Gönderen Konu: Auris 14-4D ddizel motorlar  (Okunma sayısı 2285 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
Auris 14-4D ddizel motorlar
« : Şubat 10, 2013, 17:23:17 »
Arkadaşlar selam,bu gün diğer bir Toyoto'cu arkadaş anlattı,2012 yılına kadar üretilmiş Auris dizellerin motorları her 1000km bir 1lt yağ eksiltiyorlarmış ve servise gidildiğinde de araça piston sekman yeniliyerek motor yapıyorlarmış!!??Bu duyduklarıma inanamadım !sizler böyle bir durumla karşılaştınız mı?doğruluk payı nedir bunların? 2012 modellerde bu sıkıntı giderilmiş buda doğrumudur?Teşekkürler şimdiden

Toyota Club Türkiye

Auris 14-4D ddizel motorlar
« : Şubat 10, 2013, 17:23:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris 14-4D ddizel motorlar
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2013, 17:43:48 »
Arkadaşlar selam,bu gün diğer bir Toyoto'cu arkadaş anlattı,2012 yılına kadar üretilmiş Auris dizellerin motorları her 1000km bir 1lt yağ eksiltiyorlarmış ve servise gidildiğinde de araça piston sekman yeniliyerek motor yapıyorlarmış!!??Bu duyduklarıma inanamadım !sizler böyle bir durumla karşılaştınız mı?doğruluk payı nedir bunların? 2012 modellerde bu sıkıntı giderilmiş buda doğrumudur?Teşekkürler şimdiden

2012 D4D Auris  Sahibiyim. 5000km oluyor şu anda bir sıkıntı yok.. Olsa belli ederdi şimdiye kadar kendini herhalde..

2010-2011 üretimlerde sorun çıkabiliyor, tamamı sorunlu değil. Gayet sıkıntısız kullanan arkadaşlar da var..
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2013, 18:28:34 »
Bu gün TV de 8.etap programında yeni auris tanıtıldı
ne yalan söyleyeyim çok hoşuma gitti, benzinlisi %20 dizeli % 10 daha ekonomik yakıt sarfiyatına ulaşmış
bu durumda auris alacaklara tavsiyem benzinliden şaşmayın
benzin değerleri çok çok iyi
ortalama 5.5 litreye düşürmüşler
bu durumda dizelin kahrı çekilmez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2013, 20:02:13 »
Uzak durun . Sorunsuz olsa bile aynı fiyatlara 1.6 130 bg ve daha az yakan motorlar var iken gidip 1.4 d-4d ye para vermeyin . Zaten sorunsuz da değil sürekli yağ seviyesini düşünerek gezeceğinize alın 1.6 130 bg motoru keyfini sürün .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 10, 2013, 23:04:27 »
Uzak durun . Sorunsuz olsa bile aynı fiyatlara 1.6 130 bg ve daha az yakan motorlar var iken gidip 1.4 d-4d ye para vermeyin . Zaten sorunsuz da değil sürekli yağ seviyesini düşünerek gezeceğinize alın 1.6 130 bg motoru keyfini sürün .
Mahmuttttt ne oldu sana :) Ne zamandır foruma giremiyordum büyük değişiklikler gördüm :) Sürekli Toyota için benle tartışan Mahmut kardeşim şimdi neler neler yazmış. Valla şu an şaşkınım :) Hayırdır kardeşim ya ne oldu da sinirlendi bu Toyota seni ?
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #5 : Şubat 10, 2013, 23:18:56 »
Mahmuttttt ne oldu sana :) Ne zamandır foruma giremiyordum büyük değişiklikler gördüm :) Sürekli Toyota için benle tartışan Mahmut kardeşim şimdi neler neler yazmış. Valla şu an şaşkınım :) Hayırdır kardeşim ya ne oldu da sinirlendi bu Toyota seni ?

Oğuz ben araçtan halen memnunum fakat biliyorsun yağ yakma sorunu çıktı 2010 ve 2011 lerde belki 2012 lerde de var kimse bilemez . Ben servisin ve merkezin bu soruna yaklaşımından dolayı arabamdan soğudum . En son piston ve sekmanlar değişti sorun çözüldü mü daha bilmiyorum eğer sorun çözüldüyse aracı kullanmaya devam edeceğim yok çözülmediyse en geç 2-2.5 seneye satıp bir dahada toyota almayacağım gerçi sorun çözülmüşse de bu aracı sattıktan sonra bir daha toyota almayacağım ama çözülmüşse bir 5 sene daha rahat kullanırım .

Sinirlenmemin asıl sebebi ise servisin ve merkezin sürekli bana bozuk plak gibi yağ lambası yakmadıysa sorun yok demesi idi . Uzun uğraşlar sonucu sorunu kendilere kabul ettirebildim sağ olsunlar gerekeni de yaptılar ama iş işten geçtikten sonra . :)

Bu arada farkında mısınız bilmiyorum ne zaman 1.4 d-4d ile ilgili konu açılsa laf dönüyor dolaşıyor bu yağ yakma olayına geliyor . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 11, 2013, 22:23:58 »
Oğuz ben araçtan halen memnunum fakat biliyorsun yağ yakma sorunu çıktı 2010 ve 2011 lerde belki 2012 lerde de var kimse bilemez . Ben servisin ve merkezin bu soruna yaklaşımından dolayı arabamdan soğudum . En son piston ve sekmanlar değişti sorun çözüldü mü daha bilmiyorum eğer sorun çözüldüyse aracı kullanmaya devam edeceğim yok çözülmediyse en geç 2-2.5 seneye satıp bir dahada toyota almayacağım gerçi sorun çözülmüşse de bu aracı sattıktan sonra bir daha toyota almayacağım ama çözülmüşse bir 5 sene daha rahat kullanırım .

Sinirlenmemin asıl sebebi ise servisin ve merkezin sürekli bana bozuk plak gibi yağ lambası yakmadıysa sorun yok demesi idi . Uzun uğraşlar sonucu sorunu kendilere kabul ettirebildim sağ olsunlar gerekeni de yaptılar ama iş işten geçtikten sonra . :)

Bu arada farkında mısınız bilmiyorum ne zaman 1.4 d-4d ile ilgili konu açılsa laf dönüyor dolaşıyor bu yağ yakma olayına geliyor . :)
Senden ötürü mahmut senden ötürü :D

2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 11, 2013, 22:57:00 »
arkadaşlar resmen dizel motorlar için yıkım kampanyası yapıcaksınız he:) kullanan arkadaşlarımın hiçbirinde bu sorun görülmemiş olup benim fikrim şu ki dizel motorlu araçları düzenli kullanmak gerekir ve sakin kullanmak gerekir bu problem bence kullanımdan dolayı olduğunu düşünüyorum servis bakımlarını tam yaptırıp bu sorunla karşılaşan arkadaşlar var ise bizi de bilgilendirirlerse sevinirim....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #8 : Şubat 11, 2013, 23:06:32 »
Senden ötürü mahmut senden ötürü :D

Oğuz bu motorlar benim yüzümden mi yağ yakıyor ? :D  Toyota bir halt yemiş motoru arızalı üretmiş suçlusu benmiyim  ? Sen servisi de geçtin onlar hiç olmazsa bu sorun değil diyorlar sen sorunu kabul ettin suçu bana yükledin . :D

Şaka bir yana inan bende bu durumdan rahatsızım fakat şu da bir gerçek toyota 1.6 vvti lerin ilk serisinde , mmt şanzıman da ve en son 1.4 d-4d lerde çuvalladı . Ve bunlar 10 senenin içinde oldu  . Bu nedenle ben toyotanın bundan sonra sorunsuzluk ününü hak etmediğini düşünüyorum .

arkadaşlar resmen dizel motorlar için yıkım kampanyası yapıcaksınız he:) kullanan arkadaşlarımın hiçbirinde bu sorun görülmemiş olup benim fikrim şu ki dizel motorlu araçları düzenli kullanmak gerekir ve sakin kullanmak gerekir bu problem bence kullanımdan dolayı olduğunu düşünüyorum servis bakımlarını tam yaptırıp bu sorunla karşılaşan arkadaşlar var ise bizi de bilgilendirirlerse sevinirim....

Berkay bey bundan önceki aracım aynı aracın 2009 modeli idi ve onuda bunu da aynı yolda aynı hava şartlarında aynı yakıtla aynı yağ ile aynı şöför yani ben kullandım . Siz bu sorunun kullanımdan dolayı olduğunu düşünüyorsunuz size sorum bu sorun kullanımdan dolayı olsa idi 2009 model aracımın da yağ eksiltmesi gerekmez miydi ?

Bu aracı kullanan arkadaşlarınızın sorun yaşamamasına inanın sevindim umarım sorun yaşamazlar da fakat bu sorun toyota dan kaynaklı ve kullanımla alakası yok bunu bilin istedim . Şu da var bu sorun tüm 2010 ve 2011 ler de mevcut değil ama bir çoğunda maalesef mevcut ben bu sorundan dolayı servise sık sık gittim ve her gittiğimde en az 2-3 kişi bu konudan şikayetçi idi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 11, 2013, 23:10:03 »
benim 2012 dizel ben araştırdığım kadarıyla ve çevremden duyduğum yorumları buraya aktardım ben daha yeni aldım umarım bende yaşamam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #10 : Şubat 11, 2013, 23:15:19 »
benim 2012 dizel ben araştırdığım kadarıyla ve çevremden duyduğum yorumları buraya aktardım ben daha yeni aldım umarım bende yaşamam.

Berkay bey 2012 lerde bu sorun yok diye biliyorum inşallah yaşamazsınız . Ama emin olun bu sorunun kullanımla alakası yok . Zaten forumdan bir abimiz bu sorun ile ilgili toyota ile hukuki bir sürece girdi ve kazanarak aracını geri iade etti onu geçtim toyota avrupa bu sorunla ilgili TSB yayınladı isterseniz emailinizi yollayın size yollayim bunu sizi inandırabilmek için değil inşallah olmaz ama ilerde sizde sorun yaşarsanız elinizde olsun diye söylüyorum . Çünkü servise bu sorunla ilgili gittiğinizde size ısrarla bunun sorun olmadığını söylüyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 11, 2013, 23:18:47 »
yollarsanız sevinirim ve sıkıntı olursa bende hukuki sürece tabi ki giderim bence herkes gitmeli okadar para veriyoruz vergisi,kaskosu cabası böyle sorunlar can sıkması tabiki üzücü mailinizi bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #12 : Şubat 11, 2013, 23:20:42 »
yollarsanız sevinirim ve sıkıntı olursa bende hukuki sürece tabi ki giderim bence herkes gitmeli okadar para veriyoruz vergisi,kaskosu cabası böyle sorunlar can sıkması tabiki üzücü mailinizi bekliyorum

Bende sizin mail adresinizi bekliyorum . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 11, 2013, 23:27:05 »
auris son zamanlar yükselişe geçen bir araç zaten satış rakamlarıda bunu belli ediyor misal yılda 4000 dizel auris satılmışsa bunlardan 100 tanesi sorunlu diye bunu genele yaymak yanlış bu kadar çok sorunlu olsa bu kadar satmazdı diye tahmin ediyorum siz sadece aurislerde yağ eksiltme sorunu olduğunu zannediyorsanız bence biraz araştırın ne araçlarda ne problemler var ben yüzbin euroluk bmv nin eksilttiğine şahit oldum ... ;)
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 11, 2013, 23:29:47 »
Biraz şans bence kısmet kader:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #15 : Şubat 11, 2013, 23:37:27 »
auris son zamanlar yükselişe geçen bir araç zaten satış rakamlarıda bunu belli ediyor misal yılda 4000 dizel auris satılmışsa bunlardan 100 tanesi sorunlu diye bunu genele yaymak yanlış bu kadar çok sorunlu olsa bu kadar satmazdı diye tahmin ediyorum siz sadece aurislerde yağ yakma sorunu olduğunu zannediyorsanız bence biraz araştırın ne araçlarda ne problemler var ben yüzbin euroluk bmv nin yağ yaktığınıda şahit oldum ... ;)

Hakan bey 4000 tanede 100 araç arızalı olsa tamam fakat inanın bu araçların hemen hemen %50 si sorunlu .

Bu arada bir aracın satış rakamları o aracın sorunsuz olduğunu maalesef göstermiyor . Olaya bu şekilde bakarsak en az satanda en sorunlu araç olması lazım oysaki satışı auristen çok daha düşük fakat sorunsuzluk ta daha önde olan modellerde mevcut . Aurisin daha doğrusu toyotanın satış rakamlarının böyle yüksek olmasının  en büyük nedeni ise 2000 yılı öncesindeki sorunsuzluk imajı özellikle efsane kasa corolladaki ününe borçlu .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 12, 2013, 00:39:59 »
Hakan bey 4000 tanede 100 araç arızalı olsa tamam fakat inanın bu araçların hemen hemen %50 si sorunlu .

Bu arada bir aracın satış rakamları o aracın sorunsuz olduğunu maalesef göstermiyor . Olaya bu şekilde bakarsak en az satanda en sorunlu araç olması lazım oysaki satışı auristen çok daha düşük fakat sorunsuzluk ta daha önde olan modellerde mevcut . Aurisin daha doğrusu toyotanın satış rakamlarının böyle yüksek olmasının  en büyük nedeni ise 2000 yılı öncesindeki sorunsuzluk imajı özellikle efsane kasa corolladaki ününe borçlu .

Mahmut d4d konusunda haklisin belli serilerde sorun oldu, maalesef piston degismek zorunda kalinsa da bir sekilde giderildi, gideriliyor..

Fakat auris sinifindaki sorunsuz araclar listesinin basini cekmektedir bir cok farkli kurum raporlarinda da..

Ha ya yakma olayini hos bir olay degil ama cok ekstreme bir olay da degil kanimca.. Vw gti lar sciroccolar okudum ben kronik yag yakan. Amcamda vectra var o da yag sisesiyle geziyor. vs. vs.

Bu arada Toyotanin 2000 yili oncesi sorunsuzluk imajina atifta bulunuluyor surekli ama bircok arastirmaya gore Toyota hala sorunsuzlukta onde geliyor..
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #17 : Şubat 12, 2013, 00:58:19 »
Mahmut d4d konusunda haklisin belli serilerde sorun oldu, maalesef piston degismek zorunda kalinsa da bir sekilde giderildi, gideriliyor..

Fakat auris sinifindaki sorunsuz araclar listesinin basini cekmektedir bir cok farkli kurum raporlarinda da..

Ha ya yakma olayini hos bir olay degil ama cok ekstreme bir olay da degil kanimca.. Vw gti lar sciroccolar okudum ben kronik yag yakan. Amcamda vectra var o da yag sisesiyle geziyor. vs. vs.

Bu arada Toyotanin 2000 yili oncesi sorunsuzluk imajina atifta bulunuluyor surekli ama bircok arastirmaya gore Toyota hala sorunsuzlukta onde geliyor..

Abi benzinli motorlarda size katılıyorum . Hatta 2010-2011 harici dizel motorlarda da katılıyorum . Fakat bir üründe belli bir üretim serisinde de olsa sorun çıktı mı o ürüne ben sorunsuz gözüyle bakmam kimse bakmaz . Şu var 1000 üründen 10 adedi sorunlu çıkar anlarım sonuçta kul yapısı fakat bu bahsettiğimiz sorun çok ciddi sayıda araçta mevcut buda aurisin ve toyotanın sorunsuzluk imajının zedelenmesine hatta silinmesine yeter . VW konusunda size katılıyorum fakat VW bir çok aracın motorunu müşterisini fazla uğraştırmadan sandık motor ile değiştiriyor diye duydum . ( Bunu iddaa etmiyorum sadece çevremden duydum )

Benim söylemek istediğim bir ürünün satış rakamları o ürünün sorunsuz olduğunu göstermez . Öyle olsa idi şu an Türkiye'de lancer olsun mazda 3 olsun en sorunlu araçlar olmalıydı malum satış rakamları diğer araçlara göre baya bir geride fakat bu araçlar az satılmasına rağmen herkes tarafından en sorunsuz araçlar olarak bilinir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 12, 2013, 01:12:24 »
artık benzinli araçların yakıt tüketimi dizellere baya bir yaklaştı...bunun üstüne dizel yakıt fiyatı benzin fiyatına yaklaşmaya devam ediyor...bu durumda yıllık yapılan km bazında düşünülürse öncelik benzinliye şans tanınması makul görünüyor...