Gönderen Konu: auris 1.33 comfort  (Okunma sayısı 6562 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
auris 1.33 comfort
« : Şubat 21, 2013, 23:28:59 »
Arkadaşlar merhaba  uzun zamandır  araba almayı düşünüyorum  aklımda 2.el  2012  auris 1.33 var  forumlarda yorumlar gayet güzel fakat ben ANKARADA yaşadıgım için biraz kaygılıyım...  Ankarayı bilenler bilir yokuşları ve rampalarıyla meşhurdur  özelliklede cankaya  tarafları  auris 1.33 tavsiye edermisiniz  bu konuda olumlu olumsuz yorumlarınıza ihtiyacım var  saygılar...

Toyota Club Türkiye

auris 1.33 comfort
« : Şubat 21, 2013, 23:28:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Ynt: auris 1.33 comfort
« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2013, 20:51:03 »
bende 2012 1.33 auris var.

evli-bekar durumu yani arabayı kaç kişi kullanacaksınız? kalabalık için sıkıntı çıkarabilir çekişte. ama ben eşimle beraber 2 kişiyim ve bizim için ideal. tabi şimdilik. arkada 4 kişi önce 2 kişi İran caddesinden yukarıya Seymenler parkına doğru giderken ıkındı araba. ama 2 kişi için sorun yok çekişte.

sakin kullanan arkadaşlar ekonomik olduğunu söylüyor ama agresif kullanımda 1.6 ya yaklaşıyor yakıt tüketimi.

ben 2 yıl daha binip çocuk urumuna göre sedana geçeceğim. yani geçiş arabası benim için...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 22, 2013, 20:51:54 »
ha bi de derya deniz bi bagaj beklemeyin haliyle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Şubat 23, 2013, 21:29:46 »
öncelikle  cevabınız için teşekkür ederim...

evli degilim  ama kalabalık diyebilecegim bir ailem var  en az  3 - 4 kişi  olur  arabada...  aracın agırlıgıda biraz fazla ankaranın yokuşlarınada  1.33 motorda az gelcek galiba yakıtıda düşünmek lazım...  bu durumda  1.4  veya 1.6  motor düşünmem  daha iyi olcak sanırım.

bagaj konusunda sıkıntı yaşayacagımı düşünmüyorum...

tekrar teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 25, 2013, 03:56:25 »
1.33 Aurisin performansı bence oldukça iyi sizi memnun bırakacaktır tabiki bir 1.6 gibi olamaz.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 25, 2013, 04:24:47 »
Bence Auris için alınabilecek en iyi seçenek. Neden derseniz tabii ki fiyatından. Yenisini bilemiyorum ama eski kasa alacaksanız verilen parayı en hak eden araç. Aurise bunun üzerinde para vermek bence anlamsız. 40 binin altında alınacak en iyi araçlardan biri.

1,33 motor göreceli olarak iyi. Vergi avantajı yok. Ama kendinden çok daha pahalı versiyonlarıyla vsc dışında aynı güvenlik , konfor ve görünüşe sahip.

Daha fazla paranız varsa bence auristen çok daha mantıklı arabalar var. 

Eğer çok güçlü bir motorlu ve dizel araçtan geçmemişseniz sizi üzmez.

Bende bir de 128 beygir dizel Accent Blue var. Dizel, yüksek torklu bir arabadan sonra motoru inanılmaz hantal çok yavaş geldi ama kısa sürede alıştım. Özellikle blue nun 2. vitesteki atikliği şahlanmasından sonra insana bu araç yok yavaş ve hantal geliyor. Ama sonrasında alışıyor insan. Blue neredeyse bmwlere kafa tutacak serilikte bir araç olduğunu dikkate almak lazım. Ama auristeki konfor ,güven ve kalite hissi herşeyi unutturuyor.

Aracın karakterine alıştıktan sonra inanın ki yokuşlar filan hiç sorun değil. Gerektiğinde vites düşürüceksiniz sadece. Gayet tatmin edici, özellikle uzun yolda iyi. Motoru çok sessiz. İki kötü tarafı var bence birincisi çok sık vites değiştirmek durumundasınız. İkincisi bagajı küçük. 

Ankarayı bilmem ama yedi tepeli İstanbulun çamlıcasında oturan biri olarak yorumlarım böyle.
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Şubat 26, 2013, 15:39:45 »
1.33 auris  alcam büyük ihtimalle  güzel yorumlar alıyorum  kullanan insanlardan    cok fazla performan beklentim yok zaten. 30  35 bin tl arası  bi bütce ayırdım daha fazlasını veremem  bu fiyatada  en mantıklı secenek auris gibi geldi   toyota kalitesi  güvenligi gayet tatmin edici diger markalara göre ...  kasa olarakta auris hosuma gidiyo.. evet bagaj biraz ufak ama  sıkıtı yaratmaz benim için      yorumlarınız için teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • alemın etıket oldugu yere bız fıyat basarız ....:)
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 27, 2013, 00:19:27 »
bende 1.33 aurıs kullanıcısıyım  ve aracım 3000 km ye geldı ve ınanın performansı çok tatmin edici değil fakat yakıtı cok ıyı , benım şehir içi kullanımımda tabıkıdesakın olarak 6.2 lt daha uzun yola cıkma ımkanım olmadı ama uzun yoldada daha ıyı olacak gıbı , eger cok performans ıstemıyorsanız ve ekonomık olsun lpg ıle uğraşmayaym dersenız bu arac cok ıyı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Şubat 27, 2013, 00:29:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 27, 2013, 01:29:03 »
eger cok performans ıstemıyorsanız ve ekonomık olsun lpg ıle uğraşmayaym dersenız bu arac cok ıyı

+1 İşte bu.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 06, 2013, 19:51:54 »
1.33 Aurisin performansı bence oldukça iyi sizi memnun bırakacaktır tabiki bir 1.6 gibi olamaz.

+1
Dönüşünde gözüm yok, benim aklım gidişinde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 12 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 08, 2013, 16:47:09 »
1.33 kullanıcıyım, istanbulda yaşıyorum ben yaşadığım yer itibariyle motor gücünü yeterli buluyorum, ancak Ankara' da da bulunmuş biri olarak özellikle Çankaya taraflarındaysanız 1.6 motorlusuna bakmanızı tavsiye ederim, abartıp araç gitmez çekmez filan demiyorum batınız mı gider çünkü, burda da dik yokuşlara çıkıyorum zaman zaman ama sıklıkla dik yokuşlara çıkıyor olsam 1.6 motorlusunu tercih ederdim bilginiz olsun
Hamleler ve karşı hamleler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 10, 2013, 00:41:19 »
1.33 motor yüksek devirlerde yeterli performansı veriyor yani dizel gibi düşük devirlerde yüksek tork beklemeyin, çok dik rampalarda yüksek devirde kullanmak zorundasınız. Bizim izmit'te bilen bilir meşhur karayolları kanunlarına aykırı Santral bayırı var! 30 derece eğimli, araçta 4 kişi ile 2. Vites yüksek devirde bayılmadan çıkıyor. Yani motor gücü çok geberik değil çok süper performanslıda değil:) ama 1.6'yla ceylan gibi sekerek çıkarsınız her bayırı ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 15, 2013, 17:28:22 »
Bence Auris için alınabilecek en iyi seçenek. Neden derseniz tabii ki fiyatından. Yenisini bilemiyorum ama eski kasa alacaksanız verilen parayı en hak eden araç. Aurise bunun üzerinde para vermek bence anlamsız. 40 binin altında alınacak en iyi araçlardan biri.

1,33 motor göreceli olarak iyi. Vergi avantajı yok. Ama kendinden çok daha pahalı versiyonlarıyla vsc dışında aynı güvenlik , konfor ve görünüşe sahip.

Bende bir de 128 beygir dizel Accent Blue var. Dizel, yüksek torklu bir arabadan sonra motoru inanılmaz hantal çok yavaş geldi ama kısa sürede alıştım. Özellikle blue nun 2. vitesteki atikliği şahlanmasından sonra insana bu araç yok yavaş ve hantal geliyor. Ama sonrasında alışıyor insan. Blue neredeyse bmwlere kafa tutacak serilikte bir araç olduğunu dikkate almak lazım. Ama auristeki konfor ,güven ve kalite hissi herşeyi unutturuyor.

Aracın karakterine alıştıktan sonra inanın ki yokuşlar filan hiç sorun değil. Gerektiğinde vites düşürüceksiniz sadece. Gayet tatmin edici, özellikle uzun yolda iyi. Motoru çok sessiz. İki kötü tarafı var bence birincisi çok sık vites değiştirmek durumundasınız. İkincisi bagajı küçük. 

Ankarayı bilmem ama yedi tepeli İstanbulun çamlıcasında oturan biri olarak yorumlarım böyle.

bende de benzer durum var,

daha ayrıntılı bilgi vermek isterdim ammaa araç 3 gündür bende, çok fazla km yapamadım. .. 110 luk connect'ten sonra 1,33 auris hantal geliyor. (hani tork'un, beygir gücünün ne olduğunu anlamak isteyene tam derslik). hele hele rampalarda vites düşürmek çok zor geliyor. sadece ankaranın değil ülkemizin bir çok rampasına bile keçi gibi tırmanan küheylandan sonra 120 tork üzüyor.  yakıt hesabına gelince hemen hemen aynı gibiler. ama sessizlik, donanım açısından auris haliyle avantajlı. konsol güzel. içi ferah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 15, 2013, 17:58:28 »
Şu yakıt konusunda 1.6ya yaklaşıyor demeyin allah aşkına 1.6 şehir içi deli gibi içiyor ama şehir dışı tork ve hp avantajından dolayı daha az gaza basmak suretiyle daha az yakıyor düşük motor her zaman yakıt ekonomisi demek değil karıştırmayalım artık şunu...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Today Tomorrow Toyota
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 20, 2013, 16:36:30 »
Şu yakıt konusunda 1.6ya yaklaşıyor demeyin allah aşkına 1.6 şehir içi deli gibi içiyor ama şehir dışı tork ve hp avantajından dolayı daha az gaza basmak suretiyle daha az yakıyor düşük motor her zaman yakıt ekonomisi demek değil karıştırmayalım artık şunu...
+1 değil +54342634554676854235236643564654 demek istiyorum hatta
bir diğer konu ise vergiden vs. avantajı olmaması denmesi beni üzdü kasko ve trafik sigortalarında araç değeri daha düşük olduğu için daha makul bir fiyat ödeniyor 1.33 comfortlarda
Çekiş için bir problemim olmadı henüz tek kişi kullanmamın aantajıda olabilir tabikide !
Daha fazla pedala basma sık vites değiştirme sürekli klima kullanıp aracım 1.33 nede olsa az yakar diye beklemek yanlış olur tabikide  :(
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.33 Comfort.
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 20, 2013, 17:12:24 »

1 yıllık 2012 model auris 1.33 comfort kullanıcısı olarak akgün beye %100 katılıyorum..

- arka koltuk 3 yetişkini konforlu biçimde alır, diz mesafesi mükemmel ve ortada oturmak dert değil çünkü eksoz tüneli neredeyse yer ile sıfır.. arka koltuklar bir miktar geriye yatıyor ki uzun yolda uyumak için mükemmel bir özellik.
- çok dik yokuşlarda araç tam dolu iken uygun şekilde kullanırsanız kesinlike yarım debriyaja gerek duymadan yokuşun sonunu görür, boş iken zaten sıkıntı yok..
- bagaj sıkıntınız yok ise kendi fiyat aralığında alınacak kesinlikle ve kesinlikle en mantıklı araçtır..
- ekonomi amaçlı bir motor ve dişli oranı var.. vitesi etkin kullanmaya alıştığınız ve gaza az dokunduğunuz takdirde 1300 kg olmasına rağmen hakikaten az yakıyor.. C segmenti 1.6 dizel ve tam otomatik olan araçların şehir içi tüketim değerlerini kuruş/km çok rahat yakalarsınız..
- toyotanın uzun yıllardır B ve C segmentinde kullandığı, geliştirdiği (daihatsu da kullandı) ve en sorunsuz olan motorudur.. tam bir masrafsızlık abidesi.. hava filtresi bile 40000 km'de bir değişiyor.. triger zinciri ömürlük zaten..
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz