Gönderen Konu: uzaktan kumanda  (Okunma sayısı 5114 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür edildi
uzaktan kumanda
« : Şubat 25, 2013, 09:17:44 »
 İyi günler 2004 corolla da şöyle bir sorun yaşıyorum çözümünü bilen  böyle bir durumla karşılaşan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
kontak anahtarı üzerindeki unlock tuşu ile kapıları  açamıyorum- lock tuşu ile kapatamıyorum.kumandanın pilini çıkartıp geri taktığımda aracın kapısı açılıyor anahtar üzerindeki kırmızı ışık  birkaç kez yanıp sönüyor fakat kapıları açıp kapamıyor  düğmelere bastığımda anahtar üzerindeki kırmızı led lamba yanmıyor  (kontak anahtarı motoru çalıştırıyor)
ilginize teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

uzaktan kumanda
« : Şubat 25, 2013, 09:17:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: uzaktan kumanda
« Yanıtla #1 : Şubat 25, 2013, 10:00:20 »
İyi günler 2004 corolla da şöyle bir sorun yaşıyorum çözümünü bilen  böyle bir durumla karşılaşan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
kontak anahtarı üzerindeki unlock tuşu ile kapıları  açamıyorum- lock tuşu ile kapatamıyorum.kumandanın pilini çıkartıp geri taktığımda aracın kapısı açılıyor anahtar üzerindeki kırmızı ışık  birkaç kez yanıp sönüyor fakat kapıları açıp kapamıyor  düğmelere bastığımda anahtar üzerindeki kırmızı led lamba yanmıyor  (kontak anahtarı motoru çalıştırıyor)
ilginize teşekkür ederim
Pilini değiştirmeyi denediniz mi?
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Şubat 28, 2013, 12:56:46 »
yeni pil taktım aynı şeyleri yaptı düğmelere basıyorum kırmızı led ışık hiç yanmıyor sadece pili ilk taktığımda yanıp sönüyor kumanda çalışmıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 28, 2013, 13:57:43 »
yeni pil taktım aynı şeyleri yaptı düğmelere basıyorum kırmızı led ışık hiç yanmıyor sadece pili ilk taktığımda yanıp sönüyor kumanda çalışmıyor
Yeni pil tam anlamı ile dolu mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 28, 2013, 18:30:18 »
anahtardan iki tane varsa bi anahtarcıya götürüp kontrol ettirin bi cihaza takıp frekansını belirliyor ona göre anahtar yapılıyor sizin anahtarda iki adet frekans mevcut biri kapılarla diğeride beyinle ilgili anahtarın içinde kristal bulunuyor o bozulduğu zaman frekans değiştiği için beyinle uyuşmuyor  kristal değilse içindeki kontrol entegre arızalı benim sonradan takma kumanda anahtar öyle oldu durduk yere bozuldu kapıyı ne açıyor nede kapatıyor kumandanın ışığı yanıyor yedek olanı kullanıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 28, 2013, 18:31:58 »
Yeni pili elinizle tutmuyorsunuzdur umarım.Yalıtkan cımbız ile takmanız gerekiyor aksi taktirde hemen boşalabiliyor.  :)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 28, 2013, 19:50:45 »
Yeni pili elinizle tutmuyorsunuzdur umarım.Yalıtkan cımbız ile takmanız gerekiyor aksi taktirde hemen boşalabiliyor.  :)

:) :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 28, 2013, 19:54:30 »
ilginize teşekkür ederim

Düğmelerin altında bulunan silikon yalıtkanın arasına toz vs. girmiş olabilir anahtarın kap kısmını sökerek çip kısmını kap dışında çalıştırmayı deneyin şayet çalışırsa düğmelerin altındaki silkon yalıtımı kontrol edin yırtık vs. değilse temizleyin, yırtılmışsa araya yalıtıcı bir malzeme (örnek: kağıt) koyarak deneyin.

Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 28, 2013, 22:09:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 28, 2013, 22:31:10 »
yalıtkan cımbız nasıl oluyor ya la..Benim eller bayagı yalıtkan desene.Ben pilleri takarken hep elle temas ettim
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 28, 2013, 22:34:11 »
yalıtkan cımbız nasıl oluyor ya la..Benim eller bayagı yalıtkan desene.Ben pilleri takarken hep elle temas ettim
Plastik saplı cımbızlar var onlarla takmak gerekiyor.Yoksa tam dolu (3v) olan bir pili 10 sn kadar elimizle tutunca yarıya yakın şarjı azalıyor.Tabi hiçbir aldığımız pil tam şarjlı olmadığına göre gerisini siz düşünün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mart 02, 2013, 10:56:58 »
cevaplarınız için teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #12 : Mayıs 27, 2013, 15:30:06 »
Hocam takarken muhtemelen basma düğmeleri sürekli basılı kalıyor ve kırmızı led lamba yanıp sönerek  (bir kaç kez) kendini korumaya alıyor, anahtarın sürekli pil tüketimini engellemek için pili devre dışı bırakıyor.

Kapağını takarken dikkatli tak sorun kalmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Mayıs 31, 2013, 19:44:41 »
arkadaşar benımde anahtarla ilgili bır sıkıntım var yardımcı olursanız sevınırım . 2003 model toyota corolla arcımı iki uzaktan kumandasının acma kapama dugmalerını çocuklar çıkarmış dış kapında herhangı bır sorun yok uzerıne takılı şekilide turursa kumanda çalışıyor bu problemı nasıl hallederım illa yenı anahtar mı almak gerekıyor  yoksa iç kısmında bulunan sistem degışerek problem cozulebılır mı yardımlarınızı beklıyorumm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 31, 2013, 20:53:14 »
ilginize teşekkür ederim
Bende de benzer bir durum oldu anahtarcıya götürdum  halletti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 04, 2013, 02:30:39 »
arkadaşar benımde anahtarla ilgili bır sıkıntım var yardımcı olursanız sevınırım . 2003 model toyota corolla arcımı iki uzaktan kumandasının acma kapama dugmalerını çocuklar çıkarmış dış kapında herhangı bır sorun yok uzerıne takılı şekilide turursa kumanda çalışıyor bu problemı nasıl hallederım illa yenı anahtar mı almak gerekıyor  yoksa iç kısmında bulunan sistem degışerek problem cozulebılır mı yardımlarınızı beklıyorumm
Yanlış anlamadıysam sizin tuşlarınız uçmuş. :)

Anahtarcılara giderseniz onlarda tuş kısmı olabiliyor.. İnternette de tuş kısmı mevcut.
Chip kısmını almaya kalkarsanız aşağı yukarı 350tl falan vardır herhalde..
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )