Gönderen Konu: aurısıme spor yay onerısı  (Okunma sayısı 1657 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • alemın etıket oldugu yere bız fıyat basarız ....:)
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
aurısıme spor yay onerısı
« : Şubat 07, 2013, 00:04:38 »
arkadaslar 1.33 aurısıme spor yay takmak ıstıyorum fakat marka konusunda kararsızım daha once grande punto aracımda eılbach kullanıyordum ama bu aracta uyumu ne olur , sımdıden yardımlarınızı ve tecrubelerınızı paylastıgınız ıcın tesekkurler

Toyota Club Türkiye

aurısıme spor yay onerısı
« : Şubat 07, 2013, 00:04:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
Ynt: aurısıme spor yay onerısı
« Yanıtla #1 : Şubat 07, 2013, 00:08:41 »
Bende eibach 3.5 cm'lik yay var, son derece memnunum
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 07, 2013, 01:24:08 »
aurisler için eibach 3 cm üretim var bende onu kullanıyorum çok memnunum ama 17 jant şart
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 07, 2013, 01:32:09 »
aurisler için eibach 3 cm üretim var bende onu kullanıyorum çok memnunum ama 17 jant şart
1.33 motorda 17 jant yakıtı artırır ve gereksiz zorlamaya neden olur bence ve kaldıki orjinal ebatları değiştirmemek gerekir bana göre.Sonuçta araç tasarlanırken bu jant ölçüleri ona göre belirlenir sonrasında aktarmadan tutunda km sayacının kalibrasyonu bile ayrı yapılır.Siz bu ölçüyü değiştirerek hem bütün hesap değerlerini değiştiriyorsunuz hemde gereksiz bir yakıt artışı oluyor.Ayrıca 17 jant lastikler 16 ya göre neredeyse 2 kat fiyat farkı var(çoğu markada) yani her türlü cebe zararı var artı olarak aracın yolda vereceği tepkileride değiştirdiği için kendinizide riske etmiş oluyorsunuz.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 07, 2013, 02:39:25 »
aracınızın kullanım kitapçığına bakınız. benim aracımın orjinal ölçüleri 215/55/17. kullanım kitapçığında 18 jant takılabilinir denmiş ve lastik ölçüleri ise 225/45/18 olarak verilmiş :) ayrıca 'et' ölçüleride mevcut. fabrika verilerini dikkate alarak ölçülere yakın bir şekilde uygularsanız problem yaşamazsınız. ölçülerin dışına çıkarsanız sadece yakıt tasarrufunu arttırırsınız. jantın orjinal olmasıda sizin için artı olacaktır. replica jantlar orjinallere göre ağır olduğundan performansınız bir miktar düşer.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2013, 02:56:14 »
ayrıca 1600cc 2013 makyajlı avensislerin lastik ölçüleri 205/60/16 olmuş. sadece premium seçeneklerinde 215/55/17 var. ayrıca bu araca 18 jantta takılıp 225/45/18 ölçülerindede kullanım imkanı var. önemli olan lastik çapının büyümemesidir. jant büyüdükçe lastiğin yanak ölçüsü küçülür taban ölçüsü büyür mantık böyledir.

ayrıca ölçüm yapabileceğiniz sitelerde mevcuttur. değiştirmek istediğiniz ölçüler orjinal ebatlara göre '%1' i geçmeyecek şekilde olmalıdır. linkleride veriyorum.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=4008.0

AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 41 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 07, 2013, 09:38:52 »
önemli olan lastik çapının büyümemesidir. jant büyüdükçe lastiğin yanak ölçüsü küçülür taban ölçüsü büyür mantık böyledir.
Merhaba, bu durumda esneme, konfor düsecektir, lastik bir nevi amörtisör görevi görüyor,
2010 Auris Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 07, 2013, 09:54:17 »
aracınızın kullanım kitapçığına bakınız. benim aracımın orjinal ölçüleri 215/55/17. kullanım kitapçığında 18 jant takılabilinir denmiş ve lastik ölçüleri ise 225/45/18 olarak verilmiş :) ayrıca 'et' ölçüleride mevcut. fabrika verilerini dikkate alarak ölçülere yakın bir şekilde uygularsanız problem yaşamazsınız. ölçülerin dışına çıkarsanız sadece yakıt tasarrufunu arttırırsınız. jantın orjinal olmasıda sizin için artı olacaktır. replica jantlar orjinallere göre ağır olduğundan performansınız bir miktar düşer.
ayrıca 1600cc 2013 makyajlı avensislerin lastik ölçüleri 205/60/16 olmuş. sadece premium seçeneklerinde 215/55/17 var. ayrıca bu araca 18 jantta takılıp 225/45/18 ölçülerindede kullanım imkanı var. önemli olan lastik çapının büyümemesidir. jant büyüdükçe lastiğin yanak ölçüsü küçülür taban ölçüsü büyür mantık böyledir.
ayrıca ölçüm yapabileceğiniz sitelerde mevcuttur. değiştirmek istediğiniz ölçüler orjinal ebatlara göre '%1' i geçmeyecek şekilde olmalıdır. linkleride veriyorum.

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 07, 2013, 16:13:21 »
Merhaba, bu durumda esneme, konfor düsecektir, lastik bir nevi amörtisör görevi görüyor,

tabiki yürüyen aksama daha çok iş düşer ama dikkatli kullanımda (çukurlara düşmemek, kasislerde yavaş geçmek vs.) sorun olacağını sanmıyorum. yürüyen aksamın ömrü bir miktar azalabilir tabiki.

seat club'ta görmüştüm leon'un sert amortisörlerinden şikayet eden orta yaştaki sürücüler 16 jantlarını söküp 15 jant takarak lastik yanaklarını büyütüp konforu arttırmaya çalışıyorlardı :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 41 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 08, 2013, 11:13:44 »
tabiki yürüyen aksama daha çok iş düşer ama dikkatli kullanımda (çukurlara düşmemek, kasislerde yavaş geçmek vs.) sorun olacağını sanmıyorum. yürüyen aksamın ömrü bir miktar azalabilir tabiki.

seat club'ta görmüştüm leon'un sert amortisörlerinden şikayet eden orta yaştaki sürücüler 16 jantlarını söküp 15 jant takarak lastik yanaklarını büyütüp konforu arttırmaya çalışıyorlardı :)

Aslına bakarsak Auris in hakkı 15 jant ile daha kalın yanak lastik bence, 16 jant ile sanki biraz konfor düsüyor gibi,
orijinal 16 jant 2010 Comfort Extra Aurisime yumusak lastik alarak konforu arttırma düsüncesindeyim su aralar, hangi lastigi tavsiye edersiniz,
birde Aurislerin yürüyen aksam ömrü ve amörtisör ömrü ne kadar acaba? test sürüsü yaptıgım Auris deki danısman arkadas Toyotalarda az bir ücret karsılıgı sınırsız km garantisi verdiklerini söyledi, Toyota aracın saglamlıgına bu kadar mı güveniyor?
2010 Auris Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 08, 2013, 11:28:21 »
isteyen varsa bende eibach 3.5 cm'lik yay var ve satıyorum, hiç kullanılmamış.
Nasıl aldıysam öyle kutusunda duruyor, garanti bitmesini beklemiştim takmak için ancak araçta garanti bitmeden sorun çıkınca elimde kaldı.
Birdaha da toyota almayacağım için kullanmayacağım dolayısı ile satıyorum, isteyen bana özelden mesaj atabilir.

Saygılar
Aylin YILMAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • alemın etıket oldugu yere bız fıyat basarız ....:)
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 08, 2013, 14:21:49 »
benım demek ıstedıgım su yan ı konfor acısından cok buyuk kayıp oluyormu daha once puntomda hr takılıydı ve gercekten cok serttı sımdıde aynı hataya dusmek ıstemıyorum o yuzden aurıste hangı marka yay daha mantıklı ? daha konforlu ?