Gönderen Konu: Yaris 1.33 fun cam sürtünme sesi  (Okunma sayısı 1364 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • 18 kere teşekkür etti
Yaris 1.33 fun cam sürtünme sesi
« : Şubat 24, 2013, 21:45:38 »
Herkese selamlar... Foruma yeni üye oldum fakat bir süredir incelemekteyim, paylaşım açısından çok faydalı bulduğumu belirtmeliyim.

Aracım (ki ilk aracım) Yaris 1.33 fun mult. s , daha önce dikkat etmemiştim ama bugün sürücü camı açılırken bir sürtünme sesi geldiğini farkettim. Daha önce bu ses geliyormuydu bilmiyorum ama sabah arabayı yıkatmıştım. Araba konusunda oldukça acemiyim kusura bakmayın. Bu sebeple "bu soru için başlıkmı açılır da" demediğiniz için teşekkürler ;)
Şuanda cam açılırken ortaya yakın bir noktaya kadar herhangi bir ses yok ama ortaya yakın bir noktadan sonra bir sürtünme sesi oluyor ve sanki cam zorlanarak açılıyor gibi. Servise gitmeli miyim yoksa yıkanmasıyla ilgili geçici bir durum mudur bu?
Ne yazacağıma karar vermiş değilim...

Toyota Club Türkiye

Yaris 1.33 fun cam sürtünme sesi
« : Şubat 24, 2013, 21:45:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris 1.33 fun cam sürtünme sesi
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2013, 22:02:36 »
Sesin nerden geldiğini tam olarak bilmiyoruz ama kauçuk kenarlardaki sürtünmeden kaynaklanıyor ise tamamen kurumasını bekleyin ve içlerine vazelin sürün derim ben, toz veya kir kaçmış olabilir.

Cam krikosu veya motordan geliyor ise yapabileceğiniz birşey yok, servise gösterebilisiniz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2013, 22:12:20 »
Alper Bey cevap için teşekkürler, kauçuk sürtünmesi olabilir evet, yalnız belli bir noktadan sonra sesin gelmesi kafama takıldı.. İlk noktadan itibaren olsaydı pek sorun etmeyip kurumayla ilgili olabilir diye düşünürdüm sanırım. Ama yine de bikaç gün bekleyip bakayım normale dönecekmi, sonucu yazarım, tekrar teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 02, 2013, 21:35:52 »
Evet, dediğiniz gibi sorun muhtemelen toz/kir ya da tam kurumamasından kaynaklanıyormuş, bir süre sonra ses kesildi... Teşekkürler tekrar..