0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Her araca karakutu taksinlar ve muayene girdiginde arac karakutudan surucunun yaptigi hatalari tespit edip ceza kessinler.
ticariler minibüslere, midibüslere falan kara kutuya benzer bir beyaz kutu takıyorlardı, hala vardır belkideotobüslerde de km. saatinin altında diagram var, her şeyi kaydediyor, ama bizim millet evelallah hepsinin püf noktasını bulup hallediyor
abi fikir 10 numara ama hepimizin ağzı yanar sanırım
araç içi kameraları yıllardır aklımda aslında ama benden önce ruslar hayata geçirdi
Benim yanmaz, ben uzaklardayim. Kemal amca devlet istese onuda cozer.
Kemal amcam tagograftan bahsediyorsun sen... Ya bu dedikleri sistem şu bariyerlerin içine döşenen kameralardan değil demi koridor falan demişte... Arkadaşlar daha da önemli bişe duydum ben tam olarak ne kadar doğru bilmem ama sizinle de paylaşayım... Bu hgs çıktıktan sonra yeni bir sistem çıkartmış devletimiz. Olay şu otobana girdin gişeden geçtin ve diğer gişeden çıkana kadar ki süren süreyi hgs hesaplıyor ve belirlenen dakikanın altında diğer gişeden çıkarsan otomatik hıza cezası kesiliyor. Yani 100 km'lik yolu 120 km sabit hızla 65 dakikada gittiğimizi varsayalım. Sen bu 100 km lik yolu 65 değil de 40 dakikada çıkarsan cihaz senin 120 km üzerinde seyrettiğini anlıyor ve otomatik ceza kesiyor... Böyle bir duyum aldım arkadaşlar bilginize...
Kurulması kolay bir sistem. O zaman hem Hgs, hem Ogs mi almak gerek?