Gönderen Konu: 2012 Corolla bazı sorunlarımız  (Okunma sayısı 1363 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür edildi
2012 Corolla bazı sorunlarımız
« : Şubat 24, 2013, 00:14:50 »
2012 model 1.33 corolla araç aldık yaklaşık  3 ay oluyor.
  1) bildiğimiz gibi arkalarda burulma kirişli süspansiyon sistemi mevcut.  bozuk yollarda özellikle ARKA TEK BİR TEKERİN çukura ya da tümseğe girdiği yollarda araç yanlara doğru (yanal -yani beşik gibi) aşırı sallıyor normal midir ? sebebi burulma kirişli oldugu için midir ?
  2) Birçok kişinin de bahsettiği gibi gaz tepkimesi çok geç. Vites geçişlerinde gazdan çekip debriyaja basmadan önce bir süre beklemezsek devir 300-400 kadar artıyor araba bağırıyor  ya da kalkışlarda önceden gaza basmak gerekiyor tepki geciktiği için. Ne yapmamız gerekiyor?
1992 Corolla 1.3 XL / 2005 Lexus GS300

Toyota Club Türkiye

2012 Corolla bazı sorunlarımız
« : Şubat 24, 2013, 00:14:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Corolla bazı sorunlarımız
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2013, 00:21:58 »
1.madde için pek bişey söyleyemeceğim ama 2.madde için gaz pedalı hassasiyetini  arttıran ürünler var tavsiye ederim bi inceleyin.Aracınız oldukça değişecektir.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2013, 00:24:36 »
1.madde için pek bişey söyleyemeceğim ama 2.madde için gaz pedalı hassasiyetini  arttıran ürünler var tavsiye ederim bir inceleyin.Aracınız oldukça değişecektir.
teşekkür ederim ama öncelikle bu sorunu aracın garantisi bozulmadan ve cebimden para çıkmadan çözmek istiyorum.mesela bildiğim kadarıyla 1.6 modellerde böyle gecikme sorunu yok. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2013, 00:37:33 »
Özgür bey,

1. durum için oluşan yanal hareketin burulma kirişiyle hiç bir ilgisi yoktur, bağlantı hangi sistem olursa olsun yukarı aşağı yönlü salınımlarda etkendir, gövdenin yanal hareketi bozuk yol durumuna bağlıdır.

2. vites değişimindeki devir yükselmesi durumu ise ya gece farlarınız açıkken yada gündüz dahi olsa ani hızlanmalar ile vites değişikliği yapıyorsanız gerçekleşiyor olması gerekir, motorun küçük hacimli olması ile ilgisi yoktur.

Gaz pedalına verilen tepki gecikmesi durumu ise, yeni teknoloji otomobillerin gün geçtikçe daha fazla kullandıkları bir yazılımdır, kısaca amaç çevreyi daha az kirletmektir, sorun değildir.

Yeni bir otomobil alan bir kişinin, o yeni aracın teknolojisine alışması 6 aydır.

Aynı marka bile olsa yeni bir modele geçen sürücülerin genelde yaptıkları hata şudur; bir önceki modeli sürüş alışkanlıklarına yeni modelde de devam etmeleri, oysa yeni otomobillerini çok iyi tanıyıp o yeniliklere göre yeni araçlarını kullanmalılar.     
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Şubat 24, 2013, 01:16:29 »
Özgür bey,

1. durum için oluşan yanal hareketin burulma kirişiyle hiç bir ilgisi yoktur, bağlantı hangi sistem olursa olsun yukarı aşağı yönlü salınımlarda etkendir, gövdenin yanal hareketi bozuk yol durumuna bağlıdır.

2. vites değişimindeki devir yükselmesi durumu ise ya gece farlarınız açıkken yada gündüz dahi olsa ani hızlanmalar ile vites değişikliği yapıyorsanız gerçekleşiyor olması gerekir, motorun küçük hacimli olması ile ilgisi yoktur.

Gaz pedalına verilen tepki gecikmesi durumu ise, yeni teknoloji otomobillerin gün geçtikçe daha fazla kullandıkları bir yazılımdır, kısaca amaç çevreyi daha az kirletmektir, sorun değildir.

Yeni bir otomobil alan bir kişinin, o yeni aracın teknolojisine alışması 6 aydır.

Aynı marka bile olsa yeni bir modele geçen sürücülerin genelde yaptıkları hata şudur; bir önceki modeli sürüş alışkanlıklarına yeni modelde de devam etmeleri, oysa yeni otomobillerini çok iyi tanıyıp o yeniliklere göre yeni araçlarını kullanmalılar.     
Haklısınız gaz tepkisinin ben de bilinçli olarak yapılmış olduğunu düşünüyorum. Amaç ekonomi ve düşük emisyon yalnız şu noktada haklı oldugumu düşünüyorum :  GAZA BASARKEN tepkiler yavaş yani1-2 sn. geç geliyor tamam bilinçli yapılmış ve faydalı kabul ettim amaaa gelelim ki GAZDAN ÇEKER İKEN de tepkiler geç  ben gazdan çektim ayağımı ecu hala gaz veriyor  daha geç ( 1-2 sn.sonra ) çekiyor ve bu durum da vites atarken devirin gereksiz yere yükselip baskı balataya zarar verecegi anlamına geliyor. alışılır mı alışılır ama saçma bir durum ve birçok yeni araçta test ettim bahsettigim 2.durum yok.