Gönderen Konu: Tampona Sürtmüşler  (Okunma sayısı 2399 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Tampona Sürtmüşler
« : Şubat 10, 2013, 12:30:06 »
4 aylık arabama otoparkta park halindeyken tampona sürtmüşler. Kaskom bu sürtme için yapılacak işlemi ücretsiz olarak karşılıyormuş. Tecrübelerinize dayanarak sizce tahmini olarak ne kadar tutar? Onarımı yetkili serviste mi yoksa Auto King tarzı yerlerde mi yaptırmalıyım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Güneşi göremedim diye ağlarsan yıldızları da göremezsin.

Toyota Club Türkiye

Tampona Sürtmüşler
« : Şubat 10, 2013, 12:30:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: Tampona Sürtmüşler
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2013, 12:40:02 »
Auto king' i tavsiye etmem. İşçilikleri pek iyi değil. Serviste kaskonuzu deldirmeden yaptırabiliyorsanız serviste yaptırın derim.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2013, 12:42:38 »
öncelikle geçmiş olsun.. bu konuda çok fazla tecrübeli olmamamla birlikte  çizik yalnızca tamponda yani plastik parçada olduğu için rötüş ile kolayca halledilir diye düşünüyorum.. ben aracımı istanbulda yetkili bir serviste bakıma götürdüğümde ön ve arka tamponda olmak üzere iki adet buna benzer çizik vardı.. ikisini de ücretsiz hatta iş emrine bile yazmadan hallettiler sağolsunlar.. tabi işi ücretsiz yapınca biraz baştan savma oldu ama benim için niyet önemli..
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2013, 13:07:39 »
tampon bandına denk gelmiş zaten.Bencede hiç boyattırmayın.Rrötüş yaptırın yada boyayı isteyin kendiniz fırça ile boyayın.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 10, 2013, 13:16:37 »
Hiç kaskoyla falan uğraşmadan bir boyacı da veya serviste oraya bir rötuş attırın. Kaskodan yaptırırsanız aracın kaydına girer. Belki tamponu komple bile boyarlar. Sürtük yerin üzerine az bir rötuş boyası işinizi görecektir. Satarken tampon boyalı demek başka bişey, rötuş başka birşey.
Saygılar
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 10, 2013, 14:08:12 »
Tavsiyeleriniz için hepinize çok teşekkür ederim. Kasko şirketim Auto King'le anlaşmalı olduğu için orası hakkında bilgi almak istedim ama genel görüş yetkili serviste yaptırmam yönünde. Kasko yılda 1 kere 20cm çapında tampon onarımını ücretsiz karşılıyormuş. Ben aracımı Sonkar'dan aldım ama kasko şirketi yetkili servis olarak Derindere ile anlaşmalıymış. Derindere'de servis içliği nasıl peki. O servisi kullananlar duyduğum kadarıyla pek memnun değiller.
Güneşi göremedim diye ağlarsan yıldızları da göremezsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 10, 2013, 15:01:57 »
geçmiş olsun,geçenlerde benimde başıma geldi buna benzer bir olay.servise giderseniz lokal yapmayalım,sağlıklı olmaz diyeceklerdir.büyük ihtimal tamponu komple boyamak isterler.mini hasar teminatınıda çok rahat geçer bu.sis farları sök tak, panjur sök tak, boyama filan 500 TL gibi bir fatura çıkabilir karşınıza.ben kocaeli kaya'da yaptırdım.orada yaptırmayın  :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 10, 2013, 15:48:30 »
Özer abi Adana'da bizimde başımıza bu tarz kazalar geliyor kaskomuz autoking le anlaşmalı olduğu için bu tip olaylarda oraya yaptırıyoruz.İşçilikleri gayet iyi biz çok memnunduk.Fakat sizin sürtmede büyük birşey görünmüyor,sürtmenin çoğu köşe bandında bence rütuşla halledilebilir.Autoking muhtemelen tamponu boyamak isteyecektir bence gerek yok ama taktir sizin.
‘05 Toyota Corolla 1.6 Sport HB
'12 Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-İ M/T C.Extra
‘16 Vw Passat 1.4 TSi ACT DSG Highline
'12 Volkswagen Golf 1.4 TSi M/T Trendline