0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Keçi sütünden yapılan ürünler koktuğu için herkes tercih etmiyor.Ben AOÇ den keçi sütü alıyorum biraz kokuyor ama beni pek etkilemiyor.Eşime de AOÇ den inek sütü alıyoruz .Aralarında yaklaşık 1tl gibi bir rakam var.Fakat geçen Migros da farklı bir markanın Şişe Keçi sütünü gördüm ve AOÇ nin Keçi Şişe sütünden 2 tl daha pahalıydı aklım karıştı.Arasında ki bu fark daha doğal olmasından mıdır bilemedim.
zaten böyle birşey almayı düşünürsen bu işi birebir yapan çiftliklerden falan almak lazım..kutulara konupta üstüne son kullanma tarihi yazıldımı bence bir manası kalmıyor...tabii her zaman imkan olmayabilir ama şansı zorlamak lazım...
ben hiç süt içmem (aslanınki hariç)
aslan sütüde besleyici abi
hele zaten aslan sütünün yanında meze niyetine yenilen herşey alfabe gibi bütün vitaminler mevcut
ben bir kere keçi sütünden yapılmış bir sütlaç yedim bidaha ole bir tat bulamadım.
ankarada a.o.ç de keçi sütü ile yapılmış ürünler mevcutmuş öle duydum bu yaz bir hafta sonuna ayırıyorum keçi sütünü. hayvanat bahçesi falanda varmış orada
keçi sütü çok yağlı.Yararlı olduğu kadar fazlasıda abartıya kaçılması durumundada zararlı.
ek bilgi: inek sütünde %7-8 civarı olan yağ, peynir yapılırken kimyasal bir aşama ile sütten alındıktan sonra peynir yapılıyor... keçi sütündeki yağ oranı %2,5 civarı olduğundan hiç yağ alma işlemi yapmadan direk peynir yapılmaya elverişli..