Gönderen Konu: usturayla tıraş olmayı sevenler derneği  (Okunma sayısı 3796 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
usturayla tıraş olmayı sevenler derneği
« : Şubat 27, 2013, 02:19:59 »
iyi günler usturayla traş olmaktan zevk alan ya da usturayla traş olan var mı aranızda.ben 2 yıl önce merak edip denemiştim.freddynin kabusuna dönmüyorum merak etmeyin.sadece biraz dikkat edince temiz bi traş çıkıyor.o elektrikli makinalardan falan çok daha zevkli geliyor bana.bazı şeylerde olduğu gibi seviyorum bu konuda eski tarzı :)

Toyota Club Türkiye

usturayla tıraş olmayı sevenler derneği
« : Şubat 27, 2013, 02:19:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: usturayla tıraş olmayı sevenler derneği
« Yanıtla #1 : Şubat 27, 2013, 02:28:10 »
iyi günler usturayla traş olmaktan zevk alan ya da usturayla traş olan var mı aranızda.ben 2 yıl önce merak edip denemiştim.freddynin kabusuna dönmüyorum merak etmeyin.sadece biraz dikkat edince temiz bir traş çıkıyor.o elektrikli makinalardan falan çok daha zevkli geliyor bana.bazı şeylerde olduğu gibi seviyorum bu konuda eski tarzı :)
Ustura çok çok daha güzel bencede elektrikli makinelere göre.Ne kadar son teknolojide olsalar kıl dönmesi,tahriş ve sonrasında birkaç saat yanma gibi sorunları beraberindew getiriyor elbette.Şuandada evimde hala 1 takım usturam ve jiletlerim bulunur.Cİldim çok yıprandığında,özellikle kış aylarında dışarı çıkacağımda usturayı tercih ediyorum.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 27, 2013, 02:38:59 »
bende elektrikli makina var uyduruk birşey değil ama cildim tahriş oluyor kullandığımda kızarıyor ve sabahları traş olmayı istemiyorum onunla.marka vermek gibi olmasın ama mach3 alıp da o kadar para verdikten sonra tam kullanamadan jiletlerinin körelmesi ve bunun neticesinde traştan acı çekmemden dolayı usturaya döndüm.100 tane kırık derby jilet 5 liraydı o mach 3ün yedek bıçağı 10 lira falan.birde sakala şekil verirken her ne kadar elektrikli makinanın başlıkları olsa da ustura kadar veremiyorsun :)
dipnot:markalar fiyat karşılaştırılması amacıyla verilmiştir kötülemek ya da reklam amaçlı değil :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 27, 2013, 02:45:06 »
bende elektrikli makina var uyduruk birşey değil ama cildim tahriş oluyor kullandığımda kızarıyor ve sabahları traş olmayı istemiyorum onunla.marka vermek gibi olmasın ama mach3 alıp da o kadar para verdikten sonra tam kullanamadan jiletlerinin körelmesi ve bunun neticesinde traştan acı çekmemden dolayı usturaya döndüm.100 tane kırık derby jilet 5 liraydı o mach 3ün yedek bıçağı 10 lira falan.birde sakala şekil verirken her ne kadar elektrikli makinanın başlıkları olsa da ustura kadar veremiyorsun :)
dipnot:markalar fiyat karşılaştırılması amacıyla verilmiştir kötülemek ya da reklam amaçlı değil :)
Elbetteki dediğiniz gibi,makineler sonuçta ne kadar iyi olursa olsunlar temas yüzeyleri esnek değil.Bende traş köpüğü ve losyonu koyulan modellerden aldım belki tahriş olmaz diye ama pek değişmedi sonuç.Tabi verdiğim parada 500 lira civarıydı ve yinede değmedi.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 27, 2013, 10:49:33 »
Bende henüz okadar sakal yok :P
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 27, 2013, 11:41:34 »
Ustra çok güzel ve temiz bir traş aletidir fakat kullanmasını beceremezsen tam bir fiyasko olur .Ustra sakal ile birlikte ciltteki ölü deriyide aldıgı için cildiniz her daim diri ve canlı kalır ama günümüz jilet be elektrikli traş makineleri belli bir mesafeyi traş eder ve sonuç olarak yüzdeki ölü deri kalır oda zamanla yüzünüzde gördügünüz beyaz beyaz görünür ve pul pul dökülür ama ustrada bu olmaz .Dedigim gibi risk alıp becerene ustra on numara .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 27, 2013, 13:43:46 »
Bende henüz okadar sakal yok :P

Ooohh kebap valla gerçi olsada işin gereği traşada gerek yok ki hachi roku :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 27, 2013, 14:46:55 »
  Ustra mı, almayayım. :) Eminim faydalıdır.
 Sakal bölgemde orjinal Ben olunca jilet bile bazen tehlikeli olabiliyor. Geçen sene acil bir iş için gece yarısı Ankara'ya gitmiştim. Yolda da alışık olmadığım şu jiletlerden almıştım. Sabah çıkmadan traş oldum ve bene dokundum, kan zor durmuştu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 27, 2013, 14:56:11 »
bende tekli jilet takılan makinalardan kullanıyorum, ustra için iyi bilek lazım...
tekli uçlarda kıl dönmesi azalıyor
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 27, 2013, 15:56:13 »
Ahhhh ahh
nerede o eski usturalar
jilet icat oldu usturada da mertlik bozuldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 27, 2013, 16:01:15 »
Sakallarım o kadar sert ki ustura hiç bir işe yaramıyor. 3 bıçaklı tıraş bıçağı ancak kesiyor beni :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 27, 2013, 16:26:16 »
traş olmaktan nefret ediyorum düğünümde bile traş olmadım hep kirli sakal gezerim 1 numara :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 28, 2013, 00:27:45 »
Usturayı kullanmadan önce bir kaba kaynar suyu koyup yüzümüzü buharına biraz tutarsak sakalımız ne kadar sert olursa olsun usturayla zorlanmadan alınabiliyor.Birde sert sakallar için bir krem vardı karışım olarak hazırlanan ama adını hatırlayamadım onuda deneyebilirsiniz.Aktarlara söyleyince biliyorlar onlar nasıl hazırlandığını.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 28, 2013, 00:44:13 »
Ben kendim ustura kullanarak (Japon üretimi Jaguar P600 modeli) traş oluyorum senelerdir çok ta mutluyum, bunu ortaokul yıllarında berber çırağı olmam ve traşa ilk ustura ile başlamam etken sanırım.Jilet olarak Japonya'dan özel Feather yada Kai getiriyorum, burada satılan yaprak jiletler teneke çünkü.

Sakallarım o kadar sert ki ustura hiç bir işe yaramıyor. 3 bıçaklı tıraş bıçağı ancak kesiyor beni :)

Hakkı abi benim kadar sert olamaz sakalın traştan 1 gün sonra macunlu kaportaya suratımla zımpara yaparım o derece :D Sabun yerine traş yağı kullanmanı tavsiye ederim farka inanamayacaksın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 28, 2013, 04:03:29 »
Hala o ustrayı denemek ve suratımda denetmek yemedi :D O yüzden arko cool (mentollü biraz bekleyince cilt uçuşa geçiyor tavsiye ederim :D ) köpük + turuncu BİC 3 knives technology memnunum gayet iyi ama 3-4 hafta favorileri kesmeyince bütün hepsi tıkanıyor daha görmedim tıkanmayan jilet :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 28, 2013, 12:01:44 »
Hala o ustrayı denemek ve suratımda denetmek yemedi :D O yüzden arko cool (mentollü biraz bekleyince cilt uçuşa geçiyor tavsiye ederim :D ) köpük + turuncu BİC 3 knives technology memnunum gayet iyi ama 3-4 hafta favorileri kesmeyince bütün hepsi tıkanıyor daha görmedim tıkanmayan jilet :D

Yerinde olsam asla jilet makina ustura hiç bir şey kullanmazdım zamanında heve esip kullandım şimdilerde kimsenin öpüşemiyorum :D Ufuk ve Hakkı reisten daha sert bir sakalım olduğunu düşünüyorum. Bence çok erken.

Hakkı abi benim kadar sert olamaz sakalın traştan 1 gün sonra macunlu kaportaya suratımla zımpara yaparım o derece :D Sabun yerine traş yağı kullanmanı tavsiye ederim farka inanamayacaksın.

Bi gün deneyelim :D
Traş yağı ben de bir deniyeyim nasıl kullanmak gerek peki.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 28, 2013, 13:36:34 »
Yerinde olsam asla jilet makina ustura hiç bir şey kullanmazdım zamanında heve esip kullandım şimdilerde kimsenin öpüşemiyorum :D Ufuk ve Hakkı reisten daha sert bir sakalım olduğunu düşünüyorum. Bence çok erken.

Abi cımbızla mı alayım :D Makineden nefret ediyorum sivilce yapıyor o yüzden 2-3 senedir BİC kullanıyorum memnunum ki zaten 1 haftadan önce tıraş olmam hala baby face'e sahibimde yavaştan kayboluyor o olay yapacak birşey yok artık :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 28, 2013, 13:37:56 »
Abi cımbızla mı alayım :D Makineden nefret ediyorum sivilce yapıyor o yüzden 2-3 senedir BİC kullanıyorum memnunum ki zaten 1 haftadan önce tıraş olmam hala baby face'e sahibimde yavaştan kayboluyor o olay yapacak birşey yok artık :D
Sen olmuşsun artık bu saatten sonra bıraksanda hikaye :D Geçmiş olsun 22 yaşında delikler başlar.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 28, 2013, 13:43:43 »
  Klasik usturalar jiletsiz oluyor, hani şu bileylenen tipler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Şubat 28, 2013, 14:11:28 »
Sen olmuşsun artık bu saatten sonra bıraksanda hikaye :D Geçmiş olsun 22 yaşında delikler başlar.

Favoriler ve boğaz altı dışında hep tek tük çıkıyor hala kurtarılma şansımız var mıdır sayın Karabulut :D