Gönderen Konu: Pedalda titreme  (Okunma sayısı 1915 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Pedalda titreme
« : Şubat 23, 2013, 21:26:31 »
Arkadaşlar 2006 model avensis 1.6 elegant aracımda 100 km hız civarında gaz pedalında aşırı derecede titreme oluyor bu gün eşim kullanırkende farketmiş neden olabilir birde yol bilgisayarı ekranının alt tarafından bozuk yollarda rahatsız edici derecede ses (takırdı)geliyor bu bölgeyi nasıl sökebiliriz .ses beni aşırı derecede rahatsız ediyor.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Saygılar
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Toyota Club Türkiye

Pedalda titreme
« : Şubat 23, 2013, 21:26:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Pedalda titreme
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2013, 17:37:33 »
Arkadaşlar 2006 model avensis 1.6 elegant aracımda 100 km hız civarında gaz pedalında aşırı derecede titreme oluyor bu gün eşim kullanırkende farketmiş neden olabilir birde yol bilgisayarı ekranının alt tarafından bozuk yollarda rahatsız edici derecede ses (takırdı)geliyor bu bölgeyi nasıl sökebiliriz .ses beni aşırı derecede rahatsız ediyor.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Saygılar

Gaz pedalı titremesinin birçok sebebi olabilir incelemeden buradan yazmak çok afaki olur, T25 avensislerde kronik olan yol bilgisayarı civarından gelen sesler için, yol bilgisayarı ekranının sökülerek civarındaki kabloların etrafına sünger bant ile izolasyon yapılarak kabloların sabitlenmesi çözüm olabiliyor, sökülmesi için gerekli manueli internetten bulabilirsiniz yada unutmamam için bana mail atabilirseniz yarın size gönderebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2013, 17:40:59 »
Gaz pedalı elektronik olması gerekir diye biliyorum. Eğer öyleyse, tekerlerinizi en son ne zaman, kalibrasyonu düzenli yapılmış iyi bir balans makinasında kontrol ettirdiniz?
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2013, 20:36:50 »
Pedal telli olsa boğaz kelebeği kirli diyeceğim de kirle alakası yok sanki arabada genelde olan bir titreme oraya yansıyor olabilir rot balansa sokun derim aracı..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 24, 2013, 23:55:34 »
Gaz pedalı elektronik olması gerekir diye biliyorum. Eğer öyleyse, tekerlerinizi en son ne zaman, kalibrasyonu düzenli yapılmış iyi bir balans makinasında kontrol ettirdiniz?

Cevabınız için teşekkür ederim lastiklerimi daha 4 gün önce degiştirdim  rot ve balans ayarlarıda degişimle beraber yapıldı lastikler degişmeden önce ve sonrasındada bu titreme vardı ve halen devam ediyor lastiklerden olmadıgı kesinleşti.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler