Gönderen Konu: Diyecek Bir Şey Bulamıyorum  (Okunma sayısı 959 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Diyecek Bir Şey Bulamıyorum
« : Şubat 07, 2013, 00:50:52 »
Trafikte tabiri caizse "hayvan gibi" yola atlayan,birde kendisi haklıymış gibi davranan bir minübüsçü daha.Diğer araç yola çıkmadan durup bakarken minibüsçü vatandaşımız hiç bakma ihtiyacı duymamış bile  :DUR:

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/44900/0/1/kadikoy-de-minibus-dehseti.aspx
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Toyota Club Türkiye

Diyecek Bir Şey Bulamıyorum
« : Şubat 07, 2013, 00:50:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
Ynt: Diyecek Bir Şey Bulamıyorum
« Yanıtla #1 : Şubat 07, 2013, 02:15:20 »
harbiden yuh!!
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 07, 2013, 02:36:13 »
Yol herhalde minibüsçünün anasının; ki öyle rahat gidiyordu .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 07, 2013, 02:47:09 »
Bilemiyorum ama ben yolda minibüs görünce mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum her an her şeyi yapabiliyorlar.Yolun sağında duruyor yol boşken bekliyor tam solundan geçiceksiniz bir bakıyorsunuz bir anda kafayı yola uzattı.Nasıl olsa bana bir şey olmaz mantığındalar.Şuanda Türkiye'de minibüsçüleri trafik kurallarına dair teste tutsalar yarıdan çoğu kalır kesinlikle.ama bu adamlar trafikte dolaşıyorlar hala. :argh:
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #4 : Şubat 07, 2013, 02:51:06 »
Bilemiyorum ama ben yolda minibüs görünce mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum her an her şeyi yapabiliyorlar.Yolun sağında duruyor yol boşken bekliyor tam solundan geçiceksiniz bir bakıyorsunuz bir anda kafayı yola uzattı.Nasıl olsa bana bir şey olmaz mantığındalar.Şuanda Türkiye'de minibüsçüleri trafik kurallarına dair teste tutsalar yarıdan çoğu kalır kesinlikle.ama bu adamlar trafikte dolaşıyorlar hala. :argh:

+1

Bunun sebebi çoğu minibüsü sahipleri kullanmıyor durum böyle olunca da şöförün kaybedecek bir şeyi olmuyor vurulan araba kendisinin değil kendi kullandığı da zaten kendisinin değil dolayısıyla kendisine giren çıkan olmuyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2013, 09:53:00 »
Bu aşırı hız, dikkasizlik, umursamazlık, kurallara uymamazlık sadece minibüsler için geçerli değil, kiralık araç yada şirket aracı kullanalar da da var maalesef. Bu tür öküzleri arabalarının arkasında "Hatalıysam ..... nuraya arayınız" yazısınında en az 2-3 rakamanı ne hikmekse silinmiş oluyor. Zaten o numaralr silinmişse "bu süzme bir Öküzün arabası uzak durmak lazım" diyorum. Şu insanlar trafik kurallarına biraz uysalar, İstanbuldaki trafiğin %50 si azalır.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 07, 2013, 09:59:58 »
haklısınız arkadaşlar bende geçenlerde öğrenci servisiyle kafa kafa geldim ara yoldan bi çıkışı vardı durdurdum arabayı iniyodum abi kusura bakma dalmışım falan inmedim arabadan daha Allah yardımcımız olsun valla memleket iyi değil
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 07, 2013, 10:07:02 »
Bu nasil bi .........? Bunlar anca doverek egitilebilir.
Ozel ekip kurup bunun gibileri takip edecen hergun en az 5 tane trafik canavarini essek sudan gelene kadar dovecen sonra bak bakalim canavar kaliyormu piyasada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 07, 2013, 10:10:57 »
Trafik terörünün sorumlusu devlettir.
Çünkü "trafik canavarları" hiç bir ülkede bu kadar rahat hareket edemez.....
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #9 : Şubat 07, 2013, 10:43:49 »
Bu aşırı hız, dikkasizlik, umursamazlık, kurallara uymamazlık sadece minibüsler için geçerli değil, kiralık araç yada şirket aracı kullanalar da da var maalesef. Bu tür öküzleri arabalarının arkasında "Hatalıysam ..... nuraya arayınız" yazısınında en az 2-3 rakamanı ne hikmekse silinmiş oluyor. Zaten o numaralr silinmişse "bu süzme bir Öküzün arabası uzak durmak lazım" diyorum. Şu insanlar trafik kurallarına biraz uysalar, İstanbuldaki trafiğin %50 si azalır.

Abi maalesef dediğin gibi araçlar kendilerin olmayınca gavurun malı gibi hatta daha da hor kullanıyorlar . Ama suç bunlarda değil bunları o arabanın başına oturtup hiç denetim yapmayanlarda . Şu anki teknoloji ile o araçları kullananlar çok rahat takip edilebilir ve en ufak hatasında verdin mi cezayı bak bakalım birdaha yapıyor mu .  O hatalıysam .... numatayı yazan araçların numarası tam olanda da zaten aradığın yer şikayetinle %90 ilgilenmiyor biz ilgileneceğiz denilip geçiştiriliyor .

Şirketlerde yeri geldi mi sırf işleri görülsün diye çalışanlarına hızlı gitmeleri için uyarıda bulunuyor . Benim bir arkadaşım alarm sistemleri kuran bir güvenlik şirketinde şirketin kendisine hızlı git gel demesi sonucu radara girdi ve adamlar cezayı ödemedi arkadaşımda en son işten çıktı . Yani bizler suçu sadece şöförlerde görsekte öyle değil . :(

Bunun en basit çözümü şirket araçlarına koyacan gps hızı takip edecen hız sınırları aşılınca arayıp uyaracan baktın bunu sürekli yapıyor tekmeyi basacan . Bunu yapan şirketler azda olsa var yok değil ve bunu uygalayan şirketleri tebrik ediyorum . Her şeyi trafik memurlarına bırakmamak gerek .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 07, 2013, 10:45:33 »
Ben hepsi için söylemiyorum ama bu minibüs , otobüs , taksi gibi ticari araçları kullanan şöförler resmen kasap arkadaş ben Ankara da yaşıyorum akşam kadar nelerine denk geliyoruz adam müsfetteleri aracının içindeki müşterinin canını da hiçe sayıyor zaten karşıyı hiç düşünen  yok.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 07, 2013, 10:55:47 »
Arkadaşlar,
Trafik canavarları başka bir gezegende yaşamıyor.
Sonunda, bu ülkenin trafik düzeninden ,bu ülkenin trafik altyapısından , dahası bu ülkenin sosyal altyapısından besleniyorlar.......
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 07, 2013, 12:17:01 »
Arkadaşlar,bu minübüsçülerin belli bir zamanı var..Ozaman içerisinde yolcu toplamaya çalışıyorlar..Bazılar aracını doldurmak için yavaş hareket ediyor,vakti azalıncada basıyorlar..Dediğiniz gibi araç kendinin değil diye o şekilde kulanmıyorlar..Mesela o aracın tamircide 1-2 gün yatması iyi derecede para kaybına yol açar...Bunuda ne sahibi nede şoförü ister..Tamamen eğitim meselesi..Bu gibi işlerde(Taksi,dolmuş,minibüs gibi)malesef bu kaza yapan kişiler gibileri çalışıyor..EĞİTİM ŞART..Kaza yapılan kavşağa trafik ışığı şart...kazaya uğrayan abiyede geçmiş olsun..Dediği gibi,yanında yolcusu olsaydı,malesef şuan ölümlü bir haber olucaktı..Allah korumuş..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''