size nacizane bir tavsiye vereyim ,avansisin 2.0 d-4d sine dünyanın parasını vermenize gerek yok ,toyota geçen sene aynı motoru versoya koydu ve sıfırını 55 bin tl ye sattı ,bende corolla d-4d nin performansından ağzım yandığı için güçlü bir araba arıyordum,bu arabayı böyle uygun bir fiyata görünce resmen üzerine atladım .
Verso 2.0 d-4d yi aldıkdan kısa bir süre sonra ötv zammından dolayı fiyatı 75 bin tl lere kadar çıktı ,avansisde 100 bin tlye dayadı ,toyota da mecbur versonun Türkiye satışını durdurdu. Türkiye piyasasına bir elin parmakları kadar verso 2,0 D-4D girdi .sahibinden com da 45- 47 milyara bu arabalardan satanlar var.
Anlıyacağınız 100 bin tl lik avansis 2.0 d-4d ile 45 bin tl lik verso 2.0 d-4d aynı motoru kullanıyor ,üstelik versonun içi resmen otobüs gibi geniş ,bu arabaya binen bir daha sedan araçlara binemez çok basık gelir.
gelelim performans olayına ,ben arabayı aldım bin bakımından sonra ,motora race chip ve pedal box taktım ,araba resmen delirdi ,gidişi spor araba gibi oldu ,şamarlamadığım araba kalmadı , aracın süratinden ve torkundan panik atak oldum

valla bu paraya böyle zevk alacağım aklımın ucundan geçmezdi ,şehir içi ve abartılı gazlamalarda 7 litre mazot yakıyor ,efendi efendi gidincede 6 litre yakıyor
millet 2.0 dizelin vergisi çok diye geyik yapsada, normal arabalardan bin küsür tl fazla vergi vermek bana koymuyor ,hesap yapınca bir paket sigara için birisinin bile 3 bin tl yıllık gideri oluyor ve bunun gibi bir sürü luzumsuz harcamalarımız oluyor ,
1 yıl boyunca canımızı emanet ettiğimiz , zorda kaldığımız zaman ,gazına bastığımda kendini kurtaracak bir araba için neden fazladan vergi ödemeyeyim ki .üstelik fil gibi güçlü arabanın yakıt tüketimi de ,dizel corollaya çok yakın.
Daha önce vergisi ve yakıt tüketimi için araç seçimi yapıyordum ,arabayı aldıkdan sonra hayal kırıklığına uğrayıp sattığım çok arabam oldu ve bunlardan ettiğim zararlar ,dünyanın parasını buldu.sözde yıllık bin tl vergiden kaçarken ,bir takasdan 8-10 milyar para sildim .yani 2.0 dizelin 10 yıllık vergi fazlasını bir takasda silmiş oldum.
Bu gidişle satmaya kıyamıyacağım tek arabam bu olacak.