Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 07, 2025, 12:11:20
Emniyet kemeri hayat kurtarır!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sosyal
»
Sohbet - Otomobil
»
Konu:
Sivrihisar-Afyon Karayolunu Kullanacaklar, Lütfen Dikkat!
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Sivrihisar-Afyon Karayolunu Kullanacaklar, Lütfen Dikkat! (Okunma sayısı 2774 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Seni unutmayacağız Burak TOLGA
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: A+
Kilometre: 109000
Model Yılı: '12
536 kere teşekkür etti
508 kere teşekkür edildi
«
:
Temmuz 16, 2008, 19:04:15 »
Arkadaşlar Sivrihisar-Afyon arasında yeni yol çalışmaları yapılmaktadır.Önceki hafta Kuşadası'na giderken bu yolu kullandım.Ömrü hayatım boyunca bu kadar kötü,rezalet ötesi bir yol yapıldıgını görmemiştim.Bozuk zemin üstüne serpme asfalt diye tabir edilen(zift üzerine mıcır dökülmesiyle yapılan) asfalt yapmışlar.Zeminin bozuklugumu dersiniz,yoldaki mıcırlarmı dersiniz,kelimenin anlamıyla tam bir REZALET.Bozuk zemin nedeniyle bir kere aracı yolda tutmak imkansız.Abartısız hızımı 60 km ye kadar düşürmek zorunda kaldım.Buna birde bilinçsiz sürücüleri ekleyince,alın size en güzelinden eziyet dolu bir seyehat.Bir kaç arac sağ şeritten konvoy halinde giderken,bahsi konu olan sürücümüzün bizleri bir sollayışı var aman aman.O yolda o hızla bizleri sollayarak taktire şayan bir şey yaptığını sanıyor.Yaptığı bilinçsiz hız ve sollama nedeniyle sıçrayan taşlar nedeniyle Allah razı olsun kendisinden Passatımızın farları,tamponu ve ön camında derin taş izleri var artık.Onca mıcırın üstünde arkası boş kamyonetinle bu kadar hıza ne gerek var dostum.Arabandaki eşini,çoluğunu-çocuğunu hiçmi düşünmezsin be akılsız.Hiçmi düşünmezsin "bu kadar araç niye sağdan yavaş gidiyorda ben tabakhaneye gider gibi gidiyorum".Ve hiçmi düşünmezsin akılsızım "solladığım bu araçlara mümkünü yok gücüm yetmez,beni geçerlerse arkalarından nallarını toplarım" diye.
Ve maalesef Kuşadası dönüşü (otobüsle döndüm) dediğim yerde bizi az önce sollayan siyah Bora'nın sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybedip,bariyeri de parçaladıktan sonra aşağıya şarampole uçuyor.Biz kaza yerine yetişdiğimizde araçtakileri çıkarmıştılar.Kemer takmayan yolcular açılan kapılardan fırlamışlar.Her yer kan-revan içindeydi.Korkunç bir manzaraydı gördüklerimiz.Bora kibrit kutusuna dönmüştü.Allah tüm insanları kötülüklerden korusun,daha beterinden sakınsın.Lütfen daha dikkatli olalım..
..............................................KAZASIZ GÜVENLİ SÜRÜŞLER.EMNİYET KEMERİNİZLE HAYATA BAĞLANIN............................
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR
Toyota Club Türkiye
«
:
Temmuz 16, 2008, 19:04:15 »
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: B+
2 kere teşekkür etti
2 kere teşekkür edildi
Ynt: SİVRİHİSAR-AFYON KARAYOLUNU KULLANACAKLAR;LÜTFEN DİKKAT!!!!!!!!!!!!!!
«
Yanıtla #1 :
Temmuz 16, 2008, 19:56:40 »
uyarınız için teşekkürler,sizede dolaylı yoldan geçmiş olsun diyeyim.Kaza ve kader hassas konular gerçi ama,bence dikkatsizlik ve tedbirsizlik kazaya davetiye çıkarıyor.Yinede Allah korumuş; bora ve içindekilerede acil şifalar...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
Kişiselleştirmeyelim :)
Kilometre: 150
Model Yılı: '21
119 kere teşekkür etti
206 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Temmuz 16, 2008, 23:36:55 »
Bilgi için teşekkürler, sizede geçmiş olsun.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: 0-
Kilometre: 317000
Model Yılı: '94
14 kere teşekkür etti
33 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Temmuz 17, 2008, 00:04:05 »
Uykusuz, alkollu arac kesinlikle kullanmamaliiyiz. Kurallara uymaliyiz. Sebebsiz yere konmamis o kurallar. Turkiye'de her yil binlerce kisi trafik kazalarinda hayatlarini kaybediyor, daha fazlasi yaralaniyor, sakat kaliyor. Daha dikkatli, daha ozenli olmaliyiz.
96'da Afyon yolu uzerinde annemi kaybettim ben de. Hem de arac icinde bile degilken. Yol kenarinda yururken.
Fe... :-)
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
Kişiselleştirmeyelim :)
Kilometre: 150
Model Yılı: '21
119 kere teşekkür etti
206 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Temmuz 17, 2008, 00:40:38 »
Biraz geç ama yinede söylemek istedim başınız sağolsun Ahmet Bey.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
14 kere teşekkür etti
33 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Temmuz 17, 2008, 01:02:12 »
Sagolun. Turkiye'de herhalde herkes bir yakinini, akrabasini trafik 'kaza'larinda kaybetmistir.
Mumkun olsa da biraz daha dikkatli kullansak ve kimsenin cani yanmasa...
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
Model Yılı: -
2904 kere teşekkür etti
3269 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Temmuz 17, 2008, 08:22:23 »
Selam.
Başınız sağolsun Ahmet bey. Malesef yaptılarının sonucunu göremeyenler yüzünden masum insanlar bunun acısını yaşıyor. Tamam kimi durumlara Kaza diyebiliyoruz ancak dediğiniz gibi kimi mesela Alkollü araç kullananın yaptığı bence kaza değildir. Özcan bey sizede paylaşımlarnızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu tarzdaki paylaşımlar ile hiç olmazsa kimilerinin ilgisini bu konuda daha canlı tutabiliriz ve bir nebze de olsa kazaları önlemede bir faydamız dokunabilir diye düşünüyorum.
Bazı Faydalı Başlıklar;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20088.0
ve
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67161.msg911844#msg911844
https://hakanrailways.blogspot.com
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Temmuz 17, 2008, 12:40:20 »
Hocam,tam olarak yolun neresnde bu dedikleriniz? Pazartesi günü o yoldan Ankara'ya geldim. Afyonkarahisar İscehisar çıkışından sonra mıcırlı bir alan vardı, dediğiniz gibi basan birisi yüzünden kaputta ona yakın taş izi oluşmuş ve ancak Sivrihisar'da mola verince fark ettim durumu.
Siz de anladığım kadarıyla yolu gitmişsiniz, ben de bu ay sonunda geri döneceğim de o yoldan, en azından tam bölgeyi bildirirseniz daha dikkatli giderim.
Saygılar.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
536 kere teşekkür etti
508 kere teşekkür edildi
Ynt: Sivrihisar-Afyon Karayolunu Kullanacaklar, Lütfen Dikkat!
«
Yanıtla #8 :
Temmuz 17, 2008, 18:56:01 »
Tabii ki ne demek Özgür bey.Ankara yönünden Afyon istikametine giderken Sivrihisardan Afyona döndükten sonra tahmini 15 ila 20 km arası bir uzunluk,siyah asfalt-mıcır karışımı ve tek bir tane bile yol çizgisi yok.Özellikle akşam seyahat edecek ve o yolu ilk defa kullanacak arkadaşlara tavsiyem;
1-Yolun dediğin kesiminde şerit yok
2-Yolun kalitesi düşük olduğu için ışıklandırmanız yetersiz kalabilir buna dikkat ediniz....
3-Bu tarafta yıllardır yol çalışması olduğu için maalesef üzülerek belirtmek isterim ki önce ki çalışmalardan kalan şeritler var AMMAN DİKKAT SİZİ ŞAŞIRTMASIN bu şeritler.Allah muhafaza Ahmet amcanın tarlasına yada karşı şerite geçebilirsiniz.
4-Yine yolun bu kısmına geldiğinizde HIZINIZI DÜŞÜRÜN,SOLLAMA YAPMAMAYA ÇALIŞIN,KENDİNİZE HAKİM OLUNUZ ACELECİ OLMAYIP SABIRLI DAVRANINIZ.UNUTMAYINKİ YOLUMUZU BEKLEYEN BİRİLERİMİZ VAR.....
5-HEPİMİZE GÜVENLİ SÜRÜŞLER DİLİYORUM................
Bu arada Ahmet bey sizin de başınız sağolsun.Dünyanın en değerli insanını kaybetmişsiniz.......
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Temmuz 18, 2008, 11:23:53 »
O bahsettiğiniz kesim 3 yıl önce asfaltlandı. Geliş kısmı ise eski yol. Yolu yapan müteahhidi ve ona izin verenleri dikeceksin yol kenarına, sonra da gaza basıp yanlarından geçeceksin
Akşama kadar eğer hala sağ kalırlarsa anlarlar diyeceğim ama zannetmiyorum.
Teşekkür ederim Özcan Bey. O kesimde daha dikkatli giderim.
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
2904 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #10 :
Temmuz 18, 2008, 19:14:07 »
Rahmetli Adnan Kahveci böyle vahim!!! (diyoruz) bir olay sonucu hayatını kaybetmemişmiydi malesef. BAzı şeyler bu kadar ucuz olmamalı. Bu yol bakım işlerini daha profesyonelce yapabilirler. Otobanda bile çukur dolduruyorlar, doldurdukları yer bu seferde tümsek oluyor. Ağlayalım mı, gülelim mi?
Bazı Faydalı Başlıklar;
ve
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #11 :
Temmuz 18, 2008, 19:24:07 »
Ahmet bey başınız sağolsun.Ben de iki yakınımı kaybettim.Kurallara uymamak ve vurdum duymazlık çok acı neticeleri de beraberinde getiriyor.Ayrıca Özcan bey'in uyarıları da çok faydalı olacaktır.Kendisine teşekkür ederim.
98 Corolla 1.6 GLI Special
Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
536 kere teşekkür etti
508 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #12 :
Temmuz 20, 2008, 18:53:06 »
Arkadaşlar yakında durum değerlendirmesinin daha iyi yapılabilmesi için değişik ve çarpıcı resimlerde ekleyeceğim.İnsanlar bu resimleri gördükten sonra ne düşünürler ne yaparlar o artık onların kararı olacaktır.Hepinize iiyi hafta sonları......
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #13 :
Temmuz 21, 2008, 20:09:52 »
Yolun Afyon'dan Sivrihisar'a giden kısmı çok daha beter. Özellikle sağ şeridi zift falan yok bildiğiniz taşlı yol. Bilinçsiz sürücüler konusunda bende çok şikayetçiyim. O yolda ben 80le giderken yanımdan uçarak geçenler oldu. Biri ben sollama yaparken beni sollama gafletinde bile bulundu üstüne bir de ön cama taş fırlattı. Allah'tan bir şey olmadı. Özellikle gurbetçilere otomobil kullanmayı öğretmek gerek diye düşünüyorum zira yol boşken o sürekli taş fırlatan yolda beni solladıktan sonra hemen önüme(bir kaç metre sadece) girecek kadar bilinçsiz ve duyarsızlar. Bunu yapan bir kaç kendini bilmez gurbetçi yüzünden kaput mahvoldu. Takip mesafesini önemsemiyorlar, solladıktan sonra arayı açıp ondan sonra sağ şeride geçmeyi hiç umursamıyorlar. Kendini bilmez bir şekilde araç kullanıyorlar, gerçekten çok sinir bozucu.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #14 :
Temmuz 21, 2008, 20:47:46 »
İyi şoför olan gurbetçileri tenzih ederim ama ülkelerinde o hareketleri yapabiliyorlar mı bakalım? Yemin ediyorum, bir kısmı sırf egolarını tatmin etmek, yapamadıklarını yapmak için yapıyorlar bazı davranışları. Yoksa onlar da biliyor sonuçlarını ama kim takar.
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
2904 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #15 :
Temmuz 22, 2008, 08:35:28 »
Aynen öyle. Özellikle kendi yaşadıkları ülkelerinde yapamadıklarını buraya geldiklerinde (kimileri aracı sadece Türkiye'ye gelirken satın alıyor ve dönünce satıyor
) umursamazca vekendi egolarını tatmin etmek için yapıyorlar. Tabi çok dikkatli araç süren gurbetçilerde mevcut. Sonuçda trafikde önce saygı ve güvenlik ve bu hepimiz için.
Bazı Faydalı Başlıklar;
ve
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
536 kere teşekkür etti
508 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #16 :
Temmuz 23, 2008, 21:52:04 »
ya bu tarz gurbetçileri hiç sormayın.Hata yapıyorlar,birde yakınlarına yaşadıkları
lkede bu hatanın ceza tutarınıda utanmadan söylüyorlar.Ben bu hatayı orda yapsaydım bilmem kaç euro cezası vardı.Orda hata yapmamaya özen gözter,kendi ülkene de gelince trafikte yemediğin halt kalmasın......
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
14 kere teşekkür etti
33 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #17 :
Temmuz 23, 2008, 22:03:11 »
Belki yapiyorlardir. Ama genellemeye gerek yok. Bin kisinin bunu yaptigini gordunuz diyelim. Kurallara uygun suren yuzbinlercesini de bu genellemeyle goturuyorsunuz. Ben de hatirliyorum, yazin gelirler, hizli kullanirlar, hava atarlar giderler. Boyle bir imaj olusmus bende de. Ama herkes boyle mi?
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
14 kere teşekkür etti
33 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #18 :
Temmuz 23, 2008, 22:06:16 »
Bir de soyle dusunmek lazim...Kurallarina gore araba kullanana ne kadar tahammul ediyorlar Turkiye'de? Yasama hakki veriliyor mu? Ankara'nin, Istanbul'un, Izmir'in trafigine bakmak yeterli bir fikir sahibi olmak icin. Genelleme yapmak istemiyorum ama madem siz yapmissiniz...Ticari taksi suren arkadaslardan bazilari kural mural dinlemiyor, tehlikeli sollamalar yapiyor, cok yakindan takip ediyor, korna sesi muzik sesi gibi yerli yersiz kullaniliyor. Resim olustu mu kafamizda?
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #19 :
Temmuz 24, 2008, 20:26:42 »
Genelleme yapmadım zaten, iyi şoför olanları tenzih ederim demiştim.
Şu anda eğitim sebebiyle Aksaray'dayım ama burası AB'ye girmiş
Özellikle Hollanda ve Fransa plakalı araçlar gırla geziyor ortalıkta. Neredeyse büyük çoğunluğunda emniyet kemeri takma olayı yok. Hızlı kullanmayı zaten saymıyorum.
Hatırlarsanız geçen sene Almanya'da bir Türk, tişörtüne emniyet kemeri deseni yaptırmıştı, kontrollerde yırtmak için. Bizde millet olarak bu kural tanımamazlık var maalesef.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sosyal
»
Sohbet - Otomobil
»
Konu: