Gönderen Konu: Bu Yağı almalı mıyım? Önerilerinize ihtiyacım var.  (Okunma sayısı 5230 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 11 kere teşekkür etti
Ynt: Bu Yağı almalı mıyım? Önerilerinize ihtiyacım var.
« Yanıtla #20 : Şubat 21, 2013, 02:10:40 »
Alım satıma bir şey diyemem ama diğer türlü asla kullanmam ben olsam.150 lira tasarruf etsekki (mümkün değil ama oldu diyelim) o yağdan kaynaklı bir sorunda pistonlardan tutunda bütün motoru kucağımıza alırsak sökülmesi bile 150 liradan kat kat fazla olur.Değer mi sizce arkadaşlar?  :blink:

Yağlar hakkında detaylı bilgiye sahip değilim. "O yağdan kaynaklı bir sorun olursa" demişsiniz, Ne gibi bir sorun olabilir biraz daha açabilirmisiniz.
2001 Avensis 2.0 D4 sol extra

Uyarı!!! Ağzınızı kullanmadan önce beyninizle olan bağlantısını kontrol ediniz.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 21, 2013, 02:10:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 21, 2013, 02:20:02 »

Yağlar hakkında detaylı bilgiye sahip değilim. "O yağdan kaynaklı bir sorun olursa" demişsiniz, Ne gibi bir sorun olabilir biraz daha açabilirmisiniz.
Kalmış son kullanma tarihi geçmiş yağ artık yağ özelliğini adı gibi göstermez.Yani yağlama yapamaz hale gelir.Şöyle diyeyi size ellerinizi kuruyken birbirine sürtünce hemen kızarır değil mi? Ama aynı şey birde yağlıyken düşünün kızarma süresi çok çok uzar hatta hiç kızarmayadabilir.İşte motor parçalarıda aynı bu sürterek çalışırlar ve yağın görevide bu sürtünmede oluşan zararları en aza indirmektir.Siz yağ diye yağ özelliği olmayan bir şey koyarsanız motor parçalarıda elinizin kızarması gibi sürtünerek aşınır ve filtrenize metal parçaları giderek tıkar filtreyi sonra yatak sarar yolda kaldığınızda anlarsınız o zamanda iş işten geçer.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Şubat 21, 2013, 02:20:36 »
full sentetik formula standartlarında bir yağ 1 yılda değil 15 yılda bile bir şey olmuyor çalıştığım kurumda miadı geçmiş yağları tahlile gönderiyoruz hiçbirşey olmuyor petrol kökenlilerde çok az değişim olsada full sentetikler ilk günkü gibi geliyor sonuçlar adı üstünde sentetik tamamen laboratuvar ürünü bir yağ bizde az kullanılıp ustaların yağı sağdece ince kalın diye ayrıştırmaları sonucu oluşan bilinçsiz tabirlerden dolayı böyle maalesef birde toptan 10-40 alınan en ucuz yağ olduğu için maalesef böyle yurtdışında kullanım çok daha bilinçşi 10-40 neredeyse kullanılmıyor o yüzden ucuz ithal edilebiliyor 4 litresi 10 tl ye bile gelen yağlar var tamircilere

2-3 gündür forumlarda dolaşarak yağlar hakkında bilgi edinmeye çalıştım. Çoğu kişi sizin de dediğiniz gibi 10w/40 yağı tavsiye etmiyorlar. 3000 km sonra yağ değişimi yapacağım, inşallah memnun kalırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Şubat 21, 2013, 02:31:18 »
Kalmış son kullanma tarihi geçmiş yağ artık yağ özelliğini adı gibi göstermez.Yani yağlama yapamaz hale gelir.Şöyle diyeyi size ellerinizi kuruyken birbirine sürtünce hemen kızarır değil mi? Ama aynı şey birde yağlıyken düşünün kızarma süresi çok çok uzar hatta hiç kızarmayadabilir.İşte motor parçalarıda aynı bu sürterek çalışırlar ve yağın görevide bu sürtünmede oluşan zararları en aza indirmektir.Siz yağ diye yağ özelliği olmayan bir şey koyarsanız motor parçalarıda elinizin kızarması gibi sürtünerek aşınır ve filtrenize metal parçaları giderek tıkar filtreyi sonra yatak sarar yolda kaldığınızda anlarsınız o zamanda iş işten geçer.

Demek istediğinizi şimdi anladım. Bugun yağ satan yerlerede uğradım. Yağın raf ömrü konusunda kimisi 10 sene kimiside 5 sene diyor. Biriside mobil 'e mail atmış ve gelen mailde yağın raf ömrünün 60 olduğunu belirtmişler. Bu 60 ay olayını girdiğim bir forum sitesinde de okudum 2 gün önce, içimden acaba budamı o foruma girip o yorumu okuyup, bana okuduğunu anlatıyor dedim :D Bugun de gittim aldım. artık deneyip görücem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Şubat 21, 2013, 02:36:59 »
Demek istediğinizi şimdi anladım. Bugun yağ satan yerlerede uğradım. Yağın raf ömrü konusunda kimisi 10 sene kimiside 5 sene diyor. Biriside mobil 'e mail atmış ve gelen mailde yağın raf ömrünün 60 olduğunu belirtmişler. Bu 60 ay olayını girdiğim bir forum sitesinde de okudum 2 gün önce, içimden acaba budamı o foruma girip o yorumu okuyup, bana okuduğunu anlatıyor dedim :D Bugun de gittim aldım. artık deneyip görücem.
60 ay raf ömrü olsada motordayken hiç çalışmasada senede 1 değiştirmek gerekiyor.Hatta bazı firmalar değiştirmezseniz garanti dışı bırakıyor aracınızı.Zaten 60 deselerde kimse son güne kadar aynı verimde oluyor diyemez yani çok yaklaşmadıysa o tarihe sıkıntı olmaz ama diğer türlü çok dikkat etmek lazım
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Şubat 21, 2013, 02:44:15 »
60 ay raf ömrü olsada motordayken hiç çalışmasada senede 1 değiştirmek gerekiyor.Hatta bazı firmalar değiştirmezseniz garanti dışı bırakıyor aracınızı.Zaten 60 deselerde kimse son güne kadar aynı verimde oluyor diyemez yani çok yaklaşmadıysa o tarihe sıkıntı olmaz ama diğer türlü çok dikkat etmek lazım
1. sayfada 2. resimde üretim tarihi yazıyor zaten. 20 gün sonra 26. ayını dolduracak. 10 ayda 10.000 km yapıyorum zaten o yüzden problem olmaz diye düşünüyorum. Bakalım deneyip görücem. İzlenimlerimi de paylaşırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Şubat 21, 2013, 02:50:52 »
1. sayfada 2. resimde üretim tarihi yazıyor zaten. 20 gün sonra 26. ayını dolduracak. 10 ayda 10.000 km yapıyorum zaten o yüzden problem olmaz diye düşünüyorum. Bakalım deneyip görücem. İzlenimlerimi de paylaşırım
Umarım bir sorun yaşamazsınız ve memnun kalırsınız  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 yaris 1.33 fun multidrive s
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 21, 2013, 02:59:45 »
bir sorun yaşamazsınız babamın 105 ps dizel kangoo sunda kendi 1.6 focus umda eşimin 13 yarisinde kullanıyorum 2 yıla yakındır motor sesi bile değişecek aracın çalışması fark edecek deneyin kesinlikle korkmayın birkaç gün yağ kontrolü yapın değişimden az bir eksiltme olabilir yoksa sorun olmaz
dünyanın en yüksek tepesinede çıksan oturacağın yer kendi kıçının üzeridir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Şubat 21, 2013, 03:06:15 »
bir sorun yaşamazsınız babamın 105 ps dizel kangoo sunda kendi 1.6 focus umda eşimin 13 yarisinde kullanıyorum 2 yıla yakındır motor sesi bile değişecek aracın çalışması fark edecek deneyin kesinlikle korkmayın birkaç gün yağ kontrolü yapın değişimden az bir eksiltme olabilir yoksa sorun olmaz

Aracım 4.5-5 lt civarı yağ alıyor. Eksiltmeyi göze aldım. O yüzden 6lt yağ aldım. Eksiltirse tamamlarım. Yada 4.5 litre doldurtup 250ml de motor silk eklettireceğim. Geriye 1.5 yağ kalmış olacak birini hiç açmam kalan yarım lt yağı eksilttikçe tamamlarım. Düşündükçe değişik şeyler geliyor aklıma :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Şubat 21, 2013, 03:08:12 »
Bu arada şanzıman yağı için ''Mobilube SHC Tam Sentetik Süper Performans Dişli Yağı SAE 75W-90'' bu yağı tavsiye edermisiniz Ali bey ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 yaris 1.33 fun multidrive s
  • Araç: Yaris
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 21, 2013, 22:16:32 »
FULL sentetic yağları kullanabilirsiniz ama özellikle şanzıman yağında toyotanın dipoitli yağlarını öneriyorlar bende onu kullandım. full sentetik kullanan arkadaşlarımda memnun herhangi bir sorun yok ses yada geçiş zorluğu yapmadı karar sizin
dünyanın en yüksek tepesinede çıksan oturacağın yer kendi kıçının üzeridir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 21, 2013, 22:20:45 »
mobil 1 10-40 motor yağından şaşmam arkadaş....
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Şubat 21, 2013, 23:29:43 »
Bu arada şanzıman yağı için ''Mobilube SHC Tam Sentetik Süper Performans Dişli Yağı SAE 75W-90'' bu yağı tavsiye edermisiniz Ali bey ?
   http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/1195/Mobilube-1-SHC-75W-90-1-LT  bu yağdan sanırım dediğiniz eğer öyleyse bende bundan aldım baskı balatamı değiştirirken.Çok yumuşak bir geçişe sahip oldum sanıyorumki yağın etkisi büyük.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 21, 2013, 23:36:58 »
Konu dışı olacak belki arkadaşlar ama bu site güvenilir bir site mi alışveriş yapmak için ?   

http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/1195/Mobilube-1-SHC-75W-90-1-LT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Şubat 21, 2013, 23:42:52 »
   http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/1195/Mobilube-1-SHC-75W-90-1-LT  bu yağdan sanırım dediğiniz eğer öyleyse bende bundan aldım baskı balatamı değiştirirken.Çok yumuşak bir geçişe sahip oldum sanıyorumki yağın etkisi büyük.
Evet Ertan bey bu yağ ve bu site güvenliyse fiyat makul gibi çünkü başka siteleri dolaştım fiyatlar oldukça yüksek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Şubat 21, 2013, 23:46:48 »
FULL sentetic yağları kullanabilirsiniz ama özellikle şanzıman yağında toyotanın dipoitli yağlarını öneriyorlar bende onu kullandım. full sentetik kullanan arkadaşlarımda memnun herhangi bir sorun yok ses yada geçiş zorluğu yapmadı karar sizin

Doğrudur Ali bey birde onu araştırayım ama Mobilube SHC Tam Sentetik yağı çok övmüşler. Kullananların hepsi çok yumuşak vites geçişlerinden bahsediyorlar.
oyüzden size de sormak istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Şubat 21, 2013, 23:58:43 »
Evet Ertan bey bu yağ ve bu site güvenliyse fiyat makul gibi çünkü başka siteleri dolaştım fiyatlar oldukça yüksek
Ben aldım 1 haftadır kullanıyorum sıkıntı yok baskı balatayıda buradan aldım yine.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Şubat 22, 2013, 00:11:02 »
Piyasayı biraz yoklayayım daha uygun fiyatlısını bulamazsam bende buradan alayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Şubat 22, 2013, 00:12:24 »
Piyasayı biraz yoklayayım daha uygun fiyatlısını bulamazsam bende buradan alayım.
Çok yumuşadı vites geçişleri bence mutlaka bunu kullanın değişimlerde.Ama en uygun fiyatlı bu site idi ben aldığımda(1 aya yakın oluyor)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Şubat 22, 2013, 22:13:51 »
Elimde

castrol GTL 10/40 yarı sentetik  var..4+4 litre açılmamış ambalaj.
 Düşünen varsa aldığım fiyata verebilirim .Toptancısından yeni aldım ..Ustamın tavsiyesi ile tam sentetik yağla değişim yapmam gerekiyor.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)