Gönderen Konu: Direksiyon hareketine duyarlı sis farları  (Okunma sayısı 14270 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyon hareketine duyarlı sis farları
« Yanıtla #20 : Temmuz 10, 2014, 01:36:47 »
standrt donanım olarak konulan yeni araçlardaki sis bölmesinin viraj destekli farı, asla karşıdan gelenin gözünü almaz. ben çok kez karşılaştım hiç gözüm kamaşmadı.. gerekli bir şey mi bilmiyorum hiç öyle bir araç kullanmadım fakat yıllar yılı bu özellik olmadan da tehlikesiz bir biçimde virajla girdik, sokaklardan döndük. nasıl bir artısı olacaktır çok kestiremiyorum.. kullanmadan da bilemeyeceğim.

gündüz farı da eyvallah. bence güzel bir standart. benim alışkanlığımdır,  24 saat farlarım açık gezerim. gündüz farım da olsun isterdim.

fakat

standart sis farı ve çakma xenon far ise gerçekten karşıdan gelene küfretmekten farksızdır.

ben berrak havada sis farıyla karşımdan gelen gördüğümde yapıştırıyorum uzunları asla da kapamıyorum. kötülükse kötülük... madem o beni böyle önemsemiyor, ben onu hiç önemsemem...

bir de arka sis lambası olayı var ki, onda da hiç acımam arkasından uzunları yapıştırırım. en son dayanamaz ya sağa çeker ya da ışıklarda yanıma yanaşıp el kol yapar. bu yöntemle trafikte sayısız insana arka sis lambası söndürttüm.  aracı yanına çekip camı açıp arka sis lambanı kapa çok göz alıyor diyince herkes o el kol yaptığı elini indirip insana dönüveriyor.. bir kişiyi bu huydan vazgeçirebildiysem bile insanlığa katkım olmuştur diye düşünüyorum.  bu memlekette buna ihtiyaç çok.

gösteriş merakı dedin mi en önde biz gidiyoruz. gündüz vakti veya berrak bir gecede sis farı / sis lambası açınca ne oluyorsa!!? hepimiz hayran mı kalıcaz arabana anlamadım ki...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 10, 2014, 01:36:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 10, 2014, 14:54:27 »
arkadaşlar herkese selam

benim arabam chevrolet lacetti . video güzel olamdı ama fikir vermesi açısından yayınlıyorum . Boş bir zamanımda daha kaliteli bir video çekeceğim.

video 2014 07 10 14 17 36

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 10, 2014, 15:23:23 »
Olsa da olur olmasa da. Çok da gerekli bir özellik değil kanımca ancak adaptif farlara ayrı bir parantez açmak istiyorum. Aslında markalar yapacaklarsa adaptif farları standart hale getirmeleri gerekir. Gece görüşü açısından bence çok daha mantıklı ve güvenli bir teknolojik sistem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 10, 2014, 16:14:18 »
Olsa da olur olmasa da. Çok da gerekli bir özellik değil kanımca ancak adaptif farlara ayrı bir parantez açmak istiyorum. Aslında markalar yapacaklarsa adaptif farları standart hale getirmeleri gerekir. Gece görüşü açısından bence çok daha mantıklı ve güvenli bir teknolojik sistem.
Katılıyorum. Özellikle kimi yollarda önemli sürüş güvenliği ve konfor sağlıyor. Karşının değil, virajın içinin aydınlatılması mantığı doğru.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 10, 2014, 17:24:49 »
arkadaşlarlar tasarladığım sensörün videosu bütün araçlara uyumlu

video güzel olamadı ama fikir vermesi açısından yayınlıyorum . Boş bir zamanımda daha kaliteli bir video çekeceğim.

www.otosens.com

www.otosens.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 23, 2014, 17:30:56 »
sis farlarını yavaş yavaş söndüren ve açan projede tamamlandı sistem le ilgili öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.

direksiyon hareketine duyarlı dönüş sis farı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 23, 2014, 17:35:15 »
Emeğinize sağlık güzel olmuş, ancak yasal olarak sis farlarının kullanım alanları zaten kısıtlı çok gerekli bir uygulama gibi gelmedi bana.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 23, 2014, 17:48:19 »
valla hocam 180 tl para istemişsin bence çok proje  benim için başlamadan bitti :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 25, 2014, 14:32:36 »
bütün araçlara takılabilen direksiyon hareketine duyarlı dönüş sis farı modülü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 25, 2014, 15:02:30 »
sis farlarını yavaş yavaş söndüren ve açan projede tamamlandı sistem le ilgili öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.

sistem çok güzel ve özellikle el yapımı ve Türk malı olması daha bi güzel. bunun fiyatı nedir kendimiz montajını yapabilir miyiz?

ayrıca cam açma ve kapatma modülünüz var galiba,onun hakkındada bilgilendirme yapabilir misiniz?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 26, 2014, 13:33:58 »
her marka ve model araca uyumlu Direksiyon hareketine duyarlı sis farları

aracına uygulamak isteyen arkadaşlar 0 532 688 86 62 nolu telefondan ulaşabilirler.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 26, 2014, 13:38:09
montajı kolaydır. oto elektriğinden anlayan arkadaşlar kendileride montaj yapabilir.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 26, 2014, 13:46:27
maliyetin yuksek olmasından dolayı fiyat 180 tl. keşke daha ucuza üretebilsek ama işciliği çok fazla olan bir ürün. elektronik kartın basımı , deliklerin delinmesi, maske , elemanların tektek yerleştrilmesi ,lehimlenmesi, sensör kısmının aparatlarının tornada hazırlanması.......................

ama uygulama yapılmış araclarını videolarını paylaşmak şartıyla forum üyelerine fiyat konusunda yardımcı olmaya çalışacağım. saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '09
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 18, 2015, 12:30:52 »
Aslında Said Ali Beyin hazırlamış olduğu sistem yerli olması hasebiyle gurur verici fakat aracın standart donanımında olmadığı için karşıdan geleni rahatsız etme olayı bu modelde olabilir. Videoları izlediğim zaman ilk başta paylaşılan Audi marka aracın statik sis farları karşıdan bakılsa dahi gözleri almıyor ama Chevrolet gözleri rahatsız ediyor gibi görünüyor . Belki karanlıkta çekildiği için böyledir bilemiyorum ama orijinalinde olsa daha verimli ve hoş olurdu sanki. Said Beyin emeğine sağlık gurur duydum. 
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 18, 2015, 15:17:04 »
Aslında Said Ali Beyin hazırlamış olduğu sistem yerli olması hasebiyle gurur verici fakat aracın standart donanımında olmadığı için karşıdan geleni rahatsız etme olayı bu modelde olabilir. Videoları izlediğim zaman ilk başta paylaşılan Audi marka aracın statik sis farları karşıdan bakılsa dahi gözleri almıyor ama Chevrolet gözleri rahatsız ediyor gibi görünüyor . Belki karanlıkta çekildiği için böyledir bilemiyorum ama orijinalinde olsa daha verimli ve hoş olurdu sanki. Said Beyin emeğine sağlık gurur duydum.
2011 sonrası sis farı bulunan Vw grubunun çoğunda zaten bu özellik mevcut. Düşük hızda krndiliğinden aktif oluyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 18, 2015, 15:37:12 »
Hortlamış bir konu gördüm.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 18, 2015, 15:44:42 »
Punto'da bile var. Gereksiz bence . Arkadaşım aracını yeni aldığında görmüştüm. Park ederken bir sağdaki yanıyordu bir soldaki :) Sis farın mı bozuk deyip dumur olmuştum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 18, 2015, 16:50:00 »
Sis farı şeklinde olanlar evet gereksiz, ama direksiyona bağlı farlar büyük bir gereklilik diye düşünüyorum. Keşke şu matrix led teknolojisi ucuzlasa da bizim olsa :D
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Kasım 18, 2015, 17:25:16 »
Sis farı şeklinde olanlar evet gereksiz, ama direksiyona bağlı farlar büyük bir gereklilik diye düşünüyorum. Keşke şu matrix led teknolojisi ucuzlasa da bizim olsa :D
Kesinlikle dönüşe duyarlı farlar müthiş. Opel zaten j kasadaki afl ile segmentinde bu işi hakkaten abarttı :)  yeni kasada da led matrix müthiş. Toyota devam etsin sarı ampullere...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '09
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Kasım 18, 2015, 22:52:22 »
Hortlamış bir konu gördüm.

aynen abi hortlatmış bulundum konuyu ama hala arabasına sonradan ekletenler var ve göz alıyor hoş olmuyor :)

2011 sonrası sis farı bulunan Vw grubunun çoğunda zaten bu özellik mevcut. Düşük hızda krndiliğinden aktif oluyor.

biliyorum abi çoğu donanımda olduğunu, standartta olmayıp sonradan eklendiğinde böyle hoş olmadığını anlatmaya çalışmıştım. VW gurubu zaten bu işi halletti ve nerdeyse artık çok çok sağlam standart donanımlarla tüketici karşısına çıkıyor ki fiat bile bu sistemi uyguluyor . Sonradan uygulananlarda sis farı açıları buna göre şekillendirilmediği için çok fazla göze çarpıyor meramım buydu aslında. Kusuralar affola  :)
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '16
  • 265 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Kasım 22, 2015, 20:40:02 »
konu dışında olacak ama, zaten o gündüz farı kadar gereksiz birşey daha görmedim ben.. sırf araca ekstra bir özellik daha koyup az da olsa daha fazla kar sağlamak için bundan daha gereksiz özellik düşünülemezdi bence.. zaten bu mühendisler otomobillerin dış görünüşlerine ve tasarımlarına ve incik boncuk zımbırtılarına  2-3 senede bir makyajlamalarına vs. harcadıkları enerjilerini çevrenin korunmasına harcansa şimdiye çoktan hidrojeni ucuza elde edip, kolay depolama yöntemlerini bulmuşlardı ve hidrojenli araçlar yollardaydı.. o yüzden ticari amaç güden bir arge ekibi ne kadar yetenekli olursa olsun ticari amaç güden bir arge ekibidir.. bizde maalesef türkiyede " aaa euro 4 emisyonunu euro 5 yapmışlar km'de 3gr daha az karbondioksit salıyormuş çevreye, dur ben bu aracı alayım" deyip kendimizce çevreci oluyoruz.. kimse hibrid taşıtların türkiye altyapısını oluşturmak için bireysel anlamda elini taşın altına koyup çevresini bilinçlendirmek yada en azından kendisi bilinçlenmek gibi bir zahmete girmiyor.. unutmayalım ki ülkemize yabancı firmaların ne tür araçlar satacağını , yani pazarı belirleyenler kullanıcılar olarak bizleriz.. biz hala petrol fiyatları ucuzlasın daha kolay benzin, motorin alalım daha çok gezelim, herkes araba alsın mantığıyla bakarken gelişmiş ülkelerdeki kullanıcılar bir sonraki daha gelişmiş hibrid ya da "tesla" gibi tamamen elektrikli araçların piyasaya sunulmasını bekliyorlar.. daha verimli yaşamanın, daha az entropi üretmenin peşindeler.. türkiyede altyapı yok deyip kestirip atıyoruz... evet altyapı yok ama biz kılımızı kıpırdatmadığımız için yok.. konu başka yere geldi özür diliyorum ama konu bu otomobillerdeki süsler vs dış görünüşlere, performans modifiyelerine harcanan para, zaman .... enerjiler olunca biraz sigortalar atıyor bende..
Sözlerinize kesinlikle katılıyorum.
Arz talep meselesi malesef. Toplum ne isterse sistem onu verir :rofl:
Toyota Auris 2010 1.6 A/T Comfort Extra (2014-2019)
Toyota Auris 2016 1.6 MDS Active (2019-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Kasım 22, 2015, 21:30:28 »
Alıntı
konu dışında olacak ama, zaten o gündüz farı kadar gereksiz birşey daha görmedim ben

Kesinlikle katılmıyorum. Yurtdışında kısa farları gündüz de olsa açmamak ceza sebebi. Uzun yolda kısa farlarımı hep açarım. Hem görünürlüğü artırıyor, hem de güvenliği. DRL de bu sebeple üretilmiş bir şey. Ledi görmemek imkansız hele.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.