Gönderen Konu: Spor Yay  (Okunma sayısı 3610 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Spor Yay
« : Şubat 05, 2013, 21:52:29 »
Merhabalar Toyota Club üyeleri. 2007 Toyota Yaris ' ime spor yay takmak istiyorum.  Yaris'i olan dürüst bir satıcıdan 2.el Eibach yay buldum fakat yayların aracı tam düşürmediği için presslettirdiğini söyledi. Aracın yüksekliği de benim tam olarak planladığım şekilde. Fakat pressletme işi biraz kafamı karıştırdı. Hepinizin değerli bilgilerine ihtiyacım var. Saygılar.

Toyota Club Türkiye

Spor Yay
« : Şubat 05, 2013, 21:52:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Ynt: Spor Yay
« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2013, 22:12:11 »
preslenmiş yayları alma onlar çöp olmuş. ben presleme işine karşıyım. alacaksın sıfırını al bence. preslenmiş spor yayla yolda sekersin. sağlıklı değil!

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/eibach-toyota-yaris-30mm-spor-helezon-yay-41300000
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2013, 22:29:21 »
preslenmiş yayları alma onlar çöp olmuş. ben presleme işine karşıyım. alacaksın sıfırını al bence. preslenmiş spor yayla yolda sekersin. sağlıklı değil!

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/eibach-toyota-yaris-30mm-spor-helezon-yay-41300000

Ben biraz da görüntü amaçlı olsun istiyorum , çok sıkıntı yaşar mıyım Bayram Bey? Aracımın mekanik aksamında bir probleme sebep olur mu merak ettiklerim bunlar aslında..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 05, 2013, 22:36:59 »
Goruntu olsun diye is yapmayin bence adam akilli orjinal parcalari taktirin sonucta can tasiyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 05, 2013, 22:53:18 »
Goruntu olsun diye is yapmayin bence adam akilli orjinal parcalari taktirin sonucta can tasiyorsunuz.

Teşekkürler öneriniz için Kadir Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 05, 2013, 23:01:05 »
Teşekkürler öneriniz için Kadir Bey.

Benim aracta TRD spor yay var sokturmeyi dusunuyorum. Madem sokecektin niye taktirdin derseniz araci ikinciel aldim benden onceki sahibi taktirmis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 05, 2013, 23:02:09 »
yaris için H&R marka 40mm yaylar var, eski aracımda kullanmıştım. ama anladığım kadarıyla senin istediğin kadar düşürmez arabanı. aracı illa yere yapıştırayım diyorsan paraya kıyıp coil over satın al.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 05, 2013, 23:06:09 »
yaris için H&R marka 40mm yaylar var, eski aracımda kullanmıştım. ama anladığım kadarıyla senin istediğin kadar düşürmez arabanı. aracı illa yere yapıştırayım diyorsan paraya kıyıp coil over satın al.

Dediğim gibi Oktay Bey almayı düşündüğüm yaylar da araçta hiçbir etki yaratmamış. Satan arkadaşta bu yüzden pressletmiş yayları ve hiçbir sıkıntı yaratmadığını söyledi araç haliyle sertleşme yapacak ama istediğim görüntüyü de yakalamış olucam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 05, 2013, 23:08:49 »

Benim aracta TRD spor yay var sokturmeyi dusunuyorum. Madem sokecektin niye taktirdin derseniz araci ikinciel aldim benden onceki sahibi taktirmis.

Peki size ne tür bir sıkıntı yaşatıyor acaba mümkünse bahseder misiniz bilgilenmemiz açısından?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 05, 2013, 23:17:02 »
Peki size ne tür bir sıkıntı yaşatıyor acaba mümkünse bahseder misiniz bilgilenmemiz açısından?

Benim aracta spor yay ve on arka kule gergileri var otobanda giderken ve virajlarda cok iyi yol turuyor ama konfor dusuyor ve garaja girip cikarken alti surtuyor.
fotolar asagidaki linkte
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=41950

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 05, 2013, 23:23:15 »

Benim aracta spor yay ve on arka kule gergileri var otobanda giderken ve virajlarda cok iyi yol turuyor ama konfor dusuyor ve garaja girip cikarken alti surtuyor.
fotolar asagidaki linkte
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=41950

Maşallahı var aracınızın gerçekten çok beğendim. Kazasız belasız sürüşler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 05, 2013, 23:26:04 »
Maşallahı var aracınızın gerçekten çok beğendim. Kazasız belasız sürüşler :)
Tesekkurler. Allah size daha da iyilerine binmeyi nasipetsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 05, 2013, 23:27:50 »
Tesekkurler. Allah size daha da iyilerine binmeyi nasipetsin.

Amin inşallah :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 05, 2013, 23:32:58 »
Dediğim gibi Oktay Bey almayı düşündüğüm yaylar da araçta hiçbir etki yaratmamış. Satan arkadaşta bu yüzden pressletmiş yayları ve hiçbir sıkıntı yaratmadığını söyledi araç haliyle sertleşme yapacak ama istediğim görüntüyü de yakalamış olucam.

ben sana şöyle anlatayım. benim aracım 4cm alçaldı (alçalmıştı) görüntü olarak aşağıda ki resimde görebilirsin. ancak şöyle bir sorun vardı, kasislere falan sert girersem amortisörlerden tak tuk ses geliyordu. çok zorlarsan çamurluktan amortisörü çıkartırsın. işte o presletme işlemini yaptırdığında bu riski artırırsın. yay boyu kısaldıkça esnemeyi tolere edebilmek için sertliğinin artması gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 05, 2013, 23:46:38 »
ben sana şöyle anlatayım. benim aracım 4cm alçaldı (alçalmıştı) görüntü olarak aşağıda ki resimde görebilirsin. ancak şöyle bir sorun vardı, kasislere falan sert girersem amortisörlerden tak tuk ses geliyordu. çok zorlarsan çamurluktan amortisörü çıkartırsın. işte o presletme işlemini yaptırdığında bu riski artırırsın. yay boyu kısaldıkça esnemeyi tolere edebilmek için sertliğinin artması gerek.

Yani yararından çok zararına olur diyorsunuz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Adrenalin kaldığı yerden devam ediyor... GT86
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 06, 2013, 00:23:42 »
Türkiye yay için uygun değil :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 06, 2013, 00:34:40 »
orjinal spor yay kullan, ben 2 aracımda kullandım, altını sürtme ve dediğim vurma sesi dışında sıkıntı yaşamadım (yarisi dikkatsiz kullanıyordum). aracı daha dikkatli kullanman gerekiyor. ama presletme, kestirme sakat iş.
bugün bulsam auris için 5cm yay sipariş edicem. toyotanın bütün modelleri suv maşallah. Valide geçen qashqayi ile benim aurisi karıştırdı o derece yani :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 06, 2013, 02:05:06 »
Ben biraz da görüntü amaçlı olsun istiyorum , çok sıkıntı yaşar mıyım Bayram Bey? Aracımın mekanik aksamında bir probleme sebep olur mu merak ettiklerim bunlar aslında..

aşırı preslenmemişse hemen sorun yaratmaya bilir ama uzun vadede ortaya çıkar. atıyorum takımlarının ömrü 100.000 km gidecekse bu 50.000km ye bile inebilir. hatta amortisörlere kadar inebilirsin. belki çok başın ağırmaz ama kullanırken arabanın dengesi çabuk bozulabilir sekmeden ötürü kontrolu daha çabuk kaybedebilirsin. konforunda acayip bozulacaktır.

çok istediğini biliyorum aklında kalacağına arabada kalsın :) fiyatı uygunsa al tak 10.000km gez sonra söker atarsın :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 06, 2013, 02:22:37 »
Ben aurisim için almıştım geçen yıl fakat taktırmak bir türlü nasip olmadı, eğer yarise uyumluysa sana satabilirim. almayı düşünüyorsanız özelden mesaj atabilirsiniz.
Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 06, 2013, 02:26:08 »
aşırı preslenmemişse hemen sorun yaratmaya bilir ama uzun vadede ortaya çıkar. atıyorum takımlarının ömrü 100.000 km gidecekse bu 50.000km ye bile inebilir. hatta amortisörlere kadar inebilirsin. belki çok başın ağırmaz ama kullanırken arabanın dengesi çabuk bozulabilir sekmeden ötürü kontrolu daha çabuk kaybedebilirsin. konforunda acayip bozulacaktır.

çok istediğini biliyorum aklında kalacağına arabada kalsın :) fiyatı uygunsa al tak 10.000km gez sonra söker atarsın :)

Birilerinin gaza getirmesini bekliyordum :D En azindan hevesimi aliyim diyorum. Bütçeyi de yavaştan düzeltince zaten orijinalini takcam inşallah :)
Ilginiz için teşekkürler Bayram Bey :)