0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar bende iki gün önce 2006 avensis elegant BRC tüplü 152000km aracımı alarak aranıza katıldım daha önceki arabam opel astra G modeliydi 2004 senesinden beri beni yolda bırakmadan gezdirdi.benim yeni aldıgım arabada söyle bir problemim oldu arabanın kaportası orjinal sadece arka çamurlukta bir karış boya var arabayı tanıdık galeriden aldım ve güvenim oldugundan kontrol bile ettirmedim.arabayı hemen o gün üzerime aldım ve kasko yaptırmaya sigortacıma gttim ve bana tramer sorgulamasında motor numarasından pert gözüktügünü söyledi bu şartlarda kasko yapılamayacagını ögrendigimde başımdan aşagıya kaynar sular döküldü (Biz sms ile sorguladıgımızda 3191 tl kırılma diye hasar çıkmıştı)bende hemen galeriyi aradım ve yarın gelin bakalım dediler.sigortacımla biraz kurcaladıgımızda motor nosu 2005 model comfort avensiz olarak gözüküyor tramerde motor nosundan pert gözüküyor şase ve plakadan hiç bir şey çıkmıyor dün galeriye gittim ve problemi ögrendim galericim zaten toyota plazanın ikinci elini yapıyormuş araba plazadan alınmış arabanın motorunda problem oluşunca 2005 model pert olmuş arabanın motoru ile degiştirilmiş ve km.reside 70.000 civarıymış bu işlem 2.3 sene evvel yapılmış ve trafikle ilgili bütün kayıtları yapılmış bütün bilgileri toyota plazaya gidip ögrendik arabanın servis bakım periyotlarınıda çıkardık her seyi ok gözüküyor plazadan sigortacımı aradık ve yetkiliyle sigortacımı konuşturdum yetkili daha önce bu arabaya bu şekilde kasko yaptırmış sadece sigorta şirketine arabanın pert olmuş araba motorunun bu araca takıldıgını ve o motor nosunun 2005 comfort avensise ait oldugunu ve benim arabanın pert olmadıgına dair mail atılarak kaskosunu yapılabilecegini söyledi benim sigortacıda dün şirketlere mail attı fakat şu ana kadar hiç bir cevap gelmedi hatta plazadaki arkadaş ve galerici arabayı geri alabileceklerini ve başka araba begenmemi bile teklif ettiler bu araba benim çok hoşuma gitti fakat içimdede bir şüphe kaldı ne yapayım gerimi vereyim kullanayımmi (baskı balata 20.000km önce, direksiyon mili garanti kapsamında yeni resmi serviste degişmiş bir sene önce brc marka tüp takılmış ve bir sene daha garantisi devam ediyor 2014 1. aya kadar muayenesi var) motor degişikligi her sene kasko yaptırırken karşıma çıkacak lütfen bana bir akıl verin bir yanım agırlıkllı olarak arabayı kullan bir yanımda degiştir diyor galerici her zaman biz burdayız istedigin zaman getir arabayı degiştiririz diyor degerli yorumlarınızı bekliyorumSaygılar ve sevgiler
Yorumlarınız için teşekkürler kasko olayı çözülmek üzere şimdilik bu arabayla devam etmek istiyorum degiştirmek istedigimde toyota plaza ve galerici arkadaş hemen aldıgım fiyattan geri alma sözü verdiler ben zaten her zaman araba degiştirme geregi duyan bir insanda degilim hoşuma giden bir şeyi senelerce eger bana sorun çıkartmıyorsa kullanırım teşekkür ederimSaygılar sevgiler
Bu yazıda daha ilginç olan araca güncelleme yapılması. Biz bakımları yetkiliye yaptırmadığımız için mi acaba hala direksiyon ara miline çağrılmadık diye düşünmeye başladım.
98 model astra g üzerine 14700 verdim