Gönderen Konu: Yeni Avensis Debriyaj Gıcırtısı  (Okunma sayısı 1594 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Yeni Avensis Debriyaj Gıcırtısı
« : Şubat 18, 2013, 15:14:10 »
Yeni aldığım avensisimde debriyaj gıcırtısı var. Debriyaja basarken "tık" diye ses geliyor. Gıcırtı gibi az ve inceden. Forumlarda baya araştırdım ama net birsey bulamadım. Eğilip debriyajı kontrol ettiğimde 1-2 cm arasında debriyaj pedalında boşluk var. Aracın kavramasında falan sıkıntı yok.

Aracım 2011 model ve 6500 km'de. Garantisi 3 yıl diye biliyorum ama evraklarında iki yıl yazıyor.

Birde eski aracım civicte de böyle bir problem vardı. Yağlatınca geçiyor sonra yeniden hasıl oluyordu. 70.000 km o şekilde binmiştim.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Toyota Club Türkiye

Yeni Avensis Debriyaj Gıcırtısı
« : Şubat 18, 2013, 15:14:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Avensis Debriyaj Gıcırtısı
« Yanıtla #1 : Mart 24, 2013, 04:16:31 »
Yeni aldığım avensisimde debriyaj gıcırtısı var. Debriyaja basarken "tık" diye ses geliyor. Gıcırtı gibi az ve inceden. Forumlarda baya araştırdım ama net birsey bulamadım. Eğilip debriyajı kontrol ettiğimde 1-2 cm arasında debriyaj pedalında boşluk var. Aracın kavramasında falan sıkıntı yok.

Aracım 2011 model ve 6500 km'de. Garantisi 3 yıl diye biliyorum ama evraklarında iki yıl yazıyor.

Birde eski aracım civicte de böyle bir problem vardı. Yağlatınca geçiyor sonra yeniden hasıl oluyordu. 70.000 km o şekilde binmiştim.

Sanırım yine debriyajın yağlatılması gerekiyor. Aynı gıcırtı ve ufak boşluk bende de var. Gıcırtı rahatsız edici özellikle. Baktırmamız gerekecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 24, 2013, 04:20:22 »
Sanırım yine debriyajın yağlatılması gerekiyor. Aynı gıcırtı ve ufak boşluk bende de var. Gıcırtı rahatsız edici özellikle. Baktırmamız gerekecek.
Kaput kısmında debriyaj körüğü var onun içerisinide yağdanlıkla yağlatırsanız daha kalıcı çözüm olur :)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 24, 2013, 04:30:44 »
Kaput kısmında debriyaj körüğü var onun içerisinide yağdanlıkla yağlatırsanız daha kalıcı çözüm olur :)

Komple bir yağlatalım o vakit =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 24, 2013, 04:39:06 »
Komple bir yağlatalım o vakit =)
O körüğün kenarını açıp birisi debriyajı pompalarken biriside yağdanlığın ucunu içeri sokup yağlarsa sorun baya süre geçiyor.Birde içeride pedala bastığınızda içeriye girip çıkan bir demir var onu ve üstündeki yayıda yağlayın işlem tamamdır. :)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......