Gönderen Konu: İçtiğimiz gerçekten çay mı?  (Okunma sayısı 1618 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
İçtiğimiz gerçekten çay mı?
« : Şubat 07, 2013, 17:26:36 »
Evet arkadaşlar her gün daha yataktan kalkar kalkmaz çoğumuzun ilk aradığı şeylerden birisi olan çayda bazı firmalarda daha az çayla rengi tutturmak için gıda boyası ve buna benzer renklendiriciler olduğunu biliyor muydunuz ?
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Toyota Club Türkiye

İçtiğimiz gerçekten çay mı?
« : Şubat 07, 2013, 17:26:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: İçtiğimiz gerçekten çay mı?
« Yanıtla #1 : Şubat 07, 2013, 17:31:24 »
bu gerçekten çok feci bi durum ama mesela biz alman olsaydık bu bilgi bizde şok etkisi yaratırdı, sen şimdi yediği tavuk hormonlu, sebzesi meyvesi gdo lu, pul biberi kiremit tozlu, zeytini karpitli, suları klorlü vs liste uzar gider , böyle bi topluma bunu söylersen güler geçeriz kusura bakma ama... :lol:
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 07, 2013, 17:37:03 »
bu gerçekten çok feci bir durum ama mesela biz alman olsaydık bu bilgi bizde şok etkisi yaratırdı, sen şimdi yediği tavuk hormonlu, sebzesi meyvesi gdo lu, pul biberi kiremit tozlu, zeytini karpitli, suları klorlü vs liste uzar gider , böyle bir topluma bunu söylersen güler geçeriz kusura bakma ama... :lol:
öyle tabiki yediğimiz zeytin ayakkabı boyalı,tavuk çamaşır sulu,et zaten hak getire ne dersen,gıda maddeleri gdo lu,içtiğimiz su bile bir sürü koruyucu vs içeriyor.Dünyanın hiç bir yerinde ayakkabı boyasıyla zeytin boyamak,çamaşır suyuyla bozulmuş tavukları beyazlatmak yoktur sanırım.Japonya'da ne zamandı hatırlamıyorum zamanın birinde birkaç saat elektrik kesintisi oldu diye enerji bakanı harakiri yapmıştı.Bizim burada "olabilir efendim normaldir" mantığı olduğu için her şey olabilir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 07, 2013, 17:56:12 »
Evet arkadaşlar her gün daha yataktan kalkar kalkmaz çoğumuzun ilk aradığı şeylerden birisi olan çayda bazı firmalarda daha az çayla rengi tutturmak için gıda boyası ve buna benzer renklendiriciler olduğunu biliyor muydunuz ?
Boyali oldugunu biliyoruz zaten boyali degilse bile kahveci karbonat atiyor demlige :(
bu gerçekten çok feci bir durum ama mesela biz alman olsaydık bu bilgi bizde şok etkisi yaratırdı, sen şimdi yediği tavuk hormonlu, sebzesi meyvesi gdo lu, pul biberi kiremit tozlu, zeytini karpitli, suları klorlü vs liste uzar gider , böyle bir topluma bunu söylersen güler geçeriz kusura bakma ama... :lol:
:rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 07, 2013, 17:59:04 »
Boyali oldugunu biliyoruz zaten boyali degilse bile kahveci karbonat atiyor demlige :(  :rofl: :rofl:
Karbonata can kurban valla.Mesela içerisine koydukları bir renklendirici varmış insanların dna sına işleyerek dna zincirini bozup çeşirtli hastalıkların oluşmasına birde yetmezmiş gibi sonraki nesillerede aktarılmasına neden oluyormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2013, 18:08:13 »
Valla sadece şunu söyleyeyim,

Askerdeyken bi arkadaşım vardı, kendisi zeytin işiyle uğraşırdı. Ve daima "Abi zeytin yemeyin, ben başka birşey demeyeyim size." derdi. Kahvaltılarda filan zeytinleri hep çöpe atardı, bunlar hep zehir derdi.

Aynı şekilde askerde baharat işiyle uğraşmış bi asker arkadaşım vardı. "O baharatları yiyeceğinize yerden toz toprak alıp yiyin daha iyi." derdi...

Sonra çok ünlü bir süt ürünleri fabrikasında çalışan bir başka arkadaşım, "Valla aklınız varsa marketten süt alıp içmeyin, adamı öldürür o sütler!" derdi...

Bizzat başımıza gelen bir sucuk mevzusu varki hiç anlatmayayım... Sucukta etten başka aklınıza gelen herşey vardı. Gözlerimizle şahit olduk. O günden beri sucuktan nefret ediyorum.

Aynı şekilde çok ünlü bir su markasında analiz bölümünde çalışan yakın bir arkadaşım vardı. Suyun içilebilirlik testlerinin sonuçlarının çoğu zaman "kafadan atıldığını" söylüyordu.

Bizim memlekette tütün yetiştirilir. O tütünlere daha iyi yetişsin ve koksun diye pislik (söyletmeyin burda, siz anlayın - hayvan gübresi değil :) atılır.

Bu liste böyle uzaar gider...

Çaresizce devam..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 07, 2013, 18:10:04 »
Bizim Memleket Rize Ananem Kendi Çayını Kendisi Kurutuyor. Biraz Acı ve Çok Siyah Oluyor İlk Demlemede. Bizim İçtiklerimizi Boyadan İbaret.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 07, 2013, 18:13:49 »

Askerdeyken bir arkadaşım vardı, kendisi zeytin işiyle uğraşırdı. Ve daima "Abi zeytin yemeyin, ben başka birşey demeyeyim size." derdi. Kahvaltılarda filan zeytinleri hep çöpe atardı, bunlar hep zehir derdi.

Aynı şekilde askerde baharat işiyle uğraşmış bir asker arkadaşım vardı. "O baharatları yiyeceğinize yerden toz toprak alıp yiyin daha iyi." derdi...

Sonra çok ünlü bir süt ürünleri fabrikasında çalışan bir başka arkadaşım, "Valla aklınız varsa marketten süt alıp içmeyin, adamı öldürür o sütler!" derdi...

Bizzat başımıza gelen bir sucuk mevzusu varki hiç anlatmayayım... Sucukta etten başka aklınıza gelen herşey vardı. Gözlerimizle şahit olduk. O günden beri sucuktan nefret ediyorum.

Aynı şekilde çok ünlü bir su markasında analiz bölümünde çalışan yakın bir arkadaşım vardı. Suyun içilebilirlik testlerinin sonuçlarının çoğu zaman "kafadan atıldığını" söylüyordu.

Bizim memlekette tütün yetiştirilir. O tütünlere daha iyi yetişsin ve koksun diye pislik (söyletmeyin burda, siz anlayın - hayvan gübresi değil :) atılır.

Çaresizce devam..

Şimdi anlaşıldı senin zayıflama hikayen :D. Bizim arkadaşların hepsi kahvede takıldığı için ben zayıflayamadım :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 07, 2013, 18:19:40 »

Şimdi anlaşıldı senin zayıflama hikayen :D. Bizim arkadaşların hepsi kahvede takıldığı için ben zayıflayamadım :lol:

Yok bu aralar herşeyi rastgele yiyorum abi, kafaya takmıyorum çünkü fırsat yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 07, 2013, 18:21:19 »
Valla en iyi en kaliteli markaların sucuklarında tavuk eti çıkıyor.Varın diğerlerini siz düşünün sucuk konusunda.Zaten o yüzden Almanya'dan gelen hurbetçilerimizin gelirken getirdikleri şeylerin ilk sıralarında sucuk olur.Onlar alışkın değil bizim buralarınkine.  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 07, 2013, 18:24:26 »
Valla en iyi en kaliteli markaların sucuklarında tavuk eti çıkıyor.Varın diğerlerini siz düşünün sucuk konusunda.Zaten o yüzden Almanya'dan gelen hurbetçilerimizin gelirken getirdikleri şeylerin ilk sıralarında sucuk olur.Onlar alışkın değil bizim buralarınkine.  :D

Tavuk eti değil, at etine bile razıyım. Bilmem daha ne diyeyim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 07, 2013, 18:48:41 »
Tavuk eti değil, at etine bile razıyım. Bilmem daha ne diyeyim :)
Abdurrahman çelebi hesabı aynen o durumdayız zaten.Kötünün iyisini arıyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 07, 2013, 19:08:43 »
Valla çayı sevmiyorum o nedenle de içmem ikram edilse bile geri çeviririm, tavuk bildiğim kasaptan alıyorum tanıdık. Eti yurtdışından getirtiyorum yada yakın bir köyde arkadaşımın çiftliği var kardeşimle 2 aile kuzu kestiriyoruz. Sebzemizide aynı köyden alırız köy pazarından.

Sucuk işi sakat evet tüketiyorum ama herzaman değil.

Valla memleketin çivisi çıktı , hadi bizler ucundan yırttık ta çocuklarmız ne yapacak ? Atamızın emanetini çocuklarımıza ne şekilde bırakıyoruz :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 07, 2013, 19:15:41 »
Valla çayı sevmiyorum o nedenle de içmem ikram edilse bile geri çeviririm, tavuk bildiğim kasaptan alıyorum tanıdık. Eti yurtdışından getirtiyorum yada yakın bir köyde arkadaşımın çiftliği var kardeşimle 2 aile kuzu kestiriyoruz. Sebzemizide aynı köyden alırız köy pazarından.

Sucuk işi sakat evet tüketiyorum ama herzaman değil.
Abi bizde eskiden zamanı değişsede 3-4 aile birleşip bir büyükbaş alıp etimizi sucuğumuzu falan yapıyorduk.Ama şimdi dağıldık her birimiz bir taraftayız dolayısıyla piyasadaki ürünlere muhtacız.Ama bence bu konuda ilk önce engellenmesi gereken şey üretici firmanın son kullanma tarihi geçmiş ürünleri satan yerlerden geri almasını yasaklamak olmalı.Sonuçta onları alıp büyük ihtimalle harmanlayıp tekrar piyasaya veriyorlar.Biz sizin kadar şanslı değiliz ama yinede güzel çözümler üretmişsiniz kendiniz için.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 07, 2013, 19:32:02 »

Askerdeyken bir arkadaşım vardı, kendisi zeytin işiyle uğraşırdı. Ve daima "Abi zeytin yemeyin, ben başka birşey demeyeyim size." derdi. Kahvaltılarda filan zeytinleri hep çöpe atardı, bunlar hep zehir derdi.

Aynı şekilde askerde baharat işiyle uğraşmış bir asker arkadaşım vardı. "O baharatları yiyeceğinize yerden toz toprak alıp yiyin daha iyi." derdi...

Çaresizce devam..
Ha ali veli; ha veli ali
ne farkeder
ister hayvan gübresi olsun ister insan gübresi
zaten yediğimiz içtiğimiz hepten pok püsür

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 07, 2013, 20:47:23 »
Ha ali veli; ha veli ali
ne farkeder
ister hayvan gübresi olsun ister insan gübresi
zaten yediğimiz içtiğimiz hepten pok püsür

Aynen öyle.

Yoğurt yoğurda benzemiyor. Hatırlayın eski yoğurtları.
Tavuk tavuğa benzemiyor. Hatırlayın eski tavukları.
Çay da tabi ki çaya benzemiyor artık.....

Herkes olayın farkında demek ki ...
Ama tuhaf olan şu.
"Neden" diye soran yok.
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 07, 2013, 21:10:01 »
gerçektende insanlarda artık ahlak kalmamış para hırsı insanların gözlerini kör etmiş halbuki kefenin cebi yok be kardeşim bu yaptıklarının hesabını nasıl vereceksin üç günlük dünyada her haltı yapıp öteki dünyanı kaybetmeye değermi...
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 07, 2013, 21:57:13 »

Çaresizce devam..

Başka söze gerek var mı ?
Herşey açık ve net .....
Hergün yaşadığımız şeyler......
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.