Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 07, 2025, 00:30:31
Lütfen
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Lastik & Jant
»
Konu:
15" mam jant
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: 15" mam jant (Okunma sayısı 5017 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
1993 corolla gli
Araç: Corolla
Kan Grubu: A+
2 kere teşekkür edildi
15" mam jant
«
:
Temmuz 18, 2008, 00:55:39 »
başınızı ağrıtıyorum jant yuzunden ama hala alamadım
en son mam 15" jantlar hoşuma gitti 500 ytl
fiyat iyide marka nasıl?
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk
Toyota Club Türkiye
15" mam jant
«
:
Temmuz 18, 2008, 00:55:39 »
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
Araç: Başka Marka
Model Yılı: -
2904 kere teşekkür etti
3269 kere teşekkür edildi
Ynt: 15" mam jant
«
Yanıtla #1 :
Temmuz 18, 2008, 07:51:26 »
Selam Gökhan.
Jant konusunda bazı teknik bilgiler başka başlıklarda da paylaşılmıştı. Orada işine yarayan bilgiler bulabildin mi? Benim Mam konusunda hiç bir bilgim yok ancak ne olduğu belirsiz birşey alacağına hiç olmazsa Cms falan al derim. Ancak aracınının performansını da arttırsın dersen daha üst seviye marka ve modeller var tabi
ama Cms hiç olmazsa güvenliğini kanıtlamış bir marka. Ama imkanın varsa forged ya da spun-forged üretimleri tercih et derim, hiç olmazsa cast ise bile yüksek basınçlı olanlarından olmazsı hem hafif hemde sağlam jant anlamına gelir. Tabi daha uç üretimlerde mevcut.
Bazı Faydalı Başlıklar;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20088.0
ve
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67161.msg911844#msg911844
https://hakanrailways.blogspot.com
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
1993 corolla gli
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Temmuz 18, 2008, 10:39:26 »
bikaç gündür geziyorum jant satan yerleri
heryer çin malı kaynıyo.
adama soruyorum cms varmı diye
yok artık üretmiyo diyo
200 mt gidiyoruz kocaman cms shopu görüyoruz
şimdi ben bu adamın "abi bu çok kaliteli alman malı"
demesine inanırmıyım?
hakan abi haklısın sanırım cms paklar bizi
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
2904 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #3 :
Temmuz 18, 2008, 19:20:05 »
Aynen öyle. Hiç utanmada kalmamış artık. Çin malı dediğin gibi piyasada dolu ancak sonu ne olur belli olmaz. Bu arada süper teknolojik bir jant olmasa da Momo da artık Çin'de üretiyormuş. Ama onun sonuçda arkasında Momo var. Çok dandik olacağını zannetmem. Ama bir jant Cast tekniği ile üretiliyorsa, düşük basınç uygulanıyorsa ve hafif ise bilki kullanılan materyal azdır ve o jant çok sağlam olmaz. Hafiflik aslında jantta istenen bir şeydir ancak sağlamlıktan ödün vermeden. Bu yüzden ya yüksek basınçlı cast jantlar ya da daha iyisi forged falandır. Ancak tabi fiyatlar da git gide artar. Piyasayı biraz da buna göre araştır bence.
Bazı Faydalı Başlıklar;
ve
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
Kilometre: 54000
Model Yılı: '10
19 kere teşekkür etti
52 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Temmuz 20, 2008, 10:47:51 »
2008 corolla sahibiyim. elegant orjinal jantın tanesi toyota serviste 1350 ytl dediler dudağım uçukladı. evet yanlış analmadınız, sadece 1 tanesinin fiyatı bu dediler. aksesuar olarak sunulan jantın takımı, yani 4 tanesi 1200 1300 ytl. orjinal elegant jantının aksesuar janttan farkı nedir bilen arkadaş var mı acaba ? 4 katı daha pahalı olacak ne farkı vardır ? üretim yeri, üreten firma, malzeme kalitesi vb. kriterleri göz önünde bulundurarak karşılaştırma yapabilir misiniz acaba ? hepinize keyifli sürüşler dilerim.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Seni unutmayacağız Burak TOLGA
Kilometre: 109000
Model Yılı: '12
536 kere teşekkür etti
508 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Temmuz 20, 2008, 19:18:50 »
CMS avrupada bir markaya jant üretmeye başladı.Yanlış değilsem vw galiba.CMS artık tamamıyla ihracaata yönelik üretim yaptığı içindir ki iç piyasaya üretimi düşük tutuyor artık.Yani eskisi gibi piyasada CMS bulamaya bilirsiniz.Bu arada Gökhan kardeşim alacağın jantın fazla dilim olmamasına (4 veya 6 kollu olabilir) ve hafif dışa doğru olanından seçersen aracına yakışır.Passatta 18 dilimli BBS var.4 Jantın temizliği,arabanın toplam temizliği kadar bir zaman alıyor.Cuma günü Corolla'ya Jant baktım.6 lı ve büyük dilime sahip jant beğendim.4x100 lük 15" 4 adet janta 600 ytl fiyat aldım (gerçi 600 ytl çok pahalı geldi).Alırsan da şimdiden hayırlı olsun...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
1993 corolla gli
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Temmuz 20, 2008, 21:01:24 »
özcan abi fiyat aldığın marka nedir?
benim kafa iyice karıştı
ne alsam bilmiyorum
arkadaşın dediği gibi cms yok koca ankarada
öneriniz nedir
bildiğiniz markaları yazatmısınız
made in china hariç
M.Kemal Atatürk
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
2904 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #7 :
Temmuz 21, 2008, 08:25:33 »
Özcan, şekil olarak bende az kollu (5-7 gibi) jantları daha hoş buluyorum ancak çok kollunun avantajı fren disklerini nispeten daha iyi soğutmasıdır. Aynı şekilde çok parçalı jantta daha iyidir ileride oluşabilecek arızaların güvenle tamiri açısından ancak daha pahalıdırlar.
Serkan, anlattığın olayın bence de hiç bir matıklı izahı yok. Kemal beyin Jant kapakları ile ilgili bölümünü okursan orada da benzer fikirlerimizi paylaştık arkadaşlar arasında.
Not: Benim yan komşu geçen sene Almanya'dan 5 serisi Bmw. ile gelmişti burada araca 19 inch jant almak için. (Burada daha ucuz olacağını düşünüyormuş) Ama aynı jant ALmanya da 300-400 € daha ucuzmuş söylediğine göre. O da şaşırmıştı.
Bu arada eskiden dış piyasada da jantlar daha pahalıydı ve bu şimdi ucuzlamış hali bence ancak dedğim gibi bu gibi durumlarda servislerin satış politikasını anlamak mümkün değil. Zaten anlamaya çalışmak ta gereksiz. O paraya orta düzeyde ve iyi diyebileceğim birçok marka jantı piaysada bulmak mümkün. Üstelik takım olarak.
Bazı Faydalı Başlıklar;
ve
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Seni unutmayacağız Burak TOLGA
Kilometre: 109000
Model Yılı: '12
536 kere teşekkür etti
508 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Temmuz 30, 2008, 14:11:16 »
Gökhan hala jant alamadıysan Ankamall dan Etlik 1011 kavşağına varmadan (Samsun yolu üstünde) GÜRLAS Lassa-Bridgestone ana bayii var.Orda Ercan abinle Gökhan abin var.Ankara Oto (tofaş-fiat bayii)dan Özcan Abinin selamları var de.Sana yardımcı olsunlar.En iyi yardımı Ercan dan yoksada Gökhandan alabilirsin.....Bu arada baktıgım jant GS marka ve daha önce hiç duymadığım bir janttı.....Büyük sanayi 1.caddenin Aski tarafından girince Lpg istasyonun karşısındaki ikinci dükkandan baktım....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
1993 corolla gli
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Temmuz 30, 2008, 14:55:08 »
hala almadım
özcan abi sağol bakacam oraya
M.Kemal Atatürk
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Lastik & Jant
»
Konu: