0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaslar sizde nasıl bilmiyorum ancak toyotanın iç aydınlatma sisteminden hiç memnun degilim. Öncelikle dörtlü flasör lambası arka cam rezistansı klima dügmelerinin ışıkları yanmıyor söyleki gece karanlıktan seyrederken tusa basıldıgın da yanıyor ama kapalı iken bulmak zor. örnek vericek olursam mesela dörtlüleri yakmak istedim önce rezistans tusuna basıyorum onun ısıgı yanıkken üstten dörtlüyü buluyorum o zaman oluyor. bu ısıkların tusları kapalıyken niye sanmıyor. Aydınlatma sıkıntılı klima da öyle basınca ısık yanıyor ben o tusu buluncaya kadar ... acıkcası ön konsolu sökmeyede cesaret edemiyorum diyelim söktük ben anlamam bu işlerden... ne yapmalıyım yorumlarınızı bekliyorum..
Ampulleriniz patlamış o yüzden yanmıyor.Benimde 2005 corollamda 4 lü flaşörün patlamıştı değiştirdim ve çok kolay oldu 10 dk sürmedi(tabi ampul alması hariç) önce vites körüğünün çerçevesini sökün,sonra havalandırma ayar düğmesini 2 ye getirip kendinize doğru çekin arkasında vida görürsünüz onu sökün,ardından çakmaklığın ordan orta gövdeyi ayırın çakmaklık kısmından ve sonra orta paneli yavaşça kendinize doğru çekin.Sonra sağ tarafta 4 lü flaşörün fişi var arkada onu çıkarıp 4 lü flaşörü gövdeden ayırın yan tarafında yuvarlak düğme benzeri bir şey göreceksiniz onu çıkarın ve ampulünü dikkatlice nasıl sarıldığını aklınızda tutarak ayırın sonra bir elektronikçiye gidin tel bacaklı 12v ampul isteyin onu o çıkardığınızın yerine sarın ve takın işlem tamamdır.Diğer yanmayanlarıda zaten görürsünüz aynı şekilde yine.Sonra yaptıklarınızın tersi şekilde toplayın konsolu.Hatta sizin için arama yaptım forumda bu konuda sayın Tekin Bozbey'in resim paylaşımları var.Orada 4 lü flaşörün sağında 2 tane yuvar görüyorsunuz bahsettiğim ampuller oradaki plastik duya sarılı.Umarım faydası olur.Unutmadan bu da konu linkihttp://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=41702.0
benim aracında klima gösterge ışıkları ve 4lü flaşörün o bölüm yanmıyordu, klima ışıklarını buldum değiştirdim fakat 4'lü flaşörün ampülünü bikaç yere sordum bulamadım, bir yerde bulmuştum onunda gücü fazlaymış bu sağlıklı olmaz dediler bakalım nezaman bulacağız ampülü
ozaman tekrar dediğiniz yerleri bir araştırayım
peki ampüldeki gücün farklı olması bir sorun teşkil edermi ? çünkü biryerde bulmuştum aynı tel bacaklıydı ama çok fazla aydınlatıyordu adamda bu olmaz onun ampülü daha az aydınlatıyor falan demiştir. bu konuda bilginiz varmı acaba ?
enaz 12V olursa bir sıkıntı olmaz ozaman. Alırken elektrikçiye bir sorarım öyleyse. teşekkür ederim bilgiler için