Gönderen Konu: trafiğin yoğun olduğu durumlarda  (Okunma sayısı 1366 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
trafiğin yoğun olduğu durumlarda
« : Şubat 27, 2013, 16:08:31 »
6 sene otamatik kullandım o yüzden soruyorum,
trafiğin yoğun olduğu yani dur kalkların çok yapıldığı zamanlarda vites ve debriyaj pedalının kullanımı nasıl olmalı
acar_kan

Toyota Club Türkiye

trafiğin yoğun olduğu durumlarda
« : Şubat 27, 2013, 16:08:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: trafiğin yoğun olduğu durumlarda
« Yanıtla #1 : Şubat 27, 2013, 16:33:59 »
  Selam,
sakin gaz verişler ile kalkışlar ve yumuşak debriyaj-gaz pedalı harekeleri sağlıklı olur. Beklerken ise boş vites konumu daha iyi olur. Ancak tüm bunlarda yaşadığınız şehrin trafik durumu da etkilidir. Bazen bu sakinliğe izin verilmeyebiliyor diğer saygılı! kullanıcılar tarafından.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 27, 2013, 18:02:57 »
allaha şükür çok nadir çok yoğun trafikde araç kullandım..şunu anladım benim işim değilmiş :) sürekli öle trafikde olana allah kolaylık versin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 27, 2013, 18:57:34 »
6 sene otamatik kullandım o yüzden soruyorum,
trafiğin yoğun olduğu yani dur kalkların çok yapıldığı zamanlarda vites ve debriyaj pedalının kullanımı nasıl olmalı
Ayağını debriyajda fazla tutma yeter..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 28, 2013, 15:45:06 »
şimdi trafikte bekliyorum, biraz hareket edeceğim debrajdan hafif çekerek gaz veriyorum az miktarda bu arada debraja yarım basarak gidiyorum ve biraz sonra duruyorum vitesi boşa alarak ayağımı debrajdan çekiyorum doğru mu.
acar_kan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 28, 2013, 15:56:31 »
doğrudur. hatta eğer trafik baya yavaş ılerliyorsa gaz vermeden kalkıyorsa aracınız da ( bazı araçlar kalkmıyormuş bana garip geldi) gaz bile vermeden ve debriyajı da mümkün olduğunca az kullanarak ayak debriyajda beklemeyerek sürmekte fayda var diye düşünüyorum
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 02, 2013, 03:19:58 »
doğrudur. hatta eğer trafik baya yavaş ılerliyorsa gaz vermeden kalkıyorsa aracınız da ( bazı araçlar kalkmıyormuş bana garip geldi) gaz bile vermeden ve debriyajı da mümkün olduğunca az kullanarak ayak debriyajda beklemeyerek sürmekte fayda var diye düşünüyorum

dizel araçlar gaz vermeden kalkarlar. Benzinli araçlarda rolanti seviyeniz ideal ayarda ise yol hiç eğimsiz dümdüz olsa dahi kalkmayabilir.

İşim avrupa yakası evim çamlıcada olduğu için maalesef sürekli köprü trafiğinde olan biri olarak akşam beşiktaş katılımından sabahta altunizaden çok ağır trafikle karşılaşabiliyorum kötü saatlerde özellikle.

Yukarıda Hakan Öztürk Bey in yazdığı gibi sakin kullanıma, sakin kalkışa bazı saygılı (!) sürücüler izin vermiyor hoop önünüze atlıyor ilerleyebilmek için ekstra mücadele verip sürekli tetikte beklemeniz gerekiyor.

En ideali ayağınızı ne kadar az debriyajda tutarsanız o kadar iyi , durduğunuzda vitesi boşa alın. Gaz pedalı ve debriyaj kullanımı size biraz daha fazla yakıt tüketimi ve biraz daha önce baskı balata olarak geri dönecektir. 

Ama fazla dert etmeyin bir taksici kadar çok yolda kalmadığınız sürece kafaya takacak kadar fark çıkmaz ortaya...

TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 02, 2013, 09:42:13 »
dizel araçlar gaz vermeden kalkarlar. Benzinli araçlarda rolanti seviyeniz ideal ayarda ise yol hiç eğimsiz dümdüz olsa dahi kalkmayabilir.

İşim avrupa yakası evim çamlıcada olduğu için maalesef sürekli köprü trafiğinde olan biri olarak akşam beşiktaş katılımından sabahta altunizaden çok ağır trafikle karşılaşabiliyorum kötü saatlerde özellikle.

Yukarıda Hakan Öztürk Bey in yazdığı gibi sakin kullanıma, sakin kalkışa bazı saygılı (!) sürücüler izin vermiyor hoop önünüze atlıyor ilerleyebilmek için ekstra mücadele verip sürekli tetikte beklemeniz gerekiyor.

En ideali ayağınızı ne kadar az debriyajda tutarsanız o kadar iyi , durduğunuzda vitesi boşa alın. Gaz pedalı ve debriyaj kullanımı size biraz daha fazla yakıt tüketimi ve biraz daha önce baskı balata olarak geri dönecektir. 

Ama fazla dert etmeyin bir taksici kadar çok yolda kalmadığınız sürece kafaya takacak kadar fark çıkmaz ortaya...
Allah kimseyi düşürmesin İstanbul trafiğine bazen Elazığ bile çekilmez oluyo Akgün bey
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 02, 2013, 10:12:01 »
şimdi trafikte bekliyorum, biraz hareket edeceğim debrajdan hafif çekerek gaz veriyorum az miktarda bu arada debraja yarım basarak gidiyorum ve biraz sonra duruyorum vitesi boşa alarak ayağımı debrajdan çekiyorum doğru mu.

Yarım debriyaj ile gitmemeye çalışın. Önünüzdeki araç hareket ettikten sonra makul bir süre bekleyin. Benzinli araçlar 1. vitesi ve düşük devri pek sevmez. Yolda pozitif eğim yoksa ve ileride tekrar duracaksanız yeterince hızlanıp boşa atın.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 03, 2013, 01:09:14 »
Allah kimseyi düşürmesin İstanbul trafiğine bazen Elazığ bile çekilmez oluyo Akgün bey
İstanbulda yaşamanın tek derdi  trafik de değil üstelik... Valla tek diyebileceğim şey bulunduğunuz yerlerin memleketleriniz değerini bilin.
TODAY TOMORROW TOYOTA