Gönderen Konu: krank keçesi  (Okunma sayısı 6299 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
krank keçesi
« : Şubat 26, 2013, 09:34:29 »
selamün aleyküm arkadaşlar.

1,3 xe aracım var
geçende aracın altına bakarken krank keçesinden yağ kaçırdığının farkına vardım. keçe birşey değil fakat işçiliği külfiyetli. kalkışta da ufak tefek titreme olmaya başladı.

hazır şanzımanı sökmüşken birkaç bakım yapmayı düşünüyorum ve birkaç yardım istiyorum sizden.

1) baskı balata ufak tefek kaçırmalar yapmaya başladı, önereceğiniz marka nedir ?

2) şanzıman yağını da değiştirmek istiyorum ve sizce hangi marka hangi model uygundur?

3) 1,5 yıldır bujiler değişmedi ve onları da değiştireceğim, hangı marka buji önerirsiniz?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

krank keçesi
« : Şubat 26, 2013, 09:34:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Rav 4
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: krank keçesi
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2013, 10:19:21 »

1,3 xe aracım var
geçende aracın altına bakarken krank keçesinden yağ kaçırdığının farkına vardım. keçe birşey değil fakat işçiliği külfiyetli. kalkışta da ufak tefek titreme olmaya başladı.

hazır şanzımanı sökmüşken birkaç bakım yapmayı düşünüyorum ve birkaç yardım istiyorum sizden.

1) baskı balata ufak tefek kaçırmalar yapmaya başladı, önereceğiniz marka nedir ?

2) şanzıman yağını da değiştirmek istiyorum ve sizce hangi marka hangi model uygundur?

3) 1,5 yıldır bujiler değişmedi ve onları da değiştireceğim, hangı marka buji önerirsiniz?

emre bey debriyaj set aısın marka.şanzıman yagı 75 w 90 mobil.bujiler için de denso markadan baska birsey kullanmayın.valeo debriyaj lar daha ucuz ama ilerleyen zamanlarda kalkışlarda titreme yaptırabiliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2013, 10:37:42 »
yardımınız için çok teşekkür ederim. inşallah şu yağ kaçağı ve titreme geçer.

vites geçişlerindeki sertlik için  mobil 75w90 tam sentetik yağ ile sorunun çözüldüğünü duymuştum.
benim araçta 2. vitesten 1. vitese geçmek için aracı tamamen durdurmak gerekiyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 26, 2013, 10:59:36 »
 :)toyota buji olarak denso ve ngk kullanır ben aldığımda ngk vardı şimdi denso kodunu hatırlamıyorumda forumda var orjinal balata seti daikin dedi usta eskiden japon özel servisiydi aisin ve valeo var benimkine valeo takıldı işçilikle beraber 485 tl tuttu  balata seçimi size kalmış debriyaj çok yukarıdan kavrıyordu değiştireyim diye götürdüm usta söktü önce değiştiren şahıs priz direk keçesini keskin bir cisimle zedelemiş yağ kaçağından dolayı balata yağlanmış usta komple şanzımanı dağıttı topladı prizdirek bilyasını büyük takmış araya tornavida giriyordu şimdi yağ gibi oldu alttan kavramaya başladı yani diyeceğim şu servis harici başka bi yere gidiyorsanız iyice araştırın tabelada her arızaya bakılır yazan yerleri pek tavsiye etmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 26, 2013, 11:33:20 »
Allah nazardan saklasın benim usta işinin ehli.
15 yıllık serviste rektifiye deneyimi var.

krank keçesi, debriyaj seti, şamzıman yağı değişimi, buji seti değişimi için benden 150tl işçilik ücreti talep etti. diğer ustalara nazaran makul bir fiyat diye düşünüyorum. en azından içim rahat: ustalığına güveniyorum.
 aramızdaki samimiyetten ötürü de 150tl'lik fiyatın içinde pazarlık payı bıraktığı ise kaçınılmaz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 26, 2013, 12:05:40 »
Toyota buji olarak denso ve ngk kullanır

Toyota Amerika kıtasındaki bazı araçları hariç bütün araçlarında DENSO üretimi buji kullanır.

1,3 xe aracım var

Krank keçesi birşey değil ancak işçiliği çok ama çok önemli bu konuda forumda bir arkadaşın yaşadıklarını okumanızı tavsiye ederim,

önceki mesajlarımda belirttiğim gibi krank keçesinde yağ sızdırma problemim vardı. 10 TL ye keçe aldım. 30 TL işçilik  (gerçekten ucuz) ödeyerek taktırdım. şu anda yağ damlatmıyor gel gelelim araçta bir ses oluştu. motoru ilk çalıştırdığımda daha yoğun olmak kaydıyla krank keçesinin takıldığı yerden bir ses geliyor. ustaya sorduğumda keçe yeni olduğu için ses yapıyor. zararsız, zamanla alışır, ses kaybolur dedi. ama ses neredeyse motor sesini bastıracak düzeyde oluyor ilk çalıştırdığımda. bir süre gittikten sonra azalıyor ama yine de sürüş sırasında rahatsız edecek boyutta. bu durumda ne yapmalıyım? ses zamanla kesilir mi? yeni bir operasyon mu yapmak lazım. cevaplarınızı bekliyorum.

Cumhur kardeşimize cevabım,

Sorunlarınıza bakılırsa sizin asıl sorununuz maalesef doğru ustaya gitmemek olmuş,

Krank keçesi değişimi her ne kadar basit gibi görünse de  değişimi sırasında triger kayışı dahil bir çok kompartımanın söküşmesi nedeniyle itina isteyen bir iştir, bahsettiğiniz ses için üzülerek söylüyorum ama ustanız sizi başından savmış, krank keçesinin zamanla alışır düzelir diye bir durumu olamaz.

Bu işlem yapılırken sökülen parçaların fazlalığı nedeniyle bahsettiğiniz sesin ihitmalleri yüksek, krank muhafaza kapaklarının doğru ve tam takılmamış olması olabilir, tirger sökülüp yeniden takılırken sente ayarı bozulmuş ve ayarlanmadan geriye takılmış olabilir vs. gibi bir çok ihtimal var.

Saygılar.

1,3 xe aracım var

1) Aisin KT-037

2) 75W/90 Castrol Syntrax , Mobil Mobilube veya türevler tam sentetik.

3) Denso W16EXR-U yada Ngk BPR5EY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 26, 2013, 12:44:01 »
aısın kt-37 a = 190 tl
denso buji    = 25  tl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #7 : Şubat 26, 2013, 12:54:05 »
aısın kt-37 a = 190 tl
denso buji    = 25  tl

Nerenin fiyatları bunlar? bize çok yakın,

bizde de

KT037A: 200TL
W16EXR-U: 20TL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 26, 2013, 13:14:22 »
SANKO sanayi sitesinde arıcıoğlu otomotiv.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #9 : Şubat 26, 2013, 15:47:06 »
SANKO sanayi sitesinde arıcıoğlu otomotiv.

:) Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 26, 2013, 15:55:18 »
rica ederim ufuk bey  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 27, 2013, 00:02:40 »
 :) merhaba ufuk bey baskı balata setinde bilya çıkıyormu normalde bizim burdaki fiyatlarla sizin ora baya farklı ben benimkine valeo set taktırdım 190 tl +debriyaj  bilya 30 tl +keçe 10 tl+ prizdirek bilya 55 tl +150 işçilik demişti şanzımanı komple dağıtınca 200 tlye razı ettik toplamda 485 tl kasım ayında sivas'ta yaptırdım biraz pahalımı oldu desem!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 27, 2013, 00:05:24 »
Allah nazardan saklasın benim usta işinin ehli.
15 yıllık serviste rektifiye deneyimi var.

krank keçesi, debriyaj seti, şamzıman yağı değişimi, buji seti değişimi için benden 150tl işçilik ücreti talep etti. diğer ustalara nazaran makul bir fiyat diye düşünüyorum. en azından içim rahat: ustalığına güveniyorum.
 aramızdaki samimiyetten ötürü de 150tl'lik fiyatın içinde pazarlık payı bıraktığı ise kaçınılmaz :)
  gayet iyi  sizin usta baya makul bi fiyat vermiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #13 : Şubat 27, 2013, 10:51:03 »
:) merhaba ufuk bey baskı balata setinde bilya çıkıyormu normalde bizim burdaki fiyatlarla sizin ora baya farklı ben benimkine valeo set taktırdım 190 tl +debriyaj  bilya 30 tl +keçe 10 tl+ prizdirek bilya 55 tl +150 işçilik demişti şanzımanı komple dağıtınca 200 tlye razı ettik toplamda 485 tl kasım ayında sivas'ta yaptırdım biraz pahalımı oldu desem!

Valeo için pahalı fiyatlar anlaşılan ustanız parçadan bindirip, işçilikten indirdiğini göstermek istemiş, benim bildiğim sizin aracınıza uygun tüm yan sanayi debriyaj setlerinde bilya çıkıyor zaten (AISIN, DAIKIN, VALEO, LUK vs.).

Valeo debriyaj setini biz satmıyoruz ve önermiyoruz ancak buradaki parekende fiyatı (Baskı+Balata+Bilya) 160TL civarlarında, keçenin orjinali 17TL (yan sanayi Japon NOK markası 8TL), prizdirek bilyasının orjinali 26TL (yan sanayi japon NSK yada Koyo 12TL), bu hesaba göre işçilik yetkili servis işçilik ücretine denk gelmiş.

Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 27, 2013, 10:57:29 »
14 TL fark için yan sanayi prizdirek bilyası kullanan ustaya hayret ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #15 : Şubat 27, 2013, 11:11:51 »
14 TL fark için yan sanayi prizdirek bilyası kullanan ustaya hayret ediyorum.

Bende 12 liralık (ki bu en pahalısı japon malı) bilyaya 55 lira yazan ustaya lanet ediyorum.

Her şeyi geçtim ustalar yazdığı zaman yazılana kimse bir şey demiyor, biz fiyat verdiğimiz zaman 5 liranın pazarlığı yapılıyor, kimse üzerine alınmasın ama bazen müstahak demek geliyor içimden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 27, 2013, 11:44:09 »
doğru söylüyorsun üstad'ım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 27, 2013, 11:47:36 »
18 tl fark için yan sanayi aks kafası kullanan ustalar var tamirhanelerde :)

tanımadığı bilmediği tamirhaneye gidip, aracını bırakanlar için'de 3 5 kuruş için yan sanayi parçaları aracına takan ustalar da cabası...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 27, 2013, 22:34:32 »
Valeo için pahalı fiyatlar anlaşılan ustanız parçadan bindirip, işçilikten indirdiğini göstermek istemiş, benim bildiğim sizin aracınıza uygun tüm yan sanayi debriyaj setlerinde bilya çıkıyor zaten (AISIN, DAIKIN, VALEO, LUK vs.).

Valeo debriyaj setini biz satmıyoruz ve önermiyoruz ancak buradaki parekende fiyatı (Baskı+Balata+Bilya) 160TL civarlarında, keçenin orjinali 17TL (yan sanayi Japon NOK markası 8TL), prizdirek bilyasının orjinali 26TL (yan sanayi japon NSK yada Koyo 12TL), bu hesaba göre işçilik yetkili servis işçilik ücretine denk gelmiş.

Geçmiş olsun. teşekkür ederim iş arkadaşımın vasıtasıyla  gittim güya tanış oldu prizdirek bilya ve keçeyi başka yerden aldık neyse sağlık bakanlığı olsun :lol: