Gönderen Konu: Corolla kapı içi kaplama (ses yalıtım)  (Okunma sayısı 8697 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Corolla kapı içi kaplama (ses yalıtım)
« : Şubat 23, 2013, 22:57:48 »
2008 corollam 2006 corollamdan çok daha fazla ses aldığı için iş başa düştü dedim kapılardan başlamaya karar verdim. Aracın orijinal kapı içerisinde poşet naylonundan çok daha kötü bir naylon var, üstelik yapıştırırken de işçi arkadaşlar nasıl olsa görünmüyor diye hiç özenmemişler, yer yer hatalar var, açık kalmış yerler var. Ben yaklaşık 1 cm. kalınlığında keçe benzeri bir malzeme kullandım. Netice oldukça iyi oldu, özellikle müzik sesinde farkı brn hissettim; iş toplam 2 saate yakın sürüyor. Saygılar.

cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Toyota Club Türkiye

Corolla kapı içi kaplama (ses yalıtım)
« : Şubat 23, 2013, 22:57:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla kapı içi kaplama (ses yalıtım)
« Yanıtla #1 : Şubat 23, 2013, 23:16:55 »
Elinize sağlık güzel olmuş ama bu sadece döşeme sacına yapmışsınız bu sadece müziğe etkisi olur asıl iç taraftaki saca yapılırsa kapı kapanırken çok tok bir ses alınıyor yol sesi kesiliyor tavsiyem öyle olurdu ama şuanda gayet güzel olmuş :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2013, 02:22:17 »
yapı marketlerinde akustik köpük var denemedim fakat işe yarayabilir.bir de iç tarafa doldurursanız hem sesi hemde ısıyı izole edebilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2013, 20:45:33 »
yapı marketten 1 cm'lik akustik süngeri alıp kapı içine yerleştirdim olumlu sonuç aldım,kısmetse yakın zamanda kapı iç sacına da yalıtım yapacağım daha da güzelleşecek
birde bagaja yalıtım yaptım çok bariz değil ama faydası olmuştur muhakkak,düzgün yolda sese odaklanıp dinliyorum da sadece motor sesi geliyor şu an onun çaresi yok ama şu an bile fena değil ses yalıtımımım
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 24, 2013, 20:56:54 »
yapı marketten 1 cm'lik akustik süngeri alıp kapı içine yerleştirdim
birde bagaja yalıtım yaptım çok bariz değil ama faydası olmuştur muhakkak

söyleğiniz uygulamanın fotolarını koyarsanız çok sevinirim ben de düşünüyorum böyle bir uygulama yapmayı.
2006 1.4 D4-D TERRA HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 25, 2013, 09:53:02 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=48660.0

daha önceden konu açmıştım kerem bey,linki burada
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 25, 2013, 10:20:24 »
Ellerinize sağlık.Güzel günlerde kullanın
Aracınıza yapacağınız bu tür uygulamalarda,kullanacağınız malzemenin sudan etkilenmiyor olmasına özen gösterin.Aracınız yıkanırken ve yağışlı havalarda akan su kapı iç sacına yapıştırdığınız malzemeye temas edecektir.Dışardan gelen toz ile birlikte su bir araya geldiğinde hem çamur olacak hem de sıcak havalarda kötü bir kokuya sebep olacaktır.Hatırlatmak istedim.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 25, 2013, 11:09:26 »
aracı sıfır mı aldınız ? sanırım 2. el ve o kapı içindeki naylon kesinlikle orjinal değil va daha önceden açılmış sökülmüş orjinal naylon.

ayrıca yaptığınız uygulamada sesi çok fazla bertafar edemezsiniz,  ziftli plakalar var bitüself gibi bunlardan alıp hep yaptığınız yere hemde asıl iç tarafa koruma barının arkasına yaparsanız %40 %50 bir yalıtım sağlanır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 25, 2013, 21:35:01 »
aracı sıfır mı aldınız ? sanırım 2. el ve o kapı içindeki naylon kesinlikle orjinal değil va daha önceden açılmış sökülmüş orjinal naylon.

ayrıca yaptığınız uygulamada sesi çok fazla bertafar edemezsiniz,  ziftli plakalar var bitüself gibi bunlardan alıp hep yaptığınız yere hemde asıl iç tarafa koruma barının arkasına yaparsanız %40 %50 bir yalıtım sağlanır

araç 2. el aldım, yalnız naylonlar bana orjinal gibi geldi. Arkadaşımın aynı model aynı araçtan var onun kapı içindeki naylonları farklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 25, 2013, 22:30:06 »
araç 2. el aldım, yalnız naylonlar bana orjinal gibi geldi. Arkadaşımın aynı model aynı araçtan var onun kapı içindeki naylonları farklı.

Naylonların rengi böyle olmaz birazda biçimsiz geldi bana sonradan takılmış yada sökülüp tekrar takılmaya çalışılmış..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 25, 2013, 22:46:02 »
Merhaba,

Kullandığınız maddenin alev almayacağının ya da yanmazlığının bir belgesi var mı ? Yani elektrik sisteminin yanına döşediğiniz için içtenlikle soruyorum. Kısacası bu iş için yapılmış bir madde mi ?

Saygılarla,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 26, 2013, 09:33:06 »
Merhaba,

Kullandığınız maddenin alev almayacağının ya da yanmazlığının bir belgesi var mı ? Yani elektrik sisteminin yanına döşediğiniz için içtenlikle soruyorum. Kısacası bu iş için yapılmış bir madde mi ?

Saygılarla,

İçtenliğinize çok teşekkür ederim, maddenin yanmama gibi bir özelliği yok, aksine derhal tutuşabilir bir tipi var, ancak orjinal halinde, benim kapladığım malzemenin olduğu yere kapının plastik kısmının içinde bulunan süngerler denk geliyor, bu sebeple kapı içinde yanma konusunda sıkıntı yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 26, 2013, 16:16:26 »
İçtenliğinize çok teşekkür ederim, maddenin yanmama gibi bir özelliği yok, aksine derhal tutuşabilir bir tipi var, ancak orjinal halinde, benim kapladığım malzemenin olduğu yere kapının plastik kısmının içinde bulunan süngerler denk geliyor, bu sebeple kapı içinde yanma konusunda sıkıntı yok :)

Bu konular beni tedirgin etmiştir hep, mesleki bozukluk, aklıma geldi ve kibarca uyarmak istedim. Anlayışınız için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 26, 2013, 18:52:33 »
arkadaşlar ben bituself denen malzemeyi buldum ama almadım. çünkü yalıtım yapacak bir mazeme gibi değildi.

bu ürün ancak titreşim engelleme özelliği nedeniyle tercih edilebilir. yapışkanlı olması avantajıdır.

herşeye rağmen kaput için ve arka kapılar için bitüselfe benzer bir rulo aldım. arkadan çok ses geldiğini düşünüyorum.