Gönderen Konu: Cam Far?  (Okunma sayısı 847 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Cam Far?
« : Şubat 14, 2013, 21:14:55 »
Merhaba,

Günümüzde artık en pahalı markalarda da kullanılan plastik farların sararmasından herkesin mutsuz ve şikayetçi olduğunu biliyoruz.

Hatta öyle ki, araçların yarı veya komple cam-çatı diye tabir edilen tavanlarında da aynı plastik malzeme kullanılmaktadır.

Bu plastik malzemeler, güneş ışığı tarafından yumuşayıp deforme olurken, yıkarkende çok rahatça kılcal çizilmelere maruz kalırlar.

Sonuç olarak, 3 - 5 yıl sonra sararmış far ve tavanlara sahip oluruz.

Ülkemizde ve dünyada hala çok düşük satış adetlerine sahip Plastik-Cam Tavandaki uygulama için pek yorum yapmayacağım.

Fakat, yaya güvenliği için başlatılan Plastik Cam uygulamasına acaba yine Cam Far uygulaması alternatif olamaz mı?

Önceki cam farların kalınlıkları oldukça fazlaydı, bunun bir sebebi de ışığın cam üzerindeki şekiller ile odaklanmaya yönlendirilmesi idi.

Fakat bugün ışık, far reflektörü tarafından veya mercek tarafından odaklanmaktadır.

Uygulanacak olan cam, Temperli ve mümkün olan en ince şekilde yapılsa yinede yaya güvenliği sağlanmış ve sararmayan farlara geri dönmüş olmazmıyız?

Bu konu elbette far üreticileri ve otomotiv Ar-Ge departmanları tarafından detaylı ve derin bir şekilde düşünülmüştür.

Bu sanayi içinde veya yanında bulunan arkadaşlarımız varsa, neden böyle bir uygulama yapılmadığını bizlere anlatırlarsa, bilinçleneceğimiz için bu konuyu kafamızda çözmüş oluruz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Toyota Club Türkiye

Cam Far?
« : Şubat 14, 2013, 21:14:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
Ynt: Cam Far?
« Yanıtla #1 : Şubat 15, 2013, 00:02:22 »
tekin bey iyi düşünmüşsünüz ama cam oluna taş sekmelerinde çok çabuk kırılabiliyor,plastik farı çekiçle kırmayı denedim az daha kafamı dağıtacaktım :) çekiç aynı hızla geri geldi ama farda herhangi bir hasar olmadı
plastik far candır diyorum ben.
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 15, 2013, 01:53:18 »
Otomobil üreticilerinin taş gelirse kırılır diye cam far yapmadıklarını düşünmüyorum. Dünya genelinde yol kalitelerinde bizdeki gibi amortisörleri patlatan ve lastikleri yaran çukurlar, stabilize yollarda sıçrayan değişik ebatlardaki taşlar nedeniyle delik deşik olmuş ön kaput, delinen radyatör, kırılan ön ve yan camlar gibi durumları oluşturacak olumsuzluklar yok.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 15, 2013, 19:51:48 »
Tekin bey üreticilerin düşüncesi maliyeti azaltmaktır,plastik farın daha ucuz olacağını sanıyorum
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new