0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar 2005 sol hb Corolla aracım var .Aracımda bu aralar bir ses peydah oldu .İlk başta bir yere giderken park yerine gireceğim esnada sol ön taraftan böyle tangırtı gibi bir ses geldi ne oluyor filan dedim bir yere çarptık sandım baktım hiçbir şey yok. Aracın altına falan baktık gene bir şey yok .Daha sonrasında bir daha duymadım Dün akşam benzinliğe girecektim iyice ağırladım sola doğru hafif manevra ile benzinlik girişinde ufak bir çukura girdim gene malum ses geldi tangırtı gibi geçen seferde otoparka girerken aynı şekilde sola hafif manevralıyken o ses gelmişti valla anlayamadım 2 seferdir bu ses duymaya başladım hatta benzinlikte çıktıktan sonra bilerek bir sürü çukura girdim çıktım yok ses yok .Ya fren sistemi alakalı bir durum her iki seferde yarım fren halindeydi araç ama çukura girerken frene basman zarar vereceğini bilirim anlayamadım gözle görünen bir gariplikte yok .BU tip olay başına gelen bir arkadaşımız varsa veya konu hakkın yorumu olan biri varsa sevinirim
Bizim E12'lerin yürüyen aksamları biraz hassas, (fabrika montajı avrupa üretim parçalar kullanılmasına yoruyorum ben) o yüzden dikkatlice takip etmenizde yarar var, inşallah pahalı bir sorun çıkarmaz.
Ufuk hocam birşey sormak istiyorum, toyota gibi kurumsallaşması üniversitelere ders olmuş bir markanın üretim işçilik ve malzeme kalitesi ülkeden ülkeye değişiyor mu, değişiyorsa ne kadar, mesela 93 model corona (Japon imali) 98 model carinadan (ingiliz imali) bu yüzden mi daha fazla tutuluyor ve seviliyor?
Ufuk hocam açıklamalar için çok teşekkür ederim, benim de buna benzer düşüncelerim vardı ama, bilirkişi olarak size teyit ettirmek istedim. Siz benim için çok önemli demişsiniz bu husus için; bende aşırı önemsiyorum ve inanın çok üzülüyorum.. Irak, Afganistan, Kıbrıs ülkelerinde bulundum ve sizin bahsettiğiniz "euro area" haricindeki toyotaları gördüm, kullandım. örneğin benim kendime ait 97 model corolla xei aracımla Kabil'de kullandığım 96 corolla LE arasında uçurum vardı resmen.
Çok şanslıymışsınız maalesef çoğu kullanıcı bunu bilmeden Dünyanın heryerinde ki Toyota'yı bir tutuyor, bilip bilmeden markalarla kıyaslama yapıyor,araçlar olası sorunları gidermek için geri çağırıldığında feryat figan ediliyor vs.,hal bu ki bu adamlar boşu boşuna Dünyanın en çok satan otomobil üreticisi değil, Dünyanın en değerli marka adına boşuna sahip değiller.