doğrudur. hatta eğer trafik baya yavaş ılerliyorsa gaz vermeden kalkıyorsa aracınız da ( bazı araçlar kalkmıyormuş bana garip geldi) gaz bile vermeden ve debriyajı da mümkün olduğunca az kullanarak ayak debriyajda beklemeyerek sürmekte fayda var diye düşünüyorum
dizel araçlar gaz vermeden kalkarlar. Benzinli araçlarda rolanti seviyeniz ideal ayarda ise yol hiç eğimsiz dümdüz olsa dahi kalkmayabilir.
İşim avrupa yakası evim çamlıcada olduğu için maalesef sürekli köprü trafiğinde olan biri olarak akşam beşiktaş katılımından sabahta altunizaden çok ağır trafikle karşılaşabiliyorum kötü saatlerde özellikle.
Yukarıda Hakan Öztürk Bey in yazdığı gibi sakin kullanıma, sakin kalkışa bazı saygılı (!) sürücüler izin vermiyor hoop önünüze atlıyor ilerleyebilmek için ekstra mücadele verip sürekli tetikte beklemeniz gerekiyor.
En ideali ayağınızı ne kadar az debriyajda tutarsanız o kadar iyi , durduğunuzda vitesi boşa alın. Gaz pedalı ve debriyaj kullanımı size biraz daha fazla yakıt tüketimi ve biraz daha önce baskı balata olarak geri dönecektir.
Ama fazla dert etmeyin bir taksici kadar çok yolda kalmadığınız sürece kafaya takacak kadar fark çıkmaz ortaya...