Anket

astra-auris-golf?

astra hb sport 1.4 140 hp ecotec start/stop 6 ileri manuel
4 (10.5%)
auris 1.6 132 hp advance skypack 7 ileri otomatik
20 (52.6%)
golf 1.4 122 hp comfortline 6 ileri manuel
14 (36.8%)

Toplam Oy Verenler: 38

Gönderen Konu: ahali bi el atıverin şu garibe  (Okunma sayısı 4135 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: ahali bir el atıverin şu garibe
« Yanıtla #20 : Şubat 05, 2013, 23:24:56 »
size söyle söyleyeyim en son depoyu fulledikten sonra 290 km gittim ve depoyu fulllediğimde 156 tl yani 4,86dan 32 litre benzin aldım ki bu yaklaşık 11,1 litreye geliyor çok sakin kullandığım söylenemez doğrusu
Raci kardeş ya 170-180 le araba kullanıyorsun yada arabanda bir arıza var. denizli gibi bir yerde devamlı şehir içi kullansan bile yakıt fazla. bir süre çok sakin kullanarak yakıt sarfiyatını bir dene.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 05, 2013, 23:24:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 05, 2013, 23:59:26 »
Raci kardeş ya 170-180 le araba kullanıyorsun yada arabanda bir arıza var. denizli gibi bir yerde devamlı şehir içi kullansan bile yakıt fazla. bir süre çok sakin kullanarak yakıt sarfiyatını bir dene.

170 180le kullanmıyorum yani sadece biraz devirli kullanıyorum vites değiştirme devrim genelde 3500 4000 arasında onun dışında ekstra bi yokus çıkmışlığım falan yok gayet düz yoldayım ama sorunu çözemiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 06, 2013, 00:02:30 »
3500-4000 devir ani hızlanmalar anı yavaslamalar bunlarda tüketimi artırır.Sen herhalde 20-30 bin kmde bir balata değiştirirsein gibime geliyor.Sakin kullan 2500 devirde değiştir.Işıgı yaklasırken veya hızını düşürmen gereken yerlerde ani fren dur kalklardan sakın biraz bakalım nekadar yakacak..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 06, 2013, 00:03:46 »
170 180le kullanmıyorum yani sadece biraz devirli kullanıyorum vites değiştirme devrim genelde 3500 4000 arasında onun dışında ekstra bir yokus çıkmışlığım falan yok gayet düz yoldayım ama sorunu çözemiyorum
Ne kadar ekmek o kadar köfte derler.3500-4000 devirler özellikle ilk 4 viteste çok çok artırır yakıtı.Şöyle diyeyim ne kadar düşük vites o kadar yüksek güç demek.Zaten araç çekmediğinde vites düşmemizin sebebi budur.Siz üst vitese ne kadar geç geçerseniz o kadar fazla gücü boşa harcıyorsunuz.Örneğin 100 nm güç ile gidebileceğiniz yolu siz 130 nm güç ile giderseniz bunun size tek getirisi ekstra yakıt olur.Düz yolda 2700-3000 gibi değiştirirseniz emin olun yakıtınız 6 litre civarında olacaktır.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Şubat 06, 2013, 00:06:22 »
170 180le kullanmıyorum yani sadece biraz devirli kullanıyorum vites değiştirme devrim genelde 3500 4000 arasında onun dışında ekstra bir yokus çıkmışlığım falan yok gayet düz yoldayım ama sorunu çözemiyorum
arabanın bakımları resmi servistemi yapılıyor? buji ve hava filtresi orj. servisten alınma mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 06, 2013, 00:11:38 »
arabanın bakımları resmi servistemi yapılıyor? buji ve hava filtresi orj. servisten alınma mı?

hepsi toyota yarımcada bakımda değişiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 06, 2013, 00:20:24 »
Birde benzin istasyonunu da bir kereye mahsus değiştirin ve gittiğiniz km yi karşılaştırın.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Şubat 06, 2013, 00:25:32 »
yapacağın şey 2500-3000 rpm bandında arabayı sakin bir şekilde kullan yakıtının düşeceğinden eminim, birde şu var araba kullanma mesafen kısaysa oda yakışı çok arttırır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 41 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 06, 2013, 14:55:59 »
Asıl sikayetiniz ses sorunu gibi gözüküyor, yani Corolla dan Auris e gecmeniz mantıksız bence, Golf iyi bir tercih olacaktır, daha sessiz ve daha yumusaktır, performans istiyorsanız Astra da olabilir,
Yakıt konusunda benzinlilerin hepsi 3 asagı 5 yukarı aynı yakar, 1.4  daha az yakar diye düsünmeyin, turbo yaktırıyor, daha az yakması icin turboyu cok devreye sokmadan sakin kullanmanız gerekir,
2010 Auris Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 06, 2013, 15:12:48 »
golf daha mantıklı gibi geliyor auris otomatik sanki daha çok yakar gibi
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 06, 2013, 16:51:38 »
bugun biraz daha inceledim corollam fabrika değeri 9.2l gösterirken ben 11,1 litre yaktırıyorum yani yaklaşık 2 litre gibi bi değer var benim sürüşüme göre

araçları incelediğimde golf 6,6 astra 7,1 auris 7,4 gözüküyor hepsinin ort 2litre artacağını düşünürsek golf ve astranın turbo olmaları artışın biraz daha fazla olacağı hissi uyandırıyor bende aurisinde cvt olması artısın 2litreden az olacağımı gösteriyor çünkü ben zaten devirli kullanıyorum ve otomatikte devirli kullanmak gibi bi durum pek olmayacak gibi sonucta devir arttımı vites değişecek ve devir düşecek

açıkcası 2 litre günümüzde 10tlye geliyor ayda 500km  gitsem 50 tlye denk geliyor yılda 600 tl yapar kaba hesapla ki fazlasıda olacaktır gibi gözüküyor

opeli muhtemelen eledim golf ile auris kaldı golf kullanan birini bulup kesin yakıt değerlerini bulabilsem daha iyi bi fikre sahip olucam ama onuda bulamıyorum bakalım nasip.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 06, 2013, 17:28:04 »
bugun biraz daha inceledim corollam fabrika değeri 9.2l gösterirken ben 11,1 litre yaktırıyorum yani yaklaşık 2 litre gibi bir değer var benim sürüşüme göre

araçları incelediğimde golf 6,6 astra 7,1 auris 7,4 gözüküyor hepsinin ort 2litre artacağını düşünürsek golf ve astranın turbo olmaları artışın biraz daha fazla olacağı hissi uyandırıyor bende aurisinde cvt olması artısın 2litreden az olacağımı gösteriyor çünkü ben zaten devirli kullanıyorum ve otomatikte devirli kullanmak gibi bir durum pek olmayacak gibi sonucta devir arttımı vites değişecek ve devir düşecek

açıkcası 2 litre günümüzde 10tlye geliyor ayda 500km  gitsem 50 tlye denk geliyor yılda 600 tl yapar kaba hesapla ki fazlasıda olacaktır gibi gözüküyor

opeli muhtemelen eledim golf ile auris kaldı golf kullanan birini bulup kesin yakıt değerlerini bulabilsem daha iyi bir fikre sahip olucam ama onuda bulamıyorum bakalım nasip.

otomatik şanzımanda (cvt de dahil) sabit bir vites değiştirme devir oranı yoktur. gaz pedalına ne kadar basarsanız o kadar çok devir çevirir. cvt'de de durum benzer şekilde, hatta üst devirlerde sabit kalacağı için daha çok tüketim olacaktır. okuduklarımdan anladığım kadarıyla otomatik şanzıman sizin sürüşünüze uygun değil bence. forumda golf tsi sahibi olan bir üyemiz vardı sanırım, kendisi sizi yakıt sarfiyatı konusunda aydınlatabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 06, 2013, 19:43:52 »
Cvt şanzıman mantigini kavramanizi tavsiye ederim sorun yaratmasi minimum seviyede oldugu dusunuyorum. Bu neden Cvt şanzimanli Auris bence cok makul bir arac olur sahsen ben yakit fiyatini sorun etmesem direk benzinli Auris alirim keyfime bakarim. Opel makul geliyor fakat yakit sarfiyati fazla tabi bunda turbonun etkisi buyuk ama rahat aractir. Golf son zamanlarda arastirdim gercekten benim favorim olan Dsg sanziman hayal kirikligi yaratti bende ciddi sorunlar cikariyor arac sahiplerine.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 06, 2013, 20:01:17 »
Şıklara göre Astra..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 06, 2013, 20:13:03 »
yeni golflerde dsg de değişikliğe gidildi bana kalırsa 52.000 TL ye 1.2 tsi comfortline dsg golf alınır 0-100 ü hepsinden iyi yakıt tüketimide forumda kullanlar var sanırsam gayet makul şehir içi test aracınca 7.5 ten söz ediliyordu 10 saniyede sıfır yüzü
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 07, 2013, 00:22:59 »
yeni golflerde dsg de değişikliğe gidildi bana kalırsa 52.000 TL ye 1.2 tsi comfortline dsg golf alınır 0-100 ü hepsinden iyi yakıt tüketimide forumda kullanlar var sanırsam gayet makul şehir içi test aracınca 7.5 ten söz ediliyordu 10 saniyede sıfır yüzü
Golf 7' deki yakıt fabrika değerleri gerçekçiyse zaten devrim gibi bişey bu. 1.2 tsi alınır, dizele falan gerek kalmaz ciddi anlamda.