Gönderen Konu: Kumanda ve direksiyon sesi sorunsalı!  (Okunma sayısı 1012 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Kumanda ve direksiyon sesi sorunsalı!
« : Temmuz 15, 2008, 15:32:15 »
--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar aracımın kapı açma düğmeleri anahtar üzerinde değil.Ayrı bir kumanda var onun üzerinde ve kapıları açmak ve kitlemek için baya bir uğraşıyorum basar basmaz almıyor.Pilleri kontrol ettirdim daha yeni dediler.Ne yapabilirim sorun nedir?Ve dünde aracı yanaştırırken direksiyonu tam tur çevirdiğim ve öyle tuttuğum zaman ince bi cızıltı geliyo onu farkettim normalmi bu ses?Hani xenonlu araçların beyininden gelen ses gibi.Hidrolik direksiyona ait bir şeymi bu toyotalarda yosa bir sorun mu var?Yıllardır Renault marka araçlar kullandığımız için Toyotada acemiyiz görüş ve yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden Teşekkürlerimi sunuyorum.

Toyota Club Türkiye

Kumanda ve direksiyon sesi sorunsalı!
« : Temmuz 15, 2008, 15:32:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Kumanda ve direksiyon sesi sorunsalı!
« Yanıtla #1 : Temmuz 15, 2008, 15:42:57 »
hasan kumandada sorun olmayabilir çünkü orjinal olanlar fazla uzaktan almaz
sonradan takmalar balkondan bile çekiyo :D
direksiyona gelirsek hiç sorun yok
benim 93 corollamdada var
99 terramdada vardı
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '09
  • 25 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 15, 2008, 16:10:40 »
O direksiyonu tam tur çevirdiğiniz zaman, hidrolik direksiyon sistemindeki basınçlı yağın direksiyonu boş yere daha fazla dönmeye zorlamaması için bir valf devreye girer. Ve o basınç devreye geri gönderilir. O esnada duyduğunuz ses bu valfin açılarak hidrolik sıvısının yönlendirilmesi neticesinde çıkan sestir. Tüm hidrolik direksiyon sistemlerinde bu valf bulunur ve bu seste çıkar. Aracın yapısına göre az duyulur, çok duyulur veya hiç duyulmaz. Mesela Mercedes'lerde içeride duyulmaz ama bazı modellerde arabanın dışında duran biri bariz bir "zırıldama" sesi duyar. Normal bişidir, endişelenmenize gerek yoktur.

Kahrolası bir fransız arabasından kurtulup Toyota seçtiğiniz ve aramıza katıldığınız için tebrik ederim. Size ve ailenize Toyota'nız ile kazasız, belasız mutlu sürüşler dilerim.
Fransız arabası sevmem, seveni de sevmem. Kahrolsun Fransız arabaları!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 16, 2008, 14:23:51 »
Sağolasınız Arkadaşlar bilgileriniz içim.Fakat kumanda olayına aklım bir türlü yatmıyor öyle olmaması gerek diye düşünüyorum.Kimi zaman aracın yanında bile zor kilitliyor.
Toyocuk :)