Gönderen Konu: Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Teyp Arızası  (Okunma sayısı 13108 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Teyp Arızası
« : Ocak 30, 2013, 19:53:59 »
Arkadaşlar başlıktaki belirttiğim aracım var. Bundan 2 hafta önce normal çalışan teyp sabah arabayı çalıştırdığımda hiç çalışmaz oldu. Benzer sorunu olan kişilerin yorumlarını okudum. Bir çoğu bu arızanın kışın meydana geldiğini ve kendiliğinden 1 hafta içinde düzeldiğini yazmışlar benim arıza 2 hafta olacak neredeyse bir düzelme olmadı. Servise gittim İstanbula göndermemiz lazım 150 euro masrafı olur dediler ben de göndermedim. Belki kendiliğinden düzelir diye bekliyorum...
Sigortalarda bir sıkıntı yok zaten olsaydı saat vs. gibi kısımlarda aynı sigortaya bağlı olduğundan onlarda çalışmazdı. Akü kutup başlarını söküp taktım bir değişiklik olmadı. Eğer düzelmezse navigasyonlu mp3 çalabilen bir sistem alacağım.
Bu arızanın neden kaynaklanacağını bilen tecrübe edinmiş arkadaş varsa beni bilgilendirirse memnun olurum.

Toyota Club Türkiye

Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Teyp Arızası
« : Ocak 30, 2013, 19:53:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Teyp Arızası
« Yanıtla #1 : Ocak 31, 2013, 16:50:34 »
Öncelikle geçmiş olsun eskiden teyp servisin de çalışmış biri olarak .Oto teyplerinin tan sırt kısmalarında yani kabloların girdiği yerde sigorta olurdu teybi söküp oraya bakın sigorta sağlam mı diye .Eğer orada işporta yoksa teybin içini açıp voltaj girişinin olduğu kart üzerine bakın. Eğer bunları kendiniz yapamazsanız oto teyp tamiri montajı ,ile uğraşan biryere götürüp gösterin mutlaka yapılır. Sanmıyorum mühim bir arızası olduğunu sanmıyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 31, 2013, 19:46:47 »
Yücel Bey teşekkürler fakat bu konuda bilgim olmadığından söksem de pek bir şey anlayacağımı sanmıyorum sonra takarken bile sıkıntı olabilir. Herhangi bir oto elektrikçiye de açtırmak istemiyorum. İşten anlamayanlar sorunu çözemedikleri gibi alakası olmayan yorumlar da yapabiliyorlar. Sökülme olayına girmeden yapılabilecek bir çözüm önerisi yok sanırım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 07, 2013, 01:02:17 »
 Ankara Yıldız Sanayi Sitesindeki çıkmacılarda 100 TL'ye satılıyor. Belki pazarlıkla daha aşağıya da bulabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '12
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 07, 2013, 11:07:03 »
aynı araçtan bendede vardı kış ayıydı 1-2 hafta falan çalışmadı sonra kendiliğinden düzelmişti.bence biraz daha bekleyin.soğuklardandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2013, 19:32:34 »
Ben de hala bekliyorum :) Yarın 3 hafta olacak bakalım...  :(

aynı araçtan bendede vardı kış ayıydı 1-2 hafta falan çalışmadı sonra kendiliğinden düzelmişti.bence biraz daha bekleyin.soğuklardandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 10, 2013, 21:13:03 »
Arkadaşlar hala teyp gelmedi  :( Bir de cihazı söküp bir süre bekleyip tekrardan takmak istiyorum. Bu şekilde birisinin cihazı düzelmiş. Fakat çerçevenin tırnaklarına zarar vermeden kendim sökebilir miyim? Eğer yine düzelme olmazsa bu cihazın yerine Mp3 çalabilen yeni bir cihaz almak istiyorum. Fakat direksiyondan kumanda ve yol bilgisayarı ekranı ile de uyumlu bir şey bulabilir miyim? Bir de alacağım cihaz için uygun çerçeveyi nereden bulabilirim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 12, 2013, 22:03:54 »
26 gün sonra cd çalar kendiliğinden geldi ve çok sevinmiştim. Fakat cd çaların alttaki tuşları çalışmıyordu. Sadece mute ejekt ve açma kapama tuşu çalışıyordu. Öğleyin 1 saat araba kullanımından sonra park ettim. Akşam iş çıkışı geri baktığımda cd çalar geri gitmişti :( Tekrar gelir mi bilemiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 12, 2013, 22:26:41 »
ya arkadaşlar terra modelinde tarih var ama sol larda neden tarih yok yol bilgisayar ekranında
- yakıt tüketimi
- frekanslar
- cd calar var

hava sıcaklığını ve saati gösterenler varda ama tarih yok... ben mi yanlış biliyorum arkadaşlar... bilen varsa paylaşabilirmi
2004 COROLLA SOL
SEDAN BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #9 : Şubat 13, 2014, 20:09:09 »
buldum buldum buldum arkadaşlar evet doğru araç nemden dolayı teyp kendini korumaya alıyor kısa devre falan yapmasın diye herhalde tam bilemiyorum.sorun arkadaslar mazgallardan inen su tahliye borusunu 8 veya 9 sene sonra tıkıyor burada biriken su araç içinde nem e sebep oluyor .tahliye borularını [sileceklerin altında]açmanız ve rahat su akısını sağlamak olacak ve uzun bir müddet sonra bu islemi tekrar yapmanız lazım.benim aracımda 10.gün düzeldi param olmadığı ıcın beklıyordum çok sükür normale dondü ve boruları temizledim insallah bir daha yapmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 13, 2014, 21:00:39 »
buldum buldum buldum arkadaşlar evet doğru araç nemden dolayı teyp kendini korumaya alıyor kısa devre falan yapmasın diye herhalde tam bilemiyorum.sorun arkadaslar mazgallardan inen su tahliye borusunu 8 veya 9 sene sonra tıkıyor burada biriken su araç içinde nem e sebep oluyor .tahliye borularını [sileceklerin altında]açmanız ve rahat su akısını sağlamak olacak ve uzun bir müddet sonra bu islemi tekrar yapmanız lazım.benim aracımda 10.gün düzeldi param olmadığı ıcın beklıyordum çok sükür normale dondü ve boruları temizledim insallah bir daha yapmaz.
duzeldigine sevindim masraftan kurtuldunuz
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.