Gönderen Konu: 2006 Avensis 1.8 Elegant'a Depo far ve H7 Halojen mantıklı mı?  (Okunma sayısı 4885 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '17
  • 53 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Arakdaşlar teknik bilgisi ve tecrübesi olanların fikrini istiyorum.

İstanbuldaki farcı altan ile görüştüm ve far temizliği için 400TL fiyat aldım. Farlarımı söktürecem kargolayacam tekrar montajını yapacam ki bu bana 500TL'yi geçecek.  Dolayısıyla DEPO far almayı ciddi ciddi düşünmeye başladım. Bu noktada iki farklı seçenekten hangisi daha mantıklı sormak istiyorum.

1.Aldığım depo fara H7 Halojen far taksam acaba daha randımanlı olurmu. Eski kullanmadığım H7 Xenon kitim var ama Xenon taksam o da belki iki seneye kalmadan kararacak.

2. Bir diğer duyumum makyajlı kasalarda farların yansıtıcı çanaklarının metal olduğu. Acaba o farklar 2006 avensis için uygun olur mu?

Son olarak Konya'da bu şekilde far temizliği yapan bildiğiniz bir yer var mı sormak istiyorum..

Selam ve saygılar.
8)"16 Octavia 1.2 TSI Style Dsg/7)"09 Avensis 2.0MultidriveS
5)"04 Yaris 1.3 Sol AT/ 6)"06 Avensis 1.8 Elegant A/T 
3)"97 Corolla 1.6 XEİ/ 4)"07 Corolla 1.4D4D MMT
1)"03 Corolla 1.6 Terra/ 2)"05 Cordoba 1.4TDI S-Rider

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 Avensis 1.8 Elegant'a Depo far ve H7 Halojen mantıklı mı?
« Yanıtla #1 : Şubat 09, 2013, 16:18:04 »
daha ucuza far temizliği yapan biryer bulun
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • 53 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 09, 2013, 16:41:50 »
Far temizliği için tavsiye edebileceğiniz bir fiyat var mı? Şu an Afyon'da ikamet ediyorum ve burada iç temizlik yapan biri yok. Ara ara haftasonları Konya'ya gidiyorum. Henüz araştırmadım ama orada bulabileceğimi zannediyorum. Konya'dan arkadaşlar varsa tavsiyelerinden memnun olacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2013, 11:28:06 »
Bence Altan dan şaşmayın . Depo far çifti 500 tl+100 tl zenon kit :600 tl
Ustayla pazarlık yaparsanız 350 ye anlaşırsınız.Tamirin fiyatı riske değer diye düşünüyorum.  Birde son servisde Mithat usta deponun muayeneden geçmediğini söyledi.  Bunu araştırmakta fayda var.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • 53 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 10, 2013, 17:06:19 »
Gönlümden geçen Altan ama istanbulda ikamet etmediğim için zor ve maliyetli olacak.
Ya İstanbula yolumuzu düşürecez yada burda söktürüp arabayı birkaç gün yatıracaz. Oradan da artı maliyet oluşacak. diğer türlü de muayene problemi olursa o zaman yandık.

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 10, 2013, 20:51:25 »
Bence Altan dan şaşmayın . Depo far çifti 500 tl+100 tl zenon kit :600 tl
Ustayla pazarlık yaparsanız 350 ye anlaşırsınız.Tamirin fiyatı riske değer diye düşünüyorum.  Birde son servisde Mithat usta deponun muayeneden geçmediğini söyledi.  Bunu araştırmakta fayda var.
Ümit bey deponun muayenden geçmediği konusu da ne, Mithat usta dediğiniz arkadaş sallıyor olmasın? öyle bir durum olsa idi depo marka birçok marka ve model için far üretiyor? bence avensisin orjinal kör farları ile muayenden geçmek mucize..ben iki yıl evvel nasıl geçtim anlamadım...uzun yolda uzunlar ile gitmek mecburiyetindeydim resmen 10 metreyi zor görüyordum...depo taktım dünyam aydınlandı..sonra sağ taraftaki farı çarpma dolayısı ile kaskodan orjinal ile değiştik...şimdi sol depo, sağ orjinal ve sol taraftaki gayet temiz sağ taraftaki orjinal olan yine su almaya başladı....
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 10, 2013, 20:59:06 »
Arakdaşlar teknik bilgisi ve tecrübesi olanların fikrini istiyorum.

İstanbuldaki farcı altan ile görüştüm ve far temizliği için 400TL fiyat aldım. Farlarımı söktürecem kargolayacam tekrar montajını yapacam ki bu bana 500TL'yi geçecek.  Dolayısıyla DEPO far almayı ciddi ciddi düşünmeye başladım. Bu noktada iki farklı seçenekten hangisi daha mantıklı sormak istiyorum.

1.Aldığım depo fara H7 Halojen far taksam acaba daha randımanlı olurmu. Eski kullanmadığım H7 Xenon kitim var ama Xenon taksam o da belki iki seneye kalmadan kararacak.

2. Bir diğer duyumum makyajlı kasalarda farların yansıtıcı çanaklarının metal olduğu. Acaba o farklar 2006 avensis için uygun olur mu?

Son olarak Konya'da bu şekilde far temizliği yapan bildiğiniz bir yer var mı sormak istiyorum..

Selam ve saygılar.

farlarını depo marka değişen biri olarak:

1-depo alırsanız orjinal d2s nizi kullanın, ben öyle yaptım. ekstradan masrafa gerek yok bence...yalnızca depo marka fara kendi far balastınızı yerleştirmeden evvel balastın konduğu cepte içkısımda maket bıçağı ile bir pencere açma mecburiyetiniz var ki balastın far bağlantı kablolarını ordan geçirmeniz için...
2-makyajlı kasaların farı uymuyor diye biliyorum, zaten iç kısım şekil olarak da farklı bizim farlardan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • 53 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 10, 2013, 21:49:14 »
farlarını depo marka değişen biri olarak:

1-depo alırsanız orjinal d2s nizi kullanın, ben öyle yaptım. ekstradan masrafa gerek yok bence...yalnızca depo marka fara kendi far balastınızı yerleştirmeden evvel balastın konduğu cepte içkısımda maket bıçağı ile bir pencere açma mecburiyetiniz var ki balastın far bağlantı kablolarını ordan geçirmeniz için...
2-makyajlı kasaların farı uymuyor diye biliyorum, zaten iç kısım şekil olarak da farklı bizim farlardan...
Umut bey, Depo ile sıfır orjinal farı karşılaştırdığınızda Depo nun daha iyi olduğunu söylemeniz beni hayrete düşürdü. Bu da zaman içinde Toyotanın bu farlara hiç bir iyileştirme yapmadığını gösteriyor ki buna anlam veremiyorum.

Elimde 3-4 senedir kullanmadığım ama öncesinde 2 sene kullanmış olduğum, son durumunun nasıl olduğunu tam bilmediğim MTEC H7 Xenon kitim var. Dolayısıyla yeni bir Xenon a aslında masraf yapmayacağım. Bu konuda sizin tavsiyenize ihtiyacım var. Orjinal farlardan balastları çıkarmak zor ise (orjinal farlara zarar veriyorsak) elimdeki mevcut MTEC i taktırabilirim.

Benim yazılanlardan anladığım, orjinal far a bir adet soket giriyor ve içinde bütün lambalara dağılıyor. Ve balastlar sanırım izolasyonlu bir yerde.  Ben balastları da taşıyacak olursam su alma riskiyle karşı karşıya kalırmıyım diye de tedirgin oluyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 10, 2013, 22:05:54 »
Balastlar kolay sökülüp takılabilir.  O sorun olmaz.Depoyu karalama amacım yok. Duyduğumu paylaşıyorum. Bu konuda araştırma yapmanızı yinede tavsiye ederim.  Ayrıca farları Genç Tokel(Aksaray) firmasında geçen hafta sordum 250 tl.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 11, 2013, 00:46:08 »
Umut bey, Depo ile sıfır orjinal farı karşılaştırdığınızda Depo nun daha iyi olduğunu söylemeniz beni hayrete düşürdü. Bu da zaman içinde Toyotanın bu farlara hiç bir iyileştirme yapmadığını gösteriyor ki buna anlam veremiyorum.

Elimde 3-4 senedir kullanmadığım ama öncesinde 2 sene kullanmış olduğum, son durumunun nasıl olduğunu tam bilmediğim MTEC H7 Xenon kitim var. Dolayısıyla yeni bir Xenon a aslında masraf yapmayacağım. Bu konuda sizin tavsiyenize ihtiyacım var. Orjinal farlardan balastları çıkarmak zor ise (orjinal farlara zarar veriyorsak) elimdeki mevcut MTEC i taktırabilirim.

Benim yazılanlardan anladığım, orjinal far a bir adet soket giriyor ve içinde bütün lambalara dağılıyor. Ve balastlar sanırım izolasyonlu bir yerde.  Ben balastları da taşıyacak olursam su alma riskiyle karşı karşıya kalırmıyım diye de tedirgin oluyorum.

mahmut bey son takılan orjinal farım da buğulanma oldu ama daha evvel taktırdığım depo farda 1 yılı aşkındır herhangi bir problem yok..ne buğulanma ne de solma...orjinal farı takanlardan mı kaynaklı bilemiyorum...arkadaşıma götürdüm aracı kapağını silikonlattım...ama yine de aşırı yağışlarda içi buğulanıyor...balastı çıkarmak sorun değil, cep gibi bir yerde yanılmıyorsam üzerinde kapağı var açıp yerinden çıkarmak problem olmuyor...d2s leri yerleştirmek için balastın içine konduğu cepten pencere açmıştık biz ama h7 ler için gerekmiyor olabilir...geçen yıl foto çekmiştim foruma yüklemiş olabiirim...bir araştırayım forumu bulursam link atayım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 11, 2013, 00:51:20 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=30657.120 buldum...balastın konulduğu yerdeki pencereyi falan anlatmışım...h7 ler bu depo marka farlara uygunmuş...konunun sonunda anlatmışım durumu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 12, 2013, 09:53:42 »
bende farlarımı açtırdım temizlettim hiçbir fark göremedim, tek farkı arkadaşlarım farların içinde balık beslemeye başlarsın artık diye makara yapmasıydı. daha sonra depo marka far aldım ve uzun zamandır sıkıntısız kullanıyorum.

muayeneye girdim hiçbir problem olmadı. mithat ustanız yanlış aktarmış bilgiyi.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • 53 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 12, 2013, 09:57:56 »
bende farlarımı açtırdım temizlettim hiçbir fark göremedim, tek farkı arkadaşlarım farların içinde balık beslemeye başlarsın artık diye makara yapmasıydı. daha sonra depo marka far aldım ve uzun zamandır sıkıntısız kullanıyorum.

muayeneye girdim hiçbir problem olmadı. mithat ustanız yanlış aktarmış bilgiyi.

Sefa bey, yansıtıcı çanakları da değiştirmiş miydiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 12, 2013, 11:26:31 »
benim farlarda depo marka. bende muayeneye girdim sorunsuz geçtim. temizletmek yerine depo marka far almak daha mantıklı hatta farlarla birlikte yeni bir xenon kit almak dahada mantıklı çünkü eski farlardan sökmesi artı yeni farlara takması zor oluyor. ayrıca ileride eski farları tamir ettirme şansınız olur. depo farların nasıl aydınlattığı ile ilgili resim yükleyeyim. xenon ampüller 4300 k'lık.

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 12, 2013, 17:40:23 »
Sefa bey, yansıtıcı çanakları da değiştirmiş miydiniz?

hayır değiştirmedim, ne yaptı tam olarak göremedim de 2 saat sonra geldi farlar aydınlatmada bir değişiklik yoktu. paramı geri aldım sonra bi baktım içi su doluyor, fazla uğraşmak istemedim, çıkma far aldım oda aydınlatmadı sonra gittim depo marka aldım şimdi rahatım.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 12, 2013, 17:55:50 »
Ben kendi farlarımı 2 sene önce temziletmiştim.Daha iyi ışıtır oldu.Şimdiye kadar da idare etti.Sorun yaşamadım.
Ancak bizde birde Elegant Exutive var.(Babamın arabası).Onun da farları ölü.Siz böyle yazdıkça ,değiştirelimmi temizletelimmi karar veremedim.Farların fiyatlarını ondan almıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • 53 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 12, 2013, 19:55:38 »
benim farlarda depo marka. bende muayeneye girdim sorunsuz geçtim. temizletmek yerine depo marka far almak daha mantıklı hatta farlarla birlikte yeni bir xenon kit almak dahada mantıklı çünkü eski farlardan sökmesi artı yeni farlara takması zor oluyor. ayrıca ileride eski farları tamir ettirme şansınız olur. depo farların nasıl aydınlattığı ile ilgili resim yükleyeyim. xenon ampüller 4300 k'lık.

Karar vermek gerçekten zor. Buğra bey, Xenon kit olarak ne kullanıyorsunuz? Piyasada genelde 6000 ve 8000 lik kitler var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 12, 2013, 23:57:45 »
Karar vermek gerçekten zor. Buğra bey, Xenon kit olarak ne kullanıyorsunuz? Piyasada genelde 6000 ve 8000 lik kitler var.

mahmut bey temizletme olayı eğer taslar söklüp yeniden kromajlanacak şekilde olursa ve bu işi gerçekten iyi yaptığına inandığınız bir yer varsa temizletin, yoksa depo marka alın eski farlarınızı da yedekte tutun...ben öyle yaptım...daha rahat, arabanın şekli de değişiyor temiz farlarla birlikte...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • 53 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 13, 2013, 00:38:12 »
mahmut bey temizletme olayı eğer taslar söklüp yeniden kromajlanacak şekilde olursa ve bu işi gerçekten iyi yaptığına inandığınız bir yer varsa temizletin, yoksa depo marka alın eski farlarınızı da yedekte tutun...ben öyle yaptım...daha rahat, arabanın şekli de değişiyor temiz farlarla birlikte...

Sanırım depo far alacağım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 13, 2013, 17:17:12 »
ben xenon balastları orjinal fardan söktüm o yüzden başka xenon kit alın dedim çünkü gerçekten zor oluyor sökmesi. ampüller 4300k'lık.