Gönderen Konu: Araç çalışmama..AE101 - 97EXİ  (Okunma sayısı 1312 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Forumdan ayrıldığını sandı... :)
    • Orhan Gencebay
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
Araç çalışmama..AE101 - 97EXİ
« : Şubat 20, 2013, 16:06:06 »
Üstadlar daha öncede yardım istemiştim ve halletmiştiniz..Sağolun ancak araç 1 aydır kafaları yedirdi bana. Özellikle sabahları ( herkeste sanırım ) ki bu sorun akü bitimine kadar oluyor ve akü daha 1 aylık.. Kontağa basıyorum eski aracım sıralı olmamasına rağmen tık diye çalışırdı bu arkadaş çalışmamakta diretiyor. Sabah yine oldu. Ve malesef vurdurarak çalıştırdım. Bu ay 3-4 kez aynı şeyi yaptım. Bazende tam tersi buz gibi havada tık diye alıyor tek basışta. Bujiden dedik sıfırı ile değişti gene aynı sıkıntı. Bir arkadaş benzin pompasından olabilir dedi. Tabiri caizse kala kaldım..Çözemedim bir türlü..Bir yardım yada fikir üstadlar..
Hey gidi günler...

Toyota Club Türkiye

Araç çalışmama..AE101 - 97EXİ
« : Şubat 20, 2013, 16:06:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç çalışmama..AE101 - 97EXİ
« Yanıtla #1 : Şubat 20, 2013, 16:12:18 »
  Geçmiş olsun,
öncelikle vurdurma diye tabir edilen şeyi aracınızda yapmamanızı tavsiye edeceğim. Bu önemli sıkıntılara yol açabilir.
Kontak anahtarını çevirdiğinizde marş basıyor mu, marş motoru olması gerektiği hızda dönebiliyor mu? Bunlarda sorun yok ise, motora yakıt gittiğinden ve ateşlemenin sağlıklı yapıldığından(buji kabloları ve distribütör kontrolü) emin olmak gerek bence. Tabi tüm bunlar; yakıt filtresi ve yakıt kalitesi konusunda sorun olmadığını düşünürsek geçerli olabilir.

Not: Bu arada, profilde gerçek isminizi kullanmanızı isteyeceğim, bu konuda herhangi bir yöneticimiziden yardım alabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Orhan Gencebay
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 20, 2013, 16:40:24 »
Hakan abi öncelikle profil ile alakalı daha önce başvurdum nick Gencebay olduğu için yönetici arkadaşlar Orhan Yılgör yapmış. Yılgör Kaya olarak düzeltebilirseniz memnun olurum. Daha sonrada olabilir farketmez. Nasıl uygun görürseniz...

Cevap içinde teşekkür ederim. Vurdurma dediğimiz olayı kimse tasvip etmiyor dediğiniz gibi. Ama başka çare kalmayınca bu yola başvuruyorum... bu durumda sanayiye yol göründü desene abi. Açıkçası sanayiyede uyuz oluyorum. Güya toyota aldık sanyiden kurtulalım diye...!

Saygılar abim..
Hey gidi günler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 22, 2013, 00:14:48 »
geçmiş olsun avans ayarını distribütör ve buji kablolarını kontrol ettirin depo içi benzin pompası depoda az benzin bulundurulduğu zaman bozulur onunda çözümü role kullanılıyor devreye bağlanıyor lpgye geçtiği zaman benzin pompası devreden çıkıyor ve gereksiz yere çalışmayı engelliyor stop edincede 15 saniye boyunca benzin pompaladıktan sonra devreden çıkar umarım sorununuz kısa zamanda çözülür

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Orhan Gencebay
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 22, 2013, 09:16:37 »
Teşekkürler Yaşar kardeşim. Yarın götüreceğim. söylediklerinizi birebir ileteceğim. Saygılar Bu arada Hemşerimmişiniz. Neresindensiniz ? yeri burası değilya artık neyse :)
Hey gidi günler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 22, 2013, 17:02:22 »
 :) rica ederim ben pınarbaşı ilçesindenim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Orhan Gencebay
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 22, 2013, 17:17:06 »
Yakın değilde yakın sayılırız yol üstündeyim bende talas. Şu an merkezdeyim ağaç işleri tarafı.. Memnun oldum kardeşim..
Hey gidi günler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Orhan Gencebay
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Araç çalışmama..AE101 - 97EXİ (Çözüldü)
« Yanıtla #7 : Şubat 25, 2013, 11:36:30 »
Sorun çözüldü. Test etmedim henüz ancak Beyindenmiş.. Beyni garantiden değişti. 1-2 gün tüp kapalı konumda kullandım sabah soğuklarında bile tık diye çalıştı. sıkıntı beyinden dediler Allah'tan garantisi henüz bitmemiş sağolsunlar garantiden 5 kuruş almadan değiştirdiler. ( Yeni sanayi ana yol üzerinde Atiker bayisi. Firma adı akılda kalmadı.) ilgili arkadaşlar. sağolsunlar..
Hey gidi günler...