0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar selam,bu gün diğer bir Toyoto'cu arkadaş anlattı,2012 yılına kadar üretilmiş Auris dizellerin motorları her 1000km bir 1lt yağ eksiltiyorlarmış ve servise gidildiğinde de araça piston sekman yeniliyerek motor yapıyorlarmış!!??Bu duyduklarıma inanamadım !sizler böyle bir durumla karşılaştınız mı?doğruluk payı nedir bunların? 2012 modellerde bu sıkıntı giderilmiş buda doğrumudur?Teşekkürler şimdiden
Uzak durun . Sorunsuz olsa bile aynı fiyatlara 1.6 130 bg ve daha az yakan motorlar var iken gidip 1.4 d-4d ye para vermeyin . Zaten sorunsuz da değil sürekli yağ seviyesini düşünerek gezeceğinize alın 1.6 130 bg motoru keyfini sürün .
Mahmuttttt ne oldu sana Ne zamandır foruma giremiyordum büyük değişiklikler gördüm Sürekli Toyota için benle tartışan Mahmut kardeşim şimdi neler neler yazmış. Valla şu an şaşkınım Hayırdır kardeşim ya ne oldu da sinirlendi bu Toyota seni ?
Oğuz ben araçtan halen memnunum fakat biliyorsun yağ yakma sorunu çıktı 2010 ve 2011 lerde belki 2012 lerde de var kimse bilemez . Ben servisin ve merkezin bu soruna yaklaşımından dolayı arabamdan soğudum . En son piston ve sekmanlar değişti sorun çözüldü mü daha bilmiyorum eğer sorun çözüldüyse aracı kullanmaya devam edeceğim yok çözülmediyse en geç 2-2.5 seneye satıp bir dahada toyota almayacağım gerçi sorun çözülmüşse de bu aracı sattıktan sonra bir daha toyota almayacağım ama çözülmüşse bir 5 sene daha rahat kullanırım .Sinirlenmemin asıl sebebi ise servisin ve merkezin sürekli bana bozuk plak gibi yağ lambası yakmadıysa sorun yok demesi idi . Uzun uğraşlar sonucu sorunu kendilere kabul ettirebildim sağ olsunlar gerekeni de yaptılar ama iş işten geçtikten sonra . Bu arada farkında mısınız bilmiyorum ne zaman 1.4 d-4d ile ilgili konu açılsa laf dönüyor dolaşıyor bu yağ yakma olayına geliyor .
Senden ötürü mahmut senden ötürü
arkadaşlar resmen dizel motorlar için yıkım kampanyası yapıcaksınız he:) kullanan arkadaşlarımın hiçbirinde bu sorun görülmemiş olup benim fikrim şu ki dizel motorlu araçları düzenli kullanmak gerekir ve sakin kullanmak gerekir bu problem bence kullanımdan dolayı olduğunu düşünüyorum servis bakımlarını tam yaptırıp bu sorunla karşılaşan arkadaşlar var ise bizi de bilgilendirirlerse sevinirim....
benim 2012 dizel ben araştırdığım kadarıyla ve çevremden duyduğum yorumları buraya aktardım ben daha yeni aldım umarım bende yaşamam.
yollarsanız sevinirim ve sıkıntı olursa bende hukuki sürece tabi ki giderim bence herkes gitmeli okadar para veriyoruz vergisi,kaskosu cabası böyle sorunlar can sıkması tabiki üzücü mailinizi bekliyorum
auris son zamanlar yükselişe geçen bir araç zaten satış rakamlarıda bunu belli ediyor misal yılda 4000 dizel auris satılmışsa bunlardan 100 tanesi sorunlu diye bunu genele yaymak yanlış bu kadar çok sorunlu olsa bu kadar satmazdı diye tahmin ediyorum siz sadece aurislerde yağ yakma sorunu olduğunu zannediyorsanız bence biraz araştırın ne araçlarda ne problemler var ben yüzbin euroluk bmv nin yağ yaktığınıda şahit oldum ...
Hakan bey 4000 tanede 100 araç arızalı olsa tamam fakat inanın bu araçların hemen hemen %50 si sorunlu .Bu arada bir aracın satış rakamları o aracın sorunsuz olduğunu maalesef göstermiyor . Olaya bu şekilde bakarsak en az satanda en sorunlu araç olması lazım oysaki satışı auristen çok daha düşük fakat sorunsuzluk ta daha önde olan modellerde mevcut . Aurisin daha doğrusu toyotanın satış rakamlarının böyle yüksek olmasının en büyük nedeni ise 2000 yılı öncesindeki sorunsuzluk imajı özellikle efsane kasa corolladaki ününe borçlu .
Mahmut d4d konusunda haklisin belli serilerde sorun oldu, maalesef piston degismek zorunda kalinsa da bir sekilde giderildi, gideriliyor..Fakat auris sinifindaki sorunsuz araclar listesinin basini cekmektedir bir cok farkli kurum raporlarinda da..Ha ya yakma olayini hos bir olay degil ama cok ekstreme bir olay da degil kanimca.. Vw gti lar sciroccolar okudum ben kronik yag yakan. Amcamda vectra var o da yag sisesiyle geziyor. vs. vs.Bu arada Toyotanin 2000 yili oncesi sorunsuzluk imajina atifta bulunuluyor surekli ama bircok arastirmaya gore Toyota hala sorunsuzlukta onde geliyor..