0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bence Altan dan şaşmayın . Depo far çifti 500 tl+100 tl zenon kit :600 tlUstayla pazarlık yaparsanız 350 ye anlaşırsınız.Tamirin fiyatı riske değer diye düşünüyorum. Birde son servisde Mithat usta deponun muayeneden geçmediğini söyledi. Bunu araştırmakta fayda var.
Arakdaşlar teknik bilgisi ve tecrübesi olanların fikrini istiyorum. İstanbuldaki farcı altan ile görüştüm ve far temizliği için 400TL fiyat aldım. Farlarımı söktürecem kargolayacam tekrar montajını yapacam ki bu bana 500TL'yi geçecek. Dolayısıyla DEPO far almayı ciddi ciddi düşünmeye başladım. Bu noktada iki farklı seçenekten hangisi daha mantıklı sormak istiyorum. 1.Aldığım depo fara H7 Halojen far taksam acaba daha randımanlı olurmu. Eski kullanmadığım H7 Xenon kitim var ama Xenon taksam o da belki iki seneye kalmadan kararacak. 2. Bir diğer duyumum makyajlı kasalarda farların yansıtıcı çanaklarının metal olduğu. Acaba o farklar 2006 avensis için uygun olur mu?Son olarak Konya'da bu şekilde far temizliği yapan bildiğiniz bir yer var mı sormak istiyorum..Selam ve saygılar.
farlarını depo marka değişen biri olarak:1-depo alırsanız orjinal d2s nizi kullanın, ben öyle yaptım. ekstradan masrafa gerek yok bence...yalnızca depo marka fara kendi far balastınızı yerleştirmeden evvel balastın konduğu cepte içkısımda maket bıçağı ile bir pencere açma mecburiyetiniz var ki balastın far bağlantı kablolarını ordan geçirmeniz için...2-makyajlı kasaların farı uymuyor diye biliyorum, zaten iç kısım şekil olarak da farklı bizim farlardan...
Umut bey, Depo ile sıfır orjinal farı karşılaştırdığınızda Depo nun daha iyi olduğunu söylemeniz beni hayrete düşürdü. Bu da zaman içinde Toyotanın bu farlara hiç bir iyileştirme yapmadığını gösteriyor ki buna anlam veremiyorum. Elimde 3-4 senedir kullanmadığım ama öncesinde 2 sene kullanmış olduğum, son durumunun nasıl olduğunu tam bilmediğim MTEC H7 Xenon kitim var. Dolayısıyla yeni bir Xenon a aslında masraf yapmayacağım. Bu konuda sizin tavsiyenize ihtiyacım var. Orjinal farlardan balastları çıkarmak zor ise (orjinal farlara zarar veriyorsak) elimdeki mevcut MTEC i taktırabilirim. Benim yazılanlardan anladığım, orjinal far a bir adet soket giriyor ve içinde bütün lambalara dağılıyor. Ve balastlar sanırım izolasyonlu bir yerde. Ben balastları da taşıyacak olursam su alma riskiyle karşı karşıya kalırmıyım diye de tedirgin oluyorum.
bende farlarımı açtırdım temizlettim hiçbir fark göremedim, tek farkı arkadaşlarım farların içinde balık beslemeye başlarsın artık diye makara yapmasıydı. daha sonra depo marka far aldım ve uzun zamandır sıkıntısız kullanıyorum.muayeneye girdim hiçbir problem olmadı. mithat ustanız yanlış aktarmış bilgiyi.
Sefa bey, yansıtıcı çanakları da değiştirmiş miydiniz?
benim farlarda depo marka. bende muayeneye girdim sorunsuz geçtim. temizletmek yerine depo marka far almak daha mantıklı hatta farlarla birlikte yeni bir xenon kit almak dahada mantıklı çünkü eski farlardan sökmesi artı yeni farlara takması zor oluyor. ayrıca ileride eski farları tamir ettirme şansınız olur. depo farların nasıl aydınlattığı ile ilgili resim yükleyeyim. xenon ampüller 4300 k'lık.Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.us
Karar vermek gerçekten zor. Buğra bey, Xenon kit olarak ne kullanıyorsunuz? Piyasada genelde 6000 ve 8000 lik kitler var.
mahmut bey temizletme olayı eğer taslar söklüp yeniden kromajlanacak şekilde olursa ve bu işi gerçekten iyi yaptığına inandığınız bir yer varsa temizletin, yoksa depo marka alın eski farlarınızı da yedekte tutun...ben öyle yaptım...daha rahat, arabanın şekli de değişiyor temiz farlarla birlikte...