Anket

astra-auris-golf?

astra hb sport 1.4 140 hp ecotec start/stop 6 ileri manuel
4 (10.5%)
auris 1.6 132 hp advance skypack 7 ileri otomatik
20 (52.6%)
golf 1.4 122 hp comfortline 6 ileri manuel
14 (36.8%)

Toplam Oy Verenler: 38

Gönderen Konu: ahali bi el atıverin şu garibe  (Okunma sayısı 4134 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
ahali bi el atıverin şu garibe
« : Şubat 05, 2013, 22:08:47 »
Evet değerli forum üyeleri yine bi tercih zamanı ve yine sizlerden yardım istiyorum. Daha öncede buna benzer bi konu açmıştım fakat o zaman aracı değiştirmek bazı sebeplerden ötürü nasip olmamıştı nasipse bir kaç ay içinde değiştirmeyi düşünüyorum.

Öncelikle 2011 corolla kullanıyorum comfort extra manuel aracım 10000km de daha fakat maalesef aracın iç malzeme kalitesizliği ve çıkardığı seslerden çok rahatsız oluyorum. Bir başka sorunum ve en önemlisi de yakıt konusu bu aracımla ort. 11l/100km gibi bi değere sahibim ki bu beni deli ediyor.

Sorum şu ;

hiç otomatik kullanmamıştım cvt aurisi ilk defa dün kullandım ve gerçekten iyi bir sürüşü var. otomatik mantıklı gibi geldi fakat golfte 7000 tl fark var ki bu çok bence o yüzden o elendi opelinde 7 ileri otomatiği yok o yüzden onunda otomatiği elendi bu yüzden çok eşit olmamış gibi araçlar 2si manuel 1i otomatik yardımlarınızı istiyorum.

ortalama 52000 tl gibi bi fiyata denk geliyor bu araçlar ve bu araçlardan birini aldığın zaman yakıt tasarrufu yapmak aynı zamanda kalite hissi yaşamak istiyorum. Genel olarak araçlar birbirlerine yakın araçlar aurisin cvt olması dışında motor farklılıkları var bunlar dışında donanım olarak nerdeyse birbirinin aynısı olan araçlar

benim araçtan beklentim yakıt tasarrufu konfor bunları sağlarkende araçtan performans istiyorum yani optimum aracı arıyorum sizce tercihim ne olmalı?

Toyota Club Türkiye

ahali bi el atıverin şu garibe
« : Şubat 05, 2013, 22:08:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: ahali bir el atıverin şu garibe
« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2013, 22:15:46 »
Bu araçların hepsi ortalama aynı yakar . Ben olsam aralarında astra yı tercih ederdim bildiğim otomatiğide mevcut . 7 ileri olmadığı için elendi demişsiniz fakat bir araştırın . CVT nin sorunsuzluğu ve konforu tartışılmaz fakat astra nın da verdiği güven ve kalite hissi tartışılmaz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2013, 22:23:36 »
CVT sanzimanda 7 ileri degil sonsuz vites var onun icin vites gecislerini hissetmessiniz. Tayladta cok kullanilan bir sanziman turu ve sorun cikarani duymadim enazindan benim cevremde hic rastlamadim.
Benim tercihim yeni kasa Auris CVT olurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 05, 2013, 22:24:46 »
Bence hiçbiri.  52.000 tl bu arabalara verilecek rakam değil. Aldığınız aracın daha az yakacağını düşünüyorsanız yanılırsınız.Hepsinde aynı rakamları göreceksiniz (belki 1 litre fazla veya eksik).
Çabuk araç değiştiren kullanıcı grubundan olduğunuzu varsayarak diesel otomatik C4 diyorum.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 05, 2013, 22:26:56 »
Raci bey ben jetta forumunda üyesiyim. vw üyelerinin birçoğu 1.4 tsı dan gayet memnun. hatta yakıt ortalamalarının gayet düşük olduğu söyleniyor. ramaktan döndü ben corollamı satsaydım passat 1.4 tsı alacaktım. kısacası benim tercihim golf olurdu ;) hakkınızda hayırlısı.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 05, 2013, 22:35:28 »
raci tüp taktır bin bunlara verecen parayla başka bir iş yap.Yazık günah 2011 arabayı sat onlarfsan al.Yİne onlardada plastik ses gelecektir merka etme.Sen brc tüp taktır keyfine  bak
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 05, 2013, 22:39:03 »
raci tüp taktır bin bunlara verecen parayla başka bir iş yap.Yazık günah 2011 arabayı sat onlarfsan al.Yİne onlardada plastik ses gelecektir merka etme.Sen brc tüp taktır keyfine  bak

Süper yorum. Katılıyorum.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 05, 2013, 22:41:22 »
Raci bey ben jetta forumunda üyesiyim. vw üyelerinin birçoğu 1.4 tsı dan gayet memnun. hatta yakıt ortalamalarının gayet düşük olduğu söyleniyor. ramaktan döndü ben corollamı satsaydım passat 1.4 tsı alacaktım. kısacası benim tercihim golf olurdu ;) hakkınızda hayırlısı.
1.4 tsilerdede eğer aldığınız benzinde en ufak birun olursa(mesela solvent katılmış ise) enjektörlerde,subaplarda,pistonlarda zarara neden oluyor.Garantiyede girmiyor doğal olarak.Ayrıca şuan için açık konuşmak gerekirse uzun km yapılmış tsi motor yok henüz piyasada.Ama çevremde 1.4 tsi motora sahip olupta başı ağrıyanların sayısı oldukça fazla.

Ayrıca şuan için auris çok yeni yani kronik sıkıntısı var mıdır yok mudur bilmiyoruz.Bir bakmışsınız elinizdekinden daha kötüsü olmuş.2011 model bildiğiniz kullandığınız aracınız varken sırf yakıt tüketimi ve gıcırtı yüzünden araç değiştirmeyi düşünüyorsanız bence çok mantıklı değil.Gıcırtı sesleri için yalıtım yapan yerler var araştırırsanız bulabilirsiniz.Ortalama 500 ile 1000 lira arasına tüm iç kısmı yalıtım yapıyorlar.Yakıt meselesine gelirsek 11 litre tüketim çok mu değil mi bunu sizin kullandığınız mesafe,sürüş sitiliniz,hava koşulları,aracınızın bakım durumu ve bunun gibi daha bir çok etken belirler.Baktınız hiç olmuyor tüp taktırıp kullanın bir süre.Hem bu sürede aurisin zayıf yanları varsa görünür hemde piyasa biraz daha düzelir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 05, 2013, 22:42:19 »
Bu araçlar aşağı yukarı aynı değerleri yakar. Sabit hızlarla 6 litreleri, şehir içi 8-9 litreleri görürsünüz. Sizin corolla tüketiminiz bana biraz fazla geldi. Pek sakin kullanmıyorsunuz sanırım. Ben gerçekten sizi ve corolladan şikayetlerinizi çok iyi anlıyorum. Auris'in üzerine 1.6 atmosferik sıfır Astra aldım ve inanın o gürültü şikayetlerinin hiçbiri araçta yok. Yol tutuşu ise tek kelimeyle harika. Watt bağlantılı arka süspansiyon videolarını youtubedan izlerseniz bunu anlayabilirsiniz. Denemek için tabi ki tedbiri elden bırakmadan, öyle virajlara öyle hızlarla girdim ki araçta en ufak bir yatma bile yok. Konfor bakımından da Corolla'dan çok üstün olduğuna eminim. Astra'da 6 ileri otomatik active select şanzıman da var...Ama otomatik şanzıman 140 beygirin performansını ister istemez biraz törpüler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 05, 2013, 22:44:58 »
Arabaya türkiye şartlarında benim gibi memurların bir arabaya 50-60 bin lira vermesi yazık günah.Zaten arabadan devlet geçiriyor iyice.
Örn.2005 yılında  25 bin liraya 2004 sol hb aldım.o zaman 25 b,n liraya  ögümsögüt denilen yerden 4-5 dönüm tarla alına biliyordu.Şimdi bu dediğim yerlerde dönümü  100 bin liraya yakın .2004 sol hala 22 -23 bin lira.Elinde arabaya ayıracan parayla başka ufak işlerde yapabilirsin.
Raci dediğim gibi araban eski değil tüp taktır bin.Uğraşma asrta golf cvt auris diye.Bİr yweri çizilse için cız ediyor.Bazen diyorum ekske ren 12 im olsa.Trafikte öle öküzler var ki sen sakınıyon onlardan korumak için.Ama reno 12 ts olsa gelene gidene geçiririm. :)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 05, 2013, 22:46:18 »
hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim yazacaktım ama unutmusum galiba lpg konusunda çok isteksizim etrafımdaki herkezde olmasına rağmen güvenemiyorum o yüzden lpg hiç düşünmedim düşünmüyorum aurisin otomatik olması ve cam tavanı çok iyi ama işte yakıt ne olur bilmiyorum. vw internette incelediğim kadarı ile kullananlar yakıtından memnunlar fabrika değerlerine bakarsak opelde çok ideal opelin iç tasarımı kabini falan gayet iyi bilemedim ve işte bu yüzden çok kafam karışık ooof ooof.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 05, 2013, 22:52:12 »
Bence LPG isine hic girmeyin alin az yakan bi arac temiz temiz binin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 05, 2013, 22:53:46 »
hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim yazacaktım ama unutmusum galiba lpg konusunda çok isteksizim etrafımdaki herkezde olmasına rağmen güvenemiyorum o yüzden lpg hiç düşünmedim düşünmüyorum aurisin otomatik olması ve cam tavanı çok iyi ama işte yakıt ne olur bilmiyorum. vw internette incelediğim kadarı ile kullananlar yakıtından memnunlar fabrika değerlerine bakarsak opelde çok ideal opelin iç tasarımı kabini falan gayet iyi bilemedim ve işte bu yüzden çok kafam karışık ooof ooof.
:)su yazdıgın arabalar corolladan azmı yakacak sanıyorsun.ben antepte günlük 40 km ş.içi yoogun trafikte evrso gibi 1,5 tonluk araba 10 lt yakıyor.Sen nasıl o arabaya 11 lt yaktırıyon bilemiyorum.Sen vitesleri 4-5 binde bir değiştiriyon herhalde.
neyse 1,4ts i veya 1,4 turbo astra bunların motoru senın aracındaki atmosferik 1,6 124 dual vvt i daha daha sağlam ve lpg ye uyumlu değildir.Verso ş.içi 100 tl lik lpg ile 350 km yapıyor.Senın arabanda 350-400 arası yapar...
Gel inat etme brc servisine git abi şuna llpg takın de çık git.Sonra dua edersin.
1,4tsi ve 1,4 turboların çok dayanıklı motorlar değil.küçük hacim turbo ise türkiye şartları için hala soru işareti.İyi birbenzin istaysonundan aldıgın benzin bile sahte katkılı oluyor.Lpg türkiye şartları için  en uygun yakıt.Bİr riskide yok.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 05, 2013, 22:54:56 »
Bence LPG isine hic girmeyin alin az yakan bir arac temiz temiz binin.

tabi kadir orada benzın ucuzbinersin 2,0 corollaya.Türkiyedede aynı cesareti bekleriz  :)

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 05, 2013, 22:59:27 »
tabi kadir orada benzın ucuzbinersin 2,0 corollaya.Türkiyedede aynı cesareti bekleriz  :)
Turkiyede hilux var yakit konusunda problem yok.:) against LPG forever.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 05, 2013, 23:01:32 »
ı love u kadir :)  türkiyeye corollayı getirde lpg taktıralım
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 05, 2013, 23:07:06 »
Bence LPG isine hic girmeyin alin az yakan bir arac temiz temiz binin.

katılıyorum ben de lpg'ye karşıyım.

raci bey kalite hissi ve sessizlik istiyorsanız opel ya da vw alın. golf astra'dan biraz daha avantajlı gözüküyor çünkü kasası yeni değişti ve biraz daha ekonomik sayılabilir. astra'nın da teknik verilerini incelediğinizde maksimum torkun geniş bir aralığı olduğunu ve bu aralığın bitiminden devir kesiciye kadar olan bölümde de sabit maksimum gücü verdiğini görebilirsiniz. opel sahibi beyfendinin de belirttiği gibi yol tutuşu çok iyi bir araçtır. bu noktadan sonrası size kalıyor. aracını dikkatli kullanıp (özellikle turbo konusunda) fazla sıkıştırmayan, bakımlarını zamanında yaptıran biriyseniz hiçbir araçta kolay kolay sorun yaşamazsınız. bunun tersi bir durum mevcutsa kullandığınız araca yalıtım uygulaması yaptırın ve kullanmaya devam edin ki başınız ağrımasın sonra.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 05, 2013, 23:08:05 »
ı love u kadir :)  türkiyeye corollayı getirde lpg taktıralım

prius alirim yinede LPG taktirmam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 05, 2013, 23:09:21 »
:)su yazdıgın arabalar corolladan azmı yakacak sanıyorsun.ben antepte günlük 40 km ş.içi yoogun trafikte evrso gibi 1,5 tonluk araba 10 lt yakıyor.Sen nasıl o arabaya 11 lt yaktırıyon bilemiyorum.Sen vitesleri 4-5 binde bir değiştiriyon herhalde.
neyse 1,4ts i veya 1,4 turbo astra bunların motoru senın aracındaki atmosferik 1,6 124 dual vvt i daha daha sağlam ve lpg ye uyumlu değildir.Verso ş.içi 100 tl lik lpg ile 350 km yapıyor.Senın arabanda 350-400 arası yapar...
Gel inat etme brc servisine git abi şuna llpg takın de çık git.Sonra dua edersin.
1,4tsi ve 1,4 turboların çok dayanıklı motorlar değil.küçük hacim turbo ise türkiye şartları için hala soru işareti.İyi birbenzin istaysonundan aldıgın benzin bile sahte katkılı oluyor.Lpg türkiye şartları için  en uygun yakıt.Bİr riskide yok.

size söyle söyleyeyim en son depoyu fulledikten sonra 290 km gittim ve depoyu fulllediğimde 156 tl yani 4,86dan 32 litre benzin aldım ki bu yaklaşık 11,1 litreye geliyor çok sakin kullandığım söylenemez doğrusu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 05, 2013, 23:18:23 »
size söyle söyleyeyim en son depoyu fulledikten sonra 290 km gittim ve depoyu fulllediğimde 156 tl yani 4,86dan 32 litre benzin aldım ki bu yaklaşık 11,1 litreye geliyor çok sakin kullandığım söylenemez doğrusu
Sakin kullanmıyorsanız gayet normal.Kendi aracım için örnek vereyim aynı yolu 24 litre ile gittiğimde oldu 36 litre ile gittiğimde oldu.aracım 2005 1.6 manuel corolla.Km olarak sölemek gerekirse 400 km yol için veriyorum bu değeri.Yani 6 litre tüketimde oldu 9 litrede oldu.9 litre olanda öyle çok yüksek süratlerde değildi.Hız limiti+%10-15 diyelim o şekilde.Ama en ufak düzlük yakaladım mı o hıza çıkıyordum hemen yani sert kullanımda vardı.Bence tüketimden şikayet etmek yerine kullanım tarzınızı değiştirseniz daha iyi olur.Çünkü hangi aracı alırsanız alın sıkıştırdıkça yakar.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......