Gönderen Konu: Ön Konsolda Ki Işıklandırmalar Hakkında Sorun ?  (Okunma sayısı 8671 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '03
  • 33 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ön Konsolda Ki Işıklandırmalar Hakkında Sorun ?
« : Şubat 07, 2013, 01:42:11 »
arkadaslar sizde nasıl bilmiyorum ancak toyotanın iç aydınlatma sisteminden hiç memnun degilim. Öncelikle dörtlü flasör lambası arka cam rezistansı klima dügmelerinin ışıkları yanmıyor söyleki gece karanlıktan seyrederken tusa basıldıgın da yanıyor ama kapalı iken bulmak zor. örnek vericek olursam mesela dörtlüleri yakmak istedim önce rezistans tusuna basıyorum onun ısıgı yanıkken üstten dörtlüyü buluyorum o zaman oluyor. bu ısıkların tusları kapalıyken niye sanmıyor. Aydınlatma sıkıntılı klima da öyle basınca ısık yanıyor ben o tusu buluncaya kadar ... acıkcası ön konsolu sökmeyede cesaret edemiyorum diyelim söktük ben anlamam bu işlerden... ne yapmalıyım yorumlarınızı bekliyorum..
2003 CoRoLLa TeRRa 1.6 VVT-İ

Toyota Club Türkiye

Ön Konsolda Ki Işıklandırmalar Hakkında Sorun ?
« : Şubat 07, 2013, 01:42:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Ön Konsolda Ki Işıklandırmalar Hakkında Sorun ?
« Yanıtla #1 : Şubat 07, 2013, 01:54:29 »
arkadaslar sizde nasıl bilmiyorum ancak toyotanın iç aydınlatma sisteminden hiç memnun degilim. Öncelikle dörtlü flasör lambası arka cam rezistansı klima dügmelerinin ışıkları yanmıyor söyleki gece karanlıktan seyrederken tusa basıldıgın da yanıyor ama kapalı iken bulmak zor. örnek vericek olursam mesela dörtlüleri yakmak istedim önce rezistans tusuna basıyorum onun ısıgı yanıkken üstten dörtlüyü buluyorum o zaman oluyor. bu ısıkların tusları kapalıyken niye sanmıyor. Aydınlatma sıkıntılı klima da öyle basınca ısık yanıyor ben o tusu buluncaya kadar ... acıkcası ön konsolu sökmeyede cesaret edemiyorum diyelim söktük ben anlamam bu işlerden... ne yapmalıyım yorumlarınızı bekliyorum..
Ampulleriniz patlamış o yüzden yanmıyor.Benimde 2005 corollamda 4 lü flaşörün patlamıştı değiştirdim ve çok kolay oldu 10 dk sürmedi(tabi ampul alması hariç) önce vites körüğünün çerçevesini sökün,sonra havalandırma ayar düğmesini 2 ye getirip kendinize doğru çekin arkasında vida görürsünüz onu sökün,ardından çakmaklığın ordan orta gövdeyi ayırın çakmaklık kısmından ve sonra orta paneli yavaşça kendinize doğru çekin.Sonra sağ tarafta 4 lü flaşörün fişi var arkada onu çıkarıp 4 lü flaşörü gövdeden ayırın yan tarafında yuvarlak düğme benzeri bir şey göreceksiniz onu çıkarın ve ampulünü dikkatlice nasıl sarıldığını aklınızda tutarak ayırın sonra bir elektronikçiye gidin tel bacaklı 12v ampul isteyin onu o çıkardığınızın yerine sarın ve takın işlem tamamdır.Diğer yanmayanlarıda zaten görürsünüz aynı şekilde yine.Sonra yaptıklarınızın tersi şekilde toplayın konsolu.Hatta sizin için arama yaptım forumda bu konuda sayın Tekin Bozbey'in resim paylaşımları var.Orada 4 lü flaşörün sağında 2 tane yuvar görüyorsunuz bahsettiğim ampuller oradaki plastik duya sarılı.Umarım faydası olur.Unutmadan bu da konu linki

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=41702.0
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '03
  • 33 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 07, 2013, 04:06:38 »
Ampulleriniz patlamış o yüzden yanmıyor.Benimde 2005 corollamda 4 lü flaşörün patlamıştı değiştirdim ve çok kolay oldu 10 dk sürmedi(tabi ampul alması hariç) önce vites körüğünün çerçevesini sökün,sonra havalandırma ayar düğmesini 2 ye getirip kendinize doğru çekin arkasında vida görürsünüz onu sökün,ardından çakmaklığın ordan orta gövdeyi ayırın çakmaklık kısmından ve sonra orta paneli yavaşça kendinize doğru çekin.Sonra sağ tarafta 4 lü flaşörün fişi var arkada onu çıkarıp 4 lü flaşörü gövdeden ayırın yan tarafında yuvarlak düğme benzeri bir şey göreceksiniz onu çıkarın ve ampulünü dikkatlice nasıl sarıldığını aklınızda tutarak ayırın sonra bir elektronikçiye gidin tel bacaklı 12v ampul isteyin onu o çıkardığınızın yerine sarın ve takın işlem tamamdır.Diğer yanmayanlarıda zaten görürsünüz aynı şekilde yine.Sonra yaptıklarınızın tersi şekilde toplayın konsolu.Hatta sizin için arama yaptım forumda bu konuda sayın Tekin Bozbey'in resim paylaşımları var.Orada 4 lü flaşörün sağında 2 tane yuvar görüyorsunuz bahsettiğim ampuller oradaki plastik duya sarılı.Umarım faydası olur.Unutmadan bu da konu linki

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=41702.0

ertan bey yorumunuz için tesekkürler
2003 CoRoLLa TeRRa 1.6 VVT-İ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 07, 2013, 10:12:41 »
benim aracında klima gösterge ışıkları ve 4lü flaşörün o bölüm yanmıyordu, klima ışıklarını buldum değiştirdim fakat 4'lü flaşörün ampülünü bikaç yere sordum bulamadım, bir yerde bulmuştum onunda gücü fazlaymış bu sağlıklı olmaz dediler bakalım nezaman bulacağız ampülü
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 07, 2013, 14:25:07 »
benim aracında klima gösterge ışıkları ve 4lü flaşörün o bölüm yanmıyordu, klima ışıklarını buldum değiştirdim fakat 4'lü flaşörün ampülünü bikaç yere sordum bulamadım, bir yerde bulmuştum onunda gücü fazlaymış bu sağlıklı olmaz dediler bakalım nezaman bulacağız ampülü
tv,uydu tamiri yapan elektronikçilerde falan oluyor.Rahatlıkla bulabilirsiniz.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2013, 14:37:44 »
ozaman tekrar dediğiniz yerleri bir araştırayım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 07, 2013, 14:49:00 »
ozaman tekrar dediğiniz yerleri bir araştırayım
Onlarda bu ampulleri uydu alıcılarındaki power ışığı olsun,diğer elektronik aletlerde yine değişik yerlerde kullanıyorlar.Kolaylıkla bulursunuz.Baktınız hiç bulamıyorsunuz elektronikçilerde ampulü 50 kuruş ama serviste duyuyla beraber 5 lira pek tasvip etmesemde en son çare belki düşünülebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 07, 2013, 14:51:37 »
peki ampüldeki gücün farklı olması bir sorun teşkil edermi ? çünkü biryerde bulmuştum aynı tel bacaklıydı ama çok fazla aydınlatıyordu adamda bu olmaz onun ampülü daha az aydınlatıyor  falan demiştir. bu konuda bilginiz varmı acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 07, 2013, 14:59:31 »
peki ampüldeki gücün farklı olması bir sorun teşkil edermi ? çünkü biryerde bulmuştum aynı tel bacaklıydı ama çok fazla aydınlatıyordu adamda bu olmaz onun ampülü daha az aydınlatıyor  falan demiştir. bu konuda bilginiz varmı acaba ?
  Ben yukarıda anlatmıştım ampulü doğru tel bacaklı bir ampul ve duya saracaksınız onu.Şimdi izninizle sorduğunuz soruyu biraz teorik olarak anlatacağım.Fizikte volt=akım x dirençtir. Şimdi sizin alacağınız ampul eğer 12 volt değilde atıyorum 10 volt olursa akım x direnç değeri düşük olacaktır.Aracın elektrik sisteminin o noktaya verdiği akım 12 volt olduğundan akım 10 volt ampuldeki dirence yüksek gelecek ve çok aydınlatacaktır hatta çok kısa bir süre sonra ampulü kesecektir (belkide hiç yanmadanda kesebilir eğer çok daha düşük olursa) Bu nedenle volt değeri bütün elektronik birimlerde önemlidir.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 07, 2013, 15:05:20 »
enaz 12V olursa bir sıkıntı olmaz ozaman. Alırken elektrikçiye bir sorarım öyleyse. teşekkür ederim bilgiler için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 07, 2013, 15:07:26 »
enaz 12V olursa bir sıkıntı olmaz ozaman. Alırken elektrikçiye bir sorarım öyleyse. teşekkür ederim bilgiler için
12v dan fazla olursada yanmaz  :D ne eksik ne fazla tam 12v olmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 07, 2013, 15:10:46 »
:) tamam ozaman 12v bakıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '06
  • 18 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 07, 2017, 22:48:30 »
Orta konsolu aydinlatan lambalar nasil yerinden çıkarılıyor. 2 tane yan yana var ama ben cikaramadim. Benimkiler de patlamis galiba yanmiyor karanlikta dugme ariyorum.