Gönderen Konu: 2006 avensis elegant  (Okunma sayısı 2379 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
2006 avensis elegant
« : Şubat 07, 2013, 14:23:29 »
Merhabalar bende iki gün önce 2006 avensis elegant BRC tüplü 152000km aracımı alarak aranıza katıldım daha önceki arabam opel astra G modeliydi 2004 senesinden beri beni yolda bırakmadan gezdirdi.benim yeni aldıgım arabada söyle bir problemim oldu arabanın kaportası orjinal sadece arka çamurlukta bir karış boya var arabayı tanıdık galeriden aldım ve güvenim oldugundan kontrol bile ettirmedim.arabayı hemen o gün üzerime aldım ve kasko yaptırmaya sigortacıma gttim ve bana tramer sorgulamasında motor numarasından pert gözüktügünü söyledi bu şartlarda kasko yapılamayacagını ögrendigimde başımdan aşagıya kaynar sular döküldü (Biz sms ile sorguladıgımızda 3191 tl kırılma diye hasar çıkmıştı)bende hemen galeriyi aradım ve yarın gelin bakalım dediler.sigortacımla biraz kurcaladıgımızda motor nosu 2005 model comfort avensiz olarak gözüküyor tramerde motor nosundan pert gözüküyor şase ve plakadan hiç bir şey çıkmıyor dün galeriye gittim ve problemi ögrendim galericim zaten toyota plazanın ikinci elini yapıyormuş araba plazadan alınmış arabanın motorunda problem oluşunca 2005 model pert olmuş arabanın motoru ile degiştirilmiş ve km.reside 70.000 civarıymış bu işlem 2.3 sene evvel yapılmış ve trafikle ilgili bütün kayıtları yapılmış bütün bilgileri toyota plazaya gidip ögrendik arabanın servis bakım periyotlarınıda çıkardık her seyi ok gözüküyor plazadan sigortacımı aradık ve yetkiliyle sigortacımı konuşturdum yetkili daha önce bu arabaya bu şekilde kasko yaptırmış sadece sigorta şirketine arabanın pert olmuş araba motorunun bu araca takıldıgını ve o motor nosunun 2005 comfort avensise ait oldugunu ve  benim arabanın pert olmadıgına dair mail atılarak kaskosunu yapılabilecegini söyledi benim sigortacıda dün şirketlere mail attı fakat şu ana kadar hiç bir cevap gelmedi hatta plazadaki arkadaş ve galerici arabayı geri alabileceklerini ve başka araba begenmemi bile teklif ettiler bu araba benim çok hoşuma gitti fakat içimdede bir şüphe kaldı ne yapayım gerimi vereyim kullanayımmi (baskı balata 20.000km önce, direksiyon mili garanti kapsamında yeni resmi serviste degişmiş bir sene önce brc marka tüp takılmış ve bir sene daha garantisi devam ediyor 2014 1. aya kadar muayenesi var) motor degişikligi her sene kasko yaptırırken karşıma çıkacak lütfen bana bir akıl verin bir yanım agırlıkllı olarak arabayı kullan bir yanımda degiştir diyor galerici her zaman biz burdayız istedigin zaman getir arabayı degiştiririz diyor degerli yorumlarınızı bekliyorum

Saygılar ve sevgiler
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Toyota Club Türkiye

2006 avensis elegant
« : Şubat 07, 2013, 14:23:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 avensiz elegant
« Yanıtla #1 : Şubat 07, 2013, 14:35:15 »
Değiştirin.  İleride satmak istediğinizde bu soruna kim inanıp arabayı satın almak isteyecek. Geçmiş olsun.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 avensis elegant
« Yanıtla #2 : Şubat 07, 2013, 14:41:14 »
Merhabalar bende iki gün önce 2006 avensis elegant BRC tüplü 152000km aracımı alarak aranıza katıldım daha önceki arabam opel astra G modeliydi 2004 senesinden beri beni yolda bırakmadan gezdirdi.benim yeni aldıgım arabada söyle bir problemim oldu arabanın kaportası orjinal sadece arka çamurlukta bir karış boya var arabayı tanıdık galeriden aldım ve güvenim oldugundan kontrol bile ettirmedim.arabayı hemen o gün üzerime aldım ve kasko yaptırmaya sigortacıma gttim ve bana tramer sorgulamasında motor numarasından pert gözüktügünü söyledi bu şartlarda kasko yapılamayacagını ögrendigimde başımdan aşagıya kaynar sular döküldü (Biz sms ile sorguladıgımızda 3191 tl kırılma diye hasar çıkmıştı)bende hemen galeriyi aradım ve yarın gelin bakalım dediler.sigortacımla biraz kurcaladıgımızda motor nosu 2005 model comfort avensiz olarak gözüküyor tramerde motor nosundan pert gözüküyor şase ve plakadan hiç bir şey çıkmıyor dün galeriye gittim ve problemi ögrendim galericim zaten toyota plazanın ikinci elini yapıyormuş araba plazadan alınmış arabanın motorunda problem oluşunca 2005 model pert olmuş arabanın motoru ile degiştirilmiş ve km.reside 70.000 civarıymış bu işlem 2.3 sene evvel yapılmış ve trafikle ilgili bütün kayıtları yapılmış bütün bilgileri toyota plazaya gidip ögrendik arabanın servis bakım periyotlarınıda çıkardık her seyi ok gözüküyor plazadan sigortacımı aradık ve yetkiliyle sigortacımı konuşturdum yetkili daha önce bu arabaya bu şekilde kasko yaptırmış sadece sigorta şirketine arabanın pert olmuş araba motorunun bu araca takıldıgını ve o motor nosunun 2005 comfort avensise ait oldugunu ve  benim arabanın pert olmadıgına dair mail atılarak kaskosunu yapılabilecegini söyledi benim sigortacıda dün şirketlere mail attı fakat şu ana kadar hiç bir cevap gelmedi hatta plazadaki arkadaş ve galerici arabayı geri alabileceklerini ve başka araba begenmemi bile teklif ettiler bu araba benim çok hoşuma gitti fakat içimdede bir şüphe kaldı ne yapayım gerimi vereyim kullanayımmi (baskı balata 20.000km önce, direksiyon mili garanti kapsamında yeni resmi serviste degişmiş bir sene önce brc marka tüp takılmış ve bir sene daha garantisi devam ediyor 2014 1. aya kadar muayenesi var) motor degişikligi her sene kasko yaptırırken karşıma çıkacak lütfen bana bir akıl verin bir yanım agırlıkllı olarak arabayı kullan bir yanımda degiştir diyor galerici her zaman biz burdayız istedigin zaman getir arabayı degiştiririz diyor degerli yorumlarınızı bekliyorum

Saygılar ve sevgiler
Yanılmıyorsam motor değişse bile bu motoru aracınıza tecsil ettirirseniz(motorun arızadan kaynaklı olduğu değiştiğine dair belgeleri servisten alırsanız) trafik şube müdürlüklerinden veya tramerin genel merkezinden bu kaydı düzeltebilirsiniz.Fakat şöyle bir şey var eğer aldığınız fiyat piyasada emsalleriyle aynı fiyatsa ben olsam değiştirirdim.Sonuçta motoru değişen bir araca kimse ne olursa olsun satarken iyi gözle bakmaz ülkemizde.Sanıyorum aracı 28-29 gibi bir fiyata aldınız.Bilmiyorum bütçenize uyar mı ama birazcık daha koyarak hem elegant hemde 2006-2007 model olanlarına yönelebilirsiniz(orjinal araçlar hemde)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2007-orjinal-elegant-l.p.g-li-ilk-el-65bin-km-de-full-seri-1.6-114127503/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-toyota-avensis-1.6-elegant-vvt-i-makyajli-kasa-orjinal-ve-lpg-114122053/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-boyasiz-hatasiz-74-binde-ilk-sahibinden-114025025/detay   

Bunlar 2 dk aramalarım sonucu bulduklarım.Dahasıda mutlaka vardır bence bir düşünün derim
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 07, 2013, 15:10:28 »
Bencede tez elden değiştirin..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Şubat 07, 2013, 16:53:03 »
Yorumlarınız için teşekkürler kasko olayı çözülmek üzere şimdilik bu arabayla devam etmek istiyorum degiştirmek istedigimde toyota plaza ve galerici arkadaş hemen aldıgım fiyattan geri alma sözü verdiler ben zaten her zaman araba degiştirme geregi duyan bir insanda degilim hoşuma giden bir şeyi senelerce eger bana sorun çıkartmıyorsa kullanırım teşekkür ederim

Saygılar sevgiler

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2013, 16:55:52 »
Aracı kaç paraya almıştınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Şubat 07, 2013, 17:02:11 »
98 model astra g üzerine 14700 verdim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 07, 2013, 18:11:36 »
Yorumlarınız için teşekkürler kasko olayı çözülmek üzere şimdilik bu arabayla devam etmek istiyorum degiştirmek istedigimde toyota plaza ve galerici arkadaş hemen aldıgım fiyattan geri alma sözü verdiler ben zaten her zaman araba degiştirme geregi duyan bir insanda degilim hoşuma giden bir şeyi senelerce eger bana sorun çıkartmıyorsa kullanırım teşekkür ederim

Saygılar sevgiler

pardon yanlış anlamayın ama bulunmayacak bir araç mı? başka araçlara bakabilirsiniz, bence aceleci davranmayın
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 07, 2013, 18:48:34 »
Ben değiştirmenizi tavsiye ederim.Piyasada ilk elden çok daha temiz araçlar var.
‘05 Toyota Corolla 1.6 Sport HB
'12 Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-İ M/T C.Extra
‘16 Vw Passat 1.4 TSi ACT DSG Highline
'12 Volkswagen Golf 1.4 TSi M/T Trendline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 07, 2013, 21:15:27 »
Aracınız hayırlı mı  olsun geçmiş olsun mu diyeyim karar veremedim

Bu durum ilk sizin tarafınızdan mı tespit edildi onu merak ediyorum, aracı olan yerlerin bilgisi varmıymış acaba

Tavsiyem aracı geri iade edip eski aracınızı alın

Paranız cepte nakit olsun daha ne avensisler bulursunuz

Yok ben binerim diyorsanız aracınızda kesinlikle değer düşmesi mevcuttur tabi bu hikayede cabası

Takas için verdiğiniz paradan geri iade talep edebilirsiniz bence ,sonuçta motor kaportaya göre eski

Yine de hakkında hayırlısı olsun kardeş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 07, 2013, 21:27:38 »
hayatta o araba yı almam.araba change ne mi belli değil.başka bir aracın motoru takılıyor.dısında 10 boya olsun ama böle olmasın.Geri gidin astranızı alın.üste 14,700 verdım yazmısın.muhtemelen bu avensisi 30  bin  liraya yakın fiyata almısınız.genede bu haliyle fiyatı yüksek.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 07, 2013, 21:36:48 »
Bu yazıda daha ilginç olan araca güncelleme yapılması. Biz bakımları yetkiliye yaptırmadığımız için mi acaba hala direksiyon ara miline çağrılmadık diye düşünmeye başladım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 07, 2013, 21:38:44 »
Toyota ya sorduğumda (bakın 2 gün önce ilgili başlığa yazdım) güncelleme henüz başlamadı dediler. 30bin tl ye temiz avensis bulursunuz.  Hatta 29 verin ben vereyim. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '17
  • 53 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 10, 2013, 17:28:10 »
Bu yazıda daha ilginç olan araca güncelleme yapılması. Biz bakımları yetkiliye yaptırmadığımız için mi acaba hala direksiyon ara miline çağrılmadık diye düşünmeye başladım.

Ben aracı aldıktan sonra servise götürdüm. O esnada direksiyon mili muhabbetini duydum ve sorduğumda benim aracımın da dahil olduğunu söylediler ve hemen değiştirdiler. Hatta önceki sahibi serviste en son 40 bin bakımına girdiği için araca özel bakım indirimi tanımlanmış. Bu sebeple yaptırdığım periyodik bakımda yanlış hatırlamıyorsam %20 gibi (yanılabilirim) indirimi oldu. Mart sonuna kadar geçerliliği vardı indirimin.
8)"16 Octavia 1.2 TSI Style Dsg/7)"09 Avensis 2.0MultidriveS
5)"04 Yaris 1.3 Sol AT/ 6)"06 Avensis 1.8 Elegant A/T 
3)"97 Corolla 1.6 XEİ/ 4)"07 Corolla 1.4D4D MMT
1)"03 Corolla 1.6 Terra/ 2)"05 Cordoba 1.4TDI S-Rider

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 10, 2013, 18:03:36 »
yanılmıyorsam, eski motor numarası numarası geçerli olmaması lazım. sandık kırma tabir edilen servisin sıfır taktığı motorun üzerindeki numara aynen geçerlidir. aksi takdirde trafik şube müdürlüğü kendisi yeni numara çakar. yıllar önce bir aracımızda bu şekilde olmuştu. motorumuz kol çıkardı ve komple çıkma motor almıştık faturalı. fatura ile trafik şubeye gittik ve yeni numara çaktılar. ruhsata da bu numara işlendi.

pert aracın motor nosunu kullanmaları şaşırttı beni.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 10, 2013, 18:23:37 »
98 model astra g üzerine 14700 verdim

multi kazık...yani çok yönden kazıklanmışsın; hem motoru değişmiş pertli araba alıyorsun hemde az buz değil epey para ödemişsin
tez elden kurtul o arABADAN YOKSA ilerde BAŞINI TAŞLARA VURACAKSIN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 10, 2013, 20:28:00 »
 cavit bey,
 arabanın bu durumunu baştan biliyor olsaydınız arabayı alır mıydınız? yada arabanın bu durumunu kendi lehinize çevirip pazarlık şansınızı arttırmaz mıydınız? bence arabayı aldığınız kişiler de bu durumu biliyor olabilirler, bilmemeleri mümkün değil...şunu da söyleyeyim; motorun değişmiş olması şu şekilde problem olmazdı; sandık kırma motor tabir edilen sıfır motor takılmış olsa idi problem olmazdı ama başka pert bir aracın motorunun takılması sürekli kafanızda soru işareti oluşturacak...pert olan aracın pert durumu nasıldı, motoru hiç mi zarar görmedi yada ne oranda zarar gördü? tamir edilip mi sizin araca takıldı? bunların hepsi soru işaretleri....ve ilerde allah korusun acil bir durum söz konusu olduğunda aracı satmak zorunda kaldınız,  size o aracı satan meslek gurubuna aracınızın bu durumunu belirtip satmaya kalktığınız da emsallerinden daha aşağı fiyat vereceklerinden emin olun...kendileri satarlarken araçları kusursuz, mükemmel ama sizden alacakları aracın yok burasında boya var, yok bu değişmiş vs. sebepler ile fiyat kırma yolunu seçeceklerinden emin olun...yani zarar ederek satacaksınız...ki normal vatandaşa da satsanız ve durumu bildirseniz fiyat kırmaya çalışacaklardır...siz bu durumu bilip emsallerinden aşağı almış olsaydınız problem olmazdı, satarken de gerektiğinde emsallerinden aşağı satardınız ama emsalleri ile aynı fiyata aldınız...sonuçta karar sizin....sürekli sigorta şirketlerine bu durumu açıklayıp kaskolatmakta cabası.....
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE