Gönderen Konu: Yeni arz talep teorisi;''Ne kadar çok jant kapağı çalınırsa, o kadar ucuzlar''.  (Okunma sayısı 2578 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
     4 yıl önce Bostancı Carrefour'un oto parkında sol ön jant kapağını çaldılar.En yakın Toyota yetkili servisine gittim ve yedek parça servis yetkilisinden 1 adet 14''jant kapağı istedim.Fiyatını sordum.25 milyon dedi.Ben de 4 adet değil 1 adet alacağımı söyledim. Zaten ben de 1 adedinin fiyatını söyledim dedi.Neden bu kadar pahalı dediğimde, gülerek; ''çok çalınan bir parça değil de onun için, ne kadar çok çalınırsa o kadar ucuzlar'' cevabını verdi.o zaman parçacılarda tanesi 4-5 milyon civarında satılan jant kapağının serviste neden bu kadar pahalı olduğunu da öğrenmiş olduk.
      Toyota yetkili servisinin yeni arz ve talep teorisine göre;
      Çalınma artarsa fiyat ucuzlar,
      Çalınma azalırsa fiyat artar.  :)

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
  Kemal bey geçmiş olsun öncelikle.Ama her şey içinde servise gidilmez ki.Jant kapağıda olsun varsın "yan sanayii olsun" ne kaybedersiniz ki.Hiç bir şey olmaz.Dayım da jant kapağı eğrilmiş diye Fiesta sına 120 ytl verip sözde orjinal kapak almış.Size öyle cevap veren kişide aptalın biriymiş.Ben olsam o lafları ona yedirirdim.Allah'tan bana denk gelmemiş.Sıkmayın canınızı boş verin....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
  Özcan bey,
Mesele servise gitmek veya gitmemek değil.Yolumun üzerinde olduğu için gittim.Esas konu tüketicilerin bilinçlenmesi ve bu satış zihniyetine karşı önlem alınması.

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
gene 25 ytl..iyi fiyat
2006 corollanın jant kapağı 50 ytl (serviste)..ve 2006 corollaların buji,filtreler,balatalar vb.birkaç motor parçası dışında hiçbir parçası piyasada satılmıyor....ithalatçı firmayla görüştüm neden corolla parçası satmıyosunuz dedim? çinde mevcut her parçası ama toyota-türkiye izin vermiyor dedi..
bende 2006 corllaya ön sis farı bakıyorum.(malesef sis farını boşver hiçbir parçası yok piyasada)servis 550 ytl diyor..tüm markaların piayasada parçaları hemen hemen mevcut..ama toyota malesef...aman dikkat yeni model toyotası olanlar kaskonuz yoksa yanarsınız benden demesi..en ufak bir kazada 5 milyarınız gider...servise mahkumsunuz...doğal olarak serviste çok pahalı
corolla d-4d(eski kasa)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Muzaffer bey bu söylediğm 4 yıl önceki fiyat.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
kemal bey oraya dikkat etmemişim...
corolla d-4d(eski kasa)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Selam.
 Malesef böyle tutarsızlıklarla hepimiz karşılaşıyoruz ve bunun iktisatla açıklanır tarafıda yok. Ancak işin vahimi serrviz elemanın verdiği cevap. Tama serbest piyasa ekonomisini yaşıyoruz ancak bütün tüketiciler sonuçda birer insan ve bazı satış elemanlarının da tüketici diyalogları konusunda eğitim almaları şart diye düşünüyorum ve bu ne kadar o elemanın kişisel durumu gibi gözükse de bence sorumlu servisin kendisidir. Bir artı olarak da acaba bu elemanlar da insani şartlarda ve sürelerde mi çalıştırılıyor? Bu da bir özür olamaz ancak ayrıca bununda incelenmesi olayı daha net açıklar sanırım bize.
 Kemal bey yanlız değilsiniz, benzer durumu bende seneler önce yaşadım ve işin ilginci eleman bana anlayış göstereceği yerde benimle inatlaştı ve bende kabalaşmak zorunda kaldım. İşin ilginci o servisten yine resmi başka bir servise gittim ve benim haklılığım orada kanıtlandı. Ama sonuçda bizler (tüketiciler) servise stres edinmeye değil, tam tersine işimizin en makul yoldan nasıl halledileceği endişesinde olarak gidiyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Bende 1 adet düşünüyordum ama o kadar para vermem.Tanesi 50 ytl desek 4 tanesi 200 ytl.200 daha koy çelik jant alır valla.Çok saçma servis işleri.Dediğiniz gibi bende sis farı bulamıyorum sadece serviste mevcut ve 550 ytl diyorlar.Sadece parçalara işçilik hariç.Çıkma bulursam çıkma alacağım.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • TÜRK DVD COVER SÝTESÝ
  • Kan Grubu: B-
benim toyota corolla versomun çalınmıştı 4 dü birden tanesi 65 ytl allahtan kaskodan aldım
DAL RÜZGARI AFFETSEDE KIRILMIŞTIR BİR KERE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
     4 yıl önce Bostancı Carrefour'un oto parkında sol ön jant kapağını çaldılar.En yakın Toyota yetkili servisine gittim ve yedek parça servis yetkilisinden 1 adet 14''jant kapağı istedim.Fiyatını sordum.25 milyon dedi.Ben de 4 adet değil 1 adet alacağımı söyledim. Zaten ben de 1 adedinin fiyatını söyledim dedi.Neden bu kadar pahalı dediğimde, gülerek; ''çok çalınan bir parça değil de onun için, ne kadar çok çalınırsa o kadar ucuzlar'' cevabını verdi.o zaman parçacılarda tanesi 4-5 milyon civarında satılan jant kapağının serviste neden bu kadar pahalı olduğunu da öğrenmiş olduk.
      Toyota yetkili servisinin yeni arz ve talep teorisine göre;
      Çalınma artarsa fiyat ucuzlar,
      Çalınma azalırsa fiyat artar.  :)

Bostanci Carrefour'un adini da hep musterilerin park yerinde calinan arabalariyla duyduk. Acaba Carrefour guvenlik gorevlileri istihdam etmiyor mu? Oraya alisverise giden insanlar arabalarini Carrefour'un park yerine birakarak bir anlamda onlara emanet ediyorlar. Korumak onlarin vazifesi bence.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Evet ahmet bey, söylediğiniz çalınma olayından biri de bizim apartmanda oturan komşumuzun başına geldi.Yeni aldığı mercedes jipi Carrefour Bostancıda çalındı ve bulunmadı.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ben de bu yılın başlarında yaklaşık 110 km/h hızla seyrederken çukura düştüğüm için jant kapaklarından birini düşürmüştüm. Piyasada bulamadığım için servise gittim. Ellerinde sadece 1 tane vardı ve yanlış hatırlamıyorsam 12 YTL'ye değiştirdim. Buraya kadar her şey normaldi fakat beni şaşırtan servis görevlisinin giderken "Abi bu jant sistemimizde aksesuar olarak görünüyor o nedenle fiyatı böyle makul. Yedek parça olarak görünse fiyatı daha pahalı olurdu. Mesele Corollalar'ınki yedek parça olarak görünüyor, tanesi 45 YTL" söylemesi oldu. İçimden "Küçük arabanın derdi küçük olur, şanslısın Hakkı" diyerek ordan ayrıldım. Servislerin fiyatları hangi mantıkla belirleyebildiğine dair çarpıcı bir örnek oldu benim için.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
   Hakkı bey,sizden yeni birşey daha öğrenmiş olduk.Kendilerine göre bakalım daha neler uyduracaklar.Bunların adı yetkili servis.Hertürlü yetki onlarda. !!!

''Mme Jeanne Roland''