0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bu gerçekten çok feci bir durum ama mesela biz alman olsaydık bu bilgi bizde şok etkisi yaratırdı, sen şimdi yediği tavuk hormonlu, sebzesi meyvesi gdo lu, pul biberi kiremit tozlu, zeytini karpitli, suları klorlü vs liste uzar gider , böyle bir topluma bunu söylersen güler geçeriz kusura bakma ama...
Evet arkadaşlar her gün daha yataktan kalkar kalkmaz çoğumuzun ilk aradığı şeylerden birisi olan çayda bazı firmalarda daha az çayla rengi tutturmak için gıda boyası ve buna benzer renklendiriciler olduğunu biliyor muydunuz ?
Boyali oldugunu biliyoruz zaten boyali degilse bile kahveci karbonat atiyor demlige
Valla sadece şunu söyleyeyim,Askerdeyken bir arkadaşım vardı, kendisi zeytin işiyle uğraşırdı. Ve daima "Abi zeytin yemeyin, ben başka birşey demeyeyim size." derdi. Kahvaltılarda filan zeytinleri hep çöpe atardı, bunlar hep zehir derdi. Aynı şekilde askerde baharat işiyle uğraşmış bir asker arkadaşım vardı. "O baharatları yiyeceğinize yerden toz toprak alıp yiyin daha iyi." derdi...Sonra çok ünlü bir süt ürünleri fabrikasında çalışan bir başka arkadaşım, "Valla aklınız varsa marketten süt alıp içmeyin, adamı öldürür o sütler!" derdi...Bizzat başımıza gelen bir sucuk mevzusu varki hiç anlatmayayım... Sucukta etten başka aklınıza gelen herşey vardı. Gözlerimizle şahit olduk. O günden beri sucuktan nefret ediyorum.Aynı şekilde çok ünlü bir su markasında analiz bölümünde çalışan yakın bir arkadaşım vardı. Suyun içilebilirlik testlerinin sonuçlarının çoğu zaman "kafadan atıldığını" söylüyordu. Bizim memlekette tütün yetiştirilir. O tütünlere daha iyi yetişsin ve koksun diye pislik (söyletmeyin burda, siz anlayın - hayvan gübresi değil atılır.Bu liste böyle uzaar gider...Çaresizce devam..
Şimdi anlaşıldı senin zayıflama hikayen . Bizim arkadaşların hepsi kahvede takıldığı için ben zayıflayamadım
Valla en iyi en kaliteli markaların sucuklarında tavuk eti çıkıyor.Varın diğerlerini siz düşünün sucuk konusunda.Zaten o yüzden Almanya'dan gelen hurbetçilerimizin gelirken getirdikleri şeylerin ilk sıralarında sucuk olur.Onlar alışkın değil bizim buralarınkine.
Tavuk eti değil, at etine bile razıyım. Bilmem daha ne diyeyim
Valla çayı sevmiyorum o nedenle de içmem ikram edilse bile geri çeviririm, tavuk bildiğim kasaptan alıyorum tanıdık. Eti yurtdışından getirtiyorum yada yakın bir köyde arkadaşımın çiftliği var kardeşimle 2 aile kuzu kestiriyoruz. Sebzemizide aynı köyden alırız köy pazarından.Sucuk işi sakat evet tüketiyorum ama herzaman değil.
Ha ali veli; ha veli aline farkederister hayvan gübresi olsun ister insan gübresizaten yediğimiz içtiğimiz hepten pok püsür