Gönderen Konu: çekiş sorunu  (Okunma sayısı 1835 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
çekiş sorunu
« : Şubat 07, 2013, 02:09:47 »
merhaba arkadaşlar.daha önce 2002 verso 1.6 aracım vardı. şimdi ise 2005 verso 1.6 elegant araca sahibim.önceki araçtaki ataklığı bu araçta bulamadım.özellikle rampalarda çok hantal.sizce normal mi tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.selamlar
2005 verso 1.6 elegant

Toyota Club Türkiye

çekiş sorunu
« : Şubat 07, 2013, 02:09:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: çekiş sorunu
« Yanıtla #1 : Şubat 07, 2013, 02:13:34 »
merhaba arkadaşlar.daha önce 2002 verso 1.6 aracım vardı. şimdi ise 2005 verso 1.6 elegant araca sahibim.önceki araçtaki ataklığı bu araçta bulamadım.özellikle rampalarda çok hantal.sizce normal mi tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.selamlar
Normal değil veya normal diyebilmemiz için aracın km si, bakım durumu(neler değişmiş değişmemiş) bunlar önemli.Bunları bilmeden atıp tutmak dışında bir şey yapamayız.Ama şunları söyleyebilirim hava filtresi,bujiler ve buji kabloları,baskı balata,el freni ayarı(belki tutuyordur) bunlara bakılabilir eğer bakımları tamsa bile.Belkide sorun yoktur ağırlık veya varsa motor yada şanzıman farkından kaynaklı bir durumda olabilir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 07, 2013, 11:02:40 »
Sensörlerle ilgili bir sorunu olabilir oksijen sensörü ve maf sensörü görevini yapmadığı zaman bahsi geçen durum olur .Özellikle oksijen sensörü bu durumu çok etkiler yakıtı da etkiler .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 07, 2013, 11:25:18 »
önce iyi bir marka enjektör temileyici kullan, bujileri ve hava filtresini servisten alıp taktır. arabandaki farkı göreceksin.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Şubat 07, 2013, 11:42:53 »
araç 100.000 km de landirenzo marka lpg takılı.hafif bir rampaya gelince bile sanki arkadan birşeyler arabayı tutuyormuş gibi hiç gitmiyor.motorunu teste soktum sadece.bir sıkıntı yok dediler.baskı balata da güzel dediler.buji filtre ve enjektör temizleyiciyi deneyip sonucu paylaşırım.herkese teşekkür ederim.
2005 verso 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2013, 12:15:11 »
bu arada araç benzinde de aynı şekilde gitmiyor...
2005 verso 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 07, 2013, 14:52:08 »
bu arada araç benzinde de aynı şekilde gitmiyor...
Baskı balata,hava filtresi ve bujiler üzerinde yoğunlaşın.Bunlardan biri görevini yapamazsa benzindede lpgdede gitmez.Ama şöyle bir şey var eğer düzde gidiyor yokuşta gitmiyorsa baskı balatadır.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 07, 2013, 23:32:40 »
yok yok bir sıkıntı yok.bendede 2006 verso elegant var60 binde.Landı renzo lpg takılı.Bundan önceki arabam 2004 corolla sol hb idi.Ondan inip buna binince verso eşekten azcık hallice  geldi.
o yüzden araçta bir sorun yok.3000 devire kadar kağnı.Sonra eh işte.1,6 110 hp lik aynı motor hb ded kullanılıyordu.Yazık bu arabaya bu motor.1,8 triptonic vitesini alacaksınız versonun.1,6 nın eşekten farkı yok.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 08, 2013, 01:05:51 »
maalesef genel bir sorun, daha doğrusu sorun değil bu motor anca bu kadar... :lol:
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 08, 2013, 02:34:55 »
maalesef genel bir sorun, daha doğrusu sorun değil bu motor anca bu kadar... :lol:

Ümit Bey yine aynı şekilde konu ile alakası olmayan mesajlarınız dikkat çekiyor. Arkadaş kullandığı araba ile ilgili sorunu olmadığını söylüyor siz genelliyorsunuz. Sonra beni kimseyi kırmak gibi bir derdim yok diyorsunuz. Bu şekilde konular ile alakası olmayan ve kötülemeye devam eden mesajlarınızı silmek zorunda kalacağım. Lütfen konular ile alakasız mesajlar yazmayın.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 08, 2013, 03:10:56 »
Ben de arabamı ilk aldığımda yokuşlarda aynı sorun vardı,hatta benzinde belirgin olarak daha da fazlalaşıyordu.Hava akış metre denilen parçanın çıkmasını bulup taktırdıktan sonra Maaşallahı var hiç sorun çıkarmadı.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Şubat 10, 2013, 17:41:53 »
servise götürdüm aracımı.aldığım cevap şöyle bu motor bu kasa ancak bu kadar dediler.ama pek inanamadım.ha verso ha eşek rampalarda...
2005 verso 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 10, 2013, 22:01:51 »
hakan bey siz yazımı okumamıssınız herhalde burda dediğim gibi eşekten farkı yok.

Bir de bana satacaktın değil mi :P
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Mart 08, 2013, 22:36:44 »
arkadaşlar aydınlatıcı bilgilerinizden dolayı teşekkür ederim.en son hava akım sensörünüde kontrol ettirdim ama değişen birşey yok yani anlayacağınız 1.6 110 hp bir araç ve 1490 kg olmasından dolayı ancak bu kadar olur diyor ve kabullenmek zorunda kalıyorum.hem bu sayede biraz daha sakin ve yavaş araç kullanmayı da alışkanlık haline getiririm sanırım...
2005 verso 1.6 elegant