0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Valla normalde aracın egsozu yanlış hatırlamıyorsam 35 mm 48 yaparsanız yine ses alırsınız. Komple 51lik yaptırın birde dizel susturucusu koyup sesi normal seviyeye çekip gidişini düzelsin üzerine birde açık hava filtresi daha doğrusu CAİ koyarsanız farkı hissedeceğinizden emin olabilirsiniz...
atmosferik araçlarda gereğinden fazla büyük egsoz da performanstan çalıyor. 51 fazla gelebilir belli bir back pressure olması gerekiyor kardeşim.
bikaç yerde gördüm üstler canlansa da alt devirlerde düşüş oluyormuş ondan dedim
Öncelikle cevaplar için teşekkürler,Bizim kasalarda çift kat var normal kattan daha küçük 2 tane kat.Birkaç araştırmadan sonra son susturucuyu direk orjinale çevirmeye karar verdim.ortadaki 48'lik boruyu 51'e çıkartıp çıkarmamak konusunda kararsızım,sonuçta o kısımda bp'yi düşürecek ve bu benim istemediğim birşey.duruma göre orta susturucuyla iptal ettiğim katı da yerine takıp sona düz boru koyabilirim ama bu da bp'yi düşürebilir.bakalım yarın egzozcuma gidicem onla da konuşup duruma göre birşey yaptırıcam.Fakat şuan en mantıklı görünen;İlk kat(Bunu da söktürebilirim)==>> 48 mm'lik Düz boru ==>>orjinal son susturucu.Yarın tekrar buraya yazarım durumu.
Malesef yanlış biliyorsunuz bu araçların egsoz sisteminde 4 tane bombelik yok en azından böyle anlatayım. İlk susturucu katalizör son susturucu. İlk susturucu TÜP susturucu olduğu için katalizöre benziyor. Ama eğer sizin araçta böyle bir durum varsa egsoz sistemi tamamen yanlış bir şekilde oynanmış ve bunu düzeltmeniz gerekir. Ayrıca 48lik boruda BPyi düşürecek sonuçta 35 mmden 13 mm daha fazla çap katmış oluyorsunuz egsoz sistemiyle oynamak zaten performans içindir eğer memnunsanız sadece son susturucuyu orjinale çevirin daha fazla oynamayın derim ben size..
Sanırım siz yanlış biliyorsunuz,bizzat servise sordum bu konuyu daha önce,manifoldun çıkışında ilk katalitik,hemen arkasından gelen sensör arkasından ikinci katalitik arkasından gelen orta susturucu ve son susturucu.bugün gittiğim egzoscu da bu modellerde çift katalitik olduğunu istesemde ilk katalitiği iptal edemeyeceğini çünkü bunun manifoldla beraber olduğunu ve keskin bir performans düşüşü yaratacağını söyledi.tabii söylediği şey pek net olmasada,servisten ve servisteki yakın çevremden aldığım bilgi ve 10 senelik Toyota tecrübem bir araçta aynı hat üzerinde 3 susturucu olabileceğini mantıklı karşılamamı engelliyor.
Bahsettiğiniz araç e11 sanırım sizin de aracınız o kasa, benim aracım ise e12 yani 2005 model. Farklı kasalardan bahsediyoruz.
Peki en kısa zamanda e12 alıp bir servise ya da egzoscuya uğrayın veya öyle bilmeye devam edin.
Bildiklerimden eminim gidipm başka bir servise gösterin yada bilgi alın.
araç almana gerek yok ben söyleyim zze121 modellerde katalitik konvertör bir tanedir oksijen sensörü ise 2 adettir