Gönderen Konu: hidrolik direksiyonumdan gelen vuruntu sürtme sesi  (Okunma sayısı 2772 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
hidrolik direksiyonumdan gelen vuruntu sürtme sesi
« : Şubat 20, 2013, 23:59:43 »
arkadaşlar merhabalar sizlerden tavsiyelerinizi ve cevaplarınızı bekliyorum,99 terra model 1.6 hidrolik direksiyonlu arabamdan bir haftadır direksiyonumda seyir halindeyken çevirdiğimde kendini toplarken sanki bir yere sürtüyor gibi bir vuruntu sesi geliyo.bunu ayaklarımdan bir titreşimini hissediyorum lakin tamirciye götürdüm ses her zaman çıkmadığından birşey söyliyemediler.masrafını hiç kafama takmıyorum yeterki sorun bulunsun,yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bakliyorum....??

Toyota Club Türkiye

hidrolik direksiyonumdan gelen vuruntu sürtme sesi
« : Şubat 20, 2013, 23:59:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Rav 4
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: hidrolik direksiyonumdan gelen vuruntu sürtme sesi
« Yanıtla #1 : Şubat 21, 2013, 00:06:52 »
tufan bey o gelen ses yüksek ihtimalle direksiyon üst tıkırtı burcundan geliyordur.yapacağınız tek şey en yakın yetkili yada özel servise gidip üst tıkırtı burcunu yağlatmak (sıvı gres en iyi çözüm) yaklaşık 5 dakika :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Çıkarım senle her yola Toyota
  • Kilometre: 30500
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 29, 2013, 14:09:37 »
arkadaşlar merhabalar sizlerden tavsiyelerinizi ve cevaplarınızı bekliyorum,99 terra model 1.6 hidrolik direksiyonlu arabamdan bir haftadır direksiyonumda seyir halindeyken çevirdiğimde kendini toplarken sanki bir yere sürtüyor gibi bir vuruntu sesi geliyo.bunu ayaklarımdan bir titreşimini hissediyorum lakin tamirciye götürdüm ses her zaman çıkmadığından birşey söyliyemediler.masrafını hiç kafama takmıyorum yeterki sorun bulunsun,yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bakliyorum....??
Debriyaj,fren pedalı altındaki direksiyon mili bağlantı istavrozu yağlandığında sorun çözülüyor.Bizzat denedim.Sprey kutuda sıvı gresle yağlandı hiç sorun kalmadı.
2015 Corolla life 1.33

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 123000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 28, 2013, 23:41:06 »
tekrar konu açmak istemedim. aracım 99 luna 1.6
aynı sorun bende de var ve üstelik direksiyon normalden sert. bir kaç ustaya götürdüm hepsi farklı şeyler söylediler.
birisi belki direksiyon hidrolik hortumlarından birisi değişmiştir, deliği incedir yağ zor geçtiği için serttir dedi.
birisi direksiyonunda hiç bir problem yok, çok güzel topluyor, varsın sert olsun, sert direksiyon uzun yolda daha iyi olur dedi :)
bugünde bir rot balansçı ön amortisörlerin üst bilyaları bozulmuştur, ondan serttir ve arada ses çıkarabilir dedi.
daha önce kabin içindeki istavrozları yağladık ses kesilmedi. ama en son ustanın (rot balansçı) dediği daha mantıklı geldi. çünkü babamın skodasında ön amortisörleri değişince direksiyon çok sertelmişti. daha sonra başka bir usta söktü. üst bilyaları adam ters takmış hiç çalışmıyormuş. düzeltince direksiyon pamuk gibi olmuştu. bende en kısa zamanda bu bilyalara baktıracağım. saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A-
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 29, 2013, 11:15:07 »
buna benzer bir problemde ben yaşadım.yanlız benimki hidrolik yağı bitmiş vede direksiyon kutusu tamir takımı deniyor keçelerin ömrü bitmiş değiştirdiler sorun yok bir senedir kullanıyorum. önce aft yağını kontrol etmelisin azalma varsa büyük ihtimalle benim ki ile aynı sorunu yaşıyorsun. saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 29, 2013, 12:06:31 »

Tufan bey Balıkesir'de ikamet ediyorsunuz sanırım. Tamirciye gittim demişsiniz. Hangi tamirciye gittiniz? Malım Balıkesir'de iyi  usta yok denecek kadar az.

Samoto'ya baktırdınız mı? Orada bu konu ile ilgili bilgi verecek ustalar mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 29, 2013, 12:15:01 »
Öncelikle, Direksiyon hidrolikleri düzenli olarak periyodlarında değişmelidir.

Arızaların neredeyse tamamı bu hidrolik değişmediği için oluşmaktadır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 29, 2013, 12:58:29 »
  Tekin beyin de belirttiği gibi direksiyon hidrolik sıvısı durumu, mekanizmanın ömrü üzerinde etkilidir. Ayrıca hidrolik sistemlerde asla direksiyonu her iki yönde de tam sonra bekletmemek gerekir sistemin sağlığı açısından.
 Bunların dışında; yukarıda arkadaşların da belirttiği gibi, amortisör kulesinden, rot ayarlarına, akslara, mafsala kadar bakılabilecek yerler gözden geçirilmeli bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 123000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 29, 2013, 23:23:43 »
ilk iş zaten yağı değiştirdim. usta gerekmez vs. desede ben ısrar ettim değiştirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 154000
  • Model Yılı: '00
« Yanıtla #9 : Aralık 02, 2013, 11:14:09 »
son gelişmeler nedir bu konu hakkında acaba ? Aynı sorun bende de var. Her zaman yapmadığı için derdimizi kimseye anlatamıyoruz. Yalancı çıkıyoruz bir de üstüne üstlük :D