0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracın yağını değiştireli 1 ay oldu, yağ seviyesi de normal seviyede.
Aracı aldığımdan beri her 5000 km de değiştiriyorum ve aynı yağı kullanıyorum. magnatech 10/40.yağ filtresi de değişti. motor sesine gelince de bir arkadaşım bu sesin lifter'den kaynaklandığını söylüyor. nedir bu lifter ne işe yarar? V kayışındaki amortisör olabilir diye düşünüyorum ama doğru mudur bilmiyorum?
aracınızı güle güle kullanın ben size yardımcı olmak isterim bende de 93 1.3 var ve tamda bahsettiğiniz gibi dizel gibi çalışıyor aracım sogukken motor ama ısınınca ses tamamen kesiliyo benzinliden fark yok ustama sordum bu konuyu ustamda boş adam değil bu arada 12 senelik servis tecrübeli bu konu hakkında bana bişiler söylemişti ama isterseniz siz video ya kaydedin siteden paylaşın bide kendisine dinletelim ve benm aracımla kıyaslıyalım biz size de normal mi değilmi cevap verelim.... bu arada aracımda distributor buji kabloları distributor kapagı 2e motor tamir katalogunda bahsettiği gibi kontrol edildi tarafımdan ustamla birlikte hatta bujileri yeni aldım denso w16exr-u11 taktım daha sonra kayış gerginliğini kompresyon ölçümü ve subap ayarı yaptık ama o bahsettiğiniz ses geliyo video koyarsanız kıyaslarız yardımcı olmaya çalışırız ii günler.....