Gönderen Konu: Auris için alarm ile ilgili ufak sorular?  (Okunma sayısı 2171 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah kazadan beladan cümlemizi korusun.
    • Kişisel Bloğum
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Auris için alarm ile ilgili ufak sorular?
« : Şubat 18, 2013, 23:16:49 »
Merhaba Dostlar,
2012 Kasım ayında alınma Aurisim için alarm taktırmayı düşünüyorum. Açıkçası bu düşüncemi tetikleyen aslında güvenlik değil, duyumlarıma göre getirebileceği ek özellikler.

Geçen gün yanlış hatırlamıyorsam forumda, bir arkadaş cam kaldırma, hareket haline geçince kapıların kilitlenmesi ve follow me özelliği için, alarm taktır hepsi olsun gibi bir cümle kurmuştu.

Alarm takılınca bu özellikler alarmla birlikte geliyor mu?(cam kaldırma, hareket halinde kapıların kilitlenmesi, follow me) Aracım garantili ve daha önceki aracımdan garantiden dolayı ağzı yanmış biri olarak, mutlaka serviste taktıracağım. Başka bir yerde garanti bitene kadar asla  :huh: Hazır 10bin bakımım da geliyorken, yaptırayım diye düşünüyorum. Hem bakım maliyetinin içinde kalır, iç işleri ve maliye bakanımızdan da fırça yemeyiz  :blink:

Bir de ek olarak, sis ve kısa farları aydınlatma kalitesi bozulmadan (artmadan ve azaltmadan) beyaz lambalara çevirebiliyor muyuz? Açıkçası bu xenon kitlere pek yabancıyım. Hiç anlamıyorum. Ayrıca özellikle ışıklarımın karşımdaki insanları rahatsız etmesini hiç istemiyorum çünkü insana saygım var. Onların bana olmasa da. Sisli havalar hariç sis yakmam. Bu da ek bilgim olsun.
Auris 1.4 D-4D Comfort Plus
Peugeot 206+ 1.4 Sportium - Satıldı

Toyota Club Türkiye

Auris için alarm ile ilgili ufak sorular?
« : Şubat 18, 2013, 23:16:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris için alarm ile ilgili ufak sorular?
« Yanıtla #1 : Şubat 18, 2013, 23:36:07 »
bende düşünüyorum taktırmayı fakat servisteki arkadaşlara sorduğumda otomatik cam kaldırma ve otomatık kapı kitlenme malesef olmuyor follow me özelliğini sormayı unuttum açıkcası ama alarmı taktırınca follow me özelliği oluyor diye biliyorum ayrıca taktırdığın zaman fiyatınıda yazarsan cok sevınırım bende yakında taktırmayı düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kişisel Bloğum
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 18, 2013, 23:53:14 »
Valla Berkay Bey,
Açıkçası Çanakkale Aydoğanda vitrine koymuşlardı. Üzerindeki etiket 350 TL diyor. Tabi montaj dahil midir bilmiyorum. Açıkçası cam kaldırma ve kapı kilitleme yoksa bir tek follow me home için taktırmam.

Bugün arayacaktım servisi. İşlerimin yoğunluğundan unuttum. Yarın ilk işim arayıp sormak olacak.

Benim anlamadığım nokta bu araçlar bir ECU tarafından yönetilmiyor mu? Eski 206 + da bile kapılar otomatik kilitleniyordu. Programlama işine aşinayım. Yani beyin içerisine iki satır daha if else komutu yazarak kapıların otomatik kilitlenmesini sağlayamıyorlar mı? Ek bir modül gerekmiyor, kablo gerekmiyor. İşçilik yok. Parça yok. Sorun ihtimali yok. Çok kullanılan kilit mekanizmasının kullanılmayana göre daha çabuk deforme olmasından başka. Ayrıca yine follow mw home özelliği de aynı şekilde. Ek parça yok. Kablo yok. Sadece beyin komut verecek. Aynı özellik 206 + da vardı. Motoru kapatıp anahtarı çektiğimde bir kez sellektör yaparsam 20 25 sn boyunca kısa farları açık bırakıp sonra kapatıyordu.

Teyze oğlumun basit B sınıfı corsasında bile bu özellikler var. Toyota bundan niye kaçıyor ki? Fazla özellik fazla sorun demek tamam ama bunlarda ek hiç bir parça veya kablo vs yokki. Sırf bunlardan ötürü acaba demeye başladım. Hyundai i30 mu alsaydım diye. Aynı paraya sunrooflu 128 beygir dizel daha fazla özelliği olan i30 alabiliyordum. Kıllanmaya başladım iyice!  :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 18, 2013, 23:57:06 »
toyotanın kanunu bu çok detaylı değil malesef farları bile elle kapatıyorum araçtan indiğimde unutuyorum kapıyı kitlediğim halde açık kalıyor ben 250 tl diye biliyorum 350 açıkcası çok ayrıca sakın dışarıda otomatik cam kapanma sistemi taktırmayın servise  bozulan çok araç geliyormuş elektirik aksanında öok büyük problem ve garanti dışı kalıyor malesef en iyisi serviste yaptırmak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kişisel Bloğum
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 19, 2013, 00:11:52 »
dediğim gibi fiyat vitrin fiyatıydı. Daha önce hiç alarmlı arabam olmadığı için fiyat konusunda birşey diyemeyeceğim. Açıkçası bir kaç servisi ararım. Orada bu kadar şu kadar laflarıyla başlarım. Yada Balıkesir, Bandırma, Edremit ya da Bursa da taktırırım yolum düştünde. Ama kapı kilitlenmiyorsa ve camlar kalmıyorsa zaten yüzüne bile bakmam. Anahtarlar bende olduğu sürece arabayı çalan çalsın  :D kasko var ne de olsa. Ayrıca çok alarmı gerektirecek durumlar yok buralarda açıkçası. Yine de Allah kimseye göstermesin.

Valla diğer arabaya da lpg takıp motor garantisini bozmuştuk. Sonrasında da işgüzar Balıkesir Peugeot servisi arabayı kmsinde götürdüğüm halde yağ değişimlerini yapmamış. Bizi de bilgilendirmedi. Para da almadılar. Bizim de ilk bakım servisimizdi açıkçası. Cahilliğimizdi. Komple arabayı garantiden çıkarttılar. Hatta çok kavgalar etmiştik. Her neyse, arabanın garantisi bitene kadar dışarıdan hiç birşey yaptırmam. İsterse dışarıda 10 lira, serviste 100 lira olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 19, 2013, 00:17:17 »
alarm  sadece anahtara program atılıyormuş çok dikkatimi çekmişti o gün dediğiniz modlarıda sistemden yüklenebilir belki gittiğimde daha detaylı sorarım ve en yakın zamanda follow me özellikte alarm taktırıcam yani:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 19, 2013, 15:07:06 »
ya şu muhabbet hiç toyotaya yakışmıyor arkadaş tamam konfor güvenlik filan da bu nedir yaaa  >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 19, 2013, 16:02:22 »
Az önce forumları kurcalıyordum, adamlar benim 99 focus da bir diğeri benim 2000 vectra da var falan yazmışlar  :) :-[ :wacko: :olu:
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.33 Comfort - Beyaz
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kişisel Bloğum
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 19, 2013, 20:44:57 »
Az önce forumları kurcalıyordum, adamlar benim 99 focus da bir diğeri benim 2000 vectra da var falan yazmışlar  :) :-[ :wacko: :olu:

Evet benim B segmenti eski 206 ımda da vardı cam kaldırma hariç hepsi. Açıkçası sırf bu yüzden toyotadan pişman olmaya başladım.

ya şu muhabbet hiç toyotaya yakışmıyor arkadaş tamam konfor güvenlik filan da bu nedir yaaa  >:(

Evet bence de yakışmıyor ama belki sesimizi duyarlar. Ama nerde..

Bugün aradım Çanakkale Aydoğan Toyotayı. Alarm sadece ses işine yarıyor dedi yedek parçadaki arkadaş. Cam kaldırma follow me falan beklmeyin. Gelmiyor diyor. Ben de anlamadım bu işi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 20, 2013, 00:13:20 »
acaba cam kaldırma kapı kilitleme ve follow me olayını ek parça takmadan mı yapıyorlar?ücreti ne ki ayrıca?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kişisel Bloğum
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 20, 2013, 01:08:49 »
acaba cam kaldırma kapı kilitleme ve follow me olayını ek parça takmadan mı yapıyorlar?ücreti ne ki ayrıca?

bu akşam toyotaya mail attım. bakalım ne cevap verecekler. Ben bu özellikleri istiyorum. Bana çözüm sunun dedim. bekliyoruz 8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 20, 2013, 10:37:36 »
Evet benim B segmenti eski 206 ımda da vardı cam kaldırma hariç hepsi. Açıkçası sırf bu yüzden toyotadan pişman olmaya başladım.

Auris'den bir önceki aracımdı 206, 4 yıl kullandım, X-design paketdi kendileri full olan Quiksilver, Feline falan da değildi üstelik, bu özellikleri kullanma alışkanlığımdan olsa gerek bu kadar çırpınmam.
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.33 Comfort - Beyaz
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 20, 2013, 13:08:53 »
cam kaldırmayı dışarıda yaptırıp sorun yaşayan çok oluyorsa muhtemelen toyota da denedi ve arıza miktarını değerlendirince vazgeçti :/

buradan çıkan sonuç evet sorunsuzluk büyük oranda devam ediyor ama beklentisini düşük tutana. arkadaşım 2010 civicini satıp 2006 volvo s40 aldı ve şimdiye kadar aklım neredeymiş diyor. sıfır almasam vallaha düşünüyordum ben de :(

arabamı seviyorum ama .... işte...

2-3 yıl sonra baba volvoya kaçar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 41 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 20, 2013, 15:24:36 »
cam kaldırmayı dışarıda yaptırıp sorun yaşayan çok oluyorsa muhtemelen toyota da denedi ve arıza miktarını değerlendirince vazgeçti :/

buradan çıkan sonuç evet sorunsuzluk büyük oranda devam ediyor ama beklentisini düşük tutana. arkadaşım 2010 civicini satıp 2006 volvo s40 aldı ve şimdiye kadar aklım neredeymiş diyor. sıfır almasam vallaha düşünüyordum ben de :(

arabamı seviyorum ama .... işte...

2-3 yıl sonra baba volvoya kaçar...

o bakımdan düsünülürse, f/p olarak binilecek cok güzel araclar var, fakat gel görelim eninde sonunda sanayiye yolun düsecek, yada satacaksın, satarken zarar ettiriyorlar, tamirindende herkes anlamıyor dolayısıyla tamir fiyatları artıyor,
bunun fabrikası burda diye yan sanayiside cok, anlayanda,

ülkenin sartları böyle kardesim, yıllarca kus serisi, dag kecisine mahkum edildi milletimiz, (benzer sekli akaryakıt fiyatlarında oldugu gibi, amaç 'yasam standartımızı düsürmek')
2010 Auris Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 20, 2013, 16:31:32 »
Merhaba Dostlar,
2012 Kasım ayında alınma Aurisim için alarm taktırmayı düşünüyorum. Açıkçası bu düşüncemi tetikleyen aslında güvenlik değil, duyumlarıma göre getirebileceği ek özellikler.

Geçen gün yanlış hatırlamıyorsam forumda, bir arkadaş cam kaldırma, hareket haline geçince kapıların kilitlenmesi ve follow me özelliği için, alarm taktır hepsi olsun gibi bir cümle kurmuştu.

Alarm takılınca bu özellikler alarmla birlikte geliyor mu?(cam kaldırma, hareket halinde kapıların kilitlenmesi, follow me) Aracım garantili ve daha önceki aracımdan garantiden dolayı ağzı yanmış biri olarak, mutlaka serviste taktıracağım. Başka bir yerde garanti bitene kadar asla  :huh: Hazır 10bin bakımım da geliyorken, yaptırayım diye düşünüyorum. Hem bakım maliyetinin içinde kalır, iç işleri ve maliye bakanımızdan da fırça yemeyiz  :blink:

Bir de ek olarak, sis ve kısa farları aydınlatma kalitesi bozulmadan (artmadan ve azaltmadan) beyaz lambalara çevirebiliyor muyuz? Açıkçası bu xenon kitlere pek yabancıyım. Hiç anlamıyorum. Ayrıca özellikle ışıklarımın karşımdaki insanları rahatsız etmesini hiç istemiyorum çünkü insana saygım var. Onların bana olmasa da. Sisli havalar hariç sis yakmam. Bu da ek bilgim olsun.

Evet  aslında o konudan devam edebilirdiniz tekrar aynı şeyleri yazmış oluyoruz.
Follow me home farlar Alarm ile birlikte elde edilebiliyor. Alarmı farlara bağlayarak elde etmiş oluyorsunuz(aracı stop ettikten sonra sisleri aktif etmeniz yeterli)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey