Gönderen Konu: 2006 1.6 terra sedan ses  (Okunma sayısı 1229 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
2006 1.6 terra sedan ses
« : Şubat 04, 2013, 00:01:56 »
merhabalar.aranızda yeniyim.yazılarını okudukça kronik direksiyon sııntısı aklıma yer etti.bugün aracımla seyrederken tümseklerden geçerken ön taraftan alttan takırtımı desem vuruntumu desem bir ses geliyor ve benim aracımda zamanında değişmesi gereken direksiyon kutusu sıkıntısımı var acaba diyorum.ne yapmam laızm şimdi servise gitsem talep edebilirmiyim.araç 46000 km de

Toyota Club Türkiye

2006 1.6 terra sedan ses
« : Şubat 04, 2013, 00:01:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 1.6 terra sedan ses
« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2013, 10:29:58 »
servise gitseniz talep edebilirsiniz tabide garantiden yapmazlar büyük ihtimalle. Bendede var aynı sorun ama çok fazla bozuk yola girmezseniz rahatsız etmiyor. Bir de yapıldıktan sonra tekrar aynı sorunları yaşıyoruz diyenlerde çoğunlukta o yüzden ben yaptırmıyorum o şekilde biniyorum
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 04, 2013, 11:13:53 »
Bu araçlarda kronik diye biliyorum ama benim dikkatimi çekti SOL donanımlı olanlarda yok gibi sanki .Ben de ve kardeşimde HB SOL var benimki 125 kardeşimin ki 84 binde ikisinde de öyle bir ses yok .Ama araç almadan önce birkaç tane terra donanımlı araca bakmıştım bir tanesi 41 binde idi araç nerdeyse sıfır ayarında aracı kullandım aracın direksiyon kutusunda tümseklerde geçerken tıkırtı sesi geliyordu .Ayrıca fiyatta da anlaşamamıştık o yüzden kaldı. Bilmiyorum bu terra donanımlar Türkiye montaj veya farklı bir olay mı var bilmiyorum. Sanayi de 1000 lira gibi rakamlara tamirini yapıyorlar.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 04, 2013, 11:48:33 »
öncelikle sesin direksiyondan geldiğine emin misiniz ? tümseklerden geçerken ve özellikle fren sırasında durmaya yakın aracın altından kıtır kıtır bir ses geliyorsa şöyle izah edeyim. bizim de başımıza gelmişti. bir süre dinledik sesi ama kaynağını tam olarak çözememiştik. bir bakım sırasında anlaşılamadı. daha sonra ikinci bakım için gittiğimizde servisteki bir usta yol testinde sorunu keşfetti. fren balatalarının olduğu bölümdeki bilyalar, zamanla bozuk yol şartlarından dolayı deforme olabiliyormuş. yağlanırsa bir süre idare edebiliyor fakat biz değişime gitmiştik. ondan sonra ses kesildi. belki sizin sorununuz da bu olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 04, 2013, 12:12:19 »
arkadaştaki sıkıntı nasıldır bilmiyorum ama bende fren yapsanızda yapmasanızda geliyor tıkırtı, ufak taşlık yerden veya çalışma yapılmış bozuk yollardan geçerken sanki direksiyon sisteminin biryerinde boşluk varmışta takırdıyor gibi. sağ rotta hafif sıkıntı var çok önemli değil ama sesin büyük çogunluğu direksiyon kutusunda , yapsakta 6 ay sonra aynısı olur, istersen yapalım ama bence hiç bulaşma demişti.
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 04, 2013, 14:03:34 »
Tümseklerden geçerken ön lastiklerin tümseğe ilk vurduğu anda gırç sesi salıncak burçlarındaki boşluktan kaynaklanıyor. Bende (2006 1.6 Terra HB) de var. Burçların değişmesine çok gerek yok dediler böyle devam ediyoruz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 06, 2013, 19:29:42 »
arkadaşlar tümseğe ilk girildiğinde direksiyona vuruyor gibi ses şöyle anlatıyım ön takımdan olmadığını düşünüyorum ama hani ilk araç tümseğe girdiğinde alt ve iç taraftan geliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 06, 2013, 20:04:42 »
2005 terramda belirttiğiniz gibi bir ses yok.Bence kullanımla ilgili biraz bu durum.Benimle beraber aynı aracı alan arkadaşımın aracı şuan 65000 km de benimki ise 125000 km de.Onun amortisörlerden bile ses gelirken benimkisinde tık yok çok şükür.Sizin dediğiniz ses daha çok denge çubukları,amortisörler veya direksiyon milinden geliyor olabilir.Yüksek hızlarda çukura falan girdiyseniz ondan kaynaklıdır.Böyle nereden geliyordan çok bir serviste baktırmakla çözülebilir diye düşünüyorum.Sonuçta nereden geldiği çok kesin bir ses değil.Siz emin değilken biz nasıl olabilirki değil mi? En iyisi vakit kaybetmeden baktırın bir yerde. :)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 25, 2013, 15:59:12 »
Arkadaşlar bende 2006 corolla terra var 66 binde bende de aynı sorun var ister hızlı ister yavaş ister fren yapınca ister fren yapmayınca malesef sadece ama sadece ufak taşlı çakıllı yerlerde geçerken bariz bir şekilde tıkırlı takurtulu ses gelmektedir direksiyondan bu sorun kroniktir forumu araştırırsanız 150-200 tl civarı bu sorunu gideren var bursa da bilginize...
2006 corolla 1,6 terra oto.