Gönderen Konu: Renault elektrikli araç yapmaya çalışırsa.....  (Okunma sayısı 1859 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Renault elektrikli araç yapmaya çalışırsa.....
« : Şubat 11, 2013, 15:22:24 »
Türkiye'nin ilk elektrikli otosunun şarjı bitti

Başbakan Erdoğan'a hediye edilen ve Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili olan Renault Fluence ZE'nin şarjı bitti. Başbakanlık garajında bekletilen ve arada bir dışarı çıkarılan otomobilin normalde aküsü tam dolu halde 200 kilometre yol yapabilmesi gerekiyor ancak aracın aküsü tam doldurulduğunda bile en fazla 71 kilometre yol yapabiliyor. "Akıllı aracın" yol bilgisayarında, yapabileceği en fazla kilometre, "71" olarak gösteriliyor.

BÜROKRATLAR KISA MESAFE İÇİN BİLE ARACI KULLANMIYOR
Bu durumda risk almak istemeyen bürokratlar yakın mesafede bile aracı kullanmak istemiyor. Renault, Başbakan Erdoğan'ın test ettiği bu aracı kendisine hediye ederek, kamu kurumlarının aracı görüp çok sayıda sipariş vereceğini hesaplamıştı ancak hesaplar tutmadı.

8 SAAT ŞARJ ET 71 KİLOMETRE YOL GİT
Başbakan Tayyip Erdoğan'a hediye edilen Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili Renault Flunce ZE için Başbakanlık'ın garajında bir şarj istasyonu da kurulmuştu. Araca tanımlı özel bir kartın okutulmasıyla aracın şarj kablosunun takılacağı prizin kapağı açılarak şarj istasyonu devreye giriyor.

HIZLI ŞARJ ÜNİTESİ SIKINTILI
Yetkililer, otomobilin satışa çıkmasıyla şarj istasyonlarının yaygınlaştırılmaya başlandığını belirtirken, istasyonlarda akü şarj etmenin yanı sıra; boş aküyle dolu akünün değişimi de söz konusu olacağını açıklamıştı. 250 kilogram ağırlığındaki aküler bir lift yardımıyla araçtan çıkarılacak ve dolu olan aküyle değiştirilecek. Ankara'da şu anda yalnızca Renault servisinde hızlı şarj ünitesi bulunuyor. İstasyonlarda akülerin tam dolumu, 2 saatte, evlerde ise 6-8 saat arasında yapılabiliyor. Elektrikli otomobiller, normal şartlarda, dolu aküyle 200 kilometre yol yapabiliyor.

Şahsi yorumum; BMW bile boşuna toyotanın kapısını çalmıyor, bu konuda dünyada tek ekol toyota...

cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Toyota Club Türkiye

Renault elektrikli araç yapmaya çalışırsa.....
« : Şubat 11, 2013, 15:22:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: Renault elektrikli araç yapmaya çalışırsa.....
« Yanıtla #1 : Şubat 11, 2013, 16:18:05 »
Sanirim renault biraz aceleci davrandi. Biran once piyasaya surup urunlerini standartlastirmak istedi ama bu is uzun ar-ge'lerden sonra ancak oturur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 11, 2013, 17:35:09 »
Şarj yeri ve boyutuda kötü..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 11, 2013, 19:04:08 »
Şarj yeri ve boyutuda kötü..

Orada olmasinin bir sebebi vardir heralde cunku priuslarda ayni yerden sarj ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 11, 2013, 23:03:48 »
aşağılamaya  çalıştığınız firmaya dikkat yanlız. adamlar elektrikli aracı tr getiren ilk firma...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 11, 2013, 23:15:20 »
Bazı kiralama şirketleri ve belediyelerin de sipariş verdiği haberleri vardı. Böyle bir durum senaryoları muhtemelen vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 11, 2013, 23:24:46 »
aşağılamaya  çalıştığınız firmaya dikkat yanlız. adamlar elektrikli aracı tr getiren ilk firma...

Zaten anca bize kakalayabilir satabiliyorsa (ki imkansız) gelişmiş ülkelere götürsün de satsın elektrikli fluence'i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 11, 2013, 23:27:41 »
zaten sıkıntı da o ya. getirmişler ama ( eğer haber doğruysa tabi) sıkıntılı demekki.
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 11, 2013, 23:30:54 »
ilginç
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 46
  • Model Yılı: '07
  • 29 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 11, 2013, 23:48:24 »
Bızım mılletımız hakedıyor 10-13 bın tl yı broya veren ınsanlar varyaa Resmı plakalı bır kac aracta Fluence ZE gordum.Ayrıca Reno dunyada en cok Turkıyede satıs yapıyor Amerıka gıbı ulkeler Reno gıbı markaları kapısından ıcerıye bıle almıyor
2007 Toyota Auris Comfort "1ZR-FE"

Xenon+Cruise Control+Far Yıkama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 12, 2013, 00:48:35 »
Bızım mılletımız hakedıyor 10-13 bın tl yı broya veren ınsanlar varyaa Resmı plakalı bır kac aracta Fluence ZE gordum.Ayrıca Reno dunyada en cok Turkıyede satıs yapıyor Amerıka gıbı ulkeler Reno gıbı markaları kapısından ıcerıye bıle almıyor

+1 aynen katılıyorum, avrupa dışında hiç bir yerde bu markanın araçlarını satamazsınız, avrupada da (TR ve doğu bloğu ülkeler hariç) bu araçlara kimseyi 5 seneden fazla bindiremezsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 12, 2013, 11:24:23 »
Elektirikli araçların yaygınlaşması için 10-15 yıla ihtiyaç var bence. Toyota ilk hybrid otomobilini 15 sene önce üretti ve daha yeni yeni yaygınlaşıyor. Şuanda araba alacak olsam yaris hybrid alırdım veya gelecekse auris'in hybrid'ini beklerdim. Şu anda kullanımdaki en yenilikçi teknoloji elektirikli araçlar olsa da yaygınlaşması için daha çok geliştirilmesi lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 12, 2013, 12:36:48 »

2012 de türkiyede satılan camry sayısı 1 yazı ile bir bu toyotayı kötü mü yapıyor türkiyede yada avrupada satılan amerikan arabası miktarı ne? özellikle cadillac ın merc-bmw karşısındaki durumu ne? yada lexusun? bence biraz büyüde gerçekleri kavra ondan sonra at-tut.
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 12, 2013, 18:55:07 »
2012 de türkiyede satılan camry sayısı 1 yazı ile bir bu toyotayı kötü mü yapıyor türkiyede yada avrupada satılan amerikan arabası miktarı ne? özellikle cadillac ın merc-bmw karşısındaki durumu ne? yada lexusun? bence biraz büyüde gerçekleri kavra ondan sonra at-tut.

Ben ne demek istediğinizi hiç anlamadım, kusura bakmayın, biraz açıklar mısınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 12, 2013, 21:34:17 »
bence biraz büyüde gerçekleri kavra ondan sonra at-tut.

35 Yaşında bir insana bu sözlerin yakıştığını düşünüyorsanız , size diyecek bir söz bulamıyorum. Hele ki karşınızdaki genç arkadaş size yönelik bir tek söz söylememişken. Kendisini tebrik ederim yaşından daha olgunca haraket ederek size cevap bile vermeye tenezzül etmemiş. Herkesin kendi görüşüdür lütfen saygı sınırlarını aşmadan cevaplar yazalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 13, 2013, 00:15:22 »
Arkadaşlar lütfen paylaşımlarıza dikkat edelim seviyeyi düşürücü ve kırıcı mesajlardan kaçınalım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 13, 2013, 12:51:22 »
35 Yaşında bir insana bu sözlerin yakıştığını düşünüyorsanız , size diyecek bir söz bulamıyorum. Hele ki karşınızdaki genç arkadaş size yönelik bir tek söz söylememişken. Kendisini tebrik ederim yaşından daha olgunca haraket ederek size cevap bile vermeye tenezzül etmemiş. Herkesin kendi görüşüdür lütfen saygı sınırlarını aşmadan cevaplar yazalım.

beyfendi siz niye tenezzül edip bana cevap yazdınız o zaman? kusura bakmayın da ben bana dokunmayan bin yaşasıncılardan değilim. forumu okuyorum doğru olduğunu düşündüğüme katılıyorum yanlış olduğunu düşündüğüme cevap yazıyorum mesajın illa bana karşı yazılması şart değil. O yüzden yazdığım ilk mesajın da yaşıma yakıştığını düşünüyorum.

Alıntı
Ben ne demek istediğinizi hiç anlamadım, kusura bakmayın, biraz açıklar mısınız?

ben o mesajı;

Alıntı
Ayrıca Reno dunyada en cok Turkıyede satıs yapıyor Amerıka gıbı ulkeler Reno gıbı markaları kapısından ıcerıye bıle almıyor

okuyunca yazdım
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 13, 2013, 13:41:41 »
O zaman anladığınız dilden konuşayım beyefendi arkadaşın bahsettiği ülkelere gittim ve gözümle gördüm renault diye bi araçla işleri olmadığını ayrıca yaşımda size göre kavrama sınırının üstünde...

Yine anladığınız dilden konuşuyorum birileri baskı balatayı sıyırmadan bu tartışmacı tavrınızdam uzaklaşmanızı öneririz.

ANLAYIŞINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 14, 2013, 18:23:27 »
Kocaeli izmit belediyesinin otoparkında iki tane elektrikli fluence gördüm ama hep aynı yerlerinde kıpırdaman toz topraklı bir şekilde duruyorlar :)
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 14, 2013, 18:43:45 »
Böyle olacağını zaten bu modeli açıkladıkları gün biliyordum (hatta forumda bir yerlere yazmış da olabilirim :))
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler