Gönderen Konu: 2011 corolla d-4d, 1 nolu oksijen sensörü arızası (arıza kodu: P0132 ) hakkında.  (Okunma sayısı 2386 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
araç 31.000 km de. aracımız ters dönmüştü. bu arada çalışmaya devam ettiği için biyal (Piston) kollarından birini yammuş. aracın motoru açıldı.  pistonlardan biri kolu ile birlikte değişti. motorda başkaca hiçbir sorun yoktu.

şimdi 1 nolu oksijen sensörü arızası (arıza kodu: P0132) veriyor. sensörü değiştirdik yine aynı arızayı veriyor. hali ile yeniden sensörü değiştirmek istmiyoruz. arızayı bulmak istiyoruz.

acaba neden? biz birkaç neden bulduk ama sizlerin görüşünü almak istiyorum.

1- motor ters döndüğünde yağ aktığından sensörün bulunduğu eksoz çıkışını (yeri) kirletmiş olabilir mi? piston kolunun yamulmasının nedeni bu sebebe bağlanmıştı. bir süre kullanılırsa motor bu pisliği dışarı atabilir mi? ya da bu bölge nasıl temizlenebilir. hali ile yeni sensör almak istemiyoruz.

2- hava filtresinden kaynaklanan bir sorun olabilir mi?

3- turbodan kaynaklanan bir sorun olabilir mi? forumlara biraz baktım; turbonun yağ atmasından kaynaklanan bir sorun olabilr diyorlar? (tabi herkes güven olmuyor)

4-  araç yeni ama kazasından dolayı alternatif çözüm arıyoruz.

not: başınıza böyle bir sorun geldi ise ve/veya birilerinden duydu iseniz, çözümü paylaşırsanız sevinirim.

hepinize kazasız belasız rahat bir sürüş diliyoruz.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
mehmet bey aracınıza tüm bu saydıklarınız yetkili servistemi yapıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
hayır . yetkili serviste yapılmadı.

not: bu arada egzostanda siyah duman atıyor. dumanın sebebi egsozda biriken yağ olabilir biraz kullanınca geçer demişlerdi. şimdi forum sayfalarını karıştırdıkça sente ( sübap zamanlayıcısı) ayarındaki düzensizlikten çiğ mazot (zengin karışım) atmasından kaynaklanabilir gibi bir mesaj okudum. kafam karıştı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 8 kere teşekkür etti
mehmet bey sente ayarı bozuk olsa racınızın çekişi şahinden farklı olmaz yani motor düzensiz çalışır ve çekiş düşük olur.egsozda kalan yağ varsa eğer 2 gün sonra bişey kalmaz ama devamlı geliyorsa sorun devam ediyor anlamına gelir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
bugün aracın yakıt tüketimine baktım 9,5 gösteriyor.

sanki egzostan çiğ mazot atıyor gibi.  tabi bizimki acemi gözlemi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 8 kere teşekkür etti
mehmet bey size özelden bi mesaj attım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
mehmet bey size özelden bir mesaj attım

ahmet bey merhaba.

garip bir şekilde durduk yere, dün,  oksijen sensörü arızası kendi kendine ortada kayboldu.  (arızayı sildirmedik)

burdaki ustaya sordum; araç uzun süre  (yaklaşık 6 ay) dır yattığı için kullandıkça aracın oturduğunu  ifade etti. bilmem sizce mantıklı mı?

ilginize teşekkür ederim.

not: ortalama tüketimde hergün düşüyor. şu an 7.8 de

eksoz muayenesi yaptırdım. 1 değeri (duman koyuluğu 1/m) ölçtüler. temiz çıktı. normal değer 3 imiş. 0,8 çıktı.