Gönderen Konu: Sebebini Bulamadıgım Garip Bir Ses  (Okunma sayısı 2102 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Sebebini Bulamadıgım Garip Bir Ses
« : Şubat 01, 2013, 11:28:19 »
Arkadaşlar 2005 sol hb Corolla aracım var .Aracımda bu aralar bir ses peydah oldu .İlk başta bir yere giderken park yerine gireceğim esnada sol ön taraftan böyle tangırtı gibi bir ses geldi ne oluyor filan dedim bir yere çarptık sandım baktım hiçbir şey yok. Aracın altına falan baktık gene bir şey yok .Daha sonrasında bir daha duymadım Dün akşam benzinliğe girecektim iyice ağırladım sola doğru hafif manevra ile benzinlik girişinde  ufak bir çukura girdim gene malum ses geldi tangırtı gibi geçen seferde otoparka girerken aynı şekilde sola hafif manevralıyken o ses gelmişti valla anlayamadım 2 seferdir bu ses duymaya başladım hatta benzinlikte çıktıktan sonra bilerek bir sürü çukura girdim çıktım yok ses yok .Ya fren sistemi alakalı bir durum her iki seferde yarım fren halindeydi araç ama çukura girerken frene basman zarar vereceğini bilirim anlayamadım gözle görünen bir gariplikte yok .BU tip olay başına gelen bir arkadaşımız varsa veya konu hakkın yorumu olan biri varsa sevinirim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Sebebini Bulamadıgım Garip Bir Ses
« : Şubat 01, 2013, 11:28:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Sebebini Bulamadıgım Garip Bir Ses
« Yanıtla #1 : Şubat 01, 2013, 12:09:52 »
Arkadaşlar 2005 sol hb Corolla aracım var .Aracımda bu aralar bir ses peydah oldu .İlk başta bir yere giderken park yerine gireceğim esnada sol ön taraftan böyle tangırtı gibi bir ses geldi ne oluyor filan dedim bir yere çarptık sandım baktım hiçbir şey yok. Aracın altına falan baktık gene bir şey yok .Daha sonrasında bir daha duymadım Dün akşam benzinliğe girecektim iyice ağırladım sola doğru hafif manevra ile benzinlik girişinde  ufak bir çukura girdim gene malum ses geldi tangırtı gibi geçen seferde otoparka girerken aynı şekilde sola hafif manevralıyken o ses gelmişti valla anlayamadım 2 seferdir bu ses duymaya başladım hatta benzinlikte çıktıktan sonra bilerek bir sürü çukura girdim çıktım yok ses yok .Ya fren sistemi alakalı bir durum her iki seferde yarım fren halindeydi araç ama çukura girerken frene basman zarar vereceğini bilirim anlayamadım gözle görünen bir gariplikte yok .BU tip olay başına gelen bir arkadaşımız varsa veya konu hakkın yorumu olan biri varsa sevinirim

Sesin direksiyonu sola çevirdiğinizde gelmesi birçok ihtimali barındırıyor, Rot kolu,Rot başı,Askı Rotu ve Salıncak Rotili başlıcaları, bu parçaları dikkatlice kontrol ettirmenizi tavisye ederim.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 01, 2013, 12:27:13 »
Valla bilemedim kardeş ya öyle birse falan yoktu geçen hafta işte bir kere duydum soğuktan heralde bu akşam gene duydum aracı çok kullanmadığım için hani çok dikkat edemiyorum ama bakalım artık istikrarla devam ederse göstereceğim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #3 : Şubat 01, 2013, 12:35:42 »
Bizim E12'lerin yürüyen aksamları biraz hassas, (fabrika montajı avrupa üretim parçalar kullanılmasına yoruyorum ben) o yüzden dikkatlice takip etmenizde yarar var, inşallah pahalı bir sorun çıkarmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 01, 2013, 13:26:16 »
Yücel abi bizim sol ön teker rulmanında boşluk vardı sola dönüşlerde falan gaza sonuna kadar falan bassan bir bayılma yaşıyordu sonradan topluyordu araç ama herhangi bir ses duymadım yada dikkat etmedim boşluğunu aldırdık sıkıntı çözüldü belki diyorum olabilir mi acaba ? Onu da öz önünde bulundur derim.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 01, 2013, 14:31:18 »
Bilmiyorum ki valla ben anlamadım öyle aracı sertte kullanmam ki mesela tam sola dönüşlerde felan ses seda yok öyle bir sorun olsa orada da belli eder ama bakalım takipçisi olayım kış şartlarından da olabilir düşüncesindeyim .Bakalım eğer devam ederse süreklilik kazanırsa dörtnal sadık ustayı ziyaret edeceğiz artık. Âmâ şöyle düşünüyorum şimdi araç çukurlara girip çıktığında veya dönüşlerde kalkışlarda herhangi bir ses yok ama 2 seferdir öyle bir ses geliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 01, 2013, 18:22:22 »
 Dönüşlerde  geliyorsa aks kafasından şüphelenmek gerekir. Boş bir arazide, ses oluşan yöne doğru, düşük hızda dönüşler yapınca ses duyulmaya devam ediyorsa söylediğim noktanın kontrolü iyi olabilir. Çok düşük bir ihtimalle de amortisör kulesi bu sesi yapabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 01, 2013, 19:15:32 »
Hakan abi tam sağa ve sola dönüşlerde kısmen denedim ama öyle bir ses yok yoksa mutlaka fark ederdim. Âmâ bu fren sistemi veya amortisör sistemi ile bağlantılı gibi çünkü frenle beraber hafif bir sol yaptığım ses geldi ama işte her zaman yapmaması garip geliyor .2 sefer duydum sesi tekrarlarsa götürecem gösterecem artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah kazadan beladan cümlemizi korusun.
    • Kişisel Bloğum
  • Araç: Auris
  • 8 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 01, 2013, 21:41:52 »
Tangırtı sesi için bişey diyemeyeceğim ancak daha önceki aracım pejo 206da, benim de özellikle sola dönüşlerde yay boşanma sesi geliyordu. Hani yayı bir tarafa büker de bırakırsınız ya onun gibi bir ses. Sanayide ustaya götürdük. Komple amörtisörü söktü ve amörtisörü kasaya bağlayan vidaların tekinin takoz kapağı üzerinde kendine yer açıp, araba kasislere girdikçe orada gerilip, sonra sola dönüşlü bir kasiste o malum sesi çıkarttığını farkettik.

Vidaya ufak bir traşlama ile sorunu çözmüştük. İnşallah bu kadar kolay bir sorundur da çabuk çözülür. Geçiş olsun.
Auris 1.4 D-4D Comfort Plus
Peugeot 206+ 1.4 Sportium - Satıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 02, 2013, 02:40:07 »
Bizim E12'lerin yürüyen aksamları biraz hassas, (fabrika montajı avrupa üretim parçalar kullanılmasına yoruyorum ben) o yüzden dikkatlice takip etmenizde yarar var, inşallah pahalı bir sorun çıkarmaz.

Ufuk hocam birşey sormak istiyorum, toyota gibi kurumsallaşması üniversitelere ders olmuş bir markanın üretim işçilik ve malzeme kalitesi ülkeden ülkeye değişiyor mu, değişiyorsa ne kadar, mesela 93 model corona (Japon imali) 98 model carinadan (ingiliz imali) bu yüzden mi daha fazla tutuluyor ve seviliyor?
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 02, 2013, 04:15:37 »
aynı araçtan zamanında bendede vardı,buna benzer bir ses gelmişti . asfalt mıcırı, fren diskiyle diski koruyan demir muhafazanın arasına sıkışmıştı. Direksiyonu sağ,sol yaptığım zaman taş  diske sürtünüyor ,sanki lastik yerinden kopacakmış gibi acayip bir ses çıkartıyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #11 : Şubat 02, 2013, 11:04:22 »
Ufuk hocam birşey sormak istiyorum, toyota gibi kurumsallaşması üniversitelere ders olmuş bir markanın üretim işçilik ve malzeme kalitesi ülkeden ülkeye değişiyor mu, değişiyorsa ne kadar, mesela 93 model corona (Japon imali) 98 model carinadan (ingiliz imali) bu yüzden mi daha fazla tutuluyor ve seviliyor?

Merhaba Özkan bey,

Toyotanın üniversitelerde derslere konu olan kurumsallaşması değil "Just In Time" Tam zamanında üretim (stok planlamasının dünyadaki ilk örneği), "Kaizen" Sürekli Gelişim Felsefesi, "5S" Dünyanın Heryerinde ve Toyota markasının bulunduğu her noktadaki 5 önemli standart gibi konular.

Toyota Motor Co. dünyanın heryerindeki üretimleri için standartlarını belirler ancak, bu maalesef küresel ekonomi ile alakalı bir durumdur, Japonyada kullanılan araçların ortalama yaşı 16 iken, Avrupada bu durum 3 yaşını geçmez (sebebi Avrupalı üreticilerdir), dolayısı ile Japonya için kaliteli araç ve parça üretmek mecburi iken, Avrupa için uygun fiyatlı araç ve parça üretmek ama çok satmak mecburidir.

Bu konunun aslında çok kanallı frekansları var ancak en önemlilerinden biri bölge ülkelerinin hükümetlerinin baskıları.Nasıl ki Amerika kıtasın da California eyaleti için belirli emisyon standartları belirleniyor ve tüm dünya üreticileri California'da araç satmak için bu standartlara uyuyorsa, Toyota bunun çok daha ötesini yapmak zorunda kalıyor.

Örnek olarak siz bir otomobil üreticisi olsanız dolayısı ile dünyanın her yerinde araç satmanız mecburi olsa, satış yaptığınız bir bölgedeki hükümet size (bunu açık açık söyleyemezler ancak yaptırımlarla konuyu bu hale getirirler) "üreteceğin araçların üretiminde kullanılan ve pazara yedek olarak sunulan parçalarının %xx kadarını benim bölgemdeki üreticiden temin edeceksin, aksi halde araç satamaman ve hizmet verememen için elimizden geleni yaparız" deseler ne yapardınız?

Maalesef ülkemizin bu konuda ki kadersizliği "Europe Area" dahilinde olması, hatta ülkemiz bölgesel olarak bu konuda üstünleştiğinde Toyota marka araçlarımıda MAYSAN marka amortisör, AYD marka  yürüyen aksam parçaları vs. (bu markalar yerli üreticiler ve örnek olarak verilmiştir) bile görebiliriz.E peki nerede kaldı KYB / Tokico amortisörün kalitesi, nerede kaldı 555 marka yürüyen aksam parçaları, siz yerli üreticilerin bu markalar ile aynı kalitede parça üretebileceğine inanabiliyor musunuz?

Şimdi bazı arkadaşlar çıkıp Toyota nerede ürettirirse ürettirsin kalitesi değişmez diye fanatiklik yapabilirler ama kanıtı ufacık bir yağ filtresinde bile saklı, şu an yetkili servislerden 90915-YZZJ3 (DENSO üretimi made in China'dır kendisi) yağ filtresi alın gelin burada bizim kendimizin Japonyadan İthal ettiğimiz 90915-20003 (DENSO üretimi made in Japan) filtre ile karşılaştıralım kalite farkını gözünüz ile bile ayırt edebilirsiniz.

Çok uzun yazdım ama bu konu maalesef benimde içimde kanayan bir yaradır,sabır gösterip okursanız çok teşekkür ederim.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 02, 2013, 11:52:24 »
Ufuk hocam açıklamalar için çok teşekkür ederim, benim de buna benzer düşüncelerim vardı ama, bilirkişi olarak size teyit ettirmek istedim. Siz benim için çok önemli demişsiniz bu husus için; bende aşırı önemsiyorum ve inanın çok üzülüyorum.. Irak, Afganistan, Kıbrıs ülkelerinde bulundum ve sizin bahsettiğiniz "euro area" haricindeki toyotaları gördüm, kullandım. örneğin benim kendime ait 97 model corolla xei aracımla Kabil'de kullandığım 96 corolla LE arasında uçurum vardı resmen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #13 : Şubat 02, 2013, 12:01:30 »
Ufuk hocam açıklamalar için çok teşekkür ederim, benim de buna benzer düşüncelerim vardı ama, bilirkişi olarak size teyit ettirmek istedim. Siz benim için çok önemli demişsiniz bu husus için; bende aşırı önemsiyorum ve inanın çok üzülüyorum.. Irak, Afganistan, Kıbrıs ülkelerinde bulundum ve sizin bahsettiğiniz "euro area" haricindeki toyotaları gördüm, kullandım. örneğin benim kendime ait 97 model corolla xei aracımla Kabil'de kullandığım 96 corolla LE arasında uçurum vardı resmen.

Çok şanslıymışsınız maalesef çoğu kullanıcı bunu bilmeden Dünyanın heryerinde ki Toyota'yı bir tutuyor, bilip bilmeden markalarla kıyaslama yapıyor,araçlar olası sorunları gidermek için geri çağırıldığında feryat figan ediliyor vs.,hal bu ki bu adamlar boşu boşuna Dünyanın en çok satan otomobil üreticisi değil, Dünyanın en değerli marka adına boşuna sahip değiller.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 02, 2013, 12:36:36 »
Çok şanslıymışsınız maalesef çoğu kullanıcı bunu bilmeden Dünyanın heryerinde ki Toyota'yı bir tutuyor, bilip bilmeden markalarla kıyaslama yapıyor,araçlar olası sorunları gidermek için geri çağırıldığında feryat figan ediliyor vs.,hal bu ki bu adamlar boşu boşuna Dünyanın en çok satan otomobil üreticisi değil, Dünyanın en değerli marka adına boşuna sahip değiller.

Hakikaten öyle, bu marka dünyanın en büyüğü ama biz ülkemizdeki örnekleriyle bunu anlamlandıramıyoruz, bu arada birkaç fotoğrafımı koydum geçmişten;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 02, 2013, 13:48:01 »
Bizm binanın otoparkının bir kısmı toprak malum kış şartları çamur oluyor .Bir kaç arkadaş taştan felan bahsetmiş aklıma gelen geçenlerde baya bi ön lastikler çamur olmuştu ama öyle çok aşırı değildi acaba o zaman felan dediginz gibi taş parçları felan mı gitti ki bakalım zamana bırakıyorum artık devam ederse veya süreklilik olursa götürecem artık