Gönderen Konu: Yeni nesil Toyota Corolla 2008 hakkında bilmeniz gerekenler  (Okunma sayısı 18935 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.orenormanurunleri.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Yeni nesil Toyota Corolla 2008 hakkında bilmeniz gerekenler
« Yanıtla #20 : Eylül 09, 2008, 16:39:17 »
Bende 2008 corolla elegant benzili düz vites kullanıcısıyım ve Kadir beyin yaşadığı çoğu sıkıntı benim aracımda da var.Zaten aldığımdan beri bas bas bağırıyorum forumumuzda  :blink:shift olayı Hakan beyinde dediği gibi direk yakıt sarfiyatıyla ilgili ve 2000 ile 3000 olmak üzere 2 defa yanıyor bende her viteste..2000 de bile değişsem gayet güzel devam ediyor araç..Evet seri kullanımda 5000 devire ulaşana kadar biraz kasıyosunuz ama sonrası hak getire..Hondalardaki VTEC açma gibi ;) deliriyo motor ama 6200 e kadar..Evet kesinlikle 6. vites gerekli bu arabaya son hızda çok kötü sınırlanmış;Araba ben gideceğim diyor ama kesici müsade etmiyor..Yan rüzgarlardan bende çok etkilenip yolda geziniyordum,gidip 3,5 luk yayla işi hallettim  8-) şimdi sadece bu yük kamyonlarının açtığı yol izinde geziniyorum  :-[ yol tutuş mükemmel oldu,yayı tavsiye ederim.Evet en üst modelini almama rağmen donanımsal eksiği çok fazla arabanın verdiğim parayı haketmiyor versiyon olarak.

Ama şunu söyliyeyim,yere bastıktan sonra arabadan çok fazla zevk almaya başladım..sanki daha çabuk hızlanıp çok daha çabuk duruyor.kontrolün sizde olması çok güzel birşey.onun dışında zaten TOYOTA size her zaman güven veriyor..Nasıl denir;PRENSİPLİ mi diyelim,GÜVENLİK ,Sağlamlık,Uzun ömürlülük,Az yakıt sarfiyatı öncelik bu arabalarda(corolla)..konfor en son düşünülen unsur olmuş..Ses sistemi berbat bir focusa-seata binince..Dediğiniz gibi cam açmak için,hız sabitlemek için...butonu bulmaya dikkatinizi dağıtıp yoldan ayrılıyorsunuz(gece-gündüz) çok tehlikeli..

Ehliyet aldığım günden beri hep hayalim honda olmuştur ama motoru ve gücü dışında çok basit bir araba olarak gelmiştir bana..(Accord hariç)
Bi Resim Koyamadım :(

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 09, 2008, 16:39:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #21 : Ekim 10, 2008, 22:49:26 »
2008 Coralla yı ilk yıkamasına götürdükten sora yolda baktimki debriyaj takıntılı çalışmakta.Bozuldugunu zannettim yolda durdum elimle test ettim normal gibi gözükmesine rağmen ilerledigimde tekrar takılmaya başladi.Babamda toyota kullanıcı oldugundan babama hemen arayip durumu izah ettim.Oda paspaslarin debriyajla olan mesafesinin kısa olmasi bunu etkileyebileceginden söz etti.Debriyajla paspas arasinda herhengibi takılma{takılmadan bahsettigim burada fiziki olarak sürtme gibi birşey yok} olmamasina rağmen paspasin ileriye kayıp aradaki mesafeyi kısaltmasi böyle bi durum ortaya cıkariyor ve bu normal bir trafikte seyrederken kötü sonuçlar dogurabilir.Herkesin dikkatine..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 11, 2008, 15:51:43 »
-Arabanın hızlanmaması bakımından Kadir Bey'e katılıyorum, bırakın 2000-2200 RPM yi, 3000 e kadar çıksanız dahi araba yeterli ivmelenmeyi veremiyor. Yol bilgisayarında tüketim 11-12 lt yi gösteriyor hızlanma aşamasında. 124 HP lık gücü hissedemiyorsunuz. Oysaki yaklaşık aynı ağırlığa sahip 125 lik Mondeo da bile performans daha iyi.
-Yalnız 6.vites istiyor demişsiniz, araba zaten ağır, 100-120 km/h hızdan sonra rüzgar direnci de aşırı fazla olduğundan böyle bir benzinli motor bu vitesi yeterli derecede kaldıramaz. Diyelim ki, 6. vitese attığınızı düşünün, motor hızlanmak için 5. vitestekinden daha fazla çaba gösterecektir, ilk olarak motorun vermesi gereken güç artacak ama bu rüzgar direncine karşı koyulacak kuvvet için yeterli olmayacaktır. İvmelenme 5. vitesteki kadar da kolay olmaz. Daha fazla bir yakıt sarfiyatı söz konusu, ayrıca motor ve aktarma organları daha fazla zorlanır bu da mekanik aksamın ömrünün kısalması demek. Vitesli bisiklet kullanır iken motorun halinden daha çok anlarsınız. Rüzgara karşı sürdüğünüzü düşünün, vites büyütüyorsunuz ve bir zaman sonra nefes nefese kaldığınızı hissedersiniz, çünkü o esnada vermeniz gereken güç artıyor, yani F kadar kuvvet veriyorsunuz, mesela 0.7F karşılık tekere aktarılıyor, vites düşürünce daha fazla pedal çevirirsiniz ama rahatladığınızı da hissedersiniz, çünkü F kadar kuvvet verip mesela 1.5 F alırsınız. Dizellerin bir çoğu 6 ileridir, onların zaten düşük devirdeki güçleri yüksek, bu vitesi kaldırabiliyorlar, yokuşlarda bile dizellerin daha iyi performans gösterdiğini hepimiz biliyoruz zaten... (Yokuş çıkarken yerçekiminden dolayı aşağı uygulanan kuvveti, yüksek hızlardaki rüzgar direncine benzetebilirsiniz)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 12, 2008, 00:13:27 »
uzun yıllardır toyota kullanıyorum ve diyorum ki ufak tefek detaylarda toyotadan iyi araçlar olabilir ama toyotanın farkını yıllar geçince kilometreler geçince anlarsınız. Hondadır vw dir sizin cebinizi çok yakar, durduğu yerde arıza verir bunlar ama Toyota öyle değil.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 12, 2008, 02:08:08 »
Arkadaslar bugun bir dergide 2009 Corolla'nin ic kismina (vites kolu cevresi, CD calar cevresi vs) cogunlukla luks arabalarda rastlanilan ahsap kaplama eklediklerini gordum.Fiyatta da bir artis mi geliyor acaba? Gerci dunyanin her yerinde esi benzeri gorulmemis ekonomik kriz geliyor ama....
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 12, 2008, 04:18:20 »
Fazla yakiyorsa Civic bir sebebi olmali.

Şimdi civicteki i-vtec motorların bir özelliği var, 2500 devire kadar 12 süpap çalışıyor 4 tanesi ise çalışmıyor  , iki hava ve iki benzin emme süpaplarından benzinin birisi pasif kalıyor, bu durumda araba ekonomide çalışıyor ve az yakıyor;  ama yüksek devirde kullanınca 16 süpap çalışmaya başlıyor ve çok yakıyor, ama yaktığının hakkınıda veriyor allah için; sakin  kullanımda oldukça ekonomik, ama bastınmıda gidiyor, çok benzin yakması kullanana bağlı,,,ben corolladan geçtim, motor olarak honda daha iyi, seri ve canlı bir motoru var, ama dayanıklılık, sorunsuzluk, 2. el değeri açılarından bence toyota önde, özellikle ootm.vites konusunda honda çok başarılı, ama MMT pek başarılı değil sanırım, yakıtta ise hemen hemen aynı olduğunu düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 12, 2008, 15:00:47 »
1600 motor corolla ya yeterli.civic le de karşılaştırıldıgında hızlanmaları aynı.kalkışlarda kamyonla aynı kalkıyor demek baya bi abartı olmuş.
paspas a gelirsek onun toyota ile alakası yok aracı satın aldıgınız plaza ile alakalı.iyiside var kötüsüde ve buna toyota karışmıyor.
Shift göstergesi de her zman aynı devirde uyarmaz vitesi düşür veya yükselt diye.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 12, 2008, 19:15:47 »
Shift göstergesi dediğiniz gibi size sadece ekonomide avantaj sağlar, performanslı kullanmak sürücüye bağlı....