Gönderen Konu: AE101 Subap ayarı  (Okunma sayısı 5239 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
AE101 Subap ayarı
« : Şubat 13, 2013, 10:03:36 »
Merhabalar!

93 model xl karbüratörlü aracıma subap ayarı yaptırmak için gittim yanlız usta bu araçlarda üst kapaktan olmaz motor bloguna kadar inmesi gerektiğini söyledi motoru elletmek istemediğim için yaptırmadım arkadaşlar bunu yaptıran varmı yada başka bir yolunu bilen

Toyota Club Türkiye

AE101 Subap ayarı
« : Şubat 13, 2013, 10:03:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: AE101 Subap ayarı
« Yanıtla #1 : Şubat 13, 2013, 22:01:42 »
kimse cevap yazmamış ama ben sorunu çözdüm subap ayarı için komple motorun inmesi gerekiyormuş bazı kapakçılar biz yaparız 100 tl ye motor kapağından iki pulla ayarlarız dedi hiç riske girmedim gimatta tanıdığım bi ustam var ona götürdüm distribütorü oynatarak ayar yaptı arabanın performansı iki kat arttı :foto: hem lpg hem benzinde egzozdan ne su atma ne duman atma hiç birşey yok subap ayarınada hiç gerek kalmadı siz siz olun tanımadığınız bilmediğiniz ustaya gitmeyin   :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 13, 2013, 22:07:12 »
arkadaşım üstteki 12 valve yazan yer sökülüp subap ayarı yapılır ben geçen yıl yaptırdım 30 tl motora inme sebebi neymiş silindir kapak contası yanar veya sekman atmak için sökülür

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2551 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 13, 2013, 22:19:07 »
90'lı yıllardan bu yana üretilmiş motorlarda sübap ayarları kaldırılmıştır. Olmayan bir şeye ayar yapamazsınız. Distribütörden yapılan avans ayarları için yetkili servisinizden faydalanabilirsiniz, orjinal değerleri onlar daha iyi bilirler. Performans 2 kat arttıysa yakıt tüketiminizde ve emisyonlarınızda artmış olma ihtimali yüksektir. O nedenle avans ayarından sonra dijital rölanti ve Carbon ayarınızında yapılması için yetkili servisinizden destek alınız.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 14, 2013, 00:06:39 »
Merhabalar!

93 model xl karbüratörlü aracıma subap ayarı yaptırmak için gittim yanlız usta bu araçlarda üst kapaktan olmaz motor bloguna kadar inmesi gerektiğini söyledi motoru elletmek istemediğim için yaptırmadım arkadaşlar bunu yaptıran varmı yada başka bir yolunu bilen
caner bey 1.3 xl corolla araclarda sübap ayarı için silindir kapağının sökülmesine gerek yoktur. sübap kapağı sökülür motor sıcakken sentil ile 0.20 mm ye ayarlanır toplam yarım saat ve ortalama 30  tl civarında para tutar içiniz rahat olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 14, 2013, 01:05:56 »
aracım 1,6 xl 16 walf,, 1,3 motorlarda  olabilir.

tekin abi sizin dediğiniz gibi subap ayarı yapılmıyormuş  , avans ayarından sonra rolanti ayarıda yapıldı  yakıt tüketimi  birkaç haftaya belli olur  avans ayarından sonra ostim brc servisinde lpg ayarıda yaptırdım gayet memnunum bakalım, ben çekişten rahatsızdım eski düzeni yoktu bana motor inecek denince canım sıkıldı açıkcası  işin erbabına gösterceksin en iyisi