Gönderen Konu: aracımın sesi değişti.  (Okunma sayısı 9959 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
aracımın sesi değişti.
« : Şubat 14, 2013, 22:27:07 »
selamün aleyküm arkadaşlar.
1,3 xe aracım 2 yıldır bende. allaha şukür pek bi arıza çıkardı denemez fakat son zamanlarda 2 ayrı sorun çıkmaya başladı karşıma;

1)  birkaç gün aracı kullanmadığım zaman ilk marşta çalışıyor fakat yağ lambası yaklaşık 7/8 saniye kadar sönmüyor.

2) aracı ilk çalıştırdığımda aracın sesi adeta bir dizel araç gibi çalışıyor. şuan için bir sorun yapmıyor fakat bana arıza çıkarmasından korkuyorum. alacağım önlemler nelerdir? yardımcı olabilir misiniz?

Toyota Club Türkiye

aracımın sesi değişti.
« : Şubat 14, 2013, 22:27:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Ynt: aracımın sesi değişti.
« Yanıtla #1 : Şubat 14, 2013, 22:38:53 »
Yağını kontrol edin.Yağ azalmış ise ikaz lambası ondan yanıyordur ve motor da yağsız çalışıyor ise tabii sesi de değişir.Yağ ölçümünün nasıl yapıldığını biliyormusunuz?
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 14, 2013, 22:46:00 »
Aracın yağını değiştireli 1 ay oldu, yağ seviyesi de normal seviyede.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 14, 2013, 23:28:40 »
Aracın yağını değiştireli 1 ay oldu, yağ seviyesi de normal seviyede.

yağ ışığı için

son konulan yağın özellikleri bir öncekinden farklı mıydı ?
yağ ile birlikte yağ filtresi de değişti mi ?
yağ pompasında sorun olma ihtimalini de göz önünde bulundurmak lazım (pompanın kendi filtresinde tıkanma olabilir)
düşük bir diğer ihtimal de eğer motor daha önce söküldüyse karter temizlenirken basınç sensörü hasar görmüş olabilir

motor sesi için

supap ayarı kaçmış olabilir,
bujiler eskimiş yada kablolardaki deformasyondan dolayı düşük voltaj gidiyo olabilir..
silindirlerden biri komple iptal olmuş olabilir
size öyle gelmiş olabilir :)
... olabilir de olabilir..
lpg var ise zaten başlı başına ayrı bir konu..

bunların hepsi düşükte olsa birer ihtimal.. aracınızla ve aracınıza daha önce yapılan işlemlerle ilgili daha detaylı bilgi verirseniz eminim yardımcı olacak birileri çıkacaktır..
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 14, 2013, 23:37:12 »
Aracı aldığımdan beri her 5000 km de değiştiriyorum ve aynı yağı kullanıyorum. magnatech 10/40.
yağ filtresi de değişti.

motor sesine gelince de bir arkadaşım bu sesin lifter'den kaynaklandığını söylüyor. nedir bu lifter ne işe yarar? V kayışındaki amortisör olabilir diye düşünüyorum ama doğru mudur bilmiyorum?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 15, 2013, 12:20:01 »
Yağ filitresi orijinal mi aracın devir daim veya diğer kayışları gevşek olabilir .Yağ pompasında sıkıntı olabilir.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 15, 2013, 13:18:06 »
Bu son koyduğunuz son yağda sıkıntı olabilir yani yağ orjinal olmayabilir... Yağ filtrenizi servisten alın yan sanayi filtre ile ayı fiyat veya 2-3 lira yüksek. Aracınızın kilometresi nedir buda önemli. Bence 1 sefere mahsus olmak üzere yada memnun kalırsanız castrol edge 5w40 kullanın bu tam sentetik yağdır biraz daha incedir yağ ışığınız çabuk söner bu yağı 15.000 km kullanabilirsiniz ama filtre sıkıntı çıkartır normal şartlarda 10.000km kullanıp öyle  değiştirin derim ben size.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 15, 2013, 15:05:20 »
Aracı aldığımdan beri her 5000 km de değiştiriyorum ve aynı yağı kullanıyorum. magnatech 10/40.
yağ filtresi de değişti.

motor sesine gelince de bir arkadaşım bu sesin lifter'den kaynaklandığını söylüyor. nedir bu lifter ne işe yarar? V kayışındaki amortisör olabilir diye düşünüyorum ama doğru mudur bilmiyorum?

emin değilim ama lifter galiba sanayi dilinde bagajın ve kaputun yavaşça kalkıp inmesini sağlayan hidrolik piston-silindir düzeneğine deniyor.. birde ayrıca alttan eksantrikli motorlardaki külbütör iticisine (çubuğa) deniyor olabilir.. ama eğer yanlış hatırlamıyosam sizin motorunuz 12 valf yani üstten eksantrikli olması lazım.. ayrıca V kayışının gergisine lifter deneceğini pek sanmıyorum "lift" kelimesi sonuçta kaldırmak-yukarı itmek anlamına geliyor.. lifterin hangi parça olduğunu arkadaşınıza sormanız gerekecek sanırım, ya da eski nesil motorlardan anlayan büyüklerimizin konuyu görmesini bekleyeceksiniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 16, 2013, 02:43:39 »
aracınızı güle güle kullanın ben size yardımcı olmak isterim bende de 93 1.3 var ve tamda bahsettiğiniz gibi dizel gibi çalışıyor aracım sogukken motor ama ısınınca ses tamamen kesiliyo benzinliden fark yok ustama sordum bu konuyu ustamda boş adam değil bu arada 12 senelik servis tecrübeli bu konu hakkında bana bişiler söylemişti ama isterseniz siz video ya kaydedin siteden paylaşın bide kendisine dinletelim ve benm aracımla kıyaslıyalım biz size de normal mi değilmi cevap verelim.... bu arada aracımda distributor buji kabloları distributor kapagı 2e motor tamir katalogunda bahsettiği gibi kontrol edildi tarafımdan :D ustamla birlikte hatta bujileri yeni aldım denso w16exr-u11 taktım daha sonra kayış gerginliğini kompresyon ölçümü ve subap ayarı yaptık ama o bahsettiğiniz ses geliyo :D video koyarsanız kıyaslarız yardımcı olmaya çalışırız ii günler.....
:d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 16, 2013, 02:54:53 »
aracınızı güle güle kullanın ben size yardımcı olmak isterim bende de 93 1.3 var ve tamda bahsettiğiniz gibi dizel gibi çalışıyor aracım sogukken motor ama ısınınca ses tamamen kesiliyo benzinliden fark yok ustama sordum bu konuyu ustamda boş adam değil bu arada 12 senelik servis tecrübeli bu konu hakkında bana bişiler söylemişti ama isterseniz siz video ya kaydedin siteden paylaşın bide kendisine dinletelim ve benm aracımla kıyaslıyalım biz size de normal mi değilmi cevap verelim.... bu arada aracımda distributor buji kabloları distributor kapagı 2e motor tamir katalogunda bahsettiği gibi kontrol edildi tarafımdan :D ustamla birlikte hatta bujileri yeni aldım denso w16exr-u11 taktım daha sonra kayış gerginliğini kompresyon ölçümü ve subap ayarı yaptık ama o bahsettiğiniz ses geliyo :D video koyarsanız kıyaslarız yardımcı olmaya çalışırız ii günler.....

bence de.. motor soğukken kaliteli, detaylı ve anlaşılır biçimde (ilk önce şöför mahalinden çekip sonra kaputu kaldırıp motorun etrafında gezinerek ve sesin geldiği yere yaklaşarak) videoya çekip youtube'a ekleyerek burada paylaşırsanız yardımcı olacak uzman birileri illaki çıkacaktık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 16, 2013, 18:46:55 »
Selamün aleyküm arkadaşlar.
Bugun bir japoncuya gittim yağ lambası sorunu için. valla adam ne yaptı ne etti bilmiyorum ama 4x4 lük yaptı. marş yaptığım anda hemen sönüyor yağ lambası.

motor sesi için ise 1,3 xe lpg li araçlar için cok normal oldugunu söyledi. hatta beraber test ettik.  motor soğukken çalıştırdı ve diesel sesi gelmeye başladı, fakat aradan bir zaman sonra ses yavaş yavaş azaldı ve hatta bir süre sonra tamamen kesildi. bu durumun bir sıkıntı olmayacağını söyledi. genel bir sorunmuş.

ama başıma gelenler....
sanayiden geldikten sonra aracı babama verdim bir iş için.  yoldayken beni aradı ve aracın sol arkadan tak tak diye yüksek bir ses geldiğini söyledi. fakat ne hikmetse bendeyken öyle birşey yoktu. sanırım babam sert bir çukura girmiş. ( bahtsız bedevi'ye döndüm resmen)  :D
babama o ustaya götürmesini söyledim.  usta bakmış. amortisör kulağının koptuğunu söylemiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 17, 2013, 04:30:11 »
abartmak gibi olmasın ama araçlarımızın rölantisi 800 ddk civarında en az seste çalışır motor sıcakken ve kesinlikle içeriden duyulması güçtür sarsıntı olmaz motorda çalıştıgı anlasılmaz bi anımı anlatıyım sizlere yiğenim arabada oturuyodu bende fırına indim ama aracı calısır durumda bırakmışım yaz ayıydı ve geldiğimde aracın calıstıgını fark etmedim ve marş yaptım :D devir saatine filan pek bakmamda :D bu arada aracım 1.3 xl

sönmeyen yağ lambasıyla alaklı çeşitli sebepler olabilir ama merak ettim sizin sebebiniz neymiş ustadan yaptıgı işlemi öğrenip yazarsanız sevinirim

ii forumlar....
:d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 17, 2013, 14:20:44 »
kayışlar gevşek olabilir
2006 1.4 D4-D TERRA HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 19, 2013, 04:15:38 »
yağ pompası hava alıyormuş.  pompanın contası falan birşeyler söyledi.

benim aracın arka amortisör patlamış  :) ne olur ne olmaz diye rot balans'a gireyım dedım. Allaha şükür ön takımda birşey çıkmadı fakat arka askı rotlarının değişmesi gerekiyormuş. viraj lastiklerinde incelme vardı.
ve en önemlisi de arka helezon yayları zamanla çökme yapmıştı. aracın arkası epey yatık duruyordu. öne göre 7-8 cm fark vardı.
2 tane de helezon yayı aldım. 4 cm yükseldi.

yedek parçada dikkatimi çekti.

yan sanayi ürünler: 2 amortisör, 2 askı rotu, 2 viraj lastiği : 180 tl.
monroe ve kyb      : 2 amortisör, 2 askı rotu, 2 viraj lastiği : 260 tl.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 19, 2013, 04:38:42 »
geçmiş olsun.. yağ pompası çok kritik parça.. allahtan erkenden gidip halletmişsiniz...  yatak sarmaya kadar gidebilir mazallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 19, 2013, 05:05:10 »
Aynen öyle.  işin kötü tarafı da şu :
çok nadiren de olsa uzun yolda yokuş çıkarken 1000 de 1 de olsa yağ lambası yandığı olmuştu.
seyir halindeyken yanacağı kimsenin aklına gelmez. hele de uzun yolda olursa ve bu durum fark edilmezse..............