçmiyor. Hele kışın bu mesafeyi tamamen benzinle gittiğim bile olmuştu.Sonuç olarak çok fazla detaya girmeyecek olursak lpg "biraz" daha avantajlı. Tüketim değerlerine boğulmayın derim. Hoşçakalın.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 02, 2013, 09:22:18 »
Lpg yi uzun süreli kullanımda (uzunyol) avantajlı buluyorum ama şehir içi ve kısa mesafede bir cazibesi yok bence. Önceki aracım lpg liydi (çok direndim ama sonunda taktırmıştım).İşyeri değişikliğim olunca yaklaşık 3 km lik inişli yokuşlu bir yolu hergün kullanmak zorunda kaldım. Malum araç ilk çalıştırmada lpg ye hemen geçmiyor. Hele kışın bu mesafeyi tamamen benzinle gittiğim bile olmuştu.Sonuç olarak çok fazla detaya girmeyecek olursak lpg "biraz" daha avantajlı. Tüketim değerlerine boğulmayın derim. Hoşçakalın.
Valla Gökhan bey öle uzun yolumuzda yok en fazla gideceğim yol senede 3-4 defa 100 gidiş 100 geliş köye gitsem bi okadarda 50 gidiş 50 geliş bu ne ya arabada 2.0 olunca 1.6 olsa valla söktürecem lpg yi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 03, 2013, 00:48:44 »
Valla Gökhan bey öle uzun yolumuzda yok en fazla gideceğim yol senede 3-4 defa 100 gidiş 100 geliş köye gitsem bir okadarda 50 gidiş 50 geliş bu ne ya arabada 2.0 olunca 1.6 olsa valla söktürecem lpg yi
Ahmet bey inşallah lpg yi siz taktırmamışsınızdır.Aksi halde sizin kullanımınıza göre 8-10 yılda kendini ancak amorti eder gibi görünüyor.Ama bir de işin diğer boyutu var. Satarken Lpg li olması +'dır. Piyasa öyle çünkü.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"