Gönderen Konu: baskı balatam bitti galiba yardım edermisiniz lütfen ??  (Okunma sayısı 2042 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
öncelikle herkese kazasız belasız iyi günler dilerim.az önce avrupa yakası avcılar dan anadolu yakası maltepe ye(yaklasık 70km) gelmıs bulunmaktayım.yolda gelirken hic bir sıkıntı yoktu trafik de yoktu dümdüz geldim yani.ama lastiklere hava vurmak icin geldiğim istasyonda motoru stop ettim lastiklere hava vurup araca geri döndüm.çalışmasında sorun yoktu lakin ayağımı debriyaja basıp 1 e takmamla beraber debriyaj kendini salmadı.ugraslarım sonucu zar zor 2 km yolu 2. vitesle geldim.yarın avcılara geri döneceğim bu halde nasıl dönerim bana ne önerirsiniz şimdiden teşekkür ederim.
97 Toyota Corolla XLİ

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Ynt: baskı balatam bitti galiba yardım edermisiniz lütfen ??
« Yanıtla #1 : Şubat 16, 2013, 00:12:50 »
Debriyaj balatanızın kaç km yaptığını yazmadığınız için anlatımınızdan bir sonuç çıkaramadım. Debriyaj pedalınız hidrolik olarak çalışıyor zannedersem. Eğer hidrolikse pedal üst merkezindeki lastik contanın eskimesinden ayırma yapamamış olabilir, "debriyaj kendini salmadı" diyorsunuz, bu; balata bitmiş ve aracı kaldıramıyor anlamınada gelebilir. Sorununuzu iyi anlayabilirseniz uzaktan daha faydalı cevaplar alabilirsiniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 16, 2013, 00:27:15 »
hocam araç 118000 de orjınal baskı hala degısmedı.aklımadan gecen sey baskının bıtmıs olabılecegı.ama dedıgınız gıbı  sorunu tam bılemedıgım ıcın aydınlatamıyorum sızı.sayet baskı bıtmısse ne onerırsınız sımdıden tesekkurler
97 Toyota Corolla XLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Şubat 16, 2013, 00:41:46 »
Baskı bitmez, çizilebilir veya yamulabilir, değişmesi gerektiğine ancak görünce karar verilebilir. İstanbulda yaşıyorsunuz ve orjinal balatanızın bitmiş olması muhtemeldir. Önce debriyaj pedalı kontrol edilmelidir, basınca pistonu itip baskıyı ayırabiliyorsa sorun yok demektir ama yinede hidroliğini değiştirmeyi unutmayınız.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 16, 2013, 11:25:57 »
saolun hocam.bugun burdakı bı sanayıye goturecegım duruma gore kendı ustama yaptırırım artık ılgınız ıcın cok tesekkur ederım
97 Toyota Corolla XLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 16, 2013, 11:40:42 »
Muhtemelen debriyaj merkeziniz arızalı .Öyle debriyaj küt diye bitmez zaten kendini belli eder rampalarda zor kalkar kavramaz balata kokusu gelir bu tip tepkimeleri Olur. Debriyaj pedalına bastınız pedalı aşağıda kaldı yukarı çıkmıyorsa üst merkeziniz boşalmış demektir. Pedal aşağı düşük durur yani pedal görev yapmaz.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Şubat 16, 2013, 13:19:37 »
Muhtemelen debriyaj merkeziniz arızalı .Öyle debriyaj küt diye bitmez zaten kendini belli eder rampalarda zor kalkar kavramaz balata kokusu gelir bu tip tepkimeleri Olur. Debriyaj pedalına bastınız pedalı aşağıda kaldı yukarı çıkmıyorsa üst merkeziniz boşalmış demektir. Pedal aşağı düşük durur yani pedal görev yapmaz.

Debriyaj pedalının aşağıda kalma olasılığı, ancak yukarıya doğru çeken yay kopmuş ise oluşur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 16, 2013, 13:23:15 »

hocam dediğiniz gibi merkez arızalı galiba.cunku debrıyaj pedalına basıyorum ayagımı cekmemle beraber debrıyaj gelmıyor yukarda basıyormusum gıbı kalıyor.sonra uzerıne bır daha bastıgımda duzelıyor.bıraz arastırdım galıba ust merkez hıdrolık kacırıyor ondan boyle yapıyor.sızce anlatmama gore ne olabılır hocam ?
97 Toyota Corolla XLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '07
  • 26 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 16, 2013, 13:39:12 »
Baskı balata değişmesi gerekiyorsa orjinalinden şaşmayın eski efsanemize yan sanayi taktırmıştık çok şikayetçi olmuştuk...
Çoğu zaman gidiyoruz... Kiminin hoşuna,kiminin zoruna ;)

2007 COROLLA TERRA D4-D FÜME 100.000
2004 CLİO Symbol 1.4 GÜMÜŞ GRİ 137.000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 16, 2013, 14:41:59 »
Yalnız bu debriyaj hidroliği fren hidroliği kabına bağlı diye biliyorum ben aynı kapı kullanıyorlar orayı bir kontrol edin derim minimum altına düşmüş mü ? Yada bu sistem bir yerden havada yapabiliyor olabilir ve hidrolikte hava olupta sıvı gelmeyince kendini salamıyordur diye düşünüyorum ustaya baktırmanızda fayda var...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 16, 2013, 17:37:55 »
Hocam senin aracını baskı balatasında falan bir şey yok .Senin debriyaj üst merkezinde yüksek ihtimal arıza var aracı görsem sana söylerim aslında anlaman basit ön kaputu aç akünü olduğu hizada şanzımanın hemen üst kısmında şanzıman alt merkezi var biri içerden debriyaja bassın oradaki merkezin hareketini görürsün eğer merkezde hareket yoksa veya tam değilse üst merkezinde kaçak vardır çalışmıyordur. Haliyle ayırma olmadığından araç vitese geçmez
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 16, 2013, 17:51:14 »
Hocam senin aracını baskı balatasında falan bir şey yok
arabanın kendisi tarih olmuş
sat artık oni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 16, 2013, 21:48:01 »
Baskı balata değişmesi gerekiyorsa orjinalinden şaşmayın eski efsanemize yan sanayi taktırmıştık çok şikayetçi olmuştuk...

baskı degısecegı zaman aısın  almayı dusunuyorum zaten hocam saolun
97 Toyota Corolla XLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 16, 2013, 21:51:37 »
Yalnız bu debriyaj hidroliği fren hidroliği kabına bağlı diye biliyorum ben aynı kapı kullanıyorlar orayı bir kontrol edin derim minimum altına düşmüş mü ? Yada bu sistem bir yerden havada yapabiliyor olabilir ve hidrolikte hava olupta sıvı gelmeyince kendini salamıyordur diye düşünüyorum ustaya baktırmanızda fayda var...

hocam hıdrolık sevıyelerı tam.debrıyaj ust merkez vadesını doldurmus tesekkur ederım ılgınıze
97 Toyota Corolla XLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 16, 2013, 21:53:52 »
Hocam senin aracını baskı balatasında falan bir şey yok .Senin debriyaj üst merkezinde yüksek ihtimal arıza var aracı görsem sana söylerim aslında anlaman basit ön kaputu aç akünü olduğu hizada şanzımanın hemen üst kısmında şanzıman alt merkezi var biri içerden debriyaja bassın oradaki merkezin hareketini görürsün eğer merkezde hareket yoksa veya tam değilse üst merkezinde kaçak vardır çalışmıyordur. Haliyle ayırma olmadığından araç vitese geçmez

hocam aynı dedıgınız gıbı ust merkez sıkıntılı cıktı.hıdrolıgı tam pompalayamadıgı ıcın alt merkez gorevını yerıne getıremıyordu.verdıgınız bılgıler ıcın cok tesekkur ederım hayırlı gunler
97 Toyota Corolla XLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 16, 2013, 21:56:51 »
sat artık oni

evet hocam aracın kendisi gercekten tarih olmus bir arac :)   satmaya gelirsek, bi 10 sene daha beraberız dıye dusunuyorum :)
97 Toyota Corolla XLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 16, 2013, 22:46:27 »
sat artık oni
hoca senin honda 10 sene sonra 10 bin lira, o tarih olmuş dediğin araba 25 bin lira.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-otomobiller-az-yakan-vergisi-dusuk-olan-hardtop-69-camaro-yavrusu-52599924/detay
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 17, 2013, 18:05:30 »
hoca senin honda 10 sene sonra 10 bin lira, o tarih olmuş dediğin araba 25 bin lira.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-otomobiller-az-yakan-vergisi-dusuk-olan-hardtop-69-camaro-yavrusu-52599924/detay

valla haklısın Atilla abi :)
97 Toyota Corolla XLİ