Arkadaşlar Lastik araştırıyorum. Yarisimin üzerindeki orjinal lastikleri 185-60-15 ölçülerinde. Yine aynı ölçülerde lastik arayışına girdim.
Zira lastiklerim 5 yılını doldurdu ve toplamda 52bin kmdir dönüyor. Aldığım fiyatlar şöyle:
GoodYear DuraGrip: 190 TL
Continental : 170 TL
Michelin Energy Saver: 185 TL
BF (Michelinin yan ürünü imiş): 150 TL
Dunlop: 150 TL
Michelin bayisindeki eleman BF i şiddetle tavsiye etti. Ama adını ilk kez duyduğum için 35 TL fazla vereyim Michelin alayım kafam rahat olsun düşüncesindeyim. Aslında Continental ile Michelin arasında kaldım. Sizin tavsiyeniz nedir?
Fiyat farki yokmus, bu verilere gore kesinlikle Michelin.
Michelin ama o ebatta var ise Primacy 3 tavsiye ederim,
Michelin ama Made in Germany tavsiye ederim.
micelll candır continental alırsan pişman olma şansın çok yüksek;)
Teşekkürler arkadaşlar. Gönlümden geçen Michelin zaten. Ama Continental da iyi diye biliyordum. Zaten aralarında fazla fiyat farkı yok. Goodyear ın diğerlerinden daha pahalı olması beni şaşırttı açıkçası.
Good Year iyi bir lastiktir aslında yüksek olması normal.
Good Year iyi bir lastiktir aslında yüksek olması normal.
Selam Sercan,
Evet Goodyear iyi marka ama bence Michelin den iyi değil. Neden ondan pahalı olduğuna anlam veremedim açıkçası

Aslında bir de büyük marketlere (Carrefour, Real vs..) bakmak lazım. Michelin Continental gibi lastiklerin büyük marketlerde kampanyaları oluyor bazen.
önceki araçlarımda hep michelin kullandım ve hep memnun kaldım. şimdiki aracıma lastik alırken hem test sonuçlarına hem de fiyatına bakarak continental contact 5 serisi lastik aldım. 3000 km dir kullanıyorum sıkıntı yaşamadım şimdilik. yol tutuşunda da gayet iyi. bence fazla bir fark hissetmezsiniz gibi geliyor.
Selam Sercan,
Evet Goodyear iyi marka ama bence Michelin den iyi değil. Neden ondan pahalı olduğuna anlam veremedim açıkçası
Aslında bir de büyük marketlere (Carrefour, Real vs..) bakmak lazım. Michelin Continental gibi lastiklerin büyük marketlerde kampanyaları oluyor bazen.
Marketlere ben de bi çok kez baktım ama düşük fiyatlı olduklarını hiç görmedim açıkcası. Pek itimat etmiyorum zaten çünkü alanlarının dışında bir şey.
Hepsiburadaya bakmanızı tavsiye ederim. Biz 3 4 kez alışveriş yaptık (sadece lastikten bahsediyorum) bir sorun olmadı ve de uygun fiyatlı ve ücretsiz değişim yerleri mevcut.
kesinlikle michelin. Tabiki Alman üretimi
Marketlere ben de bir çok kez baktım ama düşük fiyatlı olduklarını hiç görmedim açıkcası. Pek itimat etmiyorum zaten çünkü alanlarının dışında bir şey.
Hepsiburadaya bakmanızı tavsiye ederim. Biz 3 4 kez alışveriş yaptık (sadece lastikten bahsediyorum) bir sorun olmadı ve de uygun fiyatlı ve ücretsiz değişim yerleri mevcut.
Hepsiburada ile Bayii fiyatı aynı. Bayi de gidip taktırırım daha iyi
Hepsiburada ile Bayii fiyatı aynı. Bayi de gidip taktırırım daha iyi 
Evet o zaman bayi daha iyi tabiki Tarihine bakmayıda unutmayın.
Evet o zaman bayi daha iyi tabiki Tarihine bakmayıda unutmayın.
Michelin de Tarihi sordum 2013 ler henüz Türkiye'ye gelmedi dediler. 2012 tarihli üretimmiş. Muhtemelen tarihi 2012 sonlarıdır. Menşei de Alman dediler.
Michelin de Tarihi sordum 2013 ler henüz Türkiye'ye gelmedi dediler. 2012 tarihli üretimmiş. Muhtemelen tarihi 2012 sonlarıdır. Menşei de Alman dediler.
Çok iyi o zaman bence fazlada zaman geçirmeden alın zam falan yaparlar sonra yeni lastik arayışına girmeyelim.
Continental ilginçtir iyi olmasına rağmen çok ses yapıyor.Önceleri Crafter ticari araç olduğu için ses geliyor sanmıştım.Kışlık Kumho'ları takınca yolda değil de havada gidiyormuş izlenimi yarattı.Sonra Audi'de de aynı şeyi yaşadım.
Rıdvan bey hangi marka lastik alırsanız alın "H" hız grubuna ait olmasına bakın.Lastik sesi yerine müzik dinlersiniz
Yariste her ikisini de (Michelin ve CPC2) kullanmış biri olarak kesinlikle Michelin tavsiye ederim. Continental aracın orijinali olan Bridgeston'a göre çok iyi ve sessiz ama Michelin ikisinden de hem yol tutuş hem de ses yapmama açısından açık ara önde.
Yariste her ikisini de (Michelin ve CPC2) kullanmış biri olarak kesinlikle Michelin tavsiye ederim. Continental aracın orijinali olan Bridgeston'a göre çok iyi ve sessiz ama Michelin ikisinden de hem yol tutuş hem de ses yapmama açısından açık ara önde.
Efsanede de Michael'ın dan memnun kaldım hocam
Energy Saver'ların ıslak fren ve yol tutuşta biraz zayıf olduğu şikayetini çok yerde okumuştum. Michelin de Conti de sağlam markalar. Şahsen tercihim Michelin olurdu. Hamur olarak daha yumuşak ve sessiz. BF Goodrich falan sakın ola bulaşmayın. Çok berbat lastikler. İlk taktığınızda güzel bir intiba verse de 10-15 bin sonraki performansı facia.