Gönderen Konu: Performans Filtre Bakımı.  (Okunma sayısı 3708 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Performans Filtre Bakımı.
« : Temmuz 20, 2008, 18:44:55 »
  Selam.
 Motor modifiyesinin belki de ilk basamağı heralde performans tipi filtredir. Peki bunun bakım zamanı geldiğinde ne yarz uygulamalar yapıyorsunuz? Direk olarak uygun temizlik kiti mi almayı tercih ediyorsunuz ve onunla temizliğini yapıp, yağlıyormusunuz, yoksa kendinize ait güvenli olduğunu düşündüğünüz teknikler mi uyguluyorsunuz? Örneğin sabunlu suyla yıkamak ve otomatik şanzıman yağıyla yağlamak gibi? Bu konudaki genel ve pratik bilgi ve düşüncelerinizi burada paylaşırsanız faydalı olabilir diye düşünüyorum. Umarım öylede olur. :)  :carwash:

Toyota Club Türkiye

Performans Filtre Bakımı.
« : Temmuz 20, 2008, 18:44:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Performans Filtre Bakımı.
« Yanıtla #1 : Temmuz 20, 2008, 21:21:41 »
şimdiye kadar sadece söküp elektrikli süpürge ile içten hava tuttum :) ama doğrusu tabiki kit almak....yakında hks mantar filtre almayı düşündüğüm için pek üstünde durmuyorum:) konu açılmışken hks filtre satan bi yer biliyomusunz??

asıl konuya dönersek benim tercihim filtre temizlik kiti almaktan yana....en doğrusuda bu bence
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 21, 2008, 17:43:54 »
Selamlar Ben aracımda uzun km lerdir açık tip filtre kullanıyorum temizliği ise jsv temizlik seti ile yapıyorum. Bu kiti yaklaşık 15-20 defa rahat kullanabilirsiniz fiyatlarıda uygun. Filtre mi her 3.000 - 5.000km arasında temizliyorum. Kışın toz daha az olduğundan temizlik süresi biraz daha uzuyor. Ama yazın kısalabiliyorda. Kitte ayrıca Yağı da var filtreyi temizlerken yağın gerçekten işini yaptığı belli oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 21, 2008, 20:05:29 »
Gecen ay K&N hava filtresi taktim, stok plastik kutuya. Cld air intake degil. 50,000 mil/70,000 kilometre kullanildiktan sonra temizlemek gerekiyor diye okudum. Benzer malzemeden yapildigi icin yine temizlemek gerekiyor. Eger hem benim, hem de arabanin omru yeterse o zamana kadar herhalde temizlik kitlerinden alip temizlerim :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
« Yanıtla #4 : Temmuz 21, 2008, 20:36:35 »
vallahi bendede K&N hava filtresi  vardı temizleyelim dedik maf ettik.. bu yüzden sabunlu ve deterjanlı suyla filan denemeyin arkadaşlar ben denedim direk gözeneklerini tıkıyor ve filitrenin anlamı kalmıyor sonuçları fena olabilir.Bu iş için özel ekipmanlar işinizi görecektir bence hatta tafsiye edilen bir ürün varsa bende alıp test edeyim belki filitreyi hala kurtarabilme ihtimalim vardır :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 21, 2008, 20:56:36 »
Merhaba Celil,

Filtreni kurtarabilir misin bilmiyorum ama K&N'in bir temizleme/yaglama kiti var. Asagi yukari 12 liraya satiliyor burada. Uc asagi bes yukari aynidir fiyati. En azindan yaglamayi deneyebilirsin.

http://www.partsamerica.com/ProductDetail.aspx?MfrCode=KNN&MfrPartNumber=995000&CategoryCode=3335I

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #6 : Ağustos 13, 2008, 15:03:41 »
tabiki temizleme kitiyle temizlemek ideal olanıdır.daha önce benimde aracımda açık havafiltresi vardı,şimdi kutu içi kullanmaya başladım.ister açık isterse kutu içi olsun, filtrenin uzun ömürlü ve verimli olması için mutlaka temizleme kiti kullanmanızı tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #7 : Ağustos 13, 2008, 16:40:23 »
Ben yep yenisini alıyorum geçenlerde temizleyim dedim sonuç hüsran oldu temizleyemedim yenisini aldım artık bende bu temizleme kitlerinden almayı düşünüyorum en iyisi hangisi acaba?
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 07, 2009, 17:03:31 »
selam arkadaşlar bende açık hava filtrelerinden almak istiyorum. hepsiburada.com da monza, k&n, jsv hava filtreleri var. bunlardan kullanan varsa seçimde bana yardımcı olabilirmisiniz. teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 07, 2009, 21:06:05 »
Hay maşallah :) hortlayı vermiş bura gene :)

Para sıkıntınız yoksa k&n derim.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 07, 2009, 22:21:21 »
Madem Hortlamış konu :D

ben böyle yapıyorum Hakan abi :D :D :D :D herkesede sadece bunu tavsiye ediyorum ben :)

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/acik-hava-filtresi-temizigi-resimli-anlatim/